Taşınmalı mı

Dişimle tirnagimla kurus kuruş biriktirdim zaten zor günler için diyerek.. teşekkür ederim

24 bin ₺ kenarda var diyelim, Bir taşınma nerden baksanız maliyeti en az 5bin ₺ ,bütcenizi sıkıntıya sokmayacak mı bu durum ? Yada illa evinizde problemler yaşıyorsanız verdiğiniz kira kadar problemsiz başka bir ev baktınız mı ?
Yada en azından 500₺ fazlasını Buda kafadan 4 sene demek.

Taşınma maliyetini de hesapladım onda sıkıntı yok. Dah uygun yok bulamadım

Peki güzel uslublu bayan bir daha cevap yazmam size siz izin verene kadar

Komik buldunuz. Teşekkür ederim. Zor bir hayat . Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Taşınma maliyetini de hesapladım onda sıkıntı yok. Dah uygun yok bulamadım
Peki başka birikiminiz yoksa, diyelim ki bu iki sene içerisinde acil nakit ihtiyacınız oldu, sağlık vs hersey olabilir bunun üstesinden gelebilecek extra bir şey planladınız mı bu para gitsede acil bi durumda şunu devreye sokarız gibi, yani evde yaşadığınız sorunlar ileride önünüze çıkabileceklerden daha mı ağır ? Ve ilerdeki problemler çözülebilecek mi olası durumda

Peki başka birikim ne kadar olsa olabilirdi sizce ?
2 sene sonra başımı sokabileceğim eski bir ev var sadece. Çok açıkta kaldıysam bunu yapabiliyorum.

Evet bende bu yüzden ikilemdeyim.

Nasip... Bu sene için zor olarak düşünüyorum çünkü kısa girdik. Verilirse daha rahat olurum. Inşallah bi alıcısı çıkar
Yani allah göstermesin bi sağlık problemi olsa belki o iki bilezikte yetmez ama nebileyim bi güvence arıyor insan bu zamanda hani kenarda bi bin ₺ bile insanı daha rahat yapıyor kafa olarak .Olası olumsuzlukla karsılasıldığılnda nebilim bi aile desteği olurmu biz kendimizi toplayana kadar onlar kiramıza nasılsa destek çıkarlar diyebiliyorsanız rahat adım atabilirsiniz mesela.

Smdi bu konuda kimseye umut baglayamam. Insanoğlu ne yapacağı belli olmaz. Fakat kenarda hadi var bin tl. Kurtarır mi beni sizce. 2 sene çabuk geçecektir biliyorum ama kendimi mutsuz hissediyorum artık biraz nefes almak 2 sene de olsa konforlu yaşam istiyorum sanırım

Yaşayın bacım, çok içten diliyorum bunu.
Yaşayan da ölüyor yaşamayan da.
Ayrıca avantajları çok çok fazla, dolayısıyla kaybettiğiniz bir şey değil bu.
Hayatınızı güzelleştirmeye değer, varmış imkan kullanın.
Kaynak tükenirse o zaman düşünürsünüz.

Aslında burda önemli olan şu , diyelim nefes almak hayat konforunuzu arttırmak için bunu yaptınız,bu zaman zarfında eğer iki sene sonunda nerden bin ₺ extra ekleyebilirize cevap bulabilirseniz o konforu rahat yaşarsınız fakat şöyle düşünelim her şey kötü gitti kirayı ödeyemicek hale geldiniz ve iki sene sonunda ordan çıkıcaksınız haliyle kiralar her geçen gün artmaya devam ediyor şuan ki fiyata bir ev bulmanız imkansız olucak ki oturduğunuz kiradaki Evede zam yapacaktır ev sahibi. En sonunda iki sene o konfora alışıp tekrar eskiye geri dönmek psikoloji olarak sizi şimdikinden daha kötü etkilemez mi attan inip eşşeğe binmek olur tabiri caizse çünkü

daha konforlu yaşamak hepimiz isteriz. bütçede bi yerden kısıp kiraya aktarabileceğiniz miktar olmalı fark diye düşünüyorum. hazıra dağ dayanmaz doğru, ilaveten içinden geçtiğimiz süreç çok zor, yıpratıcı, gerçekten kenarda paranız varsa dokunmamanız gereken bir dönem. salgın, ekonomi dengesiz, ülkede stabil hiç birşey yok şu dönemde. başka zaman olsa aman rahvan gitsin derdim ama şu dönemde kira için altın bozmak inanın hiç mantıklı değil.

Nasip... Bu sene için zor olarak düşünüyorum çünkü kısa girdik. Verilirse daha rahat olurum. Inşallah bi alıcısı çıkar
Şuan o eski dediğiniz evde mi oturuyorsunuz? Yada kiranız ne kadar? Altın bozup kıra ödemek hiç mantıklı değil.. çalışmıyorsanız daha konforlu yaşamak için önce iş bulup sonra taşınabilirsiniz.. bu konularda biraz sağlamcı olup ayağını yorganına göre uzatmakta fayda var..

Altın bozdurup ödeyecekseniz aradaki fark 1000 tl yi aşacak zamanla çünkü sürekli yükseliyor bu açıdan düşünün, zaten 2 yıl komşuluk sosyal hayat vb şeylere çok takılmayın malum bu virüs rüzgar gibi geçmeyecek.

1000 tl fazla vermemiz gereken bir eve tasinmali miyiz? Fakat ayda fazladan 1000 tl miz yok bunun için altın bozdurmayi düşünüyorum. 2 seneyi karşılayacak bileziğin var. Sonrasi için bi plan yok.
Boyle bi zamanda konforum icin altın bozdurmazdım fazladanda yoksa katlanın bence geleceğimiz pek parlak degil ekonomi açısından fis çekildi bittik

konforlu yaşam istiyorum diyorsanız taşınacaksınız o belli. ev de önemli. önümüz kış ve belki de yasaklar ve kısıtlamalarla daha çok evde kalacağız. o kadar sorunluysa konfordan önce huzur için taşının.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…