Tapu kararsızlığı

Aslında hakkım yenir diye deil herhangibir hakkim olmadigini biliyorum ama kendi adimiza bir ev alacqgiz diye dusunurken bu evin cikmasi sanirim biraz modumu dusurdu

Siz kendinize ev alabilecek gelire sahipseniz alin o vakit? Kaynana da bu evin taksitlerini odesin, kadinin maasi var geliri var...

Ama sanirim kendinize ev almak icin o dubleks evdeki dairenizi ipotek ettirmeniz gerekiyor, degil mi?

Doldurusa gelmeyin.

Her kaynana kotu olacak, her insan devran donunce pislik yapacak diye birsey yok.
Haklısınız boşanmalar cok artinca ister istemez gelecek planları icinde buluyor insan kendini ama eşimi kaybetmek en son isteyecegim sey

Evet şoyle ki eski evi kaldirilmis parasi verilmis simdi de yeni bir evi taksitle alma sansi dogmus ama eski ev kaynanamin ustune oldugu icin evde suan onun hak sahipliginde
Şimdi eski
Evi zaten TOKİ yapıyorsa zaten onun üstüne olur,sizin üstünüze alma hakkınız yok(5 yıl.sonrada almam sizin yerinizde olsam) kadının emekli parasını eşiniz alıyormuş,kira gelirleride esinizde toplaniyormus yeni evin taksitleri de muhtemelen kayinvalidenin gelirleri üzerinden ödenecek, üzerine alınan arabada kayınvalide sayesinde alınmış sanırım altinlariniz size ait kasadaymis,şimdi yine kayinvalidenin yaptırdıgi evde oturuyorsunuz kira vermeden kadının size bir sürü iyiliği dokunmuş o yüzden sizin yerinizde olsam eşime bu konuyu açmam.

Aslında hakkım yenir diye deil herhangibir hakkim olmadigini biliyorum ama kendi adimiza bir ev alacqgiz diye dusunurken bu evin cikmasi sanirim biraz modumu dusurdu
Eşinizin "kendi" maaşı epeyce yüksek olmalı bu ekonomide ev almak icin. Nasıl almayı düşünüyordunuz? Alsaydınız madem bu olaydan önce.

Siz kendinize ev alabilecek gelire sahipseniz alin o vakit? Kaynana da bu evin taksitlerini odesin, kadinin maasi var geliri var...

Ama sanirim kendinize ev almak icin o dubleks evdeki dairenizi ipotek ettirmeniz gerekiyor, degil mi?
Yok babamların da ayni bolgeden aldigi yuklu bir miktar var bana bolusturecekler ustunu krediyle tamamlayip aliriz diye dusunduk ama bu evin taksitleri bitmeden zor 2. Bebegimizde geliyor

Yok babamların da ayni bolgeden aldigi yuklu bir miktar var bana bolusturecekler ustunu krediyle tamamlayip aliriz diye dusunduk ama bu evin taksitleri bitmeden zor 2. Bebegimizde geliyor

Tamam kendi ailenizden mal/para geliyormus. Onu direkt kendi ustunuzde nakit/doviz/altin yapin kalsin öyle.

Tamam kendi ailenizden mal/para geliyormus. Onu direkt kendi ustunuzde nakit/doviz/altin yapin kalsin öyle.
Bu konuyla ilgili aslinda kafamin karisikligi, cunku boyle bir ev sansi dogmadan once babamdan gelecek parayla ev aliriz dedik smdi bu ev cikinca esim bu parayla evi pesin olmayi uygun goruyor yani evi babamin verdigi pafayla alirsak kaynanamin ustune olmasi biraz garip duruyor benim açımdan

Neden peyderpey dokuluyorsunuz?

Bu durumu baska bir çerçeveye tasir.

eşim tek çoçuksa kaynanamda beni seviyorsa bunu söyleyip neden aramı bozayım ki boşanınca zaten ortak oluyor
tamam da mirastan eşler yararlanamıyor evlilik birliği içerisinde alınacak ödenirken cerebesini kadın da çekecek ama annenin üzerine olduğu için kadın herhangi bir olumsuzlukta bi hak talep edemeyecek bence büyük sıkıntı diğer evde kaynananın üzerine zaten dünya hali ne olacağı belli olmaz bu şekilde onların vicdanına kalmış oluyor ki boşanma durumlarında erkekler çok vicdansız oluyorlar

e böyle desenize...ikinizin adına ortak tapu olsun

Evin pesin fiyatı 500 bin civarinda taksitli odemesi halen net deil 15 sene taksit yapilabiliyormus

Anladim ortalama 500 bin gibi bir rakama, isiniz cozulecek ve sanirim babanizdan da gelecek miktar bu kadar.

Esiniz, bu parayi tamamen size biraksin.

Taksitle alin toki'den evi. Ne sekilde oderseniz odeyin, su devirde toki'den baska daha uygun ev alma secenegi zaten mumkun degil. Esinizi bu sekilde ikna edin.

Gerekirse sizin ustunuze yapilan arabayi devredebileceginizi de soyleyin rest olarak. Boylece malda mulkte gozunuz olmadigini, sadece kendinizi güvende hissetmek istediginizi de anlarlar. Gerekirse arabayi da cidden verirsiniz.

Anladigim kadariyla son yillarda gerceklesen afetlerden birinden ciktiniz. Yoksa toki bu rakama ev yapmiyor artik. Gecmis olsun diyorum bu sebeple de.

Surc-i lisan ettiysek affola.

Çok tesekkür ederim vakit ayırdiginiz icin afet deilde taşınma gibi bir durum oldu ilce olarak , esimle bgn konustuk suanlik taksitli olarak dusunuyoruz cnku 15 sene cok dusuk bir tutar veriyor umarim degismesini istemez ve hic gerginlik olmaz

Aa anladim, koy/kasaba tasinmmalari oluyor oyle bi durum sizinki. Kolayliklar dilerim.

Aklinizda bulunsun, toki bu durumlar icin Halkbank ve Ziraat ile ortak kredi cikartiyor asiri dusuk faizli. Onu mutlaka bi zorlayin.

Hak sahibi kisi kimse onun e devlet'inden bakin mutlaka.

Hakkinizda hayirlisini dilerim. Mutluluklar

Tesekkur ederim cok saolun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…