Yöresel Tarif tarhana yapımı hakkında çokk acil yardım istiyorum

Yöresel Yemekler
aminnn arkadaşım aminnnnn seninde gönlünde ne muradın varsa allahım kabul etsinnnn.

Aminnnnn sağolasın Allah razı olsunn Ben de evli değilim ama şimdiden bebeği düşünüyorum bi de malum pko hastalığı olunca insan korkuyor. Herşeyin hayırlısı.

kızlar sanırım sorun var son sayfayı göremiyorum yazılarınızı okuyamıyorum çünkü açmıyo son sayfayı ((

merhaba
size sormak istediğim bişey var....
bu yıl hayatımda ilk kez tarhana yapmayı denedim... internetteki tariflerden bulabildiğim kadarıyla ortalama bişey yaptım... tarhanayı kuruttum toplam 10 gün uğraştım... şuanda yaklaşık nohut büyüklüğündeler... ama bi türlü daha ufak hale getiremiyorum... kurutma sırasında çok fazla ilgilenemedim kızımdan kaynaklı... acaba kurutma sırasında mı çok ufalamak gerekiyor.... robottan da geçiriyorum ama bi türlü bulgur büyüklüğüne dahi gelmiyor.... sizler nasıl ufaltıyorsunuzzz???????? lütfen yardım edin yaklaşık 5 kilo un koydumm... bayağı çok oldu yani hepsini çöpe atmak istemiyoruim... bu işin püf noktası nedirrr???

yetkililere sesleniyorummmmmm ben neden son sayfayı ve yazılanları göremiyorum.5sayfa görünüyo ama ben 4e kadar görebiliyorum( ha düzelir ha düzelir diyorum yok kaç gündür aynı böyle(

aynı sorunu bende yaşadım geçen sene ,ilgilenemedim çocuktan dolayı,robottanda geçmedi,senin yine iyi ,benimkiler kuru kayısı gibiydiler,niye çöpe atasın,koy bez torbaya,akşamdan ıslat sabaa pişir ooohhh miiis gimi vitaminli çorba,sıkma canınıbende çok yapmıştım kalmadı bile

walla kızlar onun püf noktası yapareken yasken ıyıce ufalamak gerekıor oldu olabılır bole sorunlar bulundugunuz yerde degıurmen warsa orda ögütürün ıncecık olur güzelcede yersınız tek caresı bu degirmende ögütürmek baskası caresı yok

malesef cnm guneste kuratman gerekıordu kese yogurttu sart ıcınde bıldıgınden sasma nasıp deılmıs uzulme

melekdasci kullanıcısından alıntı
merhaba
size sormak istediğim bişey var....
bu yıl hayatımda ilk kez tarhana yapmayı denedim... internetteki tariflerden bulabildiğim kadarıyla ortalama bişey yaptım... tarhanayı kuruttum toplam 10 gün uğraştım... şuanda yaklaşık nohut büyüklüğündeler... ama bi türlü daha ufak hale getiremiyorum... kurutma sırasında çok fazla ilgilenemedim kızımdan kaynaklı... acaba kurutma sırasında mı çok ufalamak gerekiyor.... robottan da geçiriyorum ama bi türlü bulgur büyüklüğüne dahi gelmiyor.... sizler nasıl ufaltıyorsunuzzz???????? lütfen yardım edin yaklaşık 5 kilo un koydumm... bayağı çok oldu yani hepsini çöpe atmak istemiyoruim... bu işin püf noktası nedirrr???

ARKADAŞIM İYİCE UFALAMAN GEREKİYOR YERE SOFRA BEZİNİ SER ÜZERİNE TARHANALARI KOY SONRA EZEREK BASTIRA BASTIRA UFALA TABİ HEPSİ AYNI ANDA UFALANMIYO BÜYÜK PARÇALAR KALICAKTA ONDAN SONRA ELEKTEN GEÇİRECEKSİN BAYA ZAMAN ALIYOR VE YANLIZ ZOR OLUYOR ALLAHTAN EŞİM BANA YARDIM EDİYOR.

Kızlarrrrrrrrrrrr yine yaptım tarhana 2 gün beklettim az öncede serdik çok yoruldukkkk.bu sefer bozmıycam süzme yoğurdu kullandım aman aman bir daha normal yoğurtmuuuu yooooooo asla.resminide çektim yüklemeye çalışıcam az sonra.birde demiştimya vantilatör diye onu kullancam yarın gündüz arada bir yani bu sefer bozulmasına izin yokkkk

4sayfadan sonrasını göremediğimden dolayı yüklediğim resimleri göremiyorum ama son durum ne bilmiyorum görünüyomu görünmüyomu hiç bir fikrim yok.4 sayfadan sonrasını neden göremiyorum anlamış değilim.üye çıkışı yapınca yazılar görünüyor ama cimcime olarak girdiğimde görünmüyor

ben denizliliyim ve biz şöyle yaparız...süzme yogurdun icine malzemeleri koyarız 1 hafta eksitiriz...1 hafta sonra ununu koyarız..2 hafta bekletiriz kabardıkca yoğururuz..yani 20 günde serilmeye hazırdır..günese degil gölgeli ve serin yere sereriz..sürekli daha kücük parcalar ve ovalarız..1-2 gün sonrada geciririz...her yörenin ayrı...cimcime allah agız tadıyla yedirmek nasip etsin

amiiiin Allahım ağzımızın tadını bozmasın ağız tadıyla yedirsin.biz izmirliyiz ewet her yöre değişik tariflerde yapıyo kimisi içine nohut koyuyor biz koymayız.bizde güneşe seriyoruz ama ben güneş bulamadığım için mecburen ewde yapıyorum.birde tarhana diyince aklıma müstakil ew ve bahçesi geliyor:) binalarda zor yaa.geçen sefer süzme yoğurt kullanmadım o yüzden yabana gitti tarhanam.bu sefer süzme yoğurdumu koydum çok heyecenlıyım :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…