Tarkan konseri faciası.

Ortak bütçe nedir yahu? Zaten harcamalar paylaşılmış, bunlar ortak olmuyor mu? Ne oluyor ortak bütçede bütün para bir hesapta mı toplanıyor?
Bu mudur yani ev arkadaşlığından evliliğe terfi ettiren

Bu eşle ortak hesap olsa aldığına verdiğine en minik şeye laf eder.Hergün kavga kıyamet
 
Yalnız şöylede bir şey var birbirimize verdiğimizi geri isteriz demiştin bu bana değişik geldi.Herkesin aile yapısı eşinin huyu farklı eş cömert değilse ortak hesap açılması paranın eşte durması v.s bana doğru gelmiyor.Fakat birbirinden haberdar olmamak birbirine borç vermekte doğru değil bence.

Sinem sen eşinin huyunu biliyorsun konser biletinin yarı parasını istemek yerine ya hiç teklif etmeyecektin ya tamamını kendin karşılayacaktın.Eşinin durumunu öğrendiğinde masraf etmemekte bir seçenek.Eşim zor durumda olsa ona destek olurum para veririm geri almam.Aynı şeyi ondan da beklerim.Sonuçta aileyiz.
 

Ayni evi neden paylastiginizi anlayamadim ben suan gercekten
 
Yalnız şöylede bir şey var birbirimize verdiğimizi geri isteriz demiştin bu bana değişik geldi.
Neden öyle biliyor musun ?
Mesela merdivenci parasını o verdi dimi. Hemen gelir bak merdivenci parasını ben verdim bu hafta pazar parasından düşüyorum öyle vericem pazar parasını. Ve ben deliririm. O bana yaptığı içinde cüzdanımdan para aldığında ya seninde zaten bana 20 tl borcun var derim. Tutamıyorum kendimi ne yapıyım. Kendimi maddi olarak kullanılmş gibi hissediyorum.

Ya da su aldı demi. Bak su parasını ben verdim haberin olsun. Ya penceremden valahi abartmıyorum. Hayal ürünü falanda değil bunlar. Çok abartılı geliyor okuyunca çünki.
 
Gerçekten çok ama çok saçma su haliniz..ne demek sen onun parasını ver ben şunun, bak ben bunu fazla verdim, sende şunu eksik verdin, bana borcun var...offf ben bile cikamadim içinden..böyle evlilik mi olur kardesim..eve giren para rızık tır.. ne ihtiyaç varsa eve giren paradan harcanir..kim ne kazaniyorsa kazansin..valla ben bisey anlamadim
 

Valla banada çok saçma geliyor. İnan ki .

Bababmdan böyle birşey görmedim çünki.
 
Bi mesajda durumu garipsediğinizi söylüyorsunuz, başka mesajda gayet normal dercesine insanlara çemkiriyorsunuz.

Kafanı karışık sanırım.

Evet garipsiyorum, Ama eşimle yaşadıkça bu durum normalmiş gibi geliyor artık normalleşiyor yani.
Bir yemeği her gün tuzsuz yiyince bir zaman sonra tuzsuz yemeğe alışmak gibi düşünün.
 
Yok ben sana inanıyorum belki çoğunu da anlatmıyorsundur.Ben seni anladım sen ne kadar anlatsan da aile olduğunuzu o anlamıyor .Sende ona misilleme yapıyorsun .Hep kendini düşünmesi para hesabı yapması canını sıkıyor kullanılmış hissettiriyor.Sen yinede ona uyma .20 tl borcun var falan deme.İkaz et .Duygusal konuş..Eşin çokmu yokluk çekti bu kadarı fazla.

Bu arada bayramda gezmeye para yok demişti.Öğrendin mi nedenini.Bir yere borcu falanmı var.Birikimimi bitmiş?
 
Son düzenleme:
bir erkegin bu denli para hesabı yapması cok itici calısmasanız ne olurmus demekki..ama kimsede degismez bu insanın yapısı budur degismez huylu huyundan vazgecmiyor maalesef
 
Emin ol sadece aklıma gelenler bunlar. Daha nice şey var.
2 aylık kirayı peşin vermiş. Kredi kartları yatırmış. ELindede çok gezmeye para kalmamış. Böyle konserlere falan..
Bu gün sordum bunları. Neden söylemiyorsun dedim.
Senin düşünmeni istemiyorum bu konuları Dedi. Güler misin ağlar mısın..
 
faturayla kira aynı şey değil ki. iş bölümü dediğiniz bu mu? ayrıca ortaya koyun paranızı kendinize bir miktar ayırıp . böyle evden nasıl haberim olabilir söylemezse diyorsunuz ama o evde siz de yaşıyorsunuz. onun verdiği kira parasından sonra belki market alışverişleri ve bayram içim parası kalmıyor olabilir. öyle faturalar bende nasılsa gerisini sormam diyerek olmaz ki.
 
bir erkegin bu denli para hesabı yapması cok itici calısmasanız ne olurmus demekki..ama kimsede degismez bu insanın yapısı budur degismez huylu huyundan vazgecmiyor maalesef
Çalışmazkeni de var.
Onlara hiç girmiyim 50 sayfa olur konu
 
Benim maaşım faturalara ve kredime yetiyor. Gelire göre gider karşılama.
 
Benim maaşım faturalara ve kredime yetiyor. Gelire göre gider karşılama.
 
Bi mesajda durumu garipsediğinizi söylüyorsunuz, başka mesajda gayet normal dercesine insanlara çemkiriyorsunuz.

Kafanı karışık sanırım.


Aklimdakinin yazilmisi varmis bosuna yazmak zorunda kalmadim.

Valla ben konuyu ilk sayfalarsa biraktim ama sondan bir onceki sayfada yazilandan sonra dehsete dustum.

Sinem,sen esinin dolabini,telefonunu,laptopunu soyle bi karistir.Veresiye defteri,cetele tutuyor mu bak? Bulunca imha et.Allah muhafaza ters dusseniz ayrilik konumuna gelseniz esin sana aldigi donu bile geri ister.
 
şok oldum resmen.evlilik bu değil ya.siz çalışmasaydınız kocanız eve ekmekte almazdı o zaman yada sadece kendine alırdı.bi komşumuzun damadıda böyleymiş.kadın anlatınca ben şok geçirmiştim yine.
 
Hangi mesajını gördün acaba merak ettim : )

Yeni evlendiğimizde birikimi benim hesabımdaydı. Bir gün çok kötü kavga ettik. Ben gidiyorum dediğim de Hesbında ki parayı gitmeden masanın üstüne bırak öyle git demişti. Ay aklıma geldikçe yine sinir oluyorum.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…