"Tatile Gidemiyorum" Ağıdı ve Mal Mal Bakan Ben

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim bir teyzem böyle bak. 70 yaşında çok da zengin, ama üstüne bir kazak alsa elli kere gider gelir düşünür eli titrer alamaz. İki çocuğu var ikisi de öyle güzel eziyorlar ki paralarını. Onlara miras için yapıyor bunu. Yani hadi bir ev al bir araba al çocuğuna bırak bunu anlarım da ötesi için hayat kaliteni düşürmeyi anlamıyorum. Teyzem yaşamadan ölecek çocukları torunları harcasın diye. Çok saçma

Tatil lüks degil ihtiyaç. Evet tatile gidemiyorsam, ah vahta yaparım sızlanırımda.1 sene boyunca deli gibi çalışıp, 1 2 hafta bir yerlere kaçamıyorsam, çalışmamın ne anlamı var?
Sen tatile falan gitme. Evde pinekle. Herkes gidince kıskanıyorsun sanırım. Ondan böyle tribe girmişsin

Linçlemiyorum tabii ki sizi ama hak da vermiyorum
Senenin 360 günü tabiri caizse eşşek gibi çalışıp yorulup bitip tükenip bi 5 gün tatil yapamıyorsam kazandığım parayla, evet ben de ağıt yakıyorum
Çünkü tatil demek benim için iş yapmamak demek sabah kalkacağım odamı toplamak zorunda olmayacağım ne yemek yapsam diye düşünmeyeceğim denizin güzelliğinin tadını çıkaracağım şey benim için tatildir

Bu yıl tek maaşa düştük çocuk olacak ama bir tık ihtimal olsa tatile yine giderdim . Bence tatil insanın ruhunu dinlendiren birşey . Durumunuzu tam olarak bilemiyorum ama tatil deyince illaha otel veya tatil köyü olmasına gerek yok memurlar için pansiyonlar oluyor kurumlarin ve cidden uygun fiyatlı herkesin gittiği şehirlere de gitmenize gerek yok yani çok ciddi söylüyorum bir aile bu şekilde altı bine tatil yapabilir. Bence önemli olan farklı bir şehir görmek biraz kafa dağıtmak bir denize girip çıkmak . Dışarda yemeyip evde atıştırmalık yapılır. Yolda durmak yerine evden sandviç hazırlanır ama ben yine o tatile giderim ve büyük zevk alırım

Tam tersi o kadar çok şey kaçırdığınızi dusunuyorum ki..
Mesele para da değil bunu çözebilmek asinda çoğu şeyi yoluna sokacak
Bakın biz annem ile yıl vermeyeyim belli bir seneden sonra hep gitmeye çalıştık. O zamanlar bizim için o 1 hafta çok önemliydi, çünkü yaşadığımız evde şartlar çok kötüydü. Ruhuda beslemek gerekiyordu, annem gençliğime kardeşimin çocukluğuna kiyamadi. O hevesler geri gelmiyor, çocuk heyecanı tecrübesi bambaşka. Mesela o donemler kisitlida olsa baska seyler yapabilirdik ama su an bambaska. He bu arada ben ise girdikten sonra evde aldik annem arabada aldi birsey kaçmadı. Ulkede görülmesi gereken o kdr çok yer var ki niye çocuklarınızı mahrum ediyor evde kalmayı kiyasliyorsunuz. Bir kere düzgün zamanda denize gittiğim yıl ben grip bile olmuyorum güneş ve denizin şifası bambaşka.
Mesele para değil Mesele cebinizdeki bu kadar yok olurken böyle tepki vermek aslinda. Bunun sorun olduğunu kabul etmezsek nasıl değiştirebiliriz ki?

Açıkçası ben aileme diyorum ki üç kardeşiz ev bile bırakmaya çalışmayın kendinize yetecek paranız olsun mutlu huzurlu tatilinize gidin onların bı gemi turu hayali var onu yapın diyorum . Ne olacak üç tane damat herkes sanki arkalarından Amanda kayın ailem biriktirmiş bize para bırakmış diyecek .

Kayın aileme de aynı şeyi söyledim biraz yaşı var hala iş peşinde koşturuyor surda sağlıklı ayakta beş yılın var baba git bir tatil yap evin var araban var niye kendini yoruyorsun diye . Bence anne baba evladi için mal biriktirmemeli.

Açıkçası ben Ege taraflarını bir çok insan gibi çok seviyorum orda yaşamıyorum ama senede bir kezde gidip görmek istiyorum bu beni tüm yıl motive eden bir neden olabiliyor
Bu sene gidemeyeceğim belki borcumuz var
Ağlamam ama üzülürüm haliyle
Bu da niye size dert oldu onu anlamadım

Ağzınız bal yesin tam da bunu ifade etmek istiyordum ama doğru kelimeleri bulamadım bir türlü
Kızgınlığım bu zihniyete getirilişimize
Bırakın tatili yemek yiyebildiğimiz için şükreder hale geldik ne yazık ki neden neden?
Ben eşşek gibi çalışıyorum ev ayrı iş ayrı deli gibi yoruluyorum çalışıp didinip kazandığım parayla altı üstü 1 hafta tatil yapamıyorsam evet ağlarım ya

Ağzınız bal yesin tam da bunu ifade etmek istiyordum ama doğru kelimeleri bulamadım bir türlü
Kızgınlığım bu zihniyete getirilişimize
Bırakın tatili yemek yiyebildiğimiz için şükreder hale geldik ne yazık ki neden neden?
Ben eşşek gibi çalışıyorum ev ayrı iş ayrı deli gibi yoruluyorum çalışıp didinip kazandığım parayla altı üstü 1 hafta tatil yapamıyorsam evet ağlarım ya

Ağıt yakanlardan biri de benim
17 yıllık evlilik hayatımda balayı dahil sadece 4 kere tatile gittik. Şimdi bırak tatile gitmeyi az biraz ötemde olan şile'ye bile gitmek hayal oldu bizim için.
Eskiden her hafta sonu gider, mangalimizi yapar, denize de girer akşam evimize donerdik.
Şimdi o da hayal oldu.
Benzin mazot aldı başını gitti.
Gidemeyiz de zaten.
Anca ayda bir o da bekli.
Artık yeşillik ve deniz görmek için Maltepe sahilini yer belledik

Eyyorlamam bu kadar.

Öldükten sonra son pişmanlık neye yarar, eşimin tarafından bir akrabamızda aynı teyzeniz gibiydi, karı-koca senelerce aldıkları bir çöpün bile hesabını yaptılar, imkansızlıklar yüzünden olsa hak veririm ama her şeyin en iyisini en kalitelisini yiyip içecek, giyecek imkanları varken nerede kalitesiz gıda var, nerede ucuz kıyafet var onları aldılar.
Hayır böyle böyle sağlıklarından da oldular, enişte midedeki bir rahatsızlıktan vefat etti, hala da yine muhtemelen doğru dürüst sağlıklı gıdalarla beslenmemekten kansız kaldı kansızlığa bağlı bir hastalıktan vefat etti, tek çocukları vardı evler, bankalarda yüklü meblağ para, arsalar, tarlalar o tek çocuğa kaldı, şimdi hepsini çatır çatır yiyor afiyet olsun, sağlığında hayatı yaşamaya bakacaksın.
Çocuklara gelecek bırakacaksak imkan dahilinde bir şeyler yapmaya çalışılır ama aman ben yemeyeyim çocuklara kalsın da diyemem valla, eğitimleri, meslekleri, evlenmeleri derken zaten anne babalar elinden geleni yapmaya çalışıyor, meslek sahibi yaptığımız çocuklar da az kendilerini sıksın birikimini kendi yapsın.

bence artık gerçekten lüks oldu
benim çocukluğumda kamplarda yazlıklarda geçti okullar kapanır gidilirdi gayet normaldi. çocukluğunda gençliğinde ailesiyle bunu yaşamayanlar için şart mı gibi gelebilir ama ben senede bir kere kendi ülkemdeki denize bile giremeyeceksem söylenirimde ağlaşırımda

Abla akrabalarla bahcede cay icmeyi tatille bir tutma gozunu sevem
Suan bir tatil beldesinden yaziyorm,bugun son gun.Valla oturrup aglayasim var
Kuzenleerle cekirdegi hep citleriz djhdfhd

Aslında konu sahibi, egitimine, gelirine rağmen konudan o kadar uzak ki maalesef, tatil yapamayan insanların üzülmesini şimariklik gibi görüyor...anneannemin 90 lı yıllarda bulaşık makinesine verdiği tepkiyle aynı neredeyse...tontişim hem merak ederdi hem de " çok pahalı...hem bulaşığı da bu yikayacaksa siz ne iş yapacaksınız " diye gomerdi bizi ama o cahildi, 1945 dogumluydu....konu sahibi de yaşına ve eğitimine rağmen tatil kültürüne ve çağın getirdiklerine o kadar uzak kalmış ki insanların tatil için bütçe ayırmaları , kredi çekmeleri buraya konu açacak kadar dert olmuş, merak etmiş , ötesi yok... ZemheriPoyraz ben size şu kadarını da söyleyeyim o zaman, iyice şaşırın bari; ben sahip olacağım çocuk sayısını bütçeme gore belirlerken bile temel (kaliteli gıda, kaliteli eğitim, giyim, sağlık...vs) ihtiyaçları+ kültürel sosyal sportif ihtiyaçları + tatil giderleri + birikim diye plan yaptım...Ha şu an ekonomi benim 13 yıl önce planladigim risklerin de disina çıktı ve bunları bile karşılamakta herkes kadar zorluk çekiyorum ve ofkeleniyorum ama bu tatilin çocuğum ve benim temel ihtiyacım olduğu gerçeğini değiştirmiyor. İşte siz bunu anlayamiyorsunuz ve sizin mensup olduğunuz eğitim ve gelir grubuna dahil birinin bunu anlayamamasini , alternatif sunmaya çalışmasını da biz anlayamıyoruz...

Son düzenleme:
senın dedıgın 20 sene onceydı. sımdı ustumuze basımıza alıyosak karnımız toksa tamam. yanı olay tatıle gıdememek degıl bu kadar okuyup calısıp mesaılerle hala daha zar zor gecınıyor olmak dolayısıyla dınlenmek ıcın bıle para ayıramamak. cocugu esı alıp bı denıze goturememek. herkes dere kenarı pıknık sevcek dıye bı kaıde de yok. yanı ete gerek yok ekmek neden pahalı dıyınce zaten beyaz un yararı yok yemeyın demek gıbı bısey bu:) . eskıden bu dedıgını duysam hak verebılırdım. ama su an dedıgım gıbı hersey luks.. tatıle gıdemıyommmm ühhüü degıl.. gidilemıyor sitemim var:))

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…