- 30 Eylül 2022
- 2.572
- 3.453
- 63
Aileden kalmış gibi olacak yeni alınan ev eşin üzerine olmazsa miras olacak ve ilerde ayrılık durumunda eş hiçbir hak talep edemeyecek kvnin ne zaman vefat edeceğinide Allah bilir ama vafat edince de hak talep edemeyecekeşim tek çoçuksa kaynanamda beni seviyorsa bunu söyleyip neden aramı bozayım ki boşanınca zaten ortak oluyor
Maşallah,ne kadar cici bir kayinvalideniz varTesekkur ederim yaptiginiz yorumlar bana gercekten iyi geldi. Esimi cok seviyorum kaynanami da oyle evinde is bile yaptirmaz o kadr israr ederim yemekge cagiririm cekimerek yer ve ayrica emekli maasinida esim alir yani gelirler ortak kiralari da esim alir kaynanam hicbirisine karismaz. Cocuguma bakar gezin film izleyin der dusunur mutlu olalim hep ister, biliyorum belki bu dusuncelere girmem haksizlik ama sadece krediyi yillarca odeyecegimiz icin baska bir ev yada arsa almamiz zorlasacak o yuzden kendimin diyebileceglm bir evim olsun diye dusunmustum
Önce eşinize açmayı deneyebilirsiniz bu konuyu.Bende bunun icin aslinda huzursuzum cunku kaynanam ust katimda olmasina ragmen hicbirseyime karismaz dugunde set ve 5 bilezik takti hemde baya maliyetli olanlarindan bu dusuncem de haksizlik mi yapiyorum diye kararsiz oldum o yuzden
Madem kendi evim dediği bir yer olsun diye düşünüyormuş kayinvalidenin malı üzerinden yapmasaymis. Bu ev meselesi girmeden alsalarmiş bir ev. Tabi ki onlara gücü yetmeyecek.Arkadaslar bu uyenin uzerine ev alma sansi yok. Cunku esiyle boyle bir gelirleri yok.
Var olan gelir eşin maasi ve kaynananin maasi, mallarindan gelen kira vs.
Yani kaynana zaten dibine kadar hak sahibi. Yok devran donerse vs diye uyeye kotu dusunceler asilamanin alemi yok.
Eminim uyenin kaynanasi da daha devran donmeden arkasindan boyle dusunceler dolastigini duysa hic hos olmazdi.
Bu kaynananin kizi olsaydiniz, abinizle gelin bu mallar uzerinde boyle dusuncelere sahip olsa hosunuza gider miydi? Acik söyleyim, ben tiksinirdim bu ne acgozluluk diye.
Aslında cok uygun cok avantajlı olmasa hic bu ev isine girmek istemezdim ama cok dusuk fiyattan veriyorlar almamak mumkun değil boyle bir zamandaValla melek zannettiğiniz insanların iş başka noktaya gelince içinden nasıl çirkef çıkabileceğini tahmin edemezsiniz. Ev almayın daha iyi,iyiyi de kötüyü de düşünmek lazım. İleride olumsuz bir durumda ev için asla bi söz halkımız olmaz bu durumda
Madem kendi evim dediği bir yer olsun diye düşünüyormuş kayinvalidenin malı üzerinden yapmasaymis. Bu ev meselesi girmeden alsalarmiş bir ev. Tabi ki onlara gücü yetmeyecek.
Kayinvalidenin malı, geliri üzerinden kendi evim olsun istiyor konu sahibi. Olan bu dediğiniz gibi.
Öyle valla ben bile bazen bu kadar iyilik fazla diyorumMaşallah,ne kadar cici bir kayinvalideniz var.
Siz girmeyin, kayinvalide kendine ait gelirlerse alir evi muhtemelen. Kendisine hak verilen de kayinvalide zaten. Sizlik bir durum yok cok fazla esasında.Aslında cok uygun cok avantajlı olmasa hic bu ev isine girmek istemezdim ama cok dusuk fiyattan veriyorlar almamak mumkun değil boyle bir zamanda
Haklısınız bende farkındayım ama bazen bu dusunceler moralimi bozuyor engel olamiyorumYani ortada mal bölüsecek birkac kardes falan olsa su fikirleri yine anlarim ama, kadin varini yogunu ogluna birakacak, simdiden bile herseyi uye ve esi kullaniyor. Bundan fazlasını istemek hic hos olmaz.
Dimyat'a pirince giderken eldeki bulgurdan olur bu fikirlerin sonu
Hiç çomak sokmayın gayet hakkınızı hatta çok daha fazlasını aldığınız bir durumdasınız kadından Allah razı olsun gerçekten ama bu kadarı da fazla bari emekli maaşıyla onu mutlu edecek şeyler yapın gezmeye götürün dinine düşkün ise umreye götürün kv çok iyi bir insanmışÖyle valla ben bile bazen bu kadar iyilik fazla diyorum
Haklısınız bende farkındayım ama bazen bu dusunceler moralimi bozuyor engel olamiyorum
Ya kayınvalide gelirlerini kendi yönetse de alabilir yüksek ihtimalle de o evi. Eşi sanki kazandığı paradan ödeyecek evin taksitlerini gibi bir düşünceye girmiş konu sahibi. Birde morali bozuluyormuş , sanki hakkını yiyorlar.Yani ortada mal bölüsecek birkac kardes falan olsa su fikirleri yine anlarim ama, kadin varini yogunu ogluna birakacak, simdiden bile herseyi uye ve esi kullaniyor. Bundan fazlasını istemek hic hos olmaz.
Dimyat'a pirince giderken eldeki bulgurdan olur bu fikirlerin sonu
Eşim bizim evimizSiz girmeyin, kayinvalide kendine ait gelirlerse alir evi muhtemelen. Kendisine hak verilen de kayinvalide zaten. Sizlik bir durum yok cok fazla esasında.
Cok dugru . Aslinda ben bu eve isinamadim cunku baska bir ev alacagiz diye hesap yapardik bu sonradan cikan birsey oldu ve cok avantajli olunca kacirmak sacmalik olurdu o yuzden garip hissediyorum birazKaynanamın eski evi kaldırıldı ve yerine bu ev verildi şimdi de yeni bir ev verilecek diyorsunuz.
Anladığım doğruysa, şu anki ev de yeni verilecek ev de aslında ilk kök evin semereleri.
Siz bugün taksit ödeyebilecek durumdaysanız, bu da kayınvalidenin evi sayesinde; yoksa kira ödüyor olurdunuz...
Kadın, kiraya verebileceği evinde oğlunu oturtuyor, mecbur mu, değil. En azından hukuken değil. Vicdanen, ayrı.
Ayrıca kadın sizin ödeyeceğiniz takside de muhtaç değil, eşinizde toplanan ortak kiraları ayırır, emekli maaşını alır eline, öder taksidini, zaten ev bitince koyar içine kiracıyı, bitti gitti.
Beni sakın yanlış anlamayın, size negatif bir şey söylemiyorum, iyi tartın ölçün biçin diyorum.
Örneğin ben ev alacağım şimdi, ve doğrudan çocuğumun üstüne yapacağım tapuyu sadece intifa hakkını alıp.
Ama fark şu; bu, doğrudan benim tercihim. Kimsenin benden talebi değil.
Ölüm hak, miras helâl, amenna... Ama sağlığımda böyle bir taleple karşılaşmak istemezdim.
Kendinize güvence mal mülk istemenizi anlıyorum, hepimiz istiyoruz;
ama bunu daha kadın hayattayken, kadının malının semerelerine göz dikerek gerçekleştirmeye kalkmak doğru olur mu bilemedim...
Evine urun olsak bile bana almayin kendnize alin der hergun dualar eder aranizda bir sorun olmasin diye cok korkar sorun yasamamizdan o yuzden bir gun yuzum asık olsa esime der cikin gezin dusunmeyin cocugu diye torununa da asik bende sanirim bu dusuncelerimden kurtulmam lazimHiç çomak sokmayın gayet hakkınızı hatta çok daha fazlasını aldığınız bir durumdasınız kadından Allah razı olsun gerçekten ama bu kadarı da fazla bari emekli maaşıyla onu mutlu edecek şeyler yapın gezmeye götürün dinine düşkün ise umreye götürün kv çok iyi bir insanmış
Aslında hakkım yenir diye deil herhangibir hakkim olmadigini biliyorum ama kendi adimiza bir ev alacqgiz diye dusunurken bu evin cikmasi sanirim biraz modumu dusurduYa kayınvalide gelirlerini kendi yönetse de alabilir yüksek ihtimalle de o evi. Eşi sanki kazandığı paradan ödeyecek evin taksitlerini gibi bir düşünceye girmiş konu sahibi. Birde morali bozuluyormuş , sanki hakkını yiyorlar.
Ya kayınvalide gelirlerini kendi yönetse de alabilir yüksek ihtimalle de o evi. Eşi sanki kazandığı paradan ödeyecek evin taksitlerini gibi bir düşünceye girmiş konu sahibi. Birde morali bozuluyormuş , sanki hakkını yiyorlar.
Kesinlikle kurtulmaniz lazım kvnizin durumundaki çocuğu kadın oğlunu kendi kocası sanıyor kimseyle paylaşmıyor geline şeytan gibi davranıyor burda ki konuları görmüşsünüzdur muhakkak bence bu konudanda kimseye bahsetmeyin kadına nazar değerEvine urun olsak bile bana almayin kendnize alin der hergun dualar eder aranizda bir sorun olmasin diye cok korkar sorun yasamamizdan o yuzden bir gun yuzum asık olsa esime der cikin gezin dusunmeyin cocugu diye torununa da asik bende sanirim bu dusuncelerimden kurtulmam lazim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?