Taşınmış, ev taşımış olanlar yardım edin lütfen:(

Merhaba,
Eski bir konu ama Ankara'da yaşayanlar için deneyimimi paylaşmak istedim. İlk taşınmamdı ve maalesef kötü bir deneyim yaşadım; fakat Dikmen tarafında bulunan Vip E......s firmasını maalesef tavsiye etmiyorum. Bu kötü deneyimimi elimden geldiğince paylaşıyorum ki sizlerde belki faydalanabilirsiniz.
Yaklaşık 5 ay önce taşındım; öncelikle daha paketleme aşamasında sorun çıkarmaya başladılar; konsolumun ayağını kırdılar; üstelik mobilyalarımın bütün menteşelerinde menteşeye monte edilen stopperlarım bulunuyordu fakat bunların yarısını takıp yarısını takmamışlar!! Artık lanet olsun diyip 5-10 stopperın peşine düşemeyeceğim diyip ve gerçekten uğraşmak bunlarla konuşmamak için peşini bıraktım.
Umarım faydalanan olur bunlardan.
Herkese kolaylıklar diliyorum.

Evden eve nakliyatla anlaşıp ta evdeki her eşyayı yine de aman buda kırılmasın diyerek toparlayan biri olarak;

* koli bulunuz, bulamıyorsanız tanesi 1,5 TL'den 10 adet almıştım ben, koli bantıda hediyesi idi :)
* mutfak eşyalarını mutlaka gazete kağıtlarına sarın gazete kağıtlarını bardakların içerisine de tıkıştırın ki basınçla kırılmasın, kırılacak eşyalar üzerine mutlaka KIRILACAK diye koca koca yazın. sonra bu kolide ne vardı demeyin yine her kapattığını koliye notlar yapıştırın (yatak odası, salon, mutfak diye..)
* kıyafetleri toparlamakta sorun yoktur, katla katla at koliye
* yorganları eski çarşafla sarın mutlaka
* halılar zaten kolay yuvarla bantla
* kıyafetler için koli harcamanada gerek yok sağlam çöp poşetleri en iyi taşıma aracı :)
* sökülecek eşyalar için dikkat lazım, neyin nereden sağdan soldan çözüldüğünün not alınması lazım
* evde klima vs. varsa teknik servisine haber verin garantisi varsa onlar taşısın.. yoksa garantiden çıkar
* tv, müzik seti, bilgisayar ve bardakları önden ben kendi arabamla taşımıştım nolur nolmaz diye..

Aklıma gelenler şimdilik bunlar....

bol bol koli, hurç ve gazete edinin.
tüm kırılacakları gazetelere sarıp düzgünce kolileyin.
tüm kıyafet yastık yorgan türü şeyleri de hurçlara doldurun.
kanepe altları tüm dolap çekmecelerin boş olduğundan emin olun.
kolileri ve hurçları küçük bir odaya istifleyin ki nakliyeciler gelince ayaklarına dolaşmasın.
halıları dürüp kaldırın bir duvara yaslayın.

Back
X