Taşınmalı mı

Kenarda sadece altınlar var,ya başınıza bi iş gelirse bi aksilik hayatınızda neler yaşayacağınızı bilemezsiniz...bana biraz hesapsızca geldi ,konfor dediğiniz şey kavramdır,her zaman daha üstü vardır farkındasınız dimi...
Hep söylerim bunu inanın farkındayım. Lüks istemiyorum olması gereken normal bi ev istiyorum

İyi ev çok önemli ama ekonominin şu anki haliyle birikimi eve ve iki senelik konfora harcamayın derim. Mümkünse üstüne birikim yapın. Alım gücü gittikçe düşüyor. Kenardaki para bile bir miktar ısıtır insanın içini ☺️

Bahsettiginiz sebepler benim icin tasinmak icin yeterli , ancak cocugunuz varsa 1000 degil de 500 daha fazla verip de istediğiniz ozelliklere sahip ev bakin derim
Çocuğum var ve çocukla içine girilebilecek bundan daha uygun ev bulamadım

Evet attan inip eşeğe binerim 2 sene sonunda eğer herşey kötü giderse..
Fakat kira ödemeyeceğim eski sadece başımı sokabileceğim bi ev var. Gerçekten 2 sene sonra eski evde oturursam harika olmayacak.. ama sokakta kalmayacağım.
Altın bozdurma mantıksız hele şu devirde. 2 sene dediğin çabucak geçecek süre yaklaştıkça eski eve çıkma düşüncesi sizi dahada boğacak.. Sadece konfor için mi istiyorsunuz. Şu yazınızdan başka sebepleri var gibi geldi

Şu an kiranız ne kadar beğendiğiniz ev ne kadar

Yani 1500 kira öderken 2500 lük bir ev fazla olabilir ama 500 tl mahalle arasından 1500 tl siteye iyi semte gitmek makul olabilir

Yine 5000 gelire 1500-2000 kira olabilir ama 2400 gelire 1500 lük ev lüks olur
Mahalleden siteye.. makul olanı istiyorum demek ki 🙂 gelir 3.. ama 2 sene sonra gelirde de artış söz konusu olacak inşallah

Arkadaşım saglıgın yerindeyse ve çalışıp ayaklarının üstünde duruyosan yaşa hayatını.Taşınma biraz bütçeyi sarsacak çalışıp yerine koyarım diyosan insan gibi yaşamak herkesin hakkı.Evi insanın cennetidir çünkü..
Sorun şu ki 2 sene çalışamam bebeğim var. Birikimle 2 seneyi kurtarıp. Sonrasında çalışmayı planlıyorum

Altın bozdurma mantıksız hele şu devirde. 2 sene dediğin çabucak geçecek süre yaklaştıkça eski eve çıkma düşüncesi sizi dahada boğacak.. Sadece konfor için mi istiyorsunuz. Şu yazınızdan başka sebepleri var gibi geldi
Başka sebepleri de yazmıştım. Konfor ısı komşu huzur sorunsuz ev sosyal hayat .... ruh sağlığı

bence yapmayin oyoe bir sey. Evet iyi bir evde yasamak guzel, olmasi gereken ama su an ekonomik cok kotu. Planlariniz beklediginiz gibi gitmeyebilir, o altinlar daha onemli bir ise yarayabilir.

bence yapmayin oyoe bir sey. Evet iyi bir evde yasamak guzel, olmasi gereken ama su an ekonomik cok kotu. Planlariniz beklediginiz gibi gitmeyebilir, o altinlar daha onemli bir ise yarayabilir.
Bir dönem hiç bişeyim yoktu. Sıfıra dönüş yapmak olacak ama bakalim düşünüyorum

Bunu da düşündük fakat pandemi vb. Sorunlardan ev fiyatları oldukça yükselmiş. Yetişemiyoruz
...evim ile başlayan kuruluşları araştırın. Ben çok bilmiyorum ama elinizdeki parayı değerlendirebilirsiniz. Biraz sabretmiş olursunuz.

Yorumları okuyamadım fakat Türkiye de insanların tek gayesi hayatlarının prime dönemi olan 30 seneyi kredi ödeyerek geçirip 50 yaşında bir dört duvar sahibi olmak. Bu zihniyetten ötürü konuna pek sağlıklı cevaplar almamışsındır diye düşünüyorum.
Bulunduğun evden mutsuzsan ilk etapta başka yere taşınman en doğrusu... İnsan mutsuz bir yerde yaşarken ömrü bile kısalır. Bankada duran 50 bin lirayla Sakıp sabancı olmayacaksınız. En azından işinizi görsün kendinize yeni bir yol planı belki daha hesaplı daha gönlünüzce bir ev bulana dek sizi idare eder.

Back
X