"Tatile Gidemiyorum" Ağıdı ve Mal Mal Bakan Ben

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet ya. Ben çocukken Didim’e giderken yolda görürdüm. Polis kampı, öğretmenler kampı, askeri dinlenme tesisi… bunların hepsi satıldı di mi? Mesleklerin böyle bir ayrıcalığı da kalmadı. İnsanlar ne güzel sosyalleşiyordu.

Sanane ?

Hepsi olmasada büyük bir kısmı ya satıldı ya da atıl bırakıldı malesef; keşke bunun nedeni insanların refah seviyesi yükseldiği için daha iyi imkanlarda tatil yapabilme olanağı olması olsaydı ama artık 365 günün beş gününde gerçekten rahat bir tatil yapma hayalinin bile uçuk karşılandığı bir ülke olduk, hadi bunu eğitimsiz kesim yapsa neyse diyeceğim de devletin öğretmeni yapıyor , bir hafta o da olmadı beş gün kendini güzelce şımartıp tatil yapmayı bile kendine hak görmüyor, görenide eleştiriyor ona cidden üzüldüm.

Konu sahibi takılmamış resmen o insanlara senin ne haddine tatile gitmek diye ahkam kesmiş yani konu sahibi bunlara üzülme kafasını falan geçmiş ve kafasında kast sistemini kurmuş, ona göre işçi ya da yönetici olmayan pozisyonda memursan yani düşük ya da orta gelir grubundan bir insansan tatile gidemediğine üzülmeye bile hakkın yok, o elit insanların yapacağı birşey ve sen ona layık değilsin . Üstelik bu insani ihtiyacı en azınsan talep eden ve gerçekleşmediği için üzülen insanları eleştirmek için bu konuyu açmış.

Tatile gitmeyip değişik yerler ülkeler görmeyip yatırım yapmayı düşünemiyorum. Yaptığım yatırımı ömrüm dört duvar arasında geçti diye sinir sistemimi düzeltmek için harcarım sanırım Hele ki böyle denizlere sahip bi ülkeyken ne haddinize bu ekonomide tatil denmiş

Kamplarımız maalesef satılmaya başladı,bir kampımız vardı onunda içine ediliyor.

Polis kampları duruyor. Bu sene bir yenisi daha eklendi hatta. Umarım satilmazlar.

bence bu konuda insanların tatile gidebilecek, beş yıldızlı otel tatili yapabilecek paraya sahip olmadığı için hiç yapamadığı o tatili düşünüp üzülüyor olmalarına saçma demek, bunu kabullenmeye teşvik etmek yerine yılda hepi topu 10-15 gün izin yapabilen, koca sene eşek gibi çalıştığı halde para kazandırmayan sisteme kızmak lazım. çocukluğumun şanslı kısımlarındandır tatillerimiz. hiçbir zaman otele gitmedik, ayvalıkta yakın akrabamız vardı, onlara giderdik yazın 1 haftalığına falan. öyle güzel, öyle iyi gelirdi ki anlatamam. çocukları bundan mahrum bırakmamak lazım. tatil senin için 1 hafta işleri ötelemek olabilir ama dünyaya getirdiğin çocuk açısından öyle değil işte. bi kere şehir değiştirmiş oluyorsun, farklı bir ortam zaten. plajın yürüme mesafesinde olması, akşamları sahilde dondurma yalaya yalaya güle oynaya yürümek kadar güzel ne var bir çocuk için? iş hayatına girip para kazanmaya başladığımdan beri ailemle, annemle falan her yaz tatile gittim mutlaka. pandeminin patladığı yıl bile gittim ya herkes bi korkup çekiniyordu, biz marmaris keyfi yaptık ahaha o tatili hiç unutmuyorum. marmaris nasıl güzel, o deniz nasıl iyi geldi bana. bizde çoluk çocuk olmadığı için biz 1+1 ev tuttuk, tabii yemesi içmesi bize ait ama hep dışarıda yeriz zaten diye düşündük çünkü bu da bi keşifti bize göre. ev plaja 15-20 dk yürüme mesafesindeydi ama kardeşim de ben de gayet genciz, yürüdük ya nolacak. etrafı keşfede keşfede, fotoğraf çeke çeke yürürdük plaja kadar. plaja gelirken de buzz gibi biralarımızı alırdık, bi güzel içer sonra da denize bırakırdık kendimizi. beş yıldızlı otel konforu başka tabii ama biz de kendi konforumuzu yarattık.

coğrafya kaderdir derler, izmirde olmanın avantajını hep kullanıyorum. plajlar arabayla 1 saat falan. ama bizde araba yok otobüsle gidiyoruz yani napalım? hafta sonlarım tatil, bazen gidiyoruz kardeşimle sabah erkenden yola çıkıyoruz. birer sırt çantası, 2 saat yolculuk sonra deniz ama o 1 gün bile çok iyi geliyor. bu sene yaz tatili için şehir değiştirir miyim bilmiyorum ama bu günübirlik denizlerime devam edeceğim. hatta eğer tatile gitmezsem günübirliklere daha sık giderim. insanlar otel konforunda tatil yapamadı diye üzülüyorsa ne saçma demek yerine ona daha ucuz alternatifler önerebiliriz diye düşünüyorum. çünkü pansiyon falan tutmak çok daha ucuza geliyor. benim bu konuda deneyimlerim var ben daima anlatıyorum. geçen yaz kuşadası'na gittik, evi merkezden tuttuk, plaja çok yakındı ama inanılmaz gürültü vardı mesela bu bana bi ders oldu, ben bi daha eğlence mekanlarına yakın yerden pansiyon tutmam. net! millete de mutlaka söylerim. varsın plaja taksiyle gideyim, dolmuşla gideyim ama gece gürültüsüz uyuyayım.

ben karışığım bu sene tatil konusunda açıkçası. annem bu sene maddi sebeplerden tatilli düşünmüyor. kardeşimle gidersek çok masraf olacak. ben tek başıma kaçarım belki bir yerlere ama öyle yaparsam iş yerimden yıllık izin almama gerek yok, hafta sonu tatilime ek 2 günü izinle bağlar öyle yaparım herhalde. bilemiyorum. ama insanlara değil sisteme kızalım ya. çalış çalış, senede 1 hafta beş yıldızlı, konforlu, rahat bi tatil yapama. koyuyor insana.

Sizin adınıza çok üzüldüm...
Koskoca yıl çalışıp emek emek her gününü eşinden çocugundan ayırarak işyerlerinde vakit geçirdikten sonra senede sadece bir kere izin döneminde tatili istemek mi çok görülüyor. Hak değil mi? Tabiki ağlanmak normal. Afedersiniz ama köpek gibi çalışıp günde 10 saat ofis köşelerinde koskoca yıl emek verip bir tatile gidemeyecek durumda olan ülkemin vatandaşları (vatandaşı) olarak ağlanmakta ağlamakta bağırmakta şu düzene karşı olmakta hakkımız bence...

Sizinki çerezliği kabullenmek oluyor herkes kabullenmek zorunda değil.
Günde en az 8 saat çalış emek ver hem beden hem beynen yorul yılda hepi topu 10-15 gün iznin olsun ama bir tatil yapacak bütçen olmasın
Sizce de bu işte bir adaletsizlik yok mu ?

Tatile gitmek bir haktır o kadar zaman çalış bir tatile gideme yani karın tokluğuna çalışıp mutluysanız diyecek birşey yok ama herkesten aynı şeyi beklemekte saçma insanlar 1 yıl çalışıp 10-15 gün tatile gitmek istiyorlar çok mu?

Ben de anlayamadığım için paylaştım zaten, mutsuzluğumuz bir tatile bağlı olmamalı bence, ben borçtan balayına bile gidemedim. Ama dünyanın sonu olmadı.
Ya zemheri seni severim aslında, ilk yorumunu okuyunca önce kızdım ama bunu okuyunca çok üzüldüm.... Tatlım çocukların için bu yaz deniz kenarında ucuz yollu birşey planla lütfen, para varsa otel, yoksa pansiyon, kamp...vs. Bak gör, çocuklara da sana da ne kadar iyi gelecek , o 3-5 gün özellikle çocukların için unutulmaz olacak...çok görme bunu onlara lütfen...

Bu yaptığınız şey durumu olmayan insanlara iyi bir tatili hakir görmek. Emin olun o ağıdı yakan insanlar sizden daha fazla çalışıp, iş gücü üretiyor. Sizin gibi 8:00-17:00 çalışıp, haftasonu da dinlenemiyor. Bu ülkenin çoğu asgari ücretle hayatını idame etmeye çalışıyor. Kaldı ki cumartesi de sizin benim gibi bacak bacak üste atıp dinlenemiyor.
İnsanların yılda 1 kez 4-5 günlüğüne şehir dışına gitmesi lüks haline gelmişken eleştirdiğiniz şey insanların ağıt yakması mı ?
Geçen yıl 2 bin TL verdiğim otel bu sene 6 bin TL olmuş. Öneriniz o zaman pansiyonda kal demek mi ? Bu kadar dar bir bakış açısına mı sahipsiniz gerçekten ? O tatilin neden 6 bin TL olduğunu idrak edemiyor musunuz yoksa ?
Sizin tavsiyeniz durumu olmayan da köyüne gitsin mi gerçekten ? O zaman size kötü bi haberim var. Açıp otobüs bilet fiyatlarına da bakabilirsiniz.
Sizin buna şikayetiniz yoksa, gidip akrabada komşuda takılmayı tatilden sayıyorsanız üzgünüm dünyanız çok ama çok küçük.. Ve herkes sizin gibi fanusta yaşamak zorunda değil.
Artık sizin gibi düşüncelere tahammül edemiyorum ben. Köpek gibi çalışıp yılda bir kez tatile gidebilmenin ve onun borcunu da aylarca ödemenin benim tahtı revan peşinde olmadığımı, eleştirecekseniz beni değil buna mecbur bırakanları eleştirmeyi inşallah öğrenirsiniz.
Daha söylerim de banlanırım
Bu şekilde isyan eden insanlara şımarık gözüyle bakıyorsunuz ya size kötü bi haberim var.

Ben de anlayamadığım için paylaştım zaten, mutsuzluğumuz bir tatile bağlı olmamalı bence, ben borçtan balayına bile gidemedim. Ama dünyanın sonu olmadı.
Zaten bu nedenle böyle bir konu açıyorsunu. İçten içe istiyorsunuz ama bunu ters ifade ediyorsunuz.
Azla yetinmek meziyet değildir. Ülkenin sorunu zaten sürekli alım gücümüz düştüğü halde hala şükretmemizden böyle ya. Halbuki ben bir sene çalıştım buna rağmen tatil bana neden lüks demeniz lazım. Eskiden memurlar tatile giderken şimdi gidemiyorsa burada şükredecek bir durum da yok.

Teyzem hayatında iki kez tatile gitti. Biri balayı , diğeri de 10 sene önce bir pansiyon. Sanırım milyonluk bir kadın. Ne ailecek dışarıda yemek yediklerini bilirim, ne bir pikniğe gittiklerini. Ot gibi yaşarlar.
Soruyorum kendime gerçekten. Yaşamak bu mu ?

Benim kayınailemin de arsası evi tarlası var. Bunları da üç kuruşla alıyorlar. Maaş anlamında giren desen bizim toplamdan az para giriyor ona rağmen her ay birikim yapıyorlar. Biz ayı zor döndürüyoruz. Nasılı da şöyle aslında yaşamıyorlar nefes alıyorlar. Tatili bırak bir gün dışarda yemek yemezler. Sabah kalk kahvaltı akşama kadar tv izle, balkonda çay iç akşam yat. Bu kadar. En fazla arada akrabasına gider iki konuşur gelir. Haftada bir de pazarı var. Tatile asla gitmezler. Böyle yaşamayı ben kendim istemem hayat israfı bana göre.

Bir sene eşek gibi çalışıp yazın 10-15 gün tatile çıkmayı lüks görüyorsam boşa çalışıyorumdur. Bu demek degil ki herkes 5 yıldızlı otellere gitsin. Kimi yarım pansiyon otelde kalır, kimi apart, kimi öğretmenevi tarzı misafirhanelerde. Bence tatil herkesin hakkı. Çok çok paran yoksa turlar var 2-3 günlük onlar olabilir. Herkes tatile 30-50k vermek zorunda degil ama herkes tatile gitmeyi hak ediyor. Bunu lüks görmek cok üzücü.

Tatil luks bisey degil bir ihtiyactir.

Tatilin lüks olduğu algısı sonradan yaratıldı sanırım, çocukluğum ve gençliğim boyunca her yıl tatile gittik, herkes her sene tatile gidiyordu, kimseden de tatile mi gittiniz tatile gitmek lükstür lafı duymuyorduk çünkü o zamanlar tatil sıradan bir şeydi, okullar kapanır aileler varsa yazlıklarına, askeri kamplara, otellere vb giderdi.
Evlendim tatil yine ihtiyacımızdı, birkaç senedir pandemi yüzünden bir yere gidemedik eşim bile bunaldı şöyle biraz uzaklaşıp kafa dağıtmaya ihtiyacım var diyor adam, çünkü gerçekten ihtiyaç.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…