tarafsız yorumlar istiyorum

henüz büyümedi elbet kendine ait bir hayatı olacak, kendi kararlarını verecek ama şimdilik çok küçük.Allah sağlık sıhhat versin gerisi kolay gibi

istenmiyosa gönderilmez ben sadece kendi bakış açımı yazdım herkesin çocuğu elbette değerlidir Allah hepsini korusun ben yarın ultrasonda görücem inşallah, o bile içimi pır pır yapıyo ama kendi adıma bağımlı anne olmayı reddediyorum, yalnız ben bir detayı kaçırmışım sadece konu sahibinin bebeği olmayacak mı başka çocuklarda varsa ilgi bölünebilir

asıl klişeyi "ahh yine aynı klişe " diyerek sen yaptın canım. çocuk, sadece anne olunduğunda anlaşılan bir duygudur.
hiç tartışmaya girmeyelim boş yere forumda zaten...
ha tabi kucağına aldığında da anlamayan anneler yok mu? çooooooooooooook.
asıl sıkıntı çocuğun bireyleşip bireyleşmemesi değil ki zaten. 3 yaşındaki bir çocuk kendi kararlarını veremez. ne kanunen verebilir ne mantıken. tabii ki zamanı geldiğinde bir birey olarak seçim yapma hakkı olacak ancak şuanda onun yerine karar mercii annedir.
anne istemiyorsa çocuğu anneden koparmamalılar.

dipnot: kilişe değil klişedir. Türkçemizi doğru kullanalım. bugünlerde pek bir moda olan kelimeleri bozma klişesine kapılmayalım!

Son düzenleme:
ben karşıyım çocuğun ahlakı dahi değişir verdiğiniz biçimde alamazsınız yeni,yeni huylar edinmiş olur ,düzeniniz bozulur , zorunlu olmadıkça annenin yanında olmalı

tartışmayalım tabi ki ama son cümlenle beni çok kırdığını söylemek istedim zira bizim sohbet ettiğimiz başka bi başlık var benim aylardır nasıl çocuk istediğimi nasıl sürekli bundan bahsettiğimi ve heyecanlandığımı o arkadaşlar bilir, neyse...

bu kişiden kişiye değişir.
benim kv de de annemde gayet iyi bakar güvenirim.
fakat bırakabilir miyim hasretine dayanabilir miyim bilmiyorum.
yani biraz benimle alakalı.
birde 3 yaşında bebek.
annesini babasını özlemez mi 15 gün
onuda düşünerek sanırım bırakmam.
ha bi zorunluluk olur neyse ama keyfi bi durum için sanmıyorum ki bırakayım.
gelsin benimle tatile.yeter ki yanımda olsun,kokusunu alayım,o da yalnızlık hissetmesin.varsın tatilim kötü geçsin.

mesela teyzemin gelini var.6 7 aylık bebeğini 15 gün 1 ay kendi annesine bırakıyor.
zorunlulukta yok.çalışıyor ve zorlanıyor.arada yolluyor.
çocukta alışmış kalmaya sorun olmuyor diyor.
fakat gözlemledim ki..(ki çocuk daha yaşında bile değil)
bebek annesine düşkün değil.sanki olsada olur olmasada havasında.yabancı insanları yadırgamıyor.
tamam bu bi yerde iyi bişey ama insan evladı tarafından özel hissedildiğinide görmek ister.
bana garip gelmişti onun bırakması.

Benimde 3 yaşlarında oğlum var.geceleride ayrı olacağınız için
anneyi arayacağını düşünüyorum.ilkokul yaşlarında bırakılabilir belki
ama şuanda erken bana göre.yani ben olsam bırakamam.Bıraksam eminim ki
her ayrı geçen gün için (özellikle geceleri) ağlardım heralde.
Rabbim bizi çocuklarımızdan ayırmasın inşallah.amin.

bu belirli bir yaşa kadar geçerli. yani çocuk kendini ifade edicek, çişini kendi yapacağı bir yaşa gelince tabii ki gidebilir. ama 3 yaş bunun için çok küçük. hem o çocuk annesini özler, boynu bükülür. hem de annenin içi rahat olmaz.
hamile olduğun için böyle düşünmen normal. bir doğur da kimselere verebilecek misin göreceğz
şimdi gördüm bu söz yüzünden tatsızlık çıkmış. demedim say

Son düzenleme:

niye üstüne alınıyorsun ki. ben hiç de seni düşünerek yazmadım o cümleyi. bizim gibi evlatlarına aşık anneler olduğu gibi 10 gün evde yalnız bırakıp tatile giden anneler de var. konunun üzerine aklıma geldi ve dile getirdim.
allah evaldını bağışlasın sana.

çocuk bir uzuv, el kol tabi ki değil ama bir sorumluluk.
bir bebeğe anneden daha iyi kimsenin bakabileceğine inanmıyorum ben
kendi annem dahi olsa bu böyle. kaldı ki doğumdan sonra annem bakacak
ama muhtemelen o kendi kurallarına, kendi doğrularına ve tecrübelerine göre yetişterecek
benimde talimatlarım yönlendirmelerim olacaktır mutlaka ama tam anlamıyla benim istediğim disiplinde olmayacağını biliyorum
15 gün ayrı kalmak sağlık ve ciddi durumlar dışında bana keyfi ve sorumsuzluk geliyor evet bu kadar net.
kaldı ki konu sahibi haklı olarak göndermek istemiyor teklif dahi edilmesini yanlış buluyorum ben.
9-10 yaşlarında ya da ilk okul çağlarında bir çocuktan bahsetmiyoruz heniz bebeklikten çıkmamış bir çocuktan bahsediyoruz.
biraz nefes alacak kadar bıkmak için çok erken geliyor 3 yıl bana. kendi fikrim...

tamam arkadaşlar siz hepiniz süper annelersiniz ben evet 3 yaşındaki çocuğumu kv ile tatile gönderirim dedim diye kötü anneyim doğmamış çocuğum için dua edin şimdiden de Allah bana akıl fikir versin ben de hidayete ereyimde sizler kadar iyi anne olayım

ayy bizim ultrason çıktılarından oluşan bir albumumuz bile var.ben aylarca o çıktıları cüzdanımda taşıyıp karşıdan karşıya geçerken bile çıkarıp bakıyordum dermişim

Son düzenleme:
Zorunlu bir durum yoksa 3 yaş çocuğun 15 gün annesinden uzak kalması doğru değil bence.
Burada yaşı gözardı etmeyelim arkadaşlar.
3 yaş çocuğu henüz bebeklikten yeni çıkılan, yeme içmesinin tam oturmadığı-uyku düzenin sık bozulduğu dönemler.En azından benim oğlumda böyle geçirdik.
Keyfi bir sebeple 15 günlüğüne göndermem.Belki 1 gece olabilir:))
Ama mecbursam emin bir yere bırakırım çocuğumu ki küçükken kendi anneme bıraktığım da oldu.1-2 gece.
Mesela 7-8 yaş için ,yani şu yaşlardaki oğlum için farklı düşünürüm.10 yaş için ayrı,15 için ayrı vs. vs.

ayy bizim ultrason çıktılarından oluşan bir albumumuz bile var.ben aylarca o çıktıları cüzdanımda taşıyıp karşıdan karşıya geçerken bile çıkarıp bakıyordum dermişim

benim de ultrason resimleri albümüm var
oğlum evlendiğinde geline verecem.

bence göndermemelisiniz hele de gönlünüz yoksa bakacak olan kişiler ister anane ister babane ister dünyanın en iyi pedagogu olsun...

hem 15 gün çok uzun.. yani ilk başta 2 gün sonra 5 gün sonra 1 hafta diye alıştırabilirsinz ama 3 yasındakı bır bebeğin birden 15 gün annesinden ayrı kalması birden kaybetme ve güvensizlik duygusu yaşatacağını düşünüyorum..

ama hepsini geçtiö...

felaket tellalığı da diyebilirsiniz belki ama ne demişler sen tedbirini al gerisini Allah a bırak..

DÜNYANIN BİN BİR TÜRLÜ HALİ VAR.. çocuk bu bir an gözünden kaçar birşey olur ne babanesi ne siz bunun vicdan azabını taşıyamazsınız... biraz daha büyüyüp daha kontrol edilebilir bir yaşa gelince neden olmasın ama çok küçük ya daha:S

Ben güneş, gölge, annanne, babanne fak etmez yatılı kimsede bırakamam.

6 yaşına girecek kızım daha iş harici hiç bir zaman anneme bile bırakmadım.

Ben anne değilim ama çocuğum olsa bırakmam yani
O bi eşya değil ki fazlalık gibi görüp tatile giderken yanıma almamazlık edeyim

Sadece doğum yapan kadınlar anlar diye birşey yok
Ben daha hamile bile değilim
Diyorum ki çocuğum olsa yollamam keyfi olarak 10-15 gün ne anneme, ne kayınvalideme

İşe giderim annem bakar, akşam yine buluşurum çocuğumla o ayrı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…