Yöresel Tarif tarhana yapımı hakkında çokk acil yardım istiyorum

Yöresel Yemekler

inanın dahada bekletseydim belkide kabından taşardı.

güneşte vitamini neden kaçıyor ben onu anlamadım senelerdir ananem,teyzem,annem,yengem ma aile hepsi güneşte kuruturlar tarhanayı ve nefis olur o zman biz hep vitaminsiz içiyoruz çorbayısaçma güneş besinlerin değerlerini düşürmeş asıl güneşsiz nemli bi ortamda krurtmaya çalışmak çok zararlı bakteriler çoğalır sonuçta ekşitilerek yapılan bişi

rahmetli anneannem hep güneşte kuruturdu ufaladıktan elekten geçirdikten sonra odaya alır odada kurutmaya devam ederdi arada yine karıştırırdı

ewet bencede daha nefis oluyor:)) demekki bizler vitaminsiz büyüdükkk :)) walla bencede güneş şarttt.salçada yaparlardı benimkiler salçayıda güneşte bekletirlerdi.

güneşde kurumaz die bişey yok zaten. güneş cıvımasını sağlar ama gölge ve esinti tarhanayı çabuk kurutur. kendim sürekli yaparım içenlerde banada yapalım derler. şimdi ben gölgede kuruttuğum için bakterilimi tarhana içiyoruz. ltf bilmeden bilmiş gibi yorum yapmayın. herkesin yapış tarzıda farklıdır onada katılıyorum ama bakteri üretir demeyin. bakteri güneşimi sevmez yani

asıl sen bilmeden biliyo gibi konuşma bence sen hangi bakterinin nemli ortamı sevmediğini gördün acaba ay pardon ama yıllardır güneşte kurutruz ve hiç cıvıma mıvıma olmadı yani güneş mi tarhanayı yumuşatıcak ha

yokkkk benimki üretti ya atractive ondan demiştir öyle :)) hani derler ya güneş vitaminini alıyor diye o almıyor demek istedi . bende güneş bulamazsam açıcam vantilatörü aklıma koydum :)

peki cnm sen haklısın. ben cahilim

hanimlar tarhana yuzunden atismayin isteyen guneste isteyen golgede kurutsunnn

yokkkk benimki üretti ya atractive ondan demiştir öyle :)) hani derler ya güneş vitaminini alıyor diye o almıyor demek istedi . bende güneş bulamazsam açıcam vantilatörü aklıma koydum :)

burada herkes bildiği yöntemi anlatır ama : bilmediği bişeyleri iddia ettilermi sinir oluyorum. herkesin yapış tarzı farklıdır mutlaka. ama nemli yerde bakteri üretiyorsa neden ben yıllardır gölgede (dışarda gölgede ama ) kurutuyorum ne küflenme ne bir kokma yada başka bişey olmuyor. o zaman hepimiz sürekli hasta olmamız lazım çünkü bakterili çorba içiyoruz. arkadaşım bence sen ne yap biliyomusun burada aklın karışmasın büyüklerine sor gene en iyisi onlardan daha emin sonuç alırsın. benim gibi cahil birini dinleme

öncelikle ben sana cahil falan demek istemedim öyle bişi asla demem kimseye burda bi anlaşalım canım diğer lafımda sana değildi ben tamamen içeride kurutun diyenlere dedim nemli ortam diye yoksa senin yaptığın yani dışarıda yine kuru bir ortamda ama güneşe maruz kalmadan demek istiyosan o başka tabniki öyle hiç bişicik olmaz ama rutubetli bir ortamda bakteri ürer yani onu demek istedim ama sen beni yanlış anladın sanırım gel barışalım

arkadaşım walla üzdün beni ya seni kırdığımı ben kendi adıma düşünmüyorum kimsede sana cahil demedi demezde zaten. dediğin gibi herkez farklı şekilde yapıyo bu tarhanayı.benim büyüklerimde hep güneşte kuruturlar.ama güneşte kurutmayanda bir çok kişi var.benim sorunum hem güneşimin hemde rüzgarımın olmamasıydı.odada gram esinti yoktu eeee nasıl kurusun bu tarhana.

küsmüşmüydük biz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…