- 16 Şubat 2012
- 6.594
- 11.147
- 448
Ortak bütçe nedir yahu? Zaten harcamalar paylaşılmış, bunlar ortak olmuyor mu? Ne oluyor ortak bütçede bütün para bir hesapta mı toplanıyor?
Bu mudur yani ev arkadaşlığından evliliğe terfi ettiren
Kısaca konuya giriyorum.
Son 3-4 senedir her sene Tarkan konserine gidiyorum kızlar. Eşim her sene o tarihler uymadığı için gelemiyor bende arkadaşlarla gidiyorum.
Bu senede baktım 11/09 tarihine bilet var eşim burada ilk defa tarih uyuyor. Eşimi aradım heyecanla
Aşkım bak böyle böyle yarısını sen ver yarısını ben vereyim gidelim konsere.
PARAM yok diye çıkıştı. İşte kredi kartlarını zor Ödemiş bu ay Bayram'da gezecek PARAMIZ bile yokmuş bir sürü şey söyledi. ( o an haberim oldu paramızın olmadığından )
Tamam dedim madem gel ben ısmarlıyım birlikte kafa dağıtırız uzun zamandırlar yapmak istiyoruz imkanımız olmuyor ben aldım biletleri dedim. ( Halbu ki almadım )
Konser 21.00 da başlıyor 00.00 falan bitiyor.
Konserden sonra köye gideriz bayramlık için dedim.
Bir sert çıktı bana kızlar.. İşte ben onu takmıyormuşum, ben ona bişey sormuyormuşum. Ben onu dinlemiyor musum. O gitmek istemiyormuş.
Can'ım dedim sen bana gitmek istemek istemiyorum demedin ki. PAramız yok dedin bende ben Ismarlıyorum diyorum sana dedim.
Ağır sözler söyledi. Ağladım ağladım telefonda suratıma kapattı.
Ben köyü birşey mi yapmışım kızlar ya
İdrak edemedim şu an olanları.
Para sistemimiz şöyle;
Evin faturalarını bütün ben ödüyorum kirayı o ödüyor. İş bölümü yaptık. Geriye kalan paramızda da birbirimize hesap sormuyoruz ne yaptın ne ettin ne kadarın var vs vs. Yemeğe gittiğimizde de bazen o ödüyor bazen ben ödüyorum. Bu şekil bir sistemimiz var.
DÜZENLEME :
Bütçeyi ayırmakla birlikte kimse kimseye hesap sormuyor diye burada ki arkadaşlar yerden yerde vurdular neredeyse ama benim çözüm yolum bu.
Yani 8 yıl önce bu yaşımda olsaydım herhalde ne ilişkime devam ederdim, ne de evlenirdim. Çünki benide gerçekten yoruyor artık. 5-10 TL nin hesabını yapması benide yıpratıyor.
Şöyle bir örnek daha vereyim. Bundan 1-2 Ay önce iş çıkışı markete uğradım. Domates salatalık alacaktım. İhtiyacım olan başka birşey daha aldım. Bende gereksiz para harcamam zaten. Bana dedi ki bak 10 TL fazla tutarsa üstünü sen verirsin. Ben şok ben manşet. Her gün Ada'mın farklı bir huyu çıkıyor.
Hala söylüyorum bu konuyu ısıtıp ısıtıp. Son Zaman'larla maddi atışmalarımızın baş rolü oyuncusu bu konu.
Bu ufak bir ayrıntı ama gerçekten benide çok yoruyor. Bende böyle olsun istemezdim. Babam böyle değildi ben böyle birşey görmedim ailemden çünki.
Ayni evi neden paylastiginizi anlayamadim ben suan gercekten
Neden öyle biliyor musun ?Yalnız şöylede bir şey var birbirimize verdiğimizi geri isteriz demiştin bu bana değişik geldi.
Gerçekten çok ama çok saçma su haliniz..ne demek sen onun parasını ver ben şunun, bak ben bunu fazla verdim, sende şunu eksik verdin, bana borcun var...offf ben bile cikamadim içinden..böyle evlilik mi olur kardesim..eve giren para rızık tır.. ne ihtiyaç varsa eve giren paradan harcanir..kim ne kazaniyorsa kazansin..valla ben bisey anlamadim
Valla banada çok saçma geliyor. İnan ki .
Bababmdan böyle birşey görmedim çünki.
Bi mesajda durumu garipsediğinizi söylüyorsunuz, başka mesajda gayet normal dercesine insanlara çemkiriyorsunuz.
Kafanı karışık sanırım.
Yok ben sana inanıyorum belki çoğunu da anlatmıyorsundur.Ben seni anladım sen ne kadar anlatsan da aile olduğunuzu o anlamıyor .Sende ona misilleme yapıyorsun .Hep kendini düşünmesi para hesabı yapması canını sıkıyor kullanılmış hissettiriyor.Sen yinede ona uyma .20 tl borcun var falan deme.İkaz et .Duygusal konuş..Eşin çokmu yokluk çekti bu kadarı fazla.Neden öyle biliyor musun ?
Mesela merdivenci parasını o verdi dimi. Hemen gelir bak merdivenci parasını ben verdim bu hafta pazar parasından düşüyorum öyle vericem pazar parasını. Ve ben deliririm. O bana yaptığı içinde cüzdanımdan para aldığında ya seninde zaten bana 20 tl borcun var derim. Tutamıyorum kendimi ne yapıyım. Kendimi maddi olarak kullanılmş gibi hissediyorum.
Ya da su aldı demi. Bak su parasını ben verdim haberin olsun. Yapenceremden valahi abartmıyorum. Hayal ürünü falanda değil bunlar. Çok abartılı geliyor okuyunca çünki.
Emin ol sadece aklıma gelenler bunlar. Daha nice şey var.Yok ben sana inanıyorum belki çoğunu da anlatmıyorsundur.Ben seni anladım sen ne kadar anlatsan da aile olduğunuzu o anlamıyor .Sende ona misilleme yapıyorsun .Hep kendini düşünmesi para hesabı yapması canını sıkıyor kullanılmış hissettiriyor.Sen yinede ona uyma .20 tl borcun var falan deme.İkaz et .Duygusal konuş..Eşin çokmu yokluk çekti bu kadarı fazla.
Bu arada bayramda gezmeye para yok demişti.Öğrendin mi nedenini.Bir yere borcu falanmı var.Birikimimi bitmiş?
faturayla kira aynı şey değil ki. iş bölümü dediğiniz bu mu? ayrıca ortaya koyun paranızı kendinize bir miktar ayırıp . böyle evden nasıl haberim olabilir söylemezse diyorsunuz ama o evde siz de yaşıyorsunuz. onun verdiği kira parasından sonra belki market alışverişleri ve bayram içim parası kalmıyor olabilir. öyle faturalar bende nasılsa gerisini sormam diyerek olmaz ki.Evin faturalarını bütün ben ödüyorum kirayı o ödüyor. İş bölümü yaptık. Geriye kalan paramızda da birbirimize hesap sormuyoruz ne yaptın ne ettin ne kadarın var vs vs. Yemeğe gittiğimde bazen o ödüyor bazen ben ödüyorum. Bu şekil bir sistemimiz var.
Çalışmazkeni de var.bir erkegin bu denli para hesabı yapması cok itici calısmasanız ne olurmus demekki..ama kimsede degismez bu insanın yapısı budur degismez huylu huyundan vazgecmiyor maalesef
Benim maaşım faturalara ve kredime yetiyor. Gelire göre gider karşılama.faturayla kira aynı şey değil ki. iş bölümü dediğiniz bu mu? ayrıca ortaya koyun paranızı kendinize bir miktar ayırıp . böyle evden nasıl haberim olabilir söylemezse diyorsunuz ama o evde siz de yaşıyorsunuz. onun verdiği kira parasından sonra belki market alışverişleri ve bayram içim parası kalmıyor olabilir. öyle faturalar bende nasılsa gerisini sormam diyerek olmaz ki.
Benim maaşım faturalara ve kredime yetiyor. Gelire göre gider karşılama.faturayla kira aynı şey değil ki. iş bölümü dediğiniz bu mu? ayrıca ortaya koyun paranızı kendinize bir miktar ayırıp . böyle evden nasıl haberim olabilir söylemezse diyorsunuz ama o evde siz de yaşıyorsunuz. onun verdiği kira parasından sonra belki market alışverişleri ve bayram içim parası kalmıyor olabilir. öyle faturalar bende nasılsa gerisini sormam diyerek olmaz ki.
Bi mesajda durumu garipsediğinizi söylüyorsunuz, başka mesajda gayet normal dercesine insanlara çemkiriyorsunuz.
Kafanı karışık sanırım.
Neden öyle biliyor musun ?
Mesela merdivenci parasını o verdi dimi. Hemen gelir bak merdivenci parasını ben verdim bu hafta pazar parasından düşüyorum öyle vericem pazar parasını. Ve ben deliririm. O bana yaptığı içinde cüzdanımdan para aldığında ya seninde zaten bana 20 tl borcun var derim. Tutamıyorum kendimi ne yapıyım. Kendimi maddi olarak kullanılmş gibi hissediyorum.
Ya da su aldı demi. Bak su parasını ben verdim haberin olsun. Yapenceremden valahi abartmıyorum. Hayal ürünü falanda değil bunlar. Çok abartılı geliyor okuyunca çünki.
Hangi mesajını gördün acaba merak ettim : )Aklimdakinin yazilmisi varmis bosuna yazmak zorunda kalmadim.
Valla ben konuyu ilk sayfalarsa biraktim ama sondan bir onceki sayfada yazilandan sonra dehsete dustum.
Sinem,sen esinin dolabini,telefonunu,laptopunu soyle bi karistir.Veresiye defteri,cetele tutuyor mu bak? Bulunca imha et.Allah muhafaza ters dusseniz ayrilik konumuna gelseniz esin sana aldigi donu bile geri ister.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?