- 29 Mayıs 2021
- 14.292
- 93.038
- 548
- 36
- Konu Sahibi ZemheriPoyraz
-
Kendinizi sorgulamanızı başkalarının üzerinden yapmazsanız sorun yok aslında.Burada konu açan herkesin sorunu aslında sadece kendisini ilgilendiriyor zaten ve bir şeyleri de sorguluyor. Benim bunu sormam neden bu kadar tuhaf oldu anlamlandıramadım. Sordum cevaplarımı da aldım. Gerektiği kadar kendimi de sorguladım, hala her yaz gidilmesi zorunlu bir şey olduğunu düşünmüyorum ama deneyimlenebilir mi? neden olmasın.
Son yazanların hepsine de buradan cevap vereyim.
öyle 3 5 evim olsun diye bir derdim de olmadı ancak bir ev bir arabanın kredisini bitirmeye çalışıyoruz. İkincisini alma ihtimalim de yok zaten bu koşullarda.
Çocuklarım yeter ki bir etkinlik istesin istedikleri olsun diye elimden geleni yaptım yapıyorum ama bütçemi aşamam aşarsam ucu yine onlara dokunuyor çünkü. Sınırın ne olduğunu nereye çıkabileceğimizi hepimiz bilmeliyiz ve bu hayatın içinde öğrenilir.
Ben 20 sene evvel Disneyland’a gittim. Orlando’dakine. los angeles Universal stüdyolarına gittim. Six Flags diye bir macera parkIna gittim. Envai çeşit roller coster’a bindim. Las Vegas’ta bir otelin tepesinde yere bakan bir roller coster vardı. Onu mesala unutamıyorum. 0-100 km 3 sn.de çıkan Hulk diye bir şeye binmiştim. Zero g room diye astronotların eğitim aldığı yer çekimsiz ortamda paraşüt yaptım. Dive devil diye bungee jumping benzeri bir adrenalin yaptım. Bunları kimse benden alamaz. Bunların hiçbiri para ile ölçülemez.Ahdım var, disneylanda götüreceğim unutmayacak yaşa geldiklerinde.
Tabiki farkli. Ben en az 5 gün hersey dahil bi otelde sadece ayaklarimi uzatip kafa dinlemeliyim özellikle yemek yapmayi hic sevmeyen biri olarak asiri dinleniyorum otelde.Ya tatil deyince illa ki tam pansiyon otel mi olmalı, ona gitmedim çok anlamlı da bulmuyorum. ama bu tatil yapmıyorum demek değil. Anlayışlarımız farklı kesinlikle pek çok insanla
Çok teşekkür ederim. O sizin güzelliğiniz@Vatkenaydusamtayms
Şuan bir umutsun içimizi yeşerten
Biz de gidebiliriz, dünya gözüyle belki bir gün dedirten, hah işte yaşamak tam olarak bu.
Benim hayallerim için milyoner değil milyarder olmam lazım ama olsun, parayı hayallere ulaşma yolunda kullanma isteğimiz olsun yeter.
Çok şükür agzinizdan güzel birkaç söz dökülmüşOlmayacak yerlere kayacak şimdi konu ama 18 yaşımdan beri 1 tek oyum hükümete gitmedi, son cumhurbaşkanlığı seçininde sabaha kadar ekrana çıkıp açıklama yapacak bir adam bekledim umutsuzlukla. Benim tek oyum ya da ailemin oyu yetmiyorsa toplumlar hakettikleri gibi yönetiliyorsa bana çok bir şey düşmüyor. Şu an en büyük amacım evlatlarımın emeklerinin karşılığını hakkıyla alacağı bir yerde yaşaması. Şu an burada yaşayan herkes seçim sandığına gitmenin dışında başına geleni çekmek durumunda. Bunu ada ah vah ederek geçirmek ömrü boşa harcamaktır.
Yapmayın allah aşkına sanki millete küfür ettim. Konumda hata var evet ama bu hata işi sadece akraba ziyaretlerine bahçeye indirgemiş görünmem, aslında söylemek istediğim o değildi yazarken akıldaki her zaman tam dökülemeyebiliyor, sonradan da düzeltmedim çünkü tepki gelince düzeltti olacaktı. Ki evet hala da yapacak gücü bulamıyorsam olanı güzel hale getirmeye çalışırım. Dünyayı dar etmem kendime.Çok şükür agzinizdan güzel birkaç söz dökülmüş
Ne güzel bir anı olmuş, türkiyeyi bitirdiğim zaman bunların peşine düşecek vaktim ve param da olur inşallah.Ben 20 sene evvel Disneyland’a gittim. Orlando’dakine. los angeles Universal stüdyolarına gittim. Six Flags diye bir macera parkIna gittim. Envai çeşit roller coster’a bindim. Las Vegas’ta bir otelin tepesinde yere bakan bir roller coster vardı. Onu mesala unutamıyorum. 0-100 km 3 sn.de çıkan Hulk diye bir şeye binmiştim. Zero g room diye astronotların eğitim aldığı yer çekimsiz ortamda paraşüt yaptım. Dive devil diye bungee jumping benzeri bir adrenalin yaptım. Bunları kimse benden alamaz. Bunların hiçbiri para ile ölçülemez.
Fettah Tamince ile tanıştım. O da Land Of legends’ı yapıyordu. Dedim bak Amerika’da burgulu roller costerlar var. Fotografını gösterdim. Ertesi sene getirmiş. Adam ondan sonra beni kaile almaya başladı.
Dünya sadece Türkiye’den ibaret değil. Benim imkanım olsa ayak basmadığım toprak bırakmazdım. Ama artık zor
Istanbul da deniz de var,muze de var ,var oglu var.ama illa tatile egeye akdenize gidilip,orada denize girilecekse ,gitmenin bir anlami yok.haa kültür turu olur , o başka. Benim yaşadığım yerde denız var ama 1 defa gittim.Benim takıldığım konu bu tam pansiyon takıntısı zaten, maddi açıdan kaygısı olmayan yapar tabi ki ama keseyi denkleyemezken ah ben neden ultra lüks tatil yapamıyorum bu yıl diye yaslara bürünmek. Aslında başından beri de buydu ama ya ben anlatamadım ya herkes işine geldiği gibi anladı. Olmuyorsa başka yol denenir hepsi bu kadar.
Açık net söyleyeceğim siz de o para biraz zor olur. Çocukların üniversiteye hazırlığı diyeceksiniz, sonra üniversite masrafları olacak. Sonra düğün masrafları olacak derken bir bakmışsın ne sen çocuğunla tatile gidebildin ne de sen gençken gezebildin.Ne güzel bir anı olmuş, türkiyeyi bitirdiğim zaman bunların peşine düşecek vaktim ve param da olur inşallah.
Bu cümleye kalbimi bıraktım çünkü sonuna kadar haklısın. Küçüktüm yani 15 yaşlarındaydım denize girmeyi aşırı seviyordum bir kere dayımların yazlığına gitmiştik o iki gün aşırı derecede değişik ve güzel gelmişti. Gece yatarken bile denizde sırtüstü uzandığım anları düşünüyordum ki eve döndüğümde nasıl yüzdüğümü unutmayayım diye. Ege bölgesindeydik ama ailemin ne arabası vardı ne de otelde kalacak parası vardı. Bir saatlik mesafeye bile gidemiyorduk. Bu beni o kadar çok üzüyordu ki yürüyerek gidemez miyiz diye düşünüyordum. Teyzemler kaydıraklı havuzlu otellere gidiyordu kuzenlerimi kıskanıyordum. Böyle böyle iki üç yıl geçti yazın üzüldüğümü gören ailem beş günlük yazlık ev kiralayıp bizi götürmeye başladı. O yazlar hayatımın en özel zamanlarıydı. Her gün denize girmek, balkonda oturmak, evin çatısına çıkıp kardeşimle pasta dondurma yerken yıldızları izlemek,sahilde yürüyüş yapmak hepsi kalbimde ayrı bir yerde ve asla da unutamam. Çok şükür Allah kalbime göre bir hayat verdi eşim denizci ve sahile 10 m yerde yaşıyoruz artık denize girmekten bıktım. Fakat evimin önünde deniz var diye düşünmüyorum. Farklı şehirlere tatile gidiyoruz bazen kurum kampı (yaz, kış) bazen çadır kampı, eşimin ailesinin yazlığı derken yaz bitiyor. Bence bazı zamanlar çok özel özellikle de çocuğun varsa bunları yaşatmak gerekir yoksa insanın içinde kalır. Elbette kredi çekip beş yıldızlı otele gitmek gerekmiyor ama eldeki imkanlarla da bir şeyler yapılmalıÇünkü ne çocuklarınız eksikliğini çekmez sanıyorsunuz ama ailecek yazlık yerde balkonda güle oynana yenen yemek, akşam sahil yuruyusleri, denize girip çıkıp kurt gibi acikip annein yaptığı domates ekmekleri yemek, ülkenin guzelliklerini görmek ... Bunlar cooooooooooook önemli seyler
Ne kadar güzel. Ama konu sahibi gibi çoğu insana göre 'bahceye havuz attık,işleri oteledik. Tatile ne gerek var'Bu cümleye kalbimi bıraktım çünkü sonuna kadar haklısın. Küçüktüm yani 15 yaşlarındaydım denize girmeyi aşırı seviyordum bir kere dayımların yazlığına gitmiştik o iki gün aşırı derecede değişik ve güzel gelmişti. Gece yatarken bile denizde sırtüstü uzandığım anları düşünüyordum ki eve döndüğümde nasıl yüzdüğümü unutmayayım diye. Ege bölgesindeydik ama ailemin ne arabası vardı ne de otelde kalacak parası vardı. Bir saatlik mesafeye bile gidemiyorduk. Bu beni o kadar çok üzüyordu ki yürüyerek gidemez miyiz diye düşünüyordum. Teyzemler kaydıraklı havuzlu otellere gidiyordu kuzenlerimi kıskanıyordum. Böyle böyle iki üç yıl geçti yazın üzüldüğümü gören ailem beş günlük yazlık ev kiralayıp bizi götürmeye başladı. O yazlar hayatımın en özel zamanlarıydı. Her gün denize girmek, balkonda oturmak, evin çatısına çıkıp kardeşimle pasta dondurma yerken yıldızları izlemek,sahilde yürüyüş yapmak hepsi kalbimde ayrı bir yerde ve asla da unutamam. Çok şükür Allah kalbime göre bir hayat verdi eşim denizci ve sahile 10 m yerde yaşıyoruz artık denize girmekten bıktım. Fakat evimin önünde deniz var diye düşünmüyorum. Farklı şehirlere tatile gidiyoruz bazen kurum kampı (yaz, kış) bazen çadır kampı, eşimin ailesinin yazlığı derken yaz bitiyor. Bence bazı zamanlar çok özel özellikle de çocuğun varsa bunları yaşatmak gerekir yoksa insanın içinde kalır. Elbette kredi çekip beş yıldızlı otele gitmek gerekmiyor ama eldeki imkanlarla da bir şeyler yapılmalı
Kesinlikle katılıyorum bizde lojmanda oturuyoruz ordaki çocuklar gece 11 - 12 kadar oynuyorlar balkondan onları izlerken ne kadar şanslı olduklarını düşünüyorum. Akşama kadar denize gir parkta oyna bisiklet sür takıl mis gibi. Keşke bizde böyle bir çocukluk yaşasaydık ne güzel anılarım olurdu diye düşünüyorum. Böyle yerlerde arkadaşlıklar daha güzel oluyor. İnşallah bizim çocuğumuzun da böyle güzel anıları olur. Ben yılda dışarıda iki defa yemek yerim daha az para harcarım kenara iki kuruş fazla koyacağıma tatile giderim çocuğumla da öyle güzel anılar biriktiririm diye düşünüyorum. Sonuçta para bir şekilde ele geçiyor ama aileyle geçen zaman geri gelmiyorNe kadar güzel. Ama konu sahibi gibi çoğu insana göre 'bahceye havuz attık,işleri oteledik. Tatile ne gerek var'
Biz de annemle annemin çocukluk arkadaşının yazligina gitmistik bir kere. Çocukluğuma dair hatırladığım en güzel anılardan. Orada birinden hoşlanmıştim hatta:) normalde hava karardigi gibi evde olurken yazlıkta bir avuç ergen ve pre ergen gece yarısına kadar çarşıya yürür,sahilde dolaşır, dondurma yerdik. Ne kadar kıymetli zamanlardı. Keşke cocuklugum daha çok böyle anilara sahip olsaydı.
Bir kere de annem ceyiz vs işlerine yardım etsin diye kardeşinin evine gitmiştik bir haftaligina. Onlarınki yazlık değildi ama havuzlu siteydi,bana göre yazlık yani:) tüm gün havuza girer,gece yarılarına kadar sitenin gencleriyle eglenirdik. Saat onikiyi geçse bile kimse bizi merak etmezdi çünkü sitede güvenli olduğumuzu bilirlerdi.
Bir baskasinin sitesinde beş günlük yaşadığım şey bile bana harika çocukluk anıları katmış,acaba ailecek otel,yazlık tatili falan yapsak daha ne kadar güzel bir çocukluğum geçecekti.
Ben şu tatile çıkamama ağıdını neden anlayamıyorum ya, babam memurdu biz karı koca memuruz (bunu neden yazdım: türkiyede sabit geliri ve işsizlik kaygısı olmayan grup olarak değerlendirildiğimizden) hiç öyle illa ki "gidip bir otelde kalacağım" diye tutturacak bütçeyi açamadım yatırım kaygısından. Akraba ziyaret ettim, kuzenlerimi gördüm, çocuklarımı kuzenleriyle buluşturdum, misafir ağırladım,bahçede komşularımla kıkırdadım. Aile bağlarımı güçlendirdim ya da evimde yattım. Burada düşük maaşlı, gırtlağa kadar borç içinde, ekonomik krizde yarının hesabını yapamayacak durumdaki insanların tatile gidemiyorum diye ağlamasına anlam veremiyorum. Ne yapmak lazım yani kredi çekip ya da alyansı satıp tatile mi gitmek lazım, şart mı bu, ya da bu neden böyle, çok mu özeniyoruz acaba maddi olanaklarımızı zorlayan şeylere, neden var olanın keyfini sürmenin yollarını aramıyoruz. Şahsen benim cebimde hiçbir zaman tatile ayıracak param olmadı, olmayınca da bunu dert edinme gereği duymadım. Ben mi arızalıyım insanlar mı taht-ı revan peşinde?
Linç etmek isteyen de çıkabilir, haklı da olabilirler ama olamayanı oldurmamadığından ağlamak yerine var olanı güzelleştirmeye çalışmak çok mu zor.
Ekleme düzeltme adı her neyse
Hanımlar ben kimse evden çıkmasın falan demedim, iyi de yazarım aslındaama tatil kavramını illa ki bir hafta tam pansiyon bir otelde geçiremediği için dertlenen gruptu kastettiğim. Var olanı değerlendirebilmek varken neden lüksünü yapamıyorum diye isyan edenleri anlamadığımı dile getirdim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?