Taşınmalı mıyım?

Ben özgür takılmayı seviyorum. Kimseye bağlı olmayayım kafamın estiği gibi yaşayayım hesap vermeden, şu an eşim yetiyo da artıyo bile zaten. Şu an uzak olduğumuz için aramız iyi karışan görüşen yok ama işte altlı üstlü olunca nolur hiç kestiremiyorum düşününce bile içimi kasvet bağlıyo. Yaşıt arkadaşlarım bakıcı tut gitme boşver diyo, benden büyük çalışma arkadaşlarımın istisnasız hepsi git diyo. Annem gidersen git ama ben o eve gelmem diyo. offf offff

Çok zor gibi, şu an kredi kartımız 1500 den aşağı gelmiyo ( gerçi tüm harcamaları ordan yapıyoruz bi de bebeğin ihtiyaçlarını alıyoruz yavaş yavaş). Çok sıkarsak olur mu bilemiyorum. Ben 6 ay falan ücretsiz izinde kalmayı planlıyorum daha fazlasına çalıştığım yerde müsade etmeyebilir. Kira 700.

sizin maaşı bilemem ama 6 ay için hiç değmez gibi

giderleri azaltın

şimdiden kenara para atın

bebeğin cicili bicili şeyleri az olsun huzurlu bol sütlü annesi olsun

Ben özgür takılmayı seviyorum. Kimseye bağlı olmayayım kafamın estiği gibi yaşayayım hesap vermeden, şu an eşim yetiyo da artıyo bile zaten. Şu an uzak olduğumuz için aramız iyi karışan görüşen yok ama işte altlı üstlü olunca nolur hiç kestiremiyorum düşününce bile içimi kasvet bağlıyo. Yaşıt arkadaşlarım bakıcı tut gitme boşver diyo, benden büyük çalışma arkadaşlarımın istisnasız hepsi git diyo. Annem gidersen git ama ben o eve gelmem diyo. offf offff

eskiden bakıcı tu kaka imiş hala da bazı kişiler için öyle

babasını büyütmüş seninkini mi büyütmeyecek diyorlar

ama öyle değil bir de yaşlı ise hiç değil

zira dünya hızla dönüyor çok değişiyor

kv ye çocuğa ana kucağı almayacağımı ve sallamayacağımı anlatmam zor oldu ki evleirn arası bir saat

neysekibenimkinde icraat yok sadece laf

her geldiğinde şu çocuğa ana kocağı almadık, ay bir alıp gelsek derdi

bu arada çocuğun ana kucağı olan oto koltuğu vardı

ama oto koltuğu imiş kanepeye konulup hafif sallanandan olacakmış vs vs

sallamak istemiyorum deyince sen işe gidince nasıl bakılacak diyordu

bebeğe baksa sallayacaktı zira bebek başka türlü durmazmış, emzik alıştır durmaz dedi vs vs

sonuçta bebeğe bakıcı baktı bebek hiç sallanmadı, emzik emmedi vs vs yürüteci vs de olmadı ama belli bir yaşın üzerindeki anneleri bakan tüm arkadaşların bebeği ayakta sallandı yürüteçte saatler geçirdi vs vs

hatta o anneler yüzünden bir bölüm mama da başladı hatta bana başla mamaya kaç yıl emzireceksin sanki diye akıl da verdiler zira eskiden bebek bir yıl emzirilirmiş şimdi 2 yıl

Cocuk yapmadan önce bu sorunları öngörmuyormuydunuz zaten? Yumurta kapıya dayanıp, çocugun doğmasına az kala mı geçinemeyeceğiniz akliniza geldi. Ilginçmiş. Madem gecinemeyeceksiniz o zaman tabiki gideceksiniz.

eskiden bakıcı tu kaka imiş hala da bazı kişiler için öyle

babasını büyütmüş seninkini mi büyütmeyecek diyorlar

ama öyle değil bir de yaşlı ise hiç değil

zira dünya hızla dönüyor çok değişiyor

kv ye çocuğa ana kucağı almayacağımı ve sallamayacağımı anlatmam zor oldu ki evleirn arası bir saat

neysekibenimkinde icraat yok sadece laf

her geldiğinde şu çocuğa ana kocağı almadık, ay bir alıp gelsek derdi

bu arada çocuğun ana kucağı olan oto koltuğu vardı

ama oto koltuğu imiş kanepeye konulup hafif sallanandan olacakmış vs vs

sallamak istemiyorum deyince sen işe gidince nasıl bakılacak diyordu

bebeğe baksa sallayacaktı zira bebek başka türlü durmazmış, emzik alıştır durmaz dedi vs vs

sonuçta bebeğe bakıcı baktı bebek hiç sallanmadı, emzik emmedi vs vs yürüteci vs de olmadı ama belli bir yaşın üzerindeki anneleri bakan tüm arkadaşların bebeği ayakta sallandı yürüteçte saatler geçirdi vs vs

hatta o anneler yüzünden bir bölüm mama da başladı hatta bana başla mamaya kaç yıl emzireceksin sanki diye akıl da verdiler zira eskiden bebek bir yıl emzirilirmiş şimdi 2 yıl

Tam da benim korktuğum şeyleri özetlemişsiniz adeta. Peki bakıcı sizin istediğiniz gibi baktı mı, söylediklerinize uydu mu? Mesela ben çocuğumun yanında tv açık dursun sürekli istemiyorum ama bunu söylesem herhalde akşama kadar napcam ben derler gibime geliyo.

Cocuk yapmadan önce bu sorunları öngörmuyormuydunuz zaten? Yumurta kapıya dayanıp, çocugun doğmasına az kala mı geçinemeyeceğiniz akliniza geldi. Ilginçmiş. Madem gecinemeyeceksiniz o zaman tabiki gideceksiniz.
Öngörüyordum elbette ama şu an bile böyle bir çıkmaza girdiğime göre o zaman erkenden düşünüp hareket etmek gereksiz olacaktı. Kaldı ki en azından evliliğimin ilk yıllarını kv yanında geçirmemiş oldum. Doğmamış çocuğa don biçmek nerde görülmüş, hamile kalmadan kim bakacak diye araştırma mı yapsaydım. Ben çalıştığım sürece kirada da olsak hiç bir geçim sıkıntımız yok çok şükür, sizin yorumunuz ilginç geldi bana, anlayamadım.

Tam da benim korktuğum şeyleri özetlemişsiniz adeta. Peki bakıcı sizin istediğiniz gibi baktı mı, söylediklerinize uydu mu? Mesela ben çocuğumun yanında tv açık dursun sürekli istemiyorum ama bunu söylesem herhalde akşama kadar napcam ben derler gibime geliyo.
Tabii ki dinledi çocuk uyurken sen izle derdim ben

Hatta tatilde yemek yedirmedim çocuğa tv açtım birkaç gün alıştı tabii

Sonra bakıcı geldi işte akşam ta ben sana bîr şey diyeceğim kızacaksın ana dedi be dedim yemek yemedi şaklabanlık yaptım olmadı sana da alışmış 10 dk tv açtım dedi o da bebek kanalı arada açtığımızı biliyor ki çocuk yaşında falan

Ama Kv bebek 3 aylıkken ben çikolata yerken bebeğe de yedir dedi eşim çıldırdı tabii ya da mama sandalyesine çocuğu bağlıyormuşum mahkum muymış vs vs

Dışardaydık eşim aradı anne size geleceğiz çocuğa kıyma kavur makarna yap tuz atma dedi

Gittik yemek yapılmamış neyse çaktırmadan tuz atmış bebeğe makarna ayırdım sonra acı sos yapmış ben zor yedim bebek de yiyecekmiş alışacakmış 15 aylıktı

Bakıcı kurala uyar Kv bir şey olmaz der özetle evet belki olmaz ama ya olursa

Ben hep derim annesi benim Kv nin doğruları ile değil benim yanlışlarım
ile büyüyecek

Çocuğunuz için 6 ay ücretsiz izin alacakmışsın zaten, hemen hemen 1 yaşına yaklaşacak ondan sonra da iyi bir bakıcıya verirsin.

Tek sorun maddiyatsa bir şekilde hallolur canım, çok büyük borcun yoksa lüksü azaltıp geçinebilirsin. Millet asgari ücretle hem kira veriyor, hem 2-3 çocuk bakıyor oluyor yani.

Benim KV melek gibidir ama 2 yıl aynı evde yaşadım cidden rahat edilmiyor, anladığım kadarıyla da altlı üstlü olursan sürekli gelecekler. Ayrıca çocuğa çok iyi bakacağından şüphe duyuyorsun, yani 1 yaşından sonra çocuk ne verirsen onu alır, sabırla onunla ilgilenmen gerekir. Kvler ya da anneler genelde kolaycıdır, sussun da ister çikolata yesin ister tv izlesin. Bir de şımartabilirler. Yabancı birine bunu yapma deme şansın var ama KV'ne diyemezsin, çocuğa baktığı için de konuşma hakkına sahip olurlar, sallamazlar.

Oraya gidersen asla dönüşü olmaz bu da var.

Bunlar ihtimaller tabi, olayı iyi değerlendir derim. Kafa rahatlığı, maddiyat, gereksiz samimiyet ve tartışma ihtimali, iyi bir bakıcı bulma vs vs., avantajıyla dezavantajıyla değerlendir.

Ben olsam ben de kayınvalide yanını istemem ama menfaatin söz konusuysa mecbur katlanacaksın

Fazla on yargilisin avantajları dezavantajdan daha fazla olur bence.
abi lerde bizim karşı dairede oturuyorlar çocukların bakımına annem çok yardımcı oluyor.yemekleri çoğunlukla bizde yerler babam her sabah ekmeklerini alıp kapıya aşar yengem kendi istemiyor başka yere tasinmayi
ama annemde asla işine müdehale etmez evlerine misafir gelecekse pastasını yapar evine gönderir babam market ihtiyaçlarını halleder küçük çocuğu var diye
kayinvalidene yakın olmanın avantajlarını düşün bence

Back
X