- 8 Mart 2024
- 124
- 182
- 23
- Konu Sahibi kaderminackk
-
Iyi de dogu turu bi aileye yuk olarak yapilacak bir sey degil. Gezmek icin hazirligi olmayan gezmesin. Yemek ismarlamalar, benzin dodurmalar.. Yahu kim kime yapar? Yapmamali da zaten. Hamileymissiniz bahaneniz de varmis. Keske Bastan hic kallismasaydiniz gezme isine. Esinize yazik gunah gercekten, bu kadar Eli aciklik iyi bir sey degil. Isim var desin o da Bari bugunu kurtarin.Abim 35 yaşınd eşiyle birlikte hayatında ilk kez bizim ısrarımızla tayin sebebiyle yaşadığımız Mardin’e geldiler , beraber bir doğu turu yapalım gezdirelim sizi dedik , geldiler bir şehire gittik onlara güzel yemek yedirdik hesapta bayagu kabarıktı neyse önemli değil aradan bir zaman geçti eşime dedi herkes alman üsülü ödesin dedi eşim de mısafır gelmişsiniz aileyiz biz o ne demek ağırlayacağız sizi dese de ısrarla tamam dedik , 3 şehir gezdirdik bir tanesini bile beğenmediler hep bir laf ettiler bu mu burası mı falan modumuz düştü , biraz daha hızlı tempo edelim yetişelim işte kapanmadan yerler diyince ekstra. Yavaşladılar hatta eşim abin öyle dedin diye durdu dedi bir yeri gezemedik . Cıkolata alacağız ona bile herkes kendisine alsın dedi , hep bir surat begenmemezlik 10 TL’nin lafını etmek . Aşırı üzüldüm mahcup oldum . Yarın son gün olduğumuz şehri gezecektik eşime dedim ben istemiyorum artık hiç bir şeyden memnun kalmadılar neden uğraşacağım diye . Hamileyim 7 aylık ekstra yoruldum inanın sırf memnun edelim diye ev bir birine girdi gelinimiz bir yardım edeyim toparlayalım bile demedi çocuk okuldan geri kaldı beraber gexelim d diye eşim arabalarının deposunu bile doldurdu inanın hiç bir şeyden geri almaz aşırı eli açıktır kocam . Ben ne yapayım yarın akıl verin inanın gitsinler istiyorum pişman oldum
Şu saatten sonra yapacak hiç birşey yok. Buda size ders olmuş oldu. Bir daha kimseyi ağırlamayınAbim 35 yaşınd eşiyle birlikte hayatında ilk kez bizim ısrarımızla tayin sebebiyle yaşadığımız Mardin’e geldiler , beraber bir doğu turu yapalım gezdirelim sizi dedik , geldiler bir şehire gittik onlara güzel yemek yedirdik hesapta bayagu kabarıktı neyse önemli değil aradan bir zaman geçti eşime dedi herkes alman üsülü ödesin dedi eşim de mısafır gelmişsiniz aileyiz biz o ne demek ağırlayacağız sizi dese de ısrarla tamam dedik , 3 şehir gezdirdik bir tanesini bile beğenmediler hep bir laf ettiler bu mu burası mı falan modumuz düştü , biraz daha hızlı tempo edelim yetişelim işte kapanmadan yerler diyince ekstra. Yavaşladılar hatta eşim abin öyle dedin diye durdu dedi bir yeri gezemedik . Cıkolata alacağız ona bile herkes kendisine alsın dedi , hep bir surat begenmemezlik 10 TL’nin lafını etmek . Aşırı üzüldüm mahcup oldum . Yarın son gün olduğumuz şehri gezecektik eşime dedim ben istemiyorum artık hiç bir şeyden memnun kalmadılar neden uğraşacağım diye . Hamileyim 7 aylık ekstra yoruldum inanın sırf memnun edelim diye ev bir birine girdi gelinimiz bir yardım edeyim toparlayalım bile demedi çocuk okuldan geri kaldı beraber gexelim d diye eşim arabalarının deposunu bile doldurdu inanın hiç bir şeyden geri almaz aşırı eli açıktır kocam . Ben ne yapayım yarın akıl verin inanın gitsinler istiyorum pişman oldum
Ya jest yapmak istemişler ama sonra canları sıkılmış. Mesela arabasinin depoyu doldurduk diyor. Sanki abisi doldurun depomu demis gibi, bunu kendi isteğiyle yapıyorsa demeyecek.Hikayeyi ilk okuduğumda eşiniz alman usulü ödeyelim demiş. Abiniz hayır sen öde demiş gibi anlamıştım
Bence bu haliyle bir sıkıntı yok hesap çok gelmiş abinize. Yapacak bir şey yok. Ödetmemiş kendi yediğini size sonuçta.
Bir de gezdirdiğiniz kişilere uyum sağlamalısınız onlar ne kadar gezmek istiyorsa o kadar gezmelisiniz. Eşinizin acele ettirip yetişelim vs yapması garip geldi bana.
Siz bu insanları davet ederken benzin parasını dışarıda yeme paralarını göze almadınız mı?
Siz abinizden daha cimri olabilirsiniz
Ya jest yapmak istemişler ama sonra canları sıkılmış. Mesela arabasinin depoyu doldurduk diyor. Sanki abisi doldurun depomu demis gibi, bunu kendi isteğiyle yapıyorsa demeyecek.
Gezide ilgilerini çekmemistir, anlayınca devam etmeyecektiniz. Bazi insanlar sevmiyor. Birde koştur kostur bişey anlamamış olabilirler. Ben turla gap turuna gittim, o kadar kötüydü hiçbir yerden zevk almadim. Bu muydu filan dedimbelki geniş geniş bikac yer gezilse yeterdi. Ben pek müze vs sevmem ama benim esim ve oğlum bayılır. Ama yanlarında giderim işte sıkılırım da
Mesela yemekte alman usulü olsun demedinde de bişey yok . Mesela bunları gözden cikardiysaniz ,yemek ödedik, araba deposu doldurduk demeyecksiniz kendiniz istemiş yapmışsinz .
Ya jest yapmak istemişler ama sonra canları sıkılmış. Mesela arabasinin depoyu doldurduk diyor. Sanki abisi doldurun depomu demis gibi, bunu kendi isteğiyle yapıyorsa demeyecek.
Gezide ilgilerini çekmemistir, anlayınca devam etmeyecektiniz. Bazi insanlar sevmiyor. Birde koştur kostur bişey anlamamış olabilirler. Ben turla gap turuna gittim, o kadar kötüydü hiçbir yerden zevk almadim. Bu muydu filan dedimbelki geniş geniş bikac yer gezilse yeterdi. Ben pek müze vs sevmem ama benim esim ve oğlum bayılır. Ama yanlarında giderim işte sıkılırım da
Mesela yemekte alman usulü olsun demedinde de bişey yok . Mesela bunları gözden cikardiysaniz ,yemek ödedik, araba deposu doldurduk demeyecksiniz kendiniz istemiş yapmışsinz .
Evet şehirler yakın ama çok gezilecek yerleri var o yüzden en fazla bulunduğunuz şehri ve bi başka yeri daha gezebilirsiniz çok yorucu bir tur olur birkaç gün içinKendi arabalarıyla gelmişler belki kendileri gezmek istiyorlardı ailecek…
Araba kiminse onun düdüğü çalar, siz ancak eşlikçi olursunuz, hadi koştur koştur orayı da görelim diye darlamışsınız biraz, bıraksaydınız kendi ritimlerinde gezselerdi.
3 şehir olayına takılmış insanlar ama orada yaşayan bilir ki 3-4 şehir iç içe ve birbirine 1 saat uzaklıktadır, gelmişken hepsi gezilir.
Karşısında 7 aylık hamile ve okula giden çocugu olan bir kadın."Gelininiz" sırf kadın olduğu için ortalığı toplamak zorunda değil
Ben kesin laf sokardım duramazdım,sen nerden bilcen böyle yerleri Allahın köylüsü falan diye(ben köylüyüm buarada)Abim 35 yaşınd eşiyle birlikte hayatında ilk kez bizim ısrarımızla tayin sebebiyle yaşadığımız Mardin’e geldiler , beraber bir doğu turu yapalım gezdirelim sizi dedik , geldiler bir şehire gittik onlara güzel yemek yedirdik hesapta bayagu kabarıktı neyse önemli değil aradan bir zaman geçti eşime dedi herkes alman üsülü ödesin dedi eşim de mısafır gelmişsiniz aileyiz biz o ne demek ağırlayacağız sizi dese de ısrarla tamam dedik , 3 şehir gezdirdik bir tanesini bile beğenmediler hep bir laf ettiler bu mu burası mı falan modumuz düştü , biraz daha hızlı tempo edelim yetişelim işte kapanmadan yerler diyince ekstra. Yavaşladılar hatta eşim abin öyle dedin diye durdu dedi bir yeri gezemedik . Cıkolata alacağız ona bile herkes kendisine alsın dedi , hep bir surat begenmemezlik 10 TL’nin lafını etmek . Aşırı üzüldüm mahcup oldum . Yarın son gün olduğumuz şehri gezecektik eşime dedim ben istemiyorum artık hiç bir şeyden memnun kalmadılar neden uğraşacağım diye . Hamileyim 7 aylık ekstra yoruldum inanın sırf memnun edelim diye ev bir birine girdi gelinimiz bir yardım edeyim toparlayalım bile demedi çocuk okuldan geri kaldı beraber gexelim d diye eşim arabalarının deposunu bile doldurdu inanın hiç bir şeyden geri almaz aşırı eli açıktır kocam . Ben ne yapayım yarın akıl verin inanın gitsinler istiyorum pişman oldum
Alman usulu misafirlikte sacma oluyorAbiniz tüm yediği yemekleri size yıksaydı cimri olurdu. Alman usulü ödemek istemiş ödemiş niye cimri oldu anlamadım? Neden rahatsız oldunuz?
Biz alışmadığımız için bize garip geliyor bu doğru ..ama kendi yediğinin ,aldığının parasını ödeyen birisi için cimri olduğunu düşünmezdimAlman usulu misafirlikte sacma oluyor
1 sen ödersin 1 karsı taraf
Aile arasında hadi toplayalım paraları demezsin.Yada kasada biz ne yemistik hesabı yapmazsın yani.
Hayır yani niye gelin yardım etsin ki? Abisi etsin. Bıktım su sitedeki kafa yapısından ya. Zorlanıyorsa çağırmasın kimseyi tatile. Surda 2 hafta tatil var bi de gidip ev isi yapayım yani oldu.Ne ailemle, ne kardeşimle, ne arkadaşımla liste uzar gider tatile gitmem, evime çağırıp hadi şuraları gezelim vs vs asla demem… Çünkü yaşadık tecrübe ettik.
Hele tatil asla… en son bi arkadaşımla gittik resmen deliymiş fark ettim ve çok sakin kaldım bu beni iki cocukla ortada bıraktı. Allah bana o sakinliği nasıl verdi bilmiyorum…
Daha da siz kaşınmışsınız memnun olmayan insanları ısrarla gezdirmek ne…
Karşısında 7 aylık hamile ve okula giden çocugu olan bir kadın.
Hiç birşeyin hatrı olmasa hamile kadınlara yolda görsek yardım ediyoruz dimi…
Yahu elin tanımadığımız hamilesine yardım ediyoruz, yengesine yardım etmeli tabi ki.Hayır yani niye gelin yardım etsin ki? Abisi etsin. Bıktım su sitedeki kafa yapısından ya. Zorlanıyorsa çağırmasın kimseyi tatile. Surda 2 hafta tatil var bi de gidip ev isi yapayım yani oldu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?