Tapu meselesi.

Tapuyu kendi üzerime alır çerçeveletip kendilerini misafir edeceğim odaya asarım buyursunlar gelsinler :dondurma:
Hahah güzeldi aynısını ben yaptım ye i araba aldık kaynanam eşimi doldurmuş onun üstüne yapmıcan diye.. Bende bunu duydum o arabayı bir güzel üstüme yaptım. Ruhsatı da vatsap durumu yapıp sadece ona acık yapıp attım:) :) öyle yapana böyle yapacan.. Onlar bizi şeytanlastırıyor maalesef

Kızlar merhaba.esimle 4 senelik evliyiz gayet mutlu bir evliliğimiz var.biz gayet iyi anlaşıyoruz.fakat sorun kayinvalidem ve kayınpederim.genel olarak durumu anlatayım sonra yaşadığımız olayı anlatıcam.esimin ailesi maddi yönden iyi.oturduklari ev haricinde kirada iki dairesi,yazlığı vs var.biz sevgiliyken hiç talebimiz olmadığı halde nişan yapalim evin birini eşimin üstüne yapacağını söyledi.bizde teşekkür ettik.nişanlandiktan sonra evlenin öyle vericem evi dedi evlendik bu sefer bu devirde kim kime ev veriyodu ben vericem dedi.velhasil vermedi zaten sorun bu degil fazla maddiyatci insanlar malı onun olsun isteyen yok.esim iki kardeş bide ablası var bu arada.esimin ailesi beni sürekli paracı harcayan ve mal mülk için evlenmişim gibi görüyor.ama bugüne kadar onlardan 5 kuruş istemisligimiz yok.istiyorlar ki yeme içme sadece biriktir.once ev alin diye tutturdular.ben çalışmıyorum bi tane çocuğumuz var tek maaşla nasıl ev alalım.takilarim vardı bozdurdugumuz çocuktan önce çalışırken benim katılımla da biriktirdiğimiz paramız vardı biraz Üstün e kredi çekip bi arsa aldık.bu arada eşim memur doğudayız şuan.yaz için memlekete gittiğimde eşim uyguna bi arsa bulduğunu (eniştesinin aracılığıyla ) tapu islemlerini halletmemi soyledi.bende tamam dedim.aradan 3 5 saat geçti tekrar aradı canım sen çocukla uğraşma ben burdan enisteme vekalet göndereyim o benim adima direk halletsin tapuyu dedi bende tamam dedim.aradan bi hafta geçti ben kayinvalidemin yazlığına gittim.3 gün kaldım o günde kayinvalidemler pazara gitmişti cocugumda kaynanamın telefonunu almış bi yerlere girmiş en son whatsappa girmiş bende elinden alayım derken eşim e attığı mesajı gördüm.mesajda sen bize çok kızdın ama biz ona güvenmiyoruz senin iyiliğin için söylüyoruz yazıyordu.ayni zamanda enistede bizim tapunun fotoğrafını göndermiş bunlara whatsaptan.tabi ben eşimi aradim konuyu sordum söylemek zorunda kaldı ailesi tapu karının üstüne değil senin üstüne olsun demiş bunlar kavga etmişler.enisteyi arayıp tapu gelinin üstüne olcaksa yardım etme kendileri halletsin demişler.esimde ben duymayım diye bu şekilde davranmış.bunlari duyunca çıldırdım kaynanama nedir bu tapu meselesi dedim bana 'ne tapusu şimdide bunumu buldun kavga etcek dedi".bende benmi buldum siz mi yarattınız dedim cevap olarak uff uğraşamam senle deyip odadan çıktı.hemen eşyalarımı toplayıp ordan ayrıldım.icinde bir kurusu olmadan benim ve eşimin emellerimizle aldığımız arsayı belki boşanırız diye sadece oğlunun olsun ben dımdızlak ortada kalayım istiyor.kanunen yarisi zaten benim ama bunların bu düşünce tarzından o kadar sikildimki o günden beri görüşmüyorum eşimde aramıyor sormuyor.kaynanam geçen mesaj atmis eşim e ay sonu size gelcez diye ben evimde istemedigimi soyledim.siz olsanız kabul edermisiniz evinize?
Evliyken alınan mallar yarı yarıyadır kayınvalideniz bunu unutmuş sanırım

kv yi saf saniyosunuz ama bosanma gibi bisey gundeme gelirse, oglundan alir tapuyu geline bisey kalmaz diye kurnazlik yapmıştır o.

oyle bi kadin mallarin yari yariya oldugunu bilir küçük oynamaz:KK56:

evinize alip almamak size kalmis ama esiniz artik biktiysa, bi anlik gafletle olay buyumesin diye o sekilde davranmıştır.

gelse de gelmese de kafaniza takmayin, esiniz en azindan arkanizda. kimseye bisey olmuyo anca kari koca yipraniyo boyle seylerde, esinize de kizmayin cidden kotu niyeti yoktur

benim ailem yuzunden surekli sorun yasasak esimin yuzune bakacak yuzum kalmazdi. bazen sorunlu ailesi olan tarafta mecbur kaliyo bazi seylere

Kızlar merhaba.esimle 4 senelik evliyiz gayet mutlu bir evliliğimiz var.biz gayet iyi anlaşıyoruz.fakat sorun kayinvalidem ve kayınpederim.genel olarak durumu anlatayım sonra yaşadığımız olayı anlatıcam.esimin ailesi maddi yönden iyi.oturduklari ev haricinde kirada iki dairesi,yazlığı vs var.biz sevgiliyken hiç talebimiz olmadığı halde nişan yapalim evin birini eşimin üstüne yapacağını söyledi.bizde teşekkür ettik.nişanlandiktan sonra evlenin öyle vericem evi dedi evlendik bu sefer bu devirde kim kime ev veriyodu ben vericem dedi.velhasil vermedi zaten sorun bu degil fazla maddiyatci insanlar malı onun olsun isteyen yok.esim iki kardeş bide ablası var bu arada.esimin ailesi beni sürekli paracı harcayan ve mal mülk için evlenmişim gibi görüyor.ama bugüne kadar onlardan 5 kuruş istemisligimiz yok.istiyorlar ki yeme içme sadece biriktir.once ev alin diye tutturdular.ben çalışmıyorum bi tane çocuğumuz var tek maaşla nasıl ev alalım.takilarim vardı bozdurdugumuz çocuktan önce çalışırken benim katılımla da biriktirdiğimiz paramız vardı biraz Üstün e kredi çekip bi arsa aldık.bu arada eşim memur doğudayız şuan.yaz için memlekete gittiğimde eşim uyguna bi arsa bulduğunu (eniştesinin aracılığıyla ) tapu islemlerini halletmemi soyledi.bende tamam dedim.aradan 3 5 saat geçti tekrar aradı canım sen çocukla uğraşma ben burdan enisteme vekalet göndereyim o benim adima direk halletsin tapuyu dedi bende tamam dedim.aradan bi hafta geçti ben kayinvalidemin yazlığına gittim.3 gün kaldım o günde kayinvalidemler pazara gitmişti cocugumda kaynanamın telefonunu almış bi yerlere girmiş en son whatsappa girmiş bende elinden alayım derken eşim e attığı mesajı gördüm.mesajda sen bize çok kızdın ama biz ona güvenmiyoruz senin iyiliğin için söylüyoruz yazıyordu.ayni zamanda enistede bizim tapunun fotoğrafını göndermiş bunlara whatsaptan.tabi ben eşimi aradim konuyu sordum söylemek zorunda kaldı ailesi tapu karının üstüne değil senin üstüne olsun demiş bunlar kavga etmişler.enisteyi arayıp tapu gelinin üstüne olcaksa yardım etme kendileri halletsin demişler.esimde ben duymayım diye bu şekilde davranmış.bunlari duyunca çıldırdım kaynanama nedir bu tapu meselesi dedim bana 'ne tapusu şimdide bunumu buldun kavga etcek dedi".bende benmi buldum siz mi yarattınız dedim cevap olarak uff uğraşamam senle deyip odadan çıktı.hemen eşyalarımı toplayıp ordan ayrıldım.icinde bir kurusu olmadan benim ve eşimin emellerimizle aldığımız arsayı belki boşanırız diye sadece oğlunun olsun ben dımdızlak ortada kalayım istiyor.kanunen yarisi zaten benim ama bunların bu düşünce tarzından o kadar sikildimki o günden beri görüşmüyorum eşimde aramıyor sormuyor.kaynanam geçen mesaj atmis eşim e ay sonu size gelcez diye ben evimde istemedigimi soyledim.siz olsanız kabul edermisiniz evinize?
Bende istemezdim çok haklısınız.
Nedir bu kv lerin bu çadalozlukları, müdahaleleri...
İnsana kararlarını bile aldırmıyorlar.
Tavrını koru çok haklısın.
Ayrıca ne ya iki ev bi yazlıkla kendilerini zengin mi sayıyorlar.

Eşiniz de suçlu , kayınvalide de.. kayınvalide ile görüşmek istemiyorsanız size birşey demeye hakları yok .görüşmeyin .

Pardon size değildi cevabim

Hazıra konmak derken? Kimsenin ev istediği yok kendilerinin teklifiydi.evet tabiki herkez kendine ev almak ister ama tek maaşla biraz zor herkezde sizin gibi atanamiyo malum.ben anne olarak kendim zorluk çektiysem imkanım varsa çocuğunun çekmesini ıstemem elimde varsa veririm bu benim fikrim herkezin anlayışı farklıdır tabi

Luks yasamazsan kendi paranla ev gayet de alirsin bana gore. Yeter ki harcamalarini kontrol edebilesin. Bahsettigim babam da tek maasli bir ogretmendi ilk evini aldiginda. Ben de atandim tek basimaydim bir maastim bi ev aldim. Esim de ayni sekilde tek maasla evini almisti goreve basladiginda. Ha su an ulke zor zamanlarda su an gercekten bir evin bir odasi alinamaz durumdayiz ulkece. Ama gecmis senelerde gayet de bunu biz basardik.
Ben de anne olarak sadece destek olmak isterim hazir mali vermek yerine biriktirdiginin ustune katip yardimci olmak isterim. Oyle hazir evi vermem. Cabalasin kendi ugrasiyla alsin isterim. Cabalasin ki kiymet bilsin. Ama dediginiz gibi herkesin dusuncesi farkli saygi duyuyorum.

Ben olsam öncelikle eşimden o tapuyu kendi üzerime geçirmesini isterdim.
Sonra madem onlar herşey şartlı şurtlu yapıyolar bir daha gelelim mi diye mesaj attıklarında eşiniz onlara “ Evlerden birinin tapusunu üzerime yaparsan, buyur gel. “ desin. Nasıl paragöz olunuyo anlasınlar.
Vermezler çünkü onlar yaşlanınca kendilerince güvence olarak görüyolar bunları da sırf gıcıklık olsun işte.
Ayrıca mal mülk çoluk çocuk için mezara mı götürücekler ne tuhaf insanlar var ya.
Allah da size sabır versin.

ay terbiyesiz ya bırak gelsin suratını as ger i gitsin görsün tavrını. bizde evlendk 4 ay sonra ev aldık bende çalışıyrm eşimde. eşimi kredisi var ona çıkmazdı zaten krediyi bn çektim benm adıma oldu bigün komşusu sordu limonludondurmam adına almış evi oğlun dio. oda hı evet ona kredi çıkmadıda o yüzden limonludondurmam üstüne aldık yoksa öyle almıcaktk diyor : güler misin ağlar mısın yani ben olmasam ev alamıcaktık bile kadın neyin derdinde :D eşime dedim böyle böyle die oda güldü hatta ben o evi kendim alsamda senin üstüne vercektm kesemiz senle ayrı mı sanki sen bakma anneme dedi kapattık. senin kaynanada ayrı bi tuhafmış aranızda eşinle sorun yok ayrılcağınızı düşünüyor ona ne hem sanki arsayı onlar aldı ay terbiyesiz kadın ya.

erkeklerin hali zor valla. bir tarafta anne bir tarafta eş. anneler biraz olgunlaşsalar keşke
aa olgunlaşırlarmış hiç gelin kim ki onlara göre. burda iki konu açıosun bi derdini yazıosun hemen geline aa ne abarttın seviyesizsin yok fenasın yok o sun yok busun diolar ben anlamıorum herhalde herkesın kv si iyi bi bizimki kötü diorum. nerde olgunlaşmak surda dursun naz üstüne naz çocuk çocuk surat asmalar. ay çok doluyumda kusura bakmayın ama olgunlaşmak bence kv ler için en son şeyy :)

Luks yasamazsan kendi paranla ev gayet de alirsin bana gore. Yeter ki harcamalarini kontrol edebilesin. Bahsettigim babam da tek maasli bir ogretmendi ilk evini aldiginda. Ben de atandim tek basimaydim bir maastim bi ev aldim. Esim de ayni sekilde tek maasla evini almisti goreve basladiginda. Ha su an ulke zor zamanlarda su an gercekten bir evin bir odasi alinamaz durumdayiz ulkece. Ama gecmis senelerde gayet de bunu biz basardik.
Ben de anne olarak sadece destek olmak isterim hazir mali vermek yerine biriktirdiginin ustune katip yardimci olmak isterim. Oyle hazir evi vermem. Cabalasin kendi ugrasiyla alsin isterim. Cabalasin ki kiymet bilsin. Ama dediginiz gibi herkesin dusuncesi farkli saygi duyuyorum.
Lüksten kastım mutfak masrafı çocuk vs senede bir bi tatil öyle bolluk içind e lüks yasayamiyoruz malum tek maaşla.zaten biriktirdigimizle ancak arsa alabildik eb alacak durumda değiliz halada arsa kredisini ödüyoruz konu onların bize mal vermesi degilki bizim kendi paramizla aldığımız arsanın tapusunu oğlunun üstüne yaptırmaya çalışması.icinde bir kurusunun olmadığı bi mal ile ilgili kendisi yorum yapma hakkına sahip değil.kaldiki kendi evleri de kayinvalidemin üstüne o zaman kendiside kocasının üstüne yapsaydı.herkezin annelik anlayışı farklıdır benim iki evim varsa ben mağdur değilsem evladıma veririm gönlüm razı gelmez çünkü çocuğum için yaşıyorum.

kabul etmem...

aa olgunlaşırlarmış hiç gelin kim ki onlara göre. burda iki konu açıosun bi derdini yazıosun hemen geline aa ne abarttın seviyesizsin yok fenasın yok o sun yok busun diolar ben anlamıorum herhalde herkesın kv si iyi bi bizimki kötü diorum. nerde olgunlaşmak surda dursun naz üstüne naz çocuk çocuk surat asmalar. ay çok doluyumda kusura bakmayın ama olgunlaşmak bence kv ler için en son şeyy :)
Hayır bide üstüne vazife olmayan şeye karışmaları yokmu insanı sinirlendiren bu ya bırak çocuğun evinde mutlu sanane naptiklarindan

Herhalde ev falan almaya kalksanız karına hak geçmesin benim üstüme yap der. Hey yarabbim gece gece sinirlendim. Arana mesafe koy, kadın çok tehlikeli ve kötüniyetli.

ee canım mesela bizde evlendk 4 ay sonra ev aldık bende çalışıyrm eşimde. eşimi kredisi var ona çıkmazdı zaten krediyi bn çektim benm adıma oldu bigün komşusu sordu limonludondurmam adına almış evi oğlun dio. oda hı evet ona kredi çıkmadıda o yüzden limonludondurmam üstüne aldık yoksa öyle almıcaktk diyor :güler misin ağlar mısın yani ben olmasam ev alamıcaktık bile kadın neyin derdinde :KK70: hatta evlenmeden alalımda direk eve oturalım die konuşulmuştuda zamn geçsin die almadk. eşime dedim böyle böyle dedi annen die oda güldü hatta ben o evi kendim alsamda senin üstüne vercektm kesemiz senle ayrı mı sanki sen bakma anneme dedi kapattık. yani nedir bu davalar anlamadım bendee neler var nelerr

ay terbiyesiz ya bırak gelsin suratını as ger i gitsin görsün tavrını. bizde evlendk 4 ay sonra ev aldık bende çalışıyrm eşimde. eşimi kredisi var ona çıkmazdı zaten krediyi bn çektim benm adıma oldu bigün komşusu sordu limonludondurmam adına almış evi oğlun dio. oda hı evet ona kredi çıkmadıda o yüzden limonludondurmam üstüne aldık yoksa öyle almıcaktk diyor : güler misin ağlar mısın yani ben olmasam ev alamıcaktık bile kadın neyin derdinde :KK70: eşime dedim böyle böyle die oda güldü hatta ben o evi kendim alsamda senin üstüne vercektm kesemiz senle ayrı mı sanki sen bakma anneme dedi kapattık. senin kaynanada ayrı bi tuhafmış aranızda eşinle sorun yok ayrılcağınızı düşünüyor ona ne hem sanki arsayı onlar aldı ay terbiyesiz kadın ya.
Bizim bosancagimizi dusunuyo sanirim;) kendi kızıda kocasının aldığı arsayi kendi üstüne aldı ona gelince ses çıkmıyo bana gelince paracı oluyoz;) bide öyle bi insan olmadigim için zoruma gidiyo zaten

benyeniyimgaliba benyeniyimgaliba
ay benim kvmin telefonu elimede alırım bakarımda gezerimde nolcakki yani. hadi dielimki yanlış ama gizli almam görür. konu sahibeside çocuğunun sayesinde görmüş öezellikle merak edip baksaydı burdada yazardı zaten kk kim görcek die gayette açıkca yazardı

Back
X