- 14 Haziran 2019
- 15.977
- 81.030
- 598
- Konu Sahibi ZemheriPoyraz
-
Benim bir teyzem böyle bak. 70 yaşında çok da zengin, ama üstüne bir kazak alsa elli kere gider gelir düşünür eli titrer alamaz. İki çocuğu var ikisi de öyle güzel eziyorlar ki paralarını. Onlara miras için yapıyor bunu. Yani hadi bir ev al bir araba al çocuğuna bırak bunu anlarım da ötesi için hayat kaliteni düşürmeyi anlamıyorum. Teyzem yaşamadan ölecek çocukları torunları harcasın diye. Çok saçmaHayır ben cidden anlamıyorum bu yatırım, sürekli tutumlu olma halini.
Bunun adı ‘yaşam’.
İliklerime kadar hissetmedikten sonra yarına da umudum kalmaz ki, kimsenin kalmamalı.
Sanki millete garanti verilmiş 40 senen var en az diye, e benim yok belki.
Ne insanlar gördük gömdük hepimiz, aynı bezle gittiler.
Kimine göre tatil oteldir, kimine göre kamp, kimine köyüdür vs orası ayrı mesele ama hayatında ‘keyfin’ için para harcayamadıktan sonra, sürekli bir kapitalist dayatmalarıyla istifleme haline yaşıyorum da denmez.
Hiç mi başını kaldırıp gökyüzüne bakmıyor bu insanlar, evreni merak da mı etmiyorlar, anlayamıyorum…
Linçlemiyorum tabii ki sizi ama hak da vermiyorumBen şu tatile çıkamama ağıdını neden anlayamıyorum ya, babam memurdu biz karı koca memuruz (bunu neden yazdım: türkiyede sabit geliri ve işsizlik kaygısı olmayan grup olarak değerlendirildiğimizden) hiç öyle illa ki "gidip bir otelde kalacağım" diye tutturacak bütçeyi açamadım yatırım kaygısından. Akraba ziyaret ettim, kuzenlerimi gördüm, çocuklarımı kuzenleriyle buluşturdum, misafir ağırladım,bahçede komşularımla kıkırdadım. Aile bağlarımı güçlendirdim ya da evimde yattım. Burada düşük maaşlı, gırtlağa kadar borç içinde, ekonomik krizde yarının hesabını yapamayacak durumdaki insanların tatile gidemiyorum diye ağlamasına anlam veremiyorum. Ne yapmak lazım yani kredi çekip ya da alyansı satıp tatile mi gitmek lazım, şart mı bu, ya da bu neden böyle, çok mu özeniyoruz acaba maddi olanaklarımızı zorlayan şeylere, neden var olanın keyfini sürmenin yollarını aramıyoruz. Şahsen benim cebimde hiçbir zaman tatile ayıracak param olmadı, olmayınca da bunu dert edinme gereği duymadım. Ben mi arızalıyım insanlar mı taht-ı revan peşinde?
Linç etmek isteyen de çıkabilir, haklı da olabilirler ama olamayanı oldurmamadığından ağlamak yerine var olanı güzelleştirmeye çalışmak çok mu zor.
Ekleme düzeltme adı her neyse
Hanımlar ben kimse evden çıkmasın falan demedim, iyi de yazarım aslındaama tatil kavramını illa ki bir hafta tam pansiyon bir otelde geçiremediği için dertlenen gruptu kastettiğim. Var olanı değerlendirebilmek varken neden lüksünü yapamıyorum diye isyan edenleri anlamadığımı dile getirdim.
Açıkçası ben aileme diyorum ki üç kardeşiz ev bile bırakmaya çalışmayın kendinize yetecek paranız olsun mutlu huzurlu tatilinize gidin onların bı gemi turu hayali var onu yapın diyorum . Ne olacak üç tane damat herkes sanki arkalarından Amanda kayın ailem biriktirmiş bize para bırakmış diyecek .Benim bir teyzem böyle bak. 70 yaşında çok da zengin, ama üstüne bir kazak alsa elli kere gider gelir düşünür eli titrer alamaz. İki çocuğu var ikisi de öyle güzel eziyorlar ki paralarını. Onlara miras için yapıyor bunu. Yani hadi bir ev al bir araba al çocuğuna bırak bunu anlarım da ötesi için hayat kaliteni düşürmeyi anlamıyorum. Teyzem yaşamadan ölecek çocukları torunları harcasın diye. Çok saçma
Ağzınız bal yesin tam da bunu ifade etmek istiyordum ama doğru kelimeleri bulamadım bir türlüÇaremiz yok belki ama ağlamayan bebeğe de mama yok. Bazı algıların kırılması lazım. Düşük gelirli insanlara Android telefonu, arabayı, tatili vs çok görmemek lazım. Şahsen ben artık şükretme politikasından yoruldum. 8-5 çalışıp yılda sadece 20 gün izin yapan adam krallar gibi tatili hakediyor. Köle miyiz yahu biz. Biz halk olarak böyle düşünürsek devler ağzımıza s..r
Ağzınız bal yesin tam da bunu ifade etmek istiyordum ama doğru kelimeleri bulamadım bir türlüÇaremiz yok belki ama ağlamayan bebeğe de mama yok. Bazı algıların kırılması lazım. Düşük gelirli insanlara Android telefonu, arabayı, tatili vs çok görmemek lazım. Şahsen ben artık şükretme politikasından yoruldum. 8-5 çalışıp yılda sadece 20 gün izin yapan adam krallar gibi tatili hakediyor. Köle miyiz yahu biz. Biz halk olarak böyle düşünürsek devler ağzımıza s..r
Öldükten sonra son pişmanlık neye yarar, eşimin tarafından bir akrabamızda aynı teyzeniz gibiydi, karı-koca senelerce aldıkları bir çöpün bile hesabını yaptılar, imkansızlıklar yüzünden olsa hak veririm ama her şeyin en iyisini en kalitelisini yiyip içecek, giyecek imkanları varken nerede kalitesiz gıda var, nerede ucuz kıyafet var onları aldılar.Benim bir teyzem böyle bak. 70 yaşında çok da zengin, ama üstüne bir kazak alsa elli kere gider gelir düşünür eli titrer alamaz. İki çocuğu var ikisi de öyle güzel eziyorlar ki paralarını. Onlara miras için yapıyor bunu. Yani hadi bir ev al bir araba al çocuğuna bırak bunu anlarım da ötesi için hayat kaliteni düşürmeyi anlamıyorum. Teyzem yaşamadan ölecek çocukları torunları harcasın diye. Çok saçma
Tatilin lüks olduğu algısı sonradan yaratıldı sanırım, çocukluğum ve gençliğim boyunca her yıl tatile gittik, herkes her sene tatile gidiyordu, kimseden de tatile mi gittiniz tatile gitmek lükstür lafı duymuyorduk çünkü o zamanlar tatil sıradan bir şeydi, okullar kapanır aileler varsa yazlıklarına, askeri kamplara, otellere vb giderdi.
Evlendim tatil yine ihtiyacımızdı, birkaç senedir pandemi yüzünden bir yere gidemedik eşim bile bunaldı şöyle biraz uzaklaşıp kafa dağıtmaya ihtiyacım var diyor adam, çünkü gerçekten ihtiyaç.
Abla akrabalarla bahcede cay icmeyi tatille bir tutma gozunu sevemBen şu tatile çıkamama ağıdını neden anlayamıyorum ya, babam memurdu biz karı koca memuruz (bunu neden yazdım: türkiyede sabit geliri ve işsizlik kaygısı olmayan grup olarak değerlendirildiğimizden) hiç öyle illa ki "gidip bir otelde kalacağım" diye tutturacak bütçeyi açamadım yatırım kaygısından. Akraba ziyaret ettim, kuzenlerimi gördüm, çocuklarımı kuzenleriyle buluşturdum, misafir ağırladım,bahçede komşularımla kıkırdadım. Aile bağlarımı güçlendirdim ya da evimde yattım. Burada düşük maaşlı, gırtlağa kadar borç içinde, ekonomik krizde yarının hesabını yapamayacak durumdaki insanların tatile gidemiyorum diye ağlamasına anlam veremiyorum. Ne yapmak lazım yani kredi çekip ya da alyansı satıp tatile mi gitmek lazım, şart mı bu, ya da bu neden böyle, çok mu özeniyoruz acaba maddi olanaklarımızı zorlayan şeylere, neden var olanın keyfini sürmenin yollarını aramıyoruz. Şahsen benim cebimde hiçbir zaman tatile ayıracak param olmadı, olmayınca da bunu dert edinme gereği duymadım. Ben mi arızalıyım insanlar mı taht-ı revan peşinde?
Linç etmek isteyen de çıkabilir, haklı da olabilirler ama olamayanı oldurmamadığından ağlamak yerine var olanı güzelleştirmeye çalışmak çok mu zor.
Hanımlar ben kimse evden çıkmasın falan demedim, iyi de yazarım aslındaama tatil kavramını illa ki bir hafta tam pansiyon bir otelde geçiremediği için dertlenen gruptu kastettiğim. Var olanı değerlendirebilmek varken neden lüksünü yapamıyorum diye isyan edenleri anlamadığımı dile getirdim.
senın dedıgın 20 sene onceydı. sımdı ustumuze basımıza alıyosak karnımız toksa tamam. yanı olay tatıle gıdememek degıl bu kadar okuyup calısıp mesaılerle hala daha zar zor gecınıyor olmak dolayısıyla dınlenmek ıcın bıle para ayıramamak. cocugu esı alıp bı denıze goturememek. herkes dere kenarı pıknık sevcek dıye bı kaıde de yok. yanı ete gerek yok ekmek neden pahalı dıyınce zaten beyaz un yararı yok yemeyın demek gıbı bısey bu:) . eskıden bu dedıgını duysam hak verebılırdım. ama su an dedıgım gıbı hersey luks.. tatıle gıdemıyommmm ühhüü degıl.. gidilemıyor sitemim var:))Ben şu tatile çıkamama ağıdını neden anlayamıyorum ya, babam memurdu biz karı koca memuruz (bunu neden yazdım: türkiyede sabit geliri ve işsizlik kaygısı olmayan grup olarak değerlendirildiğimizden) hiç öyle illa ki "gidip bir otelde kalacağım" diye tutturacak bütçeyi açamadım yatırım kaygısından. Akraba ziyaret ettim, kuzenlerimi gördüm, çocuklarımı kuzenleriyle buluşturdum, misafir ağırladım,bahçede komşularımla kıkırdadım. Aile bağlarımı güçlendirdim ya da evimde yattım. Burada düşük maaşlı, gırtlağa kadar borç içinde, ekonomik krizde yarının hesabını yapamayacak durumdaki insanların tatile gidemiyorum diye ağlamasına anlam veremiyorum. Ne yapmak lazım yani kredi çekip ya da alyansı satıp tatile mi gitmek lazım, şart mı bu, ya da bu neden böyle, çok mu özeniyoruz acaba maddi olanaklarımızı zorlayan şeylere, neden var olanın keyfini sürmenin yollarını aramıyoruz. Şahsen benim cebimde hiçbir zaman tatile ayıracak param olmadı, olmayınca da bunu dert edinme gereği duymadım. Ben mi arızalıyım insanlar mı taht-ı revan peşinde?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?