- Konu Sahibi ZemheriPoyraz
-
Evet ya. Ben çocukken Didim’e giderken yolda görürdüm. Polis kampı, öğretmenler kampı, askeri dinlenme tesisi… bunların hepsi satıldı di mi? Mesleklerin böyle bir ayrıcalığı da kalmadı. İnsanlar ne güzel sosyalleşiyordu.Daha genç cumhuriyet döneminde bile bizim devletimizi kuran yaşı sizden daha büyük ancak daha medeni görüşü olan bireyler bile bunu böyle kabul etmişki o kısıtlı imkanlarla işçi ve memurlar için bir çok yere sosyal tesis ve kamp alanları kurarak, birçok sahil kentine umumi plajlar açarak insanların bu ihtiyacını karşılamaya çalışmışlar.( şimdi çoğu satılfı ya dq atıl bırakıldı o ayrı)
Sanane ?Ben şu tatile çıkamama ağıdını neden anlayamıyorum ya, babam memurdu biz karı koca memuruz (bunu neden yazdım: türkiyede sabit geliri ve işsizlik kaygısı olmayan grup olarak değerlendirildiğimizden) hiç öyle illa ki "gidip bir otelde kalacağım" diye tutturacak bütçeyi açamadım yatırım kaygısından. Akraba ziyaret ettim, kuzenlerimi gördüm, çocuklarımı kuzenleriyle buluşturdum, misafir ağırladım,bahçede komşularımla kıkırdadım. Aile bağlarımı güçlendirdim ya da evimde yattım. Burada düşük maaşlı, gırtlağa kadar borç içinde, ekonomik krizde yarının hesabını yapamayacak durumdaki insanların tatile gidemiyorum diye ağlamasına anlam veremiyorum. Ne yapmak lazım yani kredi çekip ya da alyansı satıp tatile mi gitmek lazım, şart mı bu, ya da bu neden böyle, çok mu özeniyoruz acaba maddi olanaklarımızı zorlayan şeylere, neden var olanın keyfini sürmenin yollarını aramıyoruz. Şahsen benim cebimde hiçbir zaman tatile ayıracak param olmadı, olmayınca da bunu dert edinme gereği duymadım. Ben mi arızalıyım insanlar mı taht-ı revan peşinde?
Linç etmek isteyen de çıkabilir, haklı da olabilirler ama olamayanı oldurmamadığından ağlamak yerine var olanı güzelleştirmeye çalışmak çok mu zor.
Ekleme düzeltme adı her neyse
Hanımlar ben kimse evden çıkmasın falan demedim, iyi de yazarım aslındaama tatil kavramını illa ki bir hafta tam pansiyon bir otelde geçiremediği için dertlenen gruptu kastettiğim. Var olanı değerlendirebilmek varken neden lüksünü yapamıyorum diye isyan edenleri anlamadığımı dile getirdim.
Hepsi olmasada büyük bir kısmı ya satıldı ya da atıl bırakıldı malesef; keşke bunun nedeni insanların refah seviyesi yükseldiği için daha iyi imkanlarda tatil yapabilme olanağı olması olsaydı ama artık 365 günün beş gününde gerçekten rahat bir tatil yapma hayalinin bile uçuk karşılandığı bir ülke olduk, hadi bunu eğitimsiz kesim yapsa neyse diyeceğim de devletin öğretmeni yapıyor , bir hafta o da olmadı beş gün kendini güzelce şımartıp tatil yapmayı bile kendine hak görmüyor, görenide eleştiriyor ona cidden üzüldüm.Evet ya. Ben çocukken Didim’e giderken yolda görürdüm. Polis kampı, öğretmenler kampı, askeri dinlenme tesisi… bunların hepsi satıldı di mi? Mesleklerin böyle bir ayrıcalığı da kalmadı. İnsanlar ne güzel sosyalleşiyordu.
Konu sahibi takılmamış resmen o insanlara senin ne haddine tatile gitmek diye ahkam kesmiş yani konu sahibi bunlara üzülme kafasını falan geçmiş ve kafasında kast sistemini kurmuş, ona göre işçi ya da yönetici olmayan pozisyonda memursan yani düşük ya da orta gelir grubundan bir insansan tatile gidemediğine üzülmeye bile hakkın yok, o elit insanların yapacağı birşey ve sen ona layık değilsin . Üstelik bu insani ihtiyacı en azınsan talep eden ve gerçekleşmediği için üzülen insanları eleştirmek için bu konuyu açmış.Tatil luks bisey degil bir ihtiyactir.
Hayatinin yuzde 80 ini baskasina hizmet ede ede gecirirsin calisiyorsan. Senede bikac hafta iznin olur elbette orda da tatile gitmek istersin.
Yurtdisina gelince anladim zaten insanlar burda tatili haftasonlari bile oraya buraya giderek yapabiliyorler birakin senede 1 kereyi... Buna uzulen insanlara takilacagimiza ulkemizde iki calisan insanin soyle agiz tadiyla tatil yapamamasina takilalim.
Konu sahibi takılmamış resmen o insanlara senin ne haddine tatile gitmek diye ahkam kesmiş yani konu sahibi bunlara üzülme kafasını falan geçmiş ve kafasında kast sistemini kurmuş, ona göre işçi ya da yönetici olmayan pozisyonda memursan yani düşük ya da orta gelir grubundan bir insansan tatile gidemediğine üzülmeye bile hakkın yok, o elit insanların yapacağı birşey ve sen ona layık değilsin . Üstelik bu insani ihtiyacı en azınsan talep eden ve gerçekleşmediği için üzülen insanları eleştirmek için bu konuyu açmış.
Kamplarımız maalesef satılmaya başladı,bir kampımız vardı onunda içine ediliyor.Evet ya. Ben çocukken Didim’e giderken yolda görürdüm. Polis kampı, öğretmenler kampı, askeri dinlenme tesisi… bunların hepsi satıldı di mi? Mesleklerin böyle bir ayrıcalığı da kalmadı. İnsanlar ne güzel sosyalleşiyordu.
Polis kampları duruyor. Bu sene bir yenisi daha eklendi hatta. Umarım satilmazlar.Evet ya. Ben çocukken Didim’e giderken yolda görürdüm. Polis kampı, öğretmenler kampı, askeri dinlenme tesisi… bunların hepsi satıldı di mi? Mesleklerin böyle bir ayrıcalığı da kalmadı. İnsanlar ne güzel sosyalleşiyordu.
Sizin adınıza çok üzüldüm...Ben şu tatile çıkamama ağıdını neden anlayamıyorum ya, babam memurdu biz karı koca memuruz (bunu neden yazdım: türkiyede sabit geliri ve işsizlik kaygısı olmayan grup olarak değerlendirildiğimizden) hiç öyle illa ki "gidip bir otelde kalacağım" diye tutturacak bütçeyi açamadım yatırım kaygısından. Akraba ziyaret ettim, kuzenlerimi gördüm, çocuklarımı kuzenleriyle buluşturdum, misafir ağırladım,bahçede komşularımla kıkırdadım. Aile bağlarımı güçlendirdim ya da evimde yattım. Burada düşük maaşlı, gırtlağa kadar borç içinde, ekonomik krizde yarının hesabını yapamayacak durumdaki insanların tatile gidemiyorum diye ağlamasına anlam veremiyorum. Ne yapmak lazım yani kredi çekip ya da alyansı satıp tatile mi gitmek lazım, şart mı bu, ya da bu neden böyle, çok mu özeniyoruz acaba maddi olanaklarımızı zorlayan şeylere, neden var olanın keyfini sürmenin yollarını aramıyoruz. Şahsen benim cebimde hiçbir zaman tatile ayıracak param olmadı, olmayınca da bunu dert edinme gereği duymadım. Ben mi arızalıyım insanlar mı taht-ı revan peşinde?
Linç etmek isteyen de çıkabilir, haklı da olabilirler ama olamayanı oldurmamadığından ağlamak yerine var olanı güzelleştirmeye çalışmak çok mu zor.
Hanımlar ben kimse evden çıkmasın falan demedim, iyi de yazarım aslındaama tatil kavramını illa ki bir hafta tam pansiyon bir otelde geçiremediği için dertlenen gruptu kastettiğim. Var olanı değerlendirebilmek varken neden lüksünü yapamıyorum diye isyan edenleri anlamadığımı dile getirdim.
Sizinki çerezliği kabullenmek oluyor herkes kabullenmek zorunda değil.Ben şu tatile çıkamama ağıdını neden anlayamıyorum ya, babam memurdu biz karı koca memuruz (bunu neden yazdım: türkiyede sabit geliri ve işsizlik kaygısı olmayan grup olarak değerlendirildiğimizden) hiç öyle illa ki "gidip bir otelde kalacağım" diye tutturacak bütçeyi açamadım yatırım kaygısından. Akraba ziyaret ettim, kuzenlerimi gördüm, çocuklarımı kuzenleriyle buluşturdum, misafir ağırladım,bahçede komşularımla kıkırdadım. Aile bağlarımı güçlendirdim ya da evimde yattım. Burada düşük maaşlı, gırtlağa kadar borç içinde, ekonomik krizde yarının hesabını yapamayacak durumdaki insanların tatile gidemiyorum diye ağlamasına anlam veremiyorum. Ne yapmak lazım yani kredi çekip ya da alyansı satıp tatile mi gitmek lazım, şart mı bu, ya da bu neden böyle, çok mu özeniyoruz acaba maddi olanaklarımızı zorlayan şeylere, neden var olanın keyfini sürmenin yollarını aramıyoruz. Şahsen benim cebimde hiçbir zaman tatile ayıracak param olmadı, olmayınca da bunu dert edinme gereği duymadım. Ben mi arızalıyım insanlar mı taht-ı revan peşinde?
Ya zemheri seni severim aslında, ilk yorumunu okuyunca önce kızdım ama bunu okuyunca çok üzüldüm.... Tatlım çocukların için bu yaz deniz kenarında ucuz yollu birşey planla lütfen, para varsa otel, yoksa pansiyon, kamp...vs. Bak gör, çocuklara da sana da ne kadar iyi gelecek , o 3-5 gün özellikle çocukların için unutulmaz olacak...çok görme bunu onlara lütfen...Ben de anlayamadığım için paylaştım zaten, mutsuzluğumuz bir tatile bağlı olmamalı bence, ben borçtan balayına bile gidemedim. Ama dünyanın sonu olmadı.
Zaten bu nedenle böyle bir konu açıyorsunu. İçten içe istiyorsunuz ama bunu ters ifade ediyorsunuz.Ben de anlayamadığım için paylaştım zaten, mutsuzluğumuz bir tatile bağlı olmamalı bence, ben borçtan balayına bile gidemedim. Ama dünyanın sonu olmadı.
Teyzem hayatında iki kez tatile gitti. Biri balayı , diğeri de 10 sene önce bir pansiyon. Sanırım milyonluk bir kadın. Ne ailecek dışarıda yemek yediklerini bilirim, ne bir pikniğe gittiklerini. Ot gibi yaşarlar.Size ne?
Bana da birikim diye tatil yapmayanlar hayatı yaşamayı bilmeyen tipler gibi gelir mesela. Ama kalkıp yorumlamıyorum öyle.
Çalışan emek veren insanın bir hafta Deniz kum güneş görmesi haktır. Açgözlülük değil olması gereken
Benim kayınailemin de arsası evi tarlası var. Bunları da üç kuruşla alıyorlar. Maaş anlamında giren desen bizim toplamdan az para giriyor ona rağmen her ay birikim yapıyorlar. Biz ayı zor döndürüyoruz. Nasılı da şöyle aslında yaşamıyorlar nefes alıyorlar. Tatili bırak bir gün dışarda yemek yemezler. Sabah kalk kahvaltı akşama kadar tv izle, balkonda çay iç akşam yat. Bu kadar. En fazla arada akrabasına gider iki konuşur gelir. Haftada bir de pazarı var. Tatile asla gitmezler. Böyle yaşamayı ben kendim istemem hayat israfı bana göre.Teyzem hayatında iki kez tatile gitti. Biri balayı , diğeri de 10 sene önce bir pansiyon. Sanırım milyonluk bir kadın. Ne ailecek dışarıda yemek yediklerini bilirim, ne bir pikniğe gittiklerini. Ot gibi yaşarlar.
Soruyorum kendime gerçekten. Yaşamak bu mu ?
Tatil luks bisey degil bir ihtiyactir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?