Gerçekten mi ? Size göre öyle olabilir mi ?
Ben kendimce çözümü böyle buldum da.
Ileride biriniz issiz kalirsa sanirim acliktan ölür, ilginc bir sistem, anlasmazlik da bu sebepten cikmis sanirim, hem tek ayrilik maddi anlanda degil sanirim, esinize sormadan konser planlari vs. diger arkadaslarin da soyledigi gibi ev arkadasligindan oteye tasimalisiniz iliskinizi, evlilikte bircok sey ortak olur.Evet yok.
Anamin evinde doğurup,büyütürdum.Bir tane üye bu konuda dertliydi. Bebeğe ne alınacaksa hepsini kendi maaşıyla alıp parasız kalıyordu. Eşide maaşını ailesine yediriyordu. O da üzülüyordu bebeği sahiplenmiyor, benim cebimde 20 tl kalmıyor diye..
Gitmek istediğimiz bir şeydi. Görünce hevesli hevesli aradım. Ama aldığım cevaplar aynen öyleydi. Ben kendi kendime gelin güvey olmadım.Yanı yapmak istediğimiz ama yapmadığımız ortak bir plandı.Ileride biriniz issiz kalirsa sanirim acliktan ölür, ilginc bir sistem, anlasmazlik da bu sebepten cikmis sanirim, hem tek ayrilik maddi anlanda degil sanirim, esinize sormadan konser planlari vs. diger arkadaslarin da soyledigi gibi ev arkadasligindan oteye tasimalisiniz iliskinizi, evlilikte bircok sey ortak olur.
Bende o yüzden yarısını sen ver yarısını ben ver dedim zaten. Param yok deyince de E yapmak istediğimiz de birşey di. Tamam ben ısmarlıyorum o vakit dedim... Ve gerisi böyle olduBu kadar hesap yapan , 3 lira bahşişi düşünen bir adamun konsere bütçe ayırması beklenemez zaten .
Svartbabe, diğer Yorumları okuyabilirseniz eğer, neden böyle olduğumuzu açık açık anlattıımm.
Kısaca konuya giriyorum.
Son 3-4 senedir her sene Tarkan konserine gidiyorum kızlar. Eşim her sene o tarihler uymadığı için gelemiyor bende arkadaşlarla gidiyorum.
Bu senede baktım 11/09 tarihine bilet var eşim burada ilk defa tarih uyuyor. Eşimi aradım heyecanla
Aşkım bak böyle böyle yarısını sen ver yarısını ben vereyim gidelim konsere.
PARAM yok diye çıkıştı. İşte kredi kartlarını zor Ödemiş bu ay Bayram'da gezecek PARAMIZ bile yokmuş bir sürü şey söyledi. ( o an haberim oldu paramızın olmadığından )
Tamam dedim madem gel ben ısmarlıyım birlikte kafa dağıtırız uzun zamandırlar yapmak istiyoruz imkanımız olmuyor ben aldım biletleri dedim. ( Halbu ki almadım )
Konser 21.00 da başlıyor 00.00 falan bitiyor.
Konserden sonra köye gideriz bayramlık için dedim.
Bir sert çıktı bana kızlar.. İşte ben onu takmıyormuşum, ben ona bişey sormuyormuşum. Ben onu dinlemiyor musum. O gitmek istemiyormuş.
Can'ım dedim sen bana gitmek istemek istemiyorum demedin ki. PAramız yok dedin bende ben Ismarlıyorum diyorum sana dedim.
Ağır sözler söyledi. Ağladım ağladım telefonda suratıma kapattı.
Ben köyü birşey mi yapmışım kızlar ya
İdrak edemedim şu an olanları.
Para sistemimiz şöyle;
Evin faturalarını bütün ben ödüyorum kirayı o ödüyor. İş bölümü yaptık. Geriye kalan paramızda da birbirimize hesap sormuyoruz ne yaptın ne ettin ne kadarın var vs vs. Yemeğe gittiğimizde de bazen o ödüyor bazen ben ödüyorum. Bu şekil bir sistemimiz var.
Alman usulü evlilikSiz evli misiniz anlamadim ki... Sevgili ya da kanka gibi alman usulu konsere mi gidiyorsunuz? Yarisini sen ode yarisini ben ne demek
Parasi yokmus ben ismarlayayim dedim ne demek
Saskinim gercekten suan...
Hep hayalimdi zaten :)Alman usulü evlilik
Bencede konu dışı yorum yapıyorsunuz. Bende istemiyordum böyle olsun ama yapacak bir şey yok. Herkes onu öyle kabullenmiş. Aaa X öyle evet evet aman derler. Benimde yapacak bişeyim yok. Lütfen yargılamayınız. Size göre karı koca olmayı başaramadık size göre sınıfta kaldık tüh.Siz karı koca olmayı sanırım yanlış anlamışsınız karı koca olmak bence bir olmak aynı hayatı birlikte yaşamak bir elmanın iki yarısı olmak demek bir ilişki evlilikle sonuçlanıyorsa sen ben olmamalı daima BİZ olmalı senin paran benim param olmamalı sanırım siz birbirinize borç parada veriyorsunuzdur konu dışına çıktım biraz kusuruma bakmayın niyedim sizi yargılamak değildi ama bana aile ilişkiniz eksik geldi sanırım bebeğinizde olucak artık bezi eşiniz mamayıda siz alırsınız heraldepek anlam veremedim bence konser değil eşinizle iletişimsizliğiniz hakkında düşünün nacizhane fikrim kusura bakmayın
Biz maddiyatta hiç bir olamadık. Bende istemem cüzdanımın karıştırılmasını ben böyle büyütülmedim.Esiniz gitmek istemiyor olabilir. Para sistemizminiz yanlis bnce .Esimle uniyle sevgiliyken bile birlikte harcardik bizim paramizdi .Dimdi iki calisan insan olduk nitekim degismedi benm senin yok bizim var cuzdanini acar para da alirim yani sorun yok. Esinizi arayip yari parasini verin demeniz cok tuhaf bence. Ben olsam askim su tarihte konser varmis biletini alir misin derim ugrasmam
Nereye kadar biriktiriceksin ki? Çok zor bi esin varmış.. Sana da ağır gelmiştir çünkü karısısın ve sana aldıklarının hesabını yapıyor. Şimdi bebek dogucak büyücek kreşe verecen çalışmak zorunda olduğun için.. Sonra kısmet olursa 2.çocugun ve sen yine işi bırakmak zorunda kalıcan ama bekar gibi hala kendi ayaklarının üstünde durmaya zorlanican, çünkü diğer türlü gruruna yediremezsin seni ona muhtaçmis gibi davranmasını kaldıramazsın.. Sana hayati bu kadar zorlaştirirken sonra oda evin babası mi olucak????Aynen öyle biliyor musun ? Ondan onda gereksiz gelen bişey istememek için hep kenarda param olmuştur benim. Şu anda bile vardır. Hep biriktiririm..
Babamdan kalan ev 2 tane ev var. Oray'a taşınmayı düşünüyorum Bebek'ten sonra. Kiraya vereceği parayı bana verecekmiş. Oda benim maaşım olacakmış.Nereye kadar biriktiriceksin ki? Çok zor bi esin varmış.. Sana da ağır gelmiştir çünkü karısısın ve sana aldıklarının hesabını yapıyor. Şimdi bebek dogucak büyücek kreşe verecen çalışmak zorunda olduğun için.. Sonra kısmet olursa 2.çocugun ve sen yine işi bırakmak zorunda kalıcan ama bekar gibi hala kendi ayaklarının üstünde durmaya zorlanican, çünkü diğer türlü gruruna yediremezsin seni ona muhtaçmis gibi davranmasını kaldıramazsın.. Sana hayati bu kadar zorlaştirirken sonra oda evin babası mi olucak????
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?