• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tapu meselesi.

Yoo anladım. Türkçe’den Türkçe’ye tercüme yapmaya gerek yok. Aynı konu farklı bakış açıları ile incelenebilir. Herkes tek tip görecek diye bir kural yok. Hayatta farklılıklar da var.

bence sizin için gerek var.. konulara farklı bakış açısıyla bakmak başkadır, çarpıtmak başkadır. siz çarpıtıyorsunuz. ben bdv de bu tarz yorumlara anlam veremiyorum, elinize ne geçiyor konu sahibine böyle yüklenince? mutlu mu oluyorsunuz? lütfen yanlış anlamayın merakımdan soruyorum sadece. çünkü sorulan soru farklı siz bambaşka olaylara takılıyorsunuz ve konu amacından sapıyor.

Dedim zaten o günden beri çok sevdiği torunuyla gorusturmuyorum:)

Çocuğunuzu bu şekilde alet etmeniz hoş degil.
Büyük aileyi bilerek buyumesi çocuk için de önemli. Top benim oynamıyorum şımarıklığından farksız geliyor bana.

Telefona niye baktincilarda turemiş, konu yine rayindan çıktı :)
Konu sahibesi bosver.

Eşim annemle olan konuşmalarıma baksın istemem.
Bakar ve bununla ilgili hesap sorarsa da önce o bana hesap vermek durumunda, ne hakla benim özelime bu şekilde müdahale edebilir?
Annemle cia ajanı falan da değiliz ama her paylaşımımı da eşime rapor etmiyorum.

[/QUOTE]
bende bir gün kv min telefonunda ki mesajları görmüştüm görümcem geldiğimizden hiç memnun kalmamış :işsiz: bence en başta insanlar arkamızdan konuşmayı bıraksın ki biz de mesajlarına bakmayalım :KK66:[/QUOTE]
G Gelinlerce

Hiç görümcenizin yada kayınvalidenizin arkasından konuşmadınız sanırım :)
Tebrikler.

Son düzenleme:
Kızlar merhaba.esimle 4 senelik evliyiz gayet mutlu bir evliliğimiz var.biz gayet iyi anlaşıyoruz.fakat sorun kayinvalidem ve kayınpederim.genel olarak durumu anlatayım sonra yaşadığımız olayı anlatıcam.esimin ailesi maddi yönden iyi.oturduklari ev haricinde kirada iki dairesi,yazlığı vs var.biz sevgiliyken hiç talebimiz olmadığı halde nişan yapalim evin birini eşimin üstüne yapacağını söyledi.bizde teşekkür ettik.nişanlandiktan sonra evlenin öyle vericem evi dedi evlendik bu sefer bu devirde kim kime ev veriyodu ben vericem dedi.velhasil vermedi zaten sorun bu degil fazla maddiyatci insanlar malı onun olsun isteyen yok.esim iki kardeş bide ablası var bu arada.esimin ailesi beni sürekli paracı harcayan ve mal mülk için evlenmişim gibi görüyor.ama bugüne kadar onlardan 5 kuruş istemisligimiz yok.istiyorlar ki yeme içme sadece biriktir.once ev alin diye tutturdular.ben çalışmıyorum bi tane çocuğumuz var tek maaşla nasıl ev alalım.takilarim vardı bozdurdugumuz çocuktan önce çalışırken benim katılımla da biriktirdiğimiz paramız vardı biraz Üstün e kredi çekip bi arsa aldık.bu arada eşim memur doğudayız şuan.yaz için memlekete gittiğimde eşim uyguna bi arsa bulduğunu (eniştesinin aracılığıyla ) tapu islemlerini halletmemi soyledi.bende tamam dedim.aradan 3 5 saat geçti tekrar aradı canım sen çocukla uğraşma ben burdan enisteme vekalet göndereyim o benim adima direk halletsin tapuyu dedi bende tamam dedim.aradan bi hafta geçti ben kayinvalidemin yazlığına gittim.3 gün kaldım o günde kayinvalidemler pazara gitmişti cocugumda kaynanamın telefonunu almış bi yerlere girmiş en son whatsappa girmiş bende elinden alayım derken eşim e attığı mesajı gördüm.mesajda sen bize çok kızdın ama biz ona güvenmiyoruz senin iyiliğin için söylüyoruz yazıyordu.ayni zamanda enistede bizim tapunun fotoğrafını göndermiş bunlara whatsaptan.tabi ben eşimi aradim konuyu sordum söylemek zorunda kaldı ailesi tapu karının üstüne değil senin üstüne olsun demiş bunlar kavga etmişler.enisteyi arayıp tapu gelinin üstüne olcaksa yardım etme kendileri halletsin demişler.esimde ben duymayım diye bu şekilde davranmış.bunlari duyunca çıldırdım kaynanama nedir bu tapu meselesi dedim bana 'ne tapusu şimdide bunumu buldun kavga etcek dedi".bende benmi buldum siz mi yarattınız dedim cevap olarak uff uğraşamam senle deyip odadan çıktı.hemen eşyalarımı toplayıp ordan ayrıldım.icinde bir kurusu olmadan benim ve eşimin emellerimizle aldığımız arsayı belki boşanırız diye sadece oğlunun olsun ben dımdızlak ortada kalayım istiyor.kanunen yarisi zaten benim ama bunların bu düşünce tarzından o kadar sikildimki o günden beri görüşmüyorum eşimde aramıyor sormuyor.kaynanam geçen mesaj atmis eşim e ay sonu size gelcez diye ben evimde istemedigimi soyledim.siz olsanız kabul edermisiniz evinize?

ASLA ASLA kabul etmezdim ,
terbisizin dik alası ,
yüzsüz insanlar birde senın evinemi kalmaya geliyorlar ,

bence sizin için gerek var.. konulara farklı bakış açısıyla bakmak başkadır, çarpıtmak başkadır. siz çarpıtıyorsunuz. ben bdv de bu tarz yorumlara anlam veremiyorum, elinize ne geçiyor konu sahibine böyle yüklenince? mutlu mu oluyorsunuz? lütfen yanlış anlamayın merakımdan soruyorum sadece. çünkü sorulan soru farklı siz bambaşka olaylara takılıyorsunuz ve konu amacından sapıyor.
Konunun çıkış noktası özel mesajları okumak zaten. Okumasa bu konu da olmayacaktı. Siz niye ısrarla beni ikna etmeye çalışıyorsunuz? Bu benim görüşüm, belirttim geçtim. Beni ikna edince bonus mu veriliyor :)

Konunun çıkış noktası özel mesajları okumak zaten. Okumasa bu konu da olmayacaktı. Siz niye ısrarla beni ikna etmeye çalışıyorsunuz? Bu benim görüşüm, belirttim geçtim. Beni ikna edince bonus mu veriliyor :)

konunun çıkış noktası mesajların okunması mı gerçekten :KK70: biz sizinle çok farklı görüyoruz. daha fazla sizinle vakit harcamayayım ben. iyi günler

Çok onur kırıcı olmuş. Hemde cocuk varken , hemde eşiniz kayınvalidenizin dediğini yaptığı için .

Lütfen artık mesaja niye baktin mesajı atmayın evet baktim iyikide bakmışım yanlış bile olsa.
Konunun çıkış noktası benim eşimle beraber çalışıp biriktirdiğimiz parayla alınan bi malın boşanırsak diye ben ortada dımdızlak kalayım diye tapuyu oğullarının üstüne aldırmak istemeleri anlatabiliyormuyum? Sadece ben bunu mesajı okuyunca öğrendim.siz yazılanları nasıl okuyorsunuz sırf polemik olsun diye yazıyorsunuz hiii anladık mesaj okumak ayıp tüh kaka

Lütfen artık mesaja niye baktin mesajı atmayın evet baktim iyikide bakmışım yanlış bile olsa.

Konunun çıkış noktası benim eşimle beraber çalışıp biriktirdiğimiz parayla alınan bi malın boşanırsak diye ben ortada dımdızlak kalayım diye tapuyu oğullarının üstüne aldırmak istemeleri anlatabiliyormuyum? Sadece ben bunu mesajı okuyunca öğrendim.siz yazılanları nasıl okuyorsunuz sırf polemik olsun diye yazıyorsunuz hiii anladık mesaj okumak ayıp tüh kaka
Yahu boşver.
Ultra mükemmel insanlarız sen bilmiyor musun ?
Çabuk hesap ver niye baktın :))
Dedigim gibi boşver önüne bak.
Benim hakkımda bu tip şeyleri düşünen insanların çocuğuma katacak birşeyleri olduğunu düşünmem ben.
Torunlarini ben doğurduysam saygı da duymasını bilecekler.
Bilmiyorlarsa da sonucuna katlanirlar.
Her çocuk nine, dede bilecek diye bir kaide yok.
Geniş aileyi kendi anne ve babamda tanır.
Bu kadar.

Evet canım zaten çok kırgınım kirginligimda geçmiyor.
Eşin neden onları dinlemiş peki ?
Ben ona guvenmıyorum demek cok kotu bısey.
Sanırım bu kızın aılesının durumu orta hallı ıse erkek aılesının ıse varlıkları varsa herkesın yasadıgı bır durum. Yakın bır arkadasımda sureklı paragoz olarak anılıyor erkek aılesı tarafından kızın tek sucu aılesının gercekten hıc durumunun olmaması.

Kv ne de deseydin ya kanunen yarısı zaten benim benim üzerime olsa yarısı oğlunun olcaktı bişey değişmiyo kafan bu kadarına basmadı mı diye gülcektin söylerken de o üzülcekti

Eşin neden onları dinlemiş peki ?
Ben ona guvenmıyorum demek cok kotu bısey.
Sanırım bu kızın aılesının durumu orta hallı ıse erkek aılesının ıse varlıkları varsa herkesın yasadıgı bır durum. Yakın bır arkadasımda sureklı paragoz olarak anılıyor erkek aılesı tarafından kızın tek sucu aılesının gercekten hıc durumunun olmaması.
Eşim yasal olarak zaten yarısı benim diye olay çıkmasın gibisine düşünmüş kendince.evet benim ailem kendi yağında kavrulan insanlar annem babam ayrı annem tek çalışıp büyüttü bizi öyle mal varlığı falan yok.ondan öyle dusunuyoda olabilirler kafaları nasıl calisiyo ben çözemedim 4 yildir

Kv ne de deseydin ya kanunen yarısı zaten benim benim üzerime olsa yarısı oğlunun olcaktı bişey değişmiyo kafan bu kadarına basmadı mı diye gülcektin söylerken de o üzülcekti
Valla sordum işte nedir bu olay diye bana uğraşmam senle deyip gitti fırsat vermedi :)sanki ben şizofrenim olayı beynimden uydurmuşum gibi:)

Benim kayınvalidemde ben her üzerime tapu aldığımda aynen böyle ayılıp bayılıyor. Kesin içinden ‘salak oğlum geline vermiş gene ‘diye geçiriyordur ama bize birşey diyemiyor çünkü tavrımız çok net. Eşim çalışıp kazanıyor ama bende onunla birlikte hayat mücadelesi veriyorum buralarda. Onun olduğu kadar benimde hakkım. Evlendikten sonra herşey ortak olabilir ama insanın üzerinde kendine ait malının olması da çok güven verici. Ben alınacak bir malın ya adıma olmasını yada en azından ortak tapu olmasını isterim. Eşim birşekilde kendini toparlar ayrılırsak ama bunca yıldır çalışmamış ben ne yapacağım? O yüzden ya ortak tapu yada benim olsun derim yada eşit paylaşılsın. Mesela iki ev varsa biri onun biri benim olsun gibi. Kesin bana kızacak arkadaşlar vardır aranızda ama ister bencil deyin isterseniz başka birşey ben böyle düşünüyorum.

Evime asla gelemez ha o gelirse eşim kabul ederse ben giderim..

esınız de az degıl sankı
gecmıs olsun kaynanatörün gazabına ugramıssınız
sorunuza gelınce hayır kayınvalıdemı ıstemezdım

bence dahil etmek lazım..benim de dedem(annemin babası),abimin ergenlik zamanı abime bir mektup yazmış..içinde annemi ciddi derecede kotuleyen şeyler yazıyor..abimle annem zaten ergenlikten dolayı gerginler bu durumdan nemalanmak istemiş resmen adam..abim okuyunca dedemle kavga etmis tabi sen nasil anneme böyle şeyler dersin diye..yani bence bu kötü niyetli insanlarla torunları gorusturmeyin..sahsen ben annem beni dedemlerle gorusturmese memnun olurdum:))

Burda meseleler farklı ama. Insanlar mallarına korkup sacmalayabilirler, ama burda konu eşin onların etkisinin altında kalarak asıl plandan vazgecmesi. Mal miras meselesinde bir kere net onların yüzüne konuşurdum ve konuyu kapatirdim. Isterlerse mallarını hayır kurumuna bagislasinlar kimin umrunda? Ama onların kendi hesaplarına karismaya kimsenin hakki yok. Eşi hatalı bu konuda çünkü o müsaade veriyor. Toruna gelince: Her çocuk maalesef onu seven dedesi ve nenesi tanima sansina sahip degil. Bu mal konular manevi konulara karışırsa aile diye birsey kalmaz. Iyi bilirim cok yasadik çünkü. Net olmak lazım bu konuda. Ama günahsız çocuğu iki tarafta kendi hırslarına alet ederek aileden etmemeli. Haksızlığa boyun egsin demiyorum zaten.

Kızlar merhaba.esimle 4 senelik evliyiz gayet mutlu bir evliliğimiz var.biz gayet iyi anlaşıyoruz.fakat sorun kayinvalidem ve kayınpederim.genel olarak durumu anlatayım sonra yaşadığımız olayı anlatıcam.esimin ailesi maddi yönden iyi.oturduklari ev haricinde kirada iki dairesi,yazlığı vs var.biz sevgiliyken hiç talebimiz olmadığı halde nişan yapalim evin birini eşimin üstüne yapacağını söyledi.bizde teşekkür ettik.nişanlandiktan sonra evlenin öyle vericem evi dedi evlendik bu sefer bu devirde kim kime ev veriyodu ben vericem dedi.velhasil vermedi zaten sorun bu degil fazla maddiyatci insanlar malı onun olsun isteyen yok.esim iki kardeş bide ablası var bu arada.esimin ailesi beni sürekli paracı harcayan ve mal mülk için evlenmişim gibi görüyor.ama bugüne kadar onlardan 5 kuruş istemisligimiz yok.istiyorlar ki yeme içme sadece biriktir.once ev alin diye tutturdular.ben çalışmıyorum bi tane çocuğumuz var tek maaşla nasıl ev alalım.takilarim vardı bozdurdugumuz çocuktan önce çalışırken benim katılımla da biriktirdiğimiz paramız vardı biraz Üstün e kredi çekip bi arsa aldık.bu arada eşim memur doğudayız şuan.yaz için memlekete gittiğimde eşim uyguna bi arsa bulduğunu (eniştesinin aracılığıyla ) tapu islemlerini halletmemi soyledi.bende tamam dedim.aradan 3 5 saat geçti tekrar aradı canım sen çocukla uğraşma ben burdan enisteme vekalet göndereyim o benim adima direk halletsin tapuyu dedi bende tamam dedim.aradan bi hafta geçti ben kayinvalidemin yazlığına gittim.3 gün kaldım o günde kayinvalidemler pazara gitmişti cocugumda kaynanamın telefonunu almış bi yerlere girmiş en son whatsappa girmiş bende elinden alayım derken eşim e attığı mesajı gördüm.mesajda sen bize çok kızdın ama biz ona güvenmiyoruz senin iyiliğin için söylüyoruz yazıyordu.ayni zamanda enistede bizim tapunun fotoğrafını göndermiş bunlara whatsaptan.tabi ben eşimi aradim konuyu sordum söylemek zorunda kaldı ailesi tapu karının üstüne değil senin üstüne olsun demiş bunlar kavga etmişler.enisteyi arayıp tapu gelinin üstüne olcaksa yardım etme kendileri halletsin demişler.esimde ben duymayım diye bu şekilde davranmış.bunlari duyunca çıldırdım kaynanama nedir bu tapu meselesi dedim bana 'ne tapusu şimdide bunumu buldun kavga etcek dedi".bende benmi buldum siz mi yarattınız dedim cevap olarak uff uğraşamam senle deyip odadan çıktı.hemen eşyalarımı toplayıp ordan ayrıldım.icinde bir kurusu olmadan benim ve eşimin emellerimizle aldığımız arsayı belki boşanırız diye sadece oğlunun olsun ben dımdızlak ortada kalayım istiyor.kanunen yarisi zaten benim ama bunların bu düşünce tarzından o kadar sikildimki o günden beri görüşmüyorum eşimde aramıyor sormuyor.kaynanam geçen mesaj atmis eşim e ay sonu size gelcez diye ben evimde istemedigimi soyledim.siz olsanız kabul edermisiniz evinize?
Ah bee canım bızde öyleyiz anlatsam buralara sığmaz. Aynından bende de var. Bu kv ler neden oğullarının evliliğine güvenmez... Bu nasıl zihniyet bu nasıl pis bir düşünce. Bizim aklımızdan ayrılık gecmezken onlar neden boyle seyler düşünürler hiç anlamış değilim. Allah hepsını bıldıgı gıbı yapsın
Benım kaynanam eşimin aldıgı evin üstüne yattı. Kendı emeğiyle aldı eşim. Ama annenin üstüneydi ev. Su an evi istiyor ama vermem o ev senın degıl diyor.
Daha bu ne Kı anlatsam şok olursun. O yüzden boşver kocamla iyi ol onlar pis haset kalpleriyle kalsınlar.

Back
X