"Tatile Gidemiyorum" Ağıdı ve Mal Mal Bakan Ben

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kendinizi sorgulamanızı başkalarının üzerinden yapmazsanız sorun yok aslında.
Başkaları tatil istiyor ama ben şöyle yaptım, böyle yaptım diye örnekler vermeniz de gereksiz, herkes komşuyla bahçede kikirdayip, akraba ziyareti yapmaktan keyif almak zorunda mı? Ben akrabalarımla vakit geçirmekten oldukça keyif alırım ayrıca ama bunlar tatilin, mekan değişikliği yapıp, farklı yerler görmek istemenin alternatifi değil.
9 ay taksit ödeyip bir hafta tatil yapmaktan keyif alan insanı anlamak zorunda değilsiniz. Siz günü birlik gezersiniz o da bir hafta otel tatili yapmak ister.

Tatil konusuyla çocuklarınız, onlara için yapacaklarınızla genel birşey söyleyenem kendi adıma. Elinizden geleni yapıyorsunuzdur muhtemelen. Otelde tatil yapmamak tek başına herşeyden geri kalmak anlamına gelmiyor sonuçta.

Ahdım var, disneylanda götüreceğim unutmayacak yaşa geldiklerinde.
Ben 20 sene evvel Disneyland’a gittim. Orlando’dakine. los angeles Universal stüdyolarına gittim. Six Flags diye bir macera parkIna gittim. Envai çeşit roller coster’a bindim. Las Vegas’ta bir otelin tepesinde yere bakan bir roller coster vardı. Onu mesala unutamıyorum. 0-100 km 3 sn.de çıkan Hulk diye bir şeye binmiştim. Zero g room diye astronotların eğitim aldığı yer çekimsiz ortamda paraşüt yaptım. Dive devil diye bungee jumping benzeri bir adrenalin yaptım. Bunları kimse benden alamaz. Bunların hiçbiri para ile ölçülemez.
Fettah Tamince ile tanıştım. O da Land Of legends’ı yapıyordu. Dedim bak Amerika’da burgulu roller costerlar var. Fotografını gösterdim. Ertesi sene getirmiş. Adam ondan sonra beni kaile almaya başladı.
Dünya sadece Türkiye’den ibaret değil. Benim imkanım olsa ayak basmadığım toprak bırakmazdım. Ama artık zor

Eklentiler

• 1BEC6589-E88C-428D-AD93-6D76409D5B6C.webp
    32,8 KB · Görüntüleme: 55
  • 6C822868-149E-4FFB-9275-A0525137B5E9.webp
    11,3 KB · Görüntüleme: 57
  • 54DD5637-02BA-4C69-A7D5-0E860492047E.webp
    46,1 KB · Görüntüleme: 55
  • 407068A9-7F9C-444F-A9F7-622376850414.webp
    29,9 KB · Görüntüleme: 58
  • 77169780-0401-4478-9634-D843D6F62775.webp
    47,6 KB · Görüntüleme: 58
  • EC03003E-00CC-4727-B1AD-A64A54F21F15.webp
    47,7 KB · Görüntüleme: 54
@Vatkenaydusamtayms
Şuan bir umutsun içimizi yeşerten
Biz de gidebiliriz, dünya gözüyle belki bir gün dedirten, hah işte yaşamak tam olarak bu.
Benim hayallerim için milyoner değil milyarder olmam lazım ama olsun, parayı hayallere ulaşma yolunda kullanma isteğimiz olsun yeter.

Ya tatil deyince illa ki tam pansiyon otel mi olmalı, ona gitmedim çok anlamlı da bulmuyorum. ama bu tatil yapmıyorum demek değil. Anlayışlarımız farklı kesinlikle pek çok insanla
Tabiki farkli. Ben en az 5 gün hersey dahil bi otelde sadece ayaklarimi uzatip kafa dinlemeliyim özellikle yemek yapmayi hic sevmeyen biri olarak asiri dinleniyorum otelde.
Ama kahvaltisi olan pansiyonlarda kalip aksama kadar cevreyi gezmeyide cok seviyorum yeni yerler görmek ani biriktirmek ama yinede yorucu oluyor otel gibi degil.
Yani köye gitmek ki köyümde yok benim esimin köyünede gitmem ben hizmet ediceksem yine yorulmus oluyorum, komsularla aileyle vakit gecirmek kafa yorgunlugundan baska bisey olmaz benim icin.
Gecen sene ailecek annemler ablamlar teyze kuzen vs hepimiz ayri yerlerdeyiz otelde bulustuk hayatimin en güzel tatiliydi 6 günde olsa kimse yorulmadi hepimiz musmutluyduk

Çok teşekkür ederim. O sizin güzelliğiniz Ortaokulda coğrafya dersinde Dünya Küresi aldırmışlardı. O zamandan beri ben hep meraklıydım nerde ne var diye. Sonra büyüyünce bir harita aldım. Gittiğim yerleri işaretliyordum. Televizyonda gezi programlarını, belgeselleri izlerim. Hürriyet seyahat eki veriyor. Hala ona bakıyorum. İnsanlar nereleri sevmiş, hangi ülkenin nesi meşhurmuş.. benim hep ilgimi çekti. Bu bitecek bir serüven değil. İnşAllah daha güzel günlerde hepimiz yeniden heybemize anılar biriktirebiliriz.

Çok şükür agzinizdan güzel birkaç söz dökülmüş

Çok şükür agzinizdan güzel birkaç söz dökülmüş
Yapmayın allah aşkına sanki millete küfür ettim. Konumda hata var evet ama bu hata işi sadece akraba ziyaretlerine bahçeye indirgemiş görünmem, aslında söylemek istediğim o değildi yazarken akıldaki her zaman tam dökülemeyebiliyor, sonradan da düzeltmedim çünkü tepki gelince düzeltti olacaktı. Ki evet hala da yapacak gücü bulamıyorsam olanı güzel hale getirmeye çalışırım. Dünyayı dar etmem kendime.

Ne güzel bir anı olmuş, türkiyeyi bitirdiğim zaman bunların peşine düşecek vaktim ve param da olur inşallah.

2 memur tatile çıkamıyorsaniz bence karı koca sarılıp sizde ağlayın.

Doğunun kurak şehrinde doğdum büyüdüm 6 cocuklu bir ailede. Babamın bizi her yaz mersine götürdüğünü sanırım ölsem unutmam. Orda 1 hafta kalirdik ama tüm sene oraya gideceğimiz zamanin hayalini kurardik kardeslerimle.

Ekonomi kötü zaten o kısmı anladim da arkadaş cocuklar gelmiş 10 lu yaşlara 2 ogretmen maaşıyla tatil yapmamak bu zamana kadar tamamen cimrilikten kusura bakma. (Bak bende tatile gitmelerimi gitmeyenleri kinayarak normallestirdim aslinda ne kadar yanlış)

Zaten 2 hafta iş yapmam 1 hafta dışardan söylerimler hep hesap kitap cimri insan kafasi. Bu kadar kafa yoruyorsan ahh sende tatile gitsen pamuk gibi olursun.

Ayrıca açık konuşayım zemheri ben senin böyle biri olduğunu sanmıyorum. Memleketin bile tatil yeri. Senin kafa zaten berrak olmali. Oranın insanini tanırım. Tatil sevmen lazim. Bence kocan cimri biri sende yıllarca ona ayak uydura uydura bunu normallestirmissin.

Sen bi ara calismayan ev kadinlarina da yardirmistin yok iste evde oturuyor da eşinin parasında söz hakkı varda bilmem ne diye profilinde. Bence sen cok yoruluyorsun ve dinlenmek icin cidden guzel zaman gecirmelik tatilin eksikliğini hissediyorsun. Dilin söylemese de bilinç altın söylüyor.

Istanbul da deniz de var,muze de var ,var oglu var.ama illa tatile egeye akdenize gidilip,orada denize girilecekse ,gitmenin bir anlami yok.haa kültür turu olur , o başka. Benim yaşadığım yerde denız var ama 1 defa gittim.

Ne güzel bir anı olmuş, türkiyeyi bitirdiğim zaman bunların peşine düşecek vaktim ve param da olur inşallah.
Açık net söyleyeceğim siz de o para biraz zor olur. Çocukların üniversiteye hazırlığı diyeceksiniz, sonra üniversite masrafları olacak. Sonra düğün masrafları olacak derken bir bakmışsın ne sen çocuğunla tatile gidebildin ne de sen gençken gezebildin.

Kısma demiyoruz. Yine kıs mesela kenarda az biraz paran olsun acil durumlar için sonrasında biriktirmeyi azaltıp harca.

Yani ben özel hocalardan ders almadım. Çok pahalı dershanelerde bulunmadım. Orta kalitedekilere gittim ama çok iyi bir okulda iyi bir bölümdeyim. Bence çocuk okulda da her şeyi başarabilir.

Öyle eğitime aşırı masraf saçma geliyor bana. İsteyen insan her yerde yapıyor istemeyene özel hocalar tutsan ne fayda. Hani bir dershane parası çıkarsanız kolejde okutmanıza gerek falan yok. Orta lise orta dershane sonrası çocuk çabası derim.

Ayrıca bu çocuklar büyüyünce sormayacak mı size anne bizi neden spora yazdırmadın neden keman çalamıyorum. Valla ben üniversitedeyim kendimi çok eksik görüyorum. Dil yok, dans yok, spor yok. Şu an hepsine yazıldım. Çocukken yazılsam ne güzel olurdu. Ama annemlerin durumu çok yoktu anlayabiliyorum. O yüzden devlet kurslarında bedava gittim çoğu şeye ingilizce olsun, resim olsun. Annemlerin bu yönden hakkını ödeyemem. Bana az biraz bakış açısı kattılar devam etsem daha da iyi olurdum. Zamanlar uymadı. Parayla gitmedik çünkü durumu olunca da gereksiz buldular. Hala daha annem spora ne gerek var yürü, dans ayakkabısı lazım mı topuklu giy falan der. Şimdi ben düştüm bunların peşine annemler gurur duymaya başladı bizim kız şunu şunu yapıyor diye.

Zaman hızla gidiyor çocuklar bence sadece derse değil kendini geliştirebilecek her şeye gönderilmeli. Diksiyon, resim, dans, spor, dil, kimi zaman da tatil. Birkaçına da büyüyünceye kadar devam etmeli ki büyüyünce elinde yetenekler olabilsin.

Çok kenara atmayın az atın. Geri kalanını harcayın bu da benim tavsiyem

12 yıldır iş hayatındayım.Yıllık izni hakettiğim yıl bir başladım her yaz deniz tatiline gittim.Hatta bir sene hem kış hem yaz tatiline gittim.Bir çok insanda olmayan birikimim var ve sıfır borçla gayet de şık eşyalarla,gelinlikle evlendim.Tatil için de ne kredi çektim ne borca girdim.Şimdi kimse çıkıp demesin aylık gelirin bilmem kaç liradır.Hayır ben ortanın biraz üstünde kazanıyorum ama nereye ne kadar harcamam gerektiğini o kadar iyi biliyorum ki hiç bir şeyimden geri kalmıyorum.Varolanı güzelleştirmek ayrı,hayatı yaşayamamış olmayı iyimserlikle karşılamak apayrı.Mevcudu kullanırken daha iktisadi davranın derim.Ve dip not:Tatil muhteşem bişey bir kere giden müptezeli olur

Sizin gibi insanları görünce insan youtube vidolarındaki telefonunu göster diye atar yapan dayılara kızamıyor bile işin en acı tarafıda sizin bu zihniyetle birde eğitimci olmanız. İki tane üniversite mezunu ve devlet garantili işi olan insan olarak, insanlsrın ve muhtemelen sizinle aynı meslek grubundan arkadaşlarınızın en insani isteklerinden biri olan tatile, ne gerek var diyerek buraya konu açabilecek kadar anlamıyorsanız vay halimize. Öncelikle tatil bir lüks değil ihtiyaçtır ve medeni milletlerin hepsi bunu böyle kabul etmiştir. Daha genç cumhuriyet döneminde bile bizim devletimizi kuran yaşı sizden daha büyük ancak daha medeni görüşü olan bireyler bile bunu böyle kabul etmişki o kısıtlı imkanlarla işçi ve memurlar için bir çok yere sosyal tesis ve kamp alanları kurarak, birçok sahil kentine umumi plajlar açarak insanların bu ihtiyacını karşılamaya çalışmışlar.( şimdi çoğu satılfı ya dq atıl bırakıldı o ayrı) Biz bu yapılanlardan 70-80 sene sonra o dönemde bizden çok geride olan devletlerin en alt gelir grubundaki vatandaşları bile çatır çatır tüm dünyayı dolaşıp, bizim ülkemizde bırakın beş gün bir haftayı en az 10- 15 gün en lüks otellerde tatil yaparken, biz ülke olarak neden bu hale geldik diye düşününeceğimize bütün bir yıl çalışan bir insanın en azından beş gün kendisini şımartması için istediği bir tatil isteğini kabullenemiyoruz. Siz bile böyle insani bir isteği kendinize hak göremiyorsanız yetiştirdiğiniz nesillerden çok birşey beklememek lazım.

Bu cümleye kalbimi bıraktım çünkü sonuna kadar haklısın. Küçüktüm yani 15 yaşlarındaydım denize girmeyi aşırı seviyordum bir kere dayımların yazlığına gitmiştik o iki gün aşırı derecede değişik ve güzel gelmişti. Gece yatarken bile denizde sırtüstü uzandığım anları düşünüyordum ki eve döndüğümde nasıl yüzdüğümü unutmayayım diye. Ege bölgesindeydik ama ailemin ne arabası vardı ne de otelde kalacak parası vardı. Bir saatlik mesafeye bile gidemiyorduk. Bu beni o kadar çok üzüyordu ki yürüyerek gidemez miyiz diye düşünüyordum. Teyzemler kaydıraklı havuzlu otellere gidiyordu kuzenlerimi kıskanıyordum. Böyle böyle iki üç yıl geçti yazın üzüldüğümü gören ailem beş günlük yazlık ev kiralayıp bizi götürmeye başladı. O yazlar hayatımın en özel zamanlarıydı. Her gün denize girmek, balkonda oturmak, evin çatısına çıkıp kardeşimle pasta dondurma yerken yıldızları izlemek,sahilde yürüyüş yapmak hepsi kalbimde ayrı bir yerde ve asla da unutamam. Çok şükür Allah kalbime göre bir hayat verdi eşim denizci ve sahile 10 m yerde yaşıyoruz artık denize girmekten bıktım. Fakat evimin önünde deniz var diye düşünmüyorum. Farklı şehirlere tatile gidiyoruz bazen kurum kampı (yaz, kış) bazen çadır kampı, eşimin ailesinin yazlığı derken yaz bitiyor. Bence bazı zamanlar çok özel özellikle de çocuğun varsa bunları yaşatmak gerekir yoksa insanın içinde kalır. Elbette kredi çekip beş yıldızlı otele gitmek gerekmiyor ama eldeki imkanlarla da bir şeyler yapılmalı

Ne kadar güzel. Ama konu sahibi gibi çoğu insana göre 'bahceye havuz attık,işleri oteledik. Tatile ne gerek var'
Biz de annemle annemin çocukluk arkadaşının yazligina gitmistik bir kere. Çocukluğuma dair hatırladığım en güzel anılardan. Orada birinden hoşlanmıştim hatta:) normalde hava karardigi gibi evde olurken yazlıkta bir avuç ergen ve pre ergen gece yarısına kadar çarşıya yürür,sahilde dolaşır, dondurma yerdik. Ne kadar kıymetli zamanlardı. Keşke cocuklugum daha çok böyle anilara sahip olsaydı.
Bir kere de annem ceyiz vs işlerine yardım etsin diye kardeşinin evine gitmiştik bir haftaligina. Onlarınki yazlık değildi ama havuzlu siteydi,bana göre yazlık yani:) tüm gün havuza girer,gece yarılarına kadar sitenin gencleriyle eglenirdik. Saat onikiyi geçse bile kimse bizi merak etmezdi çünkü sitede güvenli olduğumuzu bilirlerdi.
Bir baskasinin sitesinde beş günlük yaşadığım şey bile bana harika çocukluk anıları katmış,acaba ailecek otel,yazlık tatili falan yapsak daha ne kadar güzel bir çocukluğum geçecekti.

Tatil bana göre de ihtiyaç ..ve evet 5 yıldızlı otel tatili ihtiyaç ..şöyle ki yazlık olayını hiç sevmem ..gene yemek yapacaksam mutfak toplayacaksam ne anladım ben o işten .. pansiyon olayını da sevmem. .oldu mu tam olsun kendimi üç dört günde olsa prenses gibi hissedeyim..yedigim önüme gelsin odam toplansin havuzun denizim olsun...sonra varsın birkaç gün geçip evime dönünce kulkedisine donuseyimama olsun o birkaç günü yaşayayım param yetmiyorsa kredi çekeyim gene yasayayim....koca sene çalışıyoruz sonuçta ..hem birşey söyleyeyim mi çocuklar bayılıyorlar...bu sene bebeğim oldu gitmiyoruz otele..gitsem birşey anlamayacagim cunku ..büyük kızım sorup duruyor bu sene otel yok mu diye ..o kadar seviyor tatilleri ..

Bence siz küçük şeylerden mutlu olan fedakar bir insansiniz...balayına bile gitmemissiniz mesela...ben balayına gitmesem evlenmezdim o derece sizde bu kadar fedakâr olmayin...hayat kısa ömür geciyor

Kesinlikle katılıyorum bizde lojmanda oturuyoruz ordaki çocuklar gece 11 - 12 kadar oynuyorlar balkondan onları izlerken ne kadar şanslı olduklarını düşünüyorum. Akşama kadar denize gir parkta oyna bisiklet sür takıl mis gibi. Keşke bizde böyle bir çocukluk yaşasaydık ne güzel anılarım olurdu diye düşünüyorum. Böyle yerlerde arkadaşlıklar daha güzel oluyor. İnşallah bizim çocuğumuzun da böyle güzel anıları olur. Ben yılda dışarıda iki defa yemek yerim daha az para harcarım kenara iki kuruş fazla koyacağıma tatile giderim çocuğumla da öyle güzel anılar biriktiririm diye düşünüyorum. Sonuçta para bir şekilde ele geçiyor ama aileyle geçen zaman geri gelmiyor

Tatil luks bisey degil bir ihtiyactir.
Hayatinin yuzde 80 ini baskasina hizmet ede ede gecirirsin calisiyorsan. Senede bikac hafta iznin olur elbette orda da tatile gitmek istersin.
Yurtdisina gelince anladim zaten insanlar burda tatili haftasonlari bile oraya buraya giderek yapabiliyorler birakin senede 1 kereyi... Buna uzulen insanlara takilacagimiza ulkemizde iki calisan insanin soyle agiz tadiyla tatil yapamamasina takilalim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…