• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tatile gelen abim yüzünden eşime mahcup oldum

Ben kendi yorumumu sikayet yolladim Mune e 😄 Ne yazmişim o kadar cildiracak acaba yasaksa bi daha kimseyi alintilamayalim. 😳

Her benzer konuda bir yenge moduna giriyorsun😂😂😂 çok mu iş yaptırdılar sana?
tamam aman sen hamile olana sakın yardım etme, hatta kocana gazı ver sakın evlerine de gitme.

Keyiflerinden gelmediklerini nerden biliyorsun? İstemeselerdi gitmezlerdi herhalde. Herkes erkeklerin kadınlara yardım etmesini ister fakat şimdi konu abinin neden iş yapmadığı mı alakaya maydanoz..😄

Çünkü ayni sizin gibi dusunen bi eltim var. Kaynanamin evinde döne döne iş yapan biri koltuk hali filan siliyor ama aynilarini ben yapmiyorum diye bana bileniyordu. 🙄 Dertliydim yani. Ev işi mevzu oldu mu kadinlar sadece öteki kadinlari goruyor. Kendiniz de yapmayin bu kadar zorunuza gitcekse ondan diyorum yani

Çünkü ayni sizin gibi dusunen bi eltim var. Kaynanamin evinde döne döne iş yapan biri koltuk hali filan siliyor ama aynilarini ben yapmiyorum diye bana bileniyordu. 🙄 Dertliydim yani. Ev işi mevzu oldu mu kadinlar sadece öteki kadinlari goruyor. Kendiniz de yapmayin bu kadar zorunuza gitcekse ondan diyorum yani
Evet bir arkadaş da yazmış okuduğunu anlamayan bir kesim var çoook haklı 🙄😃

Ben kendi yorumumu sikayet yolladim Mune e 😄 Ne yazmişim o kadar cildiracak acaba yasaksa bi daha kimseyi alintilamayalim. 😳
Alıntı yapmak niye yasak olsun? Yasak olsaydı alıntı butonu diye bir şey olmazdı.
Herkesin görüşü farklı olabilir, tavsiyeleri de eleştirileri de kendi bakış açılarına göre olur haliyle ama madem her görüşten kültürden kadınların olduğu bir platformdayız o zaman birbirimizin görüşlerine açık değilsek dahi tahammüllü olmak zorundayız.

tamam aman sen hamile olana sakın yardım etme, hatta kocana gazı ver sakın evlerine de gitme.

Ama zaten karnı burnunda birinin evine yatılı gidilmemeli, konu sahibi aşırı ısrarcı olunca abiyle yenge mecbur gitmiş gibi görünüyor.
Siz hiç gitsem dert gitmesem dert ikileminde kaldığınız bir durum yaşamadınız mı? Gitseniz rahat edemiyorsunuz gitmeseniz çağıran küsüyor bin tane laf söylüyor.

Konudaki abi de sanki bugüne kadar hiç kardeşinin evine yatılı gitmemiş biri gibi, en azından konu sahibinin anlattığından bu anlaşılıyor, o kadar çok ısrar edilmiş ki aslında gönülsüz gitmiş kardeşi gönül koymasın diye.

Her 2 taraf da hatalı, doğurdu doğuracak bir kadın eşi yardım etmiyorsa veya yardım edecek kimsesi yoksa eve yatılı misafir çağırmamalı, herkesi memnun edeceğim diye bu kadar çok koşturmamalı + ayrıca eve yatılı misafir çağırdığınızda, misal misafir 1 hafta kalacak her günü dolu dolu geçirsinler diye oraya da götürelim buraya götürelim diye uğraşmak yerine misafirin kendi kafasına göre gezeceği sizin de bu arada evinizde kalıp dinleneceğiniz zaman dilimi bırakmalı.

Abi de kardeşim sen hamilesin, gelip yük olmayalım demesi gerekir, belki dedi onu da bilemeyiz.

İş yardıma gelince evet madem evde 4 yetişkin var ve belli ki konu sahibinin eşi yatılı misafir ağırlayacak diye izne çıktı o vakit herkes bir işin ucundan tutmalı, bunun kadını erkeği yok.

Son düzenleme:
Yahu elin tanımadığımız hamilesine yardım ediyoruz, yengesine yardım etmeli tabi ki.
Ben senin kafa yapını doğru bulmuyorum hamile kadına yardım edilir.
İnsanlar size sayfalarca neden abi değil de sadece gelinden hizmet bekleniyor yazmış asla cevap vermemişsiniz 😵‍💫 Alakasız upuzun cevaplar yazmışsınız. Hamile birine yardım edilir vs demişsiniz. Tamam da neden sadece yenge yardım etmek zorunda? abiden neden beklenmiyor diye her mesajta sorulmuş cevap vermemek için direnmişsiniz.

Ben sizin yerinize cevap vereyim. Çünkü abi kişisi errrrrkek. O yüzden hamile kız kardeşine yardım etmek zorunda değil çünkü o bir errrrkek. Yenge kişisi kadın olarak doğmuş. Kocası kendi kız kardeşine yardım etmese de o kocasının kız kardeşine yardım etmek zorunda. Malum kadın sonuçta. Bir kadın olarak haddini bilsin biraz.

Bakın siz bunu yazacak cesarete sahip olmadığınız için ben sizin yerinize yazdım 😃 azcık cesur olun da gerçek düşüncenizi yazın yahu. Biz altta yatan erkek kayırmacılığını zaten anlayabiliyoruz siz de söylemekten bu kadar korkmayın.

Erkeklerin eline bez verecek degillerse onlar gibi dusunmeyen baska bir kadin da "eline bez verecek degil ya" diyip işleri yapmak zorunda hissetmeyebilir hesap ödemeye gelince misafir ev işine gelince yardim etsin? Ortada 3 kisi varken tek basina suçlu ilan edilmesine bir sey demeyelim mi. 🙄
Deyin de işe yaramaz. Bu durum şununla kapışır: Boşanma niyetindeki iki çocuklu ev hanımı kadına “neden baba evine gidiyorsun bu dönemde, kov kocan gitsin evden” demek… kirayı kim ödeyecek düşünen yok, çünkü hangi çağdayız ayol😂😂

İnsan önce kendini düşünmeli. Kendini düşünmeyeni kimse düşünmez. 7 aylık hamile kadın ne diye eve yatılı misafir çağırır valla anlamak mümkün değil.

Burda en son hizmet beklenecek kişi de yengedir. Evde iki tane erkek var. Biri kocası biri abisi. Herkes kendi eşini kendi kardeşini önce düşünmeli. Onların düşünmediğini yengenin düşünmesini beklemek de artniyetli.

Onun dışında Türkiyede insanlara ne yapsanız yaranamıyorsunuz. Misafirlikte alman usulü olmaz diyen arkadaşlara söylüyorum: Burda bin tane konu açılmıştır, “misafir geldi, elini hiç cebine atmadı, her şeyi bana kitledi, çok zor durumda kaldım vs” diye. Onu yazanlara da haklısın yazılmıştı. Burda da tam tersi misafir alman usulü ödemek istedi diye laf söylenmiş. Buna da hak verenler olmuş. Biraz kafalar karışık herhalde.

İnsanlar size sayfalarca neden abi değil de sadece gelinden hizmet bekleniyor yazmış asla cevap vermemişsiniz 😵‍💫 Alakasız upuzun cevaplar yazmışsınız. Hamile birine yardım edilir vs demişsiniz. Tamam da neden sadece yenge yardım etmek zorunda? abiden neden beklenmiyor diye her mesajta sorulmuş cevap vermemek için direnmişsiniz.

Ben sizin yerinize cevap vereyim. Çünkü abi kişisi errrrrkek. O yüzden hamile kız kardeşine yardım etmek zorunda değil çünkü o bir errrrkek. Yenge kişisi kadın olarak doğmuş. Kocası kendi kız kardeşine yardım etmese de o kocasının kız kardeşine yardım etmek zorunda. Malum kadın sonuçta. Bir kadın olarak haddini bilsin biraz.

Bakın siz bunu yazacak cesarete sahip olmadığınız için ben sizin yerinize yazdım 😃 azcık cesur olun da gerçek düşüncenizi yazın yahu. Biz altta yatan erkek kayırmacılığını zaten anlayabiliyoruz siz de söylemekten bu kadar korkmayın.
Kız gel öpcem ncncnx🤣

Kocalarımızı eğitmek gibi bir zorunluluğumuz mu var ? Anasının eğitemediğini de kimse alıp ben eğitirim diye koca yapmasın ya. Şu dünyada eğitiminden sorumlu olduğum tek insan 10 aylık oğlum geri kalan bir zahmet ne yapacağını bilsin ya da öğrenip gelsin.
Yoo insan her yaşta eğitilir,bilmiyorsa öğrenir.Annesi öğretmemiş olabilir ne yapalım öyle mi kabul edelim???Sadakati, merhameti,vicdanı , empatiyi öğretemezsin eğitemezsin kabul.Ama iki bardak koymayı,işin ucundan tutmayı gösterirsin.Zaten hayatı müşterek bunu bilen adam ana evinde yapmasa bile evlilik hayatında öğrenir.....

Kız gel öpcem ncncnx🤣
Kkdaki zorbalar yüzünden iç sesini bastırmak zorunda kalan ve alakasız cevaplar veren bir arkadaşın dış sesi oldum sadece. Konu sahibine hak veren arkadaşlara sesleniyorum: Korkmayın! Açık açık yengesi kadın olduğu için hizmet etmek zorunda, abisi erkek oğlu erkek o mu yardım edecek yazın ben arkanızdayım 🙏🏻

Yoo insan her yaşta eğitilir,bilmiyorsa öğrenir.Annesi öğretmemiş olabilir ne yapalım öyle mi kabul edelim???Sadakati, merhameti,vicdanı , empatiyi öğretemezsin eğitemezsin kabul.Ama iki bardak koymayı,işin ucundan tutmayı gösterirsin.Zaten hayatı müşterek bunu bilen adam ana evinde yapmasa bile evlilik hayatında öğrenir.....
Size kolay gelsin o zaman. Ben öğrenmişiyle evlenmeyi tercih ettim. Niyetim oğluma da eşi de olsa işini kimseye yıkmadan hayatını idame etmeyi öğretmek.

Size kolay gelsin o zaman. Ben öğrenmişiyle evlenmeyi tercih ettim. Niyetim oğluma da eşi de olsa işini kimseye yıkmadan hayatını idame etmeyi öğretmek.
Size de kolay gelsin,empatisi yüksek biriyle evlendim anne evinde çok iş bilmeyen evimizde cam da siliyor,tuvalette temizliyor.Önemli olan bu bence.....Bu da benim yeteneğim

Ya zaten her gün şehir şehir, sokak sokak yarınlar yokmuşcasına çocuğunuz okuldan geri kalmasına rağmen gezmişte gezmişsiniz , yemekleri de dışarda yemişsiniz üç beş günde her gün sokaklarda dolandığınız bomboş ev nasıl birbirine girecek kadar dağılmış olabilir?

Bence siz yengeden doğum temizliği falan gibi şeyler beklediniz hazır gelmişken.
Mirta Mirta benim de arkamda durur musun lütfen 🤣

Benim evime gelen herkes iş yapar 🤣 evim pis değil haftada 1 temizlikçi gelir her gün süpürge çalışır günlük temizliğimi yaparım dolabımda yemek hep olur abim ve karısı sık sık gelir geldiğinde yapma dediğim halde yemekleri gelinimiz yapardı ben çalışıyordum hazırlardım önceden her şeyi ama o bi yere gitmişse gelir yapardı ya da bunu yapalım şunu yapalım derdi. kayınpederim geçen yemek yerken geldi bebeğim var yemek koydum o yerken ben bebeği emzirmeye gittim masayı toplamış onlarda her yemek sonrası mutfağı süpürürler süpürge açarken süpürgeyi kırdı 🤣 doğumuma az kala babam ve erkek kardeşim geldi akşam arkadaşım kuzenler vs gelir yardım ederlerdi mesela bu kadar çok hamile değilken ramazanda iftara çağırdım çoğu erken geldi yemeği yaptı tabii bu samimiyetle alakalı ama evime misafir geliyorsa bir yere gidince hesap ödetmem ben ama beraber plan yapmışsak alman öderiz sık sık arkadaşlarla plan yapıyoruz ya da kuzenlerimizle. Eşinin yardım etmesi gerekiyordu ve belli istekle gelmemişler. Ders oldu

Yahu elin tanımadığımız hamilesine yardım ediyoruz, yengesine yardım etmeli tabi ki.
Ben senin kafa yapını doğru bulmuyorum hamile kadına yardım edilir.
Hızımı alamadım sizi stalkladım. Ve ne gördüm biliyo musunuz? Başkasının bir konusunda görümcenize saydırmışsınız. 1 aylık evliyken görümceniz sizi eve yemeğe çağırmış ve hamileymiş. Görümcenizin eşi karım hamile çok hizmet edemez yardım edin tarzı konuşmuş. Siz de hamileyse banane, o zaman yemeğe çağırmasaydı, o hizmet edemiyorse kalk sen et demişsiniz 😃 konu mesajlara kapanmış o yüzden alıntı yapamadım. Ekran görüntüsü koyuyorum bazı kesitleri. Diyecek bir şey bulamıyorum artık. Şurda insan duyar kasarken önceden burda anlattıklarını falan düşünür biraz 🫠

Konunun linkini de vereyim de iftira atıyor gibi olmayayım. Başkasının konusunda anlatmış: Görümce ve Kv problemleri / Artik biktim.

Eklentiler

• IMG_1119.webp
    IMG_1119.webp
    37,4 KB · Görüntüleme: 85
  • IMG_1122.webp
    IMG_1122.webp
    40,5 KB · Görüntüleme: 85
Abim 35 yaşınd eşiyle birlikte hayatında ilk kez bizim ısrarımızla tayin sebebiyle yaşadığımız Mardin’e geldiler , beraber bir doğu turu yapalım gezdirelim sizi dedik , geldiler bir şehire gittik onlara güzel yemek yedirdik hesapta bayagu kabarıktı neyse önemli değil aradan bir zaman geçti eşime dedi herkes alman üsülü ödesin dedi eşim de mısafır gelmişsiniz aileyiz biz o ne demek ağırlayacağız sizi dese de ısrarla tamam dedik , 3 şehir gezdirdik bir tanesini bile beğenmediler hep bir laf ettiler bu mu burası mı falan modumuz düştü , biraz daha hızlı tempo edelim yetişelim işte kapanmadan yerler diyince ekstra. Yavaşladılar hatta eşim abin öyle dedin diye durdu dedi bir yeri gezemedik . Cıkolata alacağız ona bile herkes kendisine alsın dedi , hep bir surat begenmemezlik 10 TL’nin lafını etmek . Aşırı üzüldüm mahcup oldum . Yarın son gün olduğumuz şehri gezecektik eşime dedim ben istemiyorum artık hiç bir şeyden memnun kalmadılar neden uğraşacağım diye . Hamileyim 7 aylık ekstra yoruldum inanın sırf memnun edelim diye ev bir birine girdi gelinimiz bir yardım edeyim toparlayalım bile demedi çocuk okuldan geri kaldı beraber gexelim d diye eşim arabalarının deposunu bile doldurdu inanın hiç bir şeyden geri almaz aşırı eli açıktır kocam . Ben ne yapayım yarın akıl verin inanın gitsinler istiyorum pişman oldum

Birini ısrar kıyamet misafirliğe çağırırsanız eğer hadi gezelim diye ısrar ederseniz, elbette ağırlamak, masrafları karşılamak size ait olur. Bu ekonomide madem durumunuz müsait değil ısrar kıyamet çağırmayacaktınız. Abinin durumu müsait olmayabilir, söyleyememiş çekinmiş olabilir. Ki söylemek zorunda da değil.

Hadi herşeyi geçtim muhtemelen ilk hesabı ödedikten sonra suratınızdan anlaşıldı bozulduğunuz ki gelen misafir apar topar alman usulü olsun deme gereğine girdi. Ki yorumunuzda da söylüyorsunuz hesap baya kabarıktı diye. Madem sizi aşacaktı orası evinizde yemek yedirseydiniz yahut daha uygun bir yere gitseydiniz.

Abin çikolataları bile alman usulü yapalım dediyse asıl o bozulmuş size. Anlamalıydınız durumunun olmadığını. Gezmek istememiş değil de maddi olarak gezememiş bu yüzden yavaşlamış olabilir mi acaba.

Kardeşim beni davet etse ısrar kıyamet, benim de durumum olmasa derim heralde beni ağırlar diye. Hadi çağırdınız baktınız olacak gibi değil evde vakit geçirseydiniz maksat bir arada olmak değil mi zaten.

Sonuç olarak suratınız ve tavrınızla kendi götürdüğünüz restoranttaki hesabı ödemeye bozulduğunuzu yansıttınız abinize. Üstüne altta kalmamak için gezdirelim diye ısrar edip milleti daha da borca soktunuz. Ben sizi haklı bulamadım açıkçası.

Daha önce yazan oldu mu bilmiyorum ama okuduğum yorumlarda farketmedim, ndn evinize gelen misafirleri şehir şehir gezdiriyorsunuz? Adamlar sizin evinize gelmişler ama bir gün bile evde oturtmamışsınız, gezdirip durmuşsunuz ki kendinizde yazmışsınız isteksiz gezdiler abim oyalandı vs diye. Bi günde evde otursaydınız, gzlce kahvaltı yapsaydınız dinlenseydiler çay kahve içseydiniz daha çok memnun kalırlardı. Geçen sene doğu turu yaptık aşırı yorulduk döndüğümüzde 2 gün dinlendikde anca kendimize geldik, sizde adamları yorup yolladınız heralde. Birde yengeniz tarafından bakalım olaya eminim o da çevresindekilere diyordur ki ‘ısrar kıyamet bizi evine çağırdı ama bi gün bile evinde ağırlamadı, şehir şehir gezecek olsak kendimiz gezerdik niye onun evine gittik ki’… Ayrıca da ortaya atılıp hesap ödeyenlere de sinir oluyorum alman usulü ödensin hesaplar kimse diğerine borçlu kalmasın

Back
X