Taşınmalı mı

Yorumları okuyamadım fakat Türkiye de insanların tek gayesi hayatlarının prime dönemi olan 30 seneyi kredi ödeyerek geçirip 50 yaşında bir dört duvar sahibi olmak. Bu zihniyetten ötürü konuna pek sağlıklı cevaplar almamışsındır diye düşünüyorum.
Bulunduğun evden mutsuzsan ilk etapta başka yere taşınman en doğrusu... İnsan mutsuz bir yerde yaşarken ömrü bile kısalır. Bankada duran 50 bin lirayla Sakıp sabancı olmayacaksınız. En azından işinizi görsün kendinize yeni bir yol planı belki daha hesaplı daha gönlünüzce bir ev bulana dek sizi idare eder.
Bende isterdim fakat şartlar elverişli değil. Ee ne yapalım o zaman kötüyle mi yetinelim idare edelim yoksa şansımızı mi deneyelim

Aynen hele bu dönemde.Stres ve olumsuz düşünce psikolojik sağlığı hatta fizyolojik sağlığı da bozuyor.
Bende de sıkıntılı olduğu için ruh olumlu şeylere ihtiyas duyuyorum. Nefes almak istiyorum. Idare etmekten sıkışıp kalmaktan sıkıldım bunaldım daraldım. Her şey iyi olsa.. muhteşem olmasa da iyi olsa

Bende isterdim fakat şartlar elverişli değil. Ee ne yapalım o zaman kötüyle mi yetinelim idare edelim yoksa şansımızı mi deneyelim
Taşın fakat 2 sene içerisinde bütçene daha uygun bir ev bulursan oraya geçmeyide ihmal etme yani tümüyle o paraya bel bağlayıp, plansız iş yapmayın.

Bende de sıkıntılı olduğu için ruh olumlu şeylere ihtiyas duyuyorum. Nefes almak istiyorum. Idare etmekten sıkışıp kalmaktan sıkıldım bunaldım daraldım. Her şey iyi olsa.. muhteşem olmasa da iyi olsa
Ben de senin istediğin gibi yaptım.Kayınvalidemden kalma mahalle arasındaki evimi görümcelerime bırakıp borçlanarak ev aldım.Ama borç sıktı beni hastalandım.Şimdi toparlandım çok şükür.Standartlar yükselince vücut alışmadığı ortama reaksiyon verebiliyor.Rahat edeyim derken maddi sıkıntılardan bunalabiliyor.:deli:

Konforlu güzel evde oturmak herkesin isteği ve hakkı. Ama sizinki geçici. 2 sene sonra eski eve geçerim sadece 2 sene istediğim gibi evde otururum dediğin için altın bozdurup kira ödemek mantıksız geliyor. Kira değilde ev alacağız 2 sene fazladan 1000 TL ödemek için altın bozduracapım deseydiniz herkes haklı bulurdu. Ucunda ev sahibi olmak var çünkü. Kira için birikim den olma düşüncesi doğru değil.siz zaten kafada bitirmişsiniz. Hakkınızda hayırlısı olsun

Yorumlara okadar kaçamak cevap vermişsiniz ki.
Şuan kaldığınız evin kirasi ne kadar mesela ? Neden çıkmak istiyorsunuz diyenlere komşu konforlu değil diyorsunuz mesela asıl nedenler ne ? Geliriniz ne kadar 2 çocuğun var diyorsunuz çocuklarımızdan kısıp ev konforlu olsun demek bana saçma geldi açıkçası soylemediginiz şeyler var herşeyi anlatsaniz belki daha iyi yardımcı oluruz. 2 çocuğun var diyorsunuz hazırda olan altınları ben olsam cocuklarimin geleceği için bir ev kıtasına harcamam. Ama geçerli sebepleriniz neler ?

Kisaca gelir yetmeyip her ay kesin altinlara basvuracaksaniz bence yapmayin. Biraz daha arastirin.
Ama yetmediginde altinlara basvurulacaksa o zaman olabilir. Atiyorum kisin yakit masrafi eklenince yetmeyecektir o zaman dusunulur.

Bir de siteye tasinirken kira disindaki giderleri de sorun, aidatlar kiranin yarisi kadar olabiliyor bazi sitelerde.

Ben olsam maasimi asan bir kiraya tasinmazdim sahsen.

Bence makul değil. Bütçenizin üstünde bir yere taşındığınızda hem harcamalarınızı iyice kısmanız gerekecek hem ailenizin çevresindeki insanlar daha iyi durumda olup daha geniş harcıyor olacaklar. Hadi siz idare edersiniz ama çocukların yeni çevrede görüp özenip istediklerini karşılayabilecek misiniz? En azından bütçenizi aylık bin TL arttırabilecek bir yol bulmanız lazım.

Bütçenizin altında bir eve gitmek biraz saçma gibi. Çünkü bu konfora alışınca iki sene sonra ne yapacaksınız? Karşılayamadığınız için daha düşük bir eve geçeceksiniz mecburen. Şuan oturduğunuz yerden daha konforlu, ama fiyat farklı cok yüksek olmayan bir eve cıkmak daha akıl karı değil.

ıkısıde degıl
cok sıkayetcı oldugum evde oturmak ıstemem ama tutupda 1000 tl fazladan da vermem
bambaska eve bakarım

o altınlar bıtebılır baska sorunlar cıkabılır cok garantıcı bır ınsanımdır hıc altınım yokmus gıbı dusunurdum sartları tekrar gozden gecırırdım
hakkınızda hayırlısı olsun

Tek bir sey icin degebilir, eviniz cok eskiyse ve deprem bolgesinde yasiyor ve guvenli hissetmiyorsaniz.

Ben de senin istediğin gibi yaptım.Kayınvalidemden kalma mahalle arasındaki evimi görümcelerime bırakıp borçlanarak ev aldım.Ama borç sıktı beni hastalandım.Şimdi toparlandım çok şükür.Standartlar yükselince vücut alışmadığı ortama reaksiyon verebiliyor.Rahat edeyim derken maddi sıkıntılardan bunalabiliyor.:deli:
Allah yardımcın olsun. Benim küçük bebeğim var 2 sene çalışamam ama sonrasında calısıcam inşallah. Daha iyiye gitmeyi planlıyorum olmadıysa bizde döneriz mahalleye ne bileyim ölüm yok ya ucunda :110:

Konforlu güzel evde oturmak herkesin isteği ve hakkı. Ama sizinki geçici. 2 sene sonra eski eve geçerim sadece 2 sene istediğim gibi evde otururum dediğin için altın bozdurup kira ödemek mantıksız geliyor. Kira değilde ev alacağız 2 sene fazladan 1000 TL ödemek için altın bozduracapım deseydiniz herkes haklı bulurdu. Ucunda ev sahibi olmak var çünkü. Kira için birikim den olma düşüncesi doğru değil.siz zaten kafada bitirmişsiniz. Hakkınızda hayırlısı olsun
Yazdığınız çok mantıklı. Fakat sıkacak diş kalmadı bende. Ciddi tadilat ihtiyacı var evin. Olmuyor artık kaçmak istiyorum. Hepimizin hakkında hersoy için hayırlısı olsun

Ben daha once ilcede yasiyordum merkezde evim kiradaydi.ordan kira geliri geliyordu.maddi acidan rahat ama onun disinda hic mutlu degildim.bu yil tasindik evimize yol masrafi falan 1000 tlye yakin zararimiz oldu ama hic umrumda degil.hersey para degil bi kere geliyoruz su hayata cok zorlamayacaksa tasinin zaman akip gidiyor her animiz kiymetli

Yorumlara okadar kaçamak cevap vermişsiniz ki.
Şuan kaldığınız evin kirasi ne kadar mesela ? Neden çıkmak istiyorsunuz diyenlere komşu konforlu değil diyorsunuz mesela asıl nedenler ne ? Geliriniz ne kadar 2 çocuğun var diyorsunuz çocuklarımızdan kısıp ev konforlu olsun demek bana saçma geldi açıkçası soylemediginiz şeyler var herşeyi anlatsaniz belki daha iyi yardımcı oluruz. 2 çocuğun var diyorsunuz hazırda olan altınları ben olsam cocuklarimin geleceği için bir ev kıtasına harcamam. Ama geçerli sebepleriniz neler ?
Kacamaklik bi durum yok. Kirası 600 tl. Çatısı akıyor. Komşu yok. Isı sıkıntısı var. Çocuktan değil kendimden kısacağım. Kuru ekmek yiyeceğim ama sıcak evde duzgun bi mahallede yaşasın cocuğum diye gitmek istiyorum zaten. Tek dert ben olsaydım ya da benim konforum omur boyu yasayabilirdim.

Back
X