- 7 Kasım 2013
- 13.434
- 31.575
- 598
- Konu Sahibi ZemheriPoyraz
-
Valla insan kendini eşşek belletince sırtına binen çok oluyor, o yüzden vatandaş da çıkmış koç gibi hakkını arayacak tabi.
Sabırtaşı olsa çatlardı valla yeme içme gezme üstüne alma giyme kıt kanaat geçin üstüne 5milyon 10milyon olmuş evlere hayatboyu kredi öde maaşını götür krediye ver..insanlarımız,sabırtaşı değil sabır küpü oldu çoktan da artık patlama noktasına ulaştı herkes, bu enflasyon da paranın değersizliği de ülke için farklı sonuçlara yol açacak bence yakında koskocaman bir sosyal patlamanın yaşanacağını düşünüyorum
Valla dünyaya bir kere geliyorum.Su yaşlarımı bir kere yaşıyorum.Cocuklarimin dizimin dibinde zamanlarıyken azıcık zorlar onlarla mükemmel olmasa da bir tatile giderim kafasindayim.Yatirim olmalı ama hevesim kalmadiktan sonra ne yapayım öyle yatırımı,parayı,malı mülkü.Bu benim fikrim tabi isteyen bana göre güzel zamanlarını farklı değerlendirebilirBen şu tatile çıkamama ağıdını neden anlayamıyorum ya, babam memurdu biz karı koca memuruz (bunu neden yazdım: türkiyede sabit geliri ve işsizlik kaygısı olmayan grup olarak değerlendirildiğimizden) hiç öyle illa ki "gidip bir otelde kalacağım" diye tutturacak bütçeyi açamadım yatırım kaygısından. Akraba ziyaret ettim, kuzenlerimi gördüm, çocuklarımı kuzenleriyle buluşturdum, misafir ağırladım,bahçede komşularımla kıkırdadım. Aile bağlarımı güçlendirdim ya da evimde yattım. Burada düşük maaşlı, gırtlağa kadar borç içinde, ekonomik krizde yarının hesabını yapamayacak durumdaki insanların tatile gidemiyorum diye ağlamasına anlam veremiyorum. Ne yapmak lazım yani kredi çekip ya da alyansı satıp tatile mi gitmek lazım, şart mı bu, ya da bu neden böyle, çok mu özeniyoruz acaba maddi olanaklarımızı zorlayan şeylere, neden var olanın keyfini sürmenin yollarını aramıyoruz. Şahsen benim cebimde hiçbir zaman tatile ayıracak param olmadı, olmayınca da bunu dert edinme gereği duymadım. Ben mi arızalıyım insanlar mı taht-ı revan peşinde?
Linç etmek isteyen de çıkabilir, haklı da olabilirler ama olamayanı oldurmamadığından ağlamak yerine var olanı güzelleştirmeye çalışmak çok mu zor.
Ekleme düzeltme adı her neyse
Hanımlar ben kimse evden çıkmasın falan demedim, iyi de yazarım aslındaama tatil kavramını illa ki bir hafta tam pansiyon bir otelde geçiremediği için dertlenen gruptu kastettiğim. Var olanı değerlendirebilmek varken neden lüksünü yapamıyorum diye isyan edenleri anlamadığımı dile getirdim.
Üniversitede okurken haftasonlarında arkadaşlarımızla bir şeyler yer içerdik. Birayı 5-10 lira bandında içebilirdik. Şimdi okuyan gençler için bu da lüks. Memur bir aile başka şehirde çocuk okuyabilirdi şimdi o bile öyle zor ki. Çocuk okutmak bile lüks oldu.evet haklısın kendisini asla lüks görmüyorum.
ama yavaş yavaş herşey lüks olmaya başladı.
ben ortaokula giderken günlük harçlığımla okul kantininden yerdim okul çıkışı pastane vardı oraya gider hergün başka birşey denerdik sonra minibüsle eve dönerdik. şimdi ortaokul kantininde tost olmuş 12 lira pitos 17 lira benim yaptıklarımı yapabilmesi için hergün 50 lira harçlık vermem lazım ortaokul çocuğuna.
Çocuklukları bir daha gelmeyecek. Ailece bir tatile gidemeyen çocuklar için de haksızlık. 50-60 yaşında mal sahibi olacaklar belki ama aileleriyle bir tatil anıları bile olmayacak. Büyük haksızlıkValla dünyaya bir kere geliyorum.Su yaşlarımı bir kere yaşıyorum.Cocuklarimin dizimin dibinde zamanlarıyken azıcık zorlar onlarla mükemmel olmasa da bir tatile giderim kafasindayim.Yatirim olmalı ama hevesim kalmadiktan sonra ne yapayım öyle yatırımı,parayı,malı mülkü.Bu benim fikrim tabi isteyen bana göre güzel zamanlarını farklı değerlendirebilir
İşin diğer acıklı kısmı da ne biliyor musun Miss, Antalya’da havuzlu villa kiralamak istediğinde tüm o villaların sahipleri Avrupalı. Kendi ülkemizde tatil için onlara para veriyoruz yine. Çünkü artık biz mülk de alamıyoruz.Bu dert mi şimdi? Diğer insanların tatile ihtiyacı var demek ki ama sizin yok.
Benim var mesela, yorucu kafa patlatılan bir iş yapıyorum yorulduğumda ara vermek ve gezmek istiyorum. Gidip kuzenin evinde kalmak istemiyorumYorulmayı da geçtim öbür türlü brokoli gibi yaşıyorsun, 55 yaşındaki annem bile Avrupayı daha çok gezmek, farklı şekilde yaşayan insanların arasına daha çok karışmak istiyor. Son geldiğinde İtalya ve Almanyaya gezdi, bir dahaki gelişinde Orta Avrupayı da görmek istiyor.
İngilizcesi gayet basiti, konuşma kalıpları kitabı aldı kendini geliştirip insanlarla sohbet de etmek istiyor şimdi.
Siz diyorsunuz ki gezme anlayışım akraba ziyaretinden ibaret, kültür olarak orda kalırsınız daha ilerisine geçemezsiniz. Dediğim gibi tatil de zaten ihtiyaç, siz yorucu bir iş yapmıyor olabilirsiniz ama çalışan insanlar da robot değil önüne yemi suyu konunca çalışmaya kesintisiz, devam etsinlerTürkiye tatil cenneti, Egede de Akdeniz'e de kıyamet gibi otel var eee millet akın akın geliyorken onlara iyi de bizim insanlara mı lüks oluyor? İnsanlarımız gayet haklı turistler şap şup yer içerken denize girerken bizimkiler anca uzaktan bakıyor. 2 yıldır gittiğim otellerde tek Türk biziz, o da otel parasını elimdeki Euroyla ödediğim için. Bizim insanlarımız çile çekmeye mi geldi arkadaş?
Ayrıca şunu da ekleyeyim aslında tam pansiyon çocuklular için lüks de değil. Çocuk dondurma istiyor, üç öğün yemek istiyor. Çocuksuzken gidersin öğleni atlar akşama atıştırır geçersin. Ama çocukla 3 öğün yemek alsan daha pahalıya geldiği için mecbur ya ev tutacaksın ya tam pansiyona gideceksin. Başka şekilde daha pahalıya geliyor insanlar ondan tercih ediyorlarBen şu tatile çıkamama ağıdını neden anlayamıyorum ya, babam memurdu biz karı koca memuruz (bunu neden yazdım: türkiyede sabit geliri ve işsizlik kaygısı olmayan grup olarak değerlendirildiğimizden) hiç öyle illa ki "gidip bir otelde kalacağım" diye tutturacak bütçeyi açamadım yatırım kaygısından. Akraba ziyaret ettim, kuzenlerimi gördüm, çocuklarımı kuzenleriyle buluşturdum, misafir ağırladım,bahçede komşularımla kıkırdadım. Aile bağlarımı güçlendirdim ya da evimde yattım. Burada düşük maaşlı, gırtlağa kadar borç içinde, ekonomik krizde yarının hesabını yapamayacak durumdaki insanların tatile gidemiyorum diye ağlamasına anlam veremiyorum. Ne yapmak lazım yani kredi çekip ya da alyansı satıp tatile mi gitmek lazım, şart mı bu, ya da bu neden böyle, çok mu özeniyoruz acaba maddi olanaklarımızı zorlayan şeylere, neden var olanın keyfini sürmenin yollarını aramıyoruz. Şahsen benim cebimde hiçbir zaman tatile ayıracak param olmadı, olmayınca da bunu dert edinme gereği duymadım. Ben mi arızalıyım insanlar mı taht-ı revan peşinde?
Linç etmek isteyen de çıkabilir, haklı da olabilirler ama olamayanı oldurmamadığından ağlamak yerine var olanı güzelleştirmeye çalışmak çok mu zor.
Hanımlar ben kimse evden çıkmasın falan demedim, iyi de yazarım aslındaama tatil kavramını illa ki bir hafta tam pansiyon bir otelde geçiremediği için dertlenen gruptu kastettiğim. Var olanı değerlendirebilmek varken neden lüksünü yapamıyorum diye isyan edenleri anlamadığımı dile getirdim.
Ayrıca şunu da ekleyeyim aslında tam pansiyon çocuklular için lüks de değil. Çocuk dondurma istiyor, üç öğün yemek istiyor. Çocuksuzken gidersin öğleni atlar akşama atıştırır geçersin. Ama çocukla 3 öğün yemek alsan daha pahalıya geldiği için mecbur ya ev tutacaksın ya tam pansiyona gideceksin. Başka şekilde daha pahalıya geliyor insanlar ondan tercih ediyorlar
Bir de dışarda her gün ne yedireceksin çocuğa? En azından açık büfede köfte çorba oluyor bir de ne yiyecek çocuk diye düşünmüyorsun. Bunlar bile lüks oldu canım ülkemde yazık ya.Çocuğum yok ama ben de severim tam pansiyonu giderim de, kime ne? Akşam restoran aramakla uğraşmak istemiyorum mesela ben uzun kalcaksam tam pansiyon severim. Onun dışında kayak tatilinde de severim mesela, dağdan gelince snack iyi oluyor sonra spaya gider yayılırımakşam yemeğinden sonra da yanaklarım kızara kızara yatarım ben sağlık turizmine gidiyorum erkenden yatmak erken kalkıp dağa çıkmak istiyorum mesela. Çocuk varsa tam pansiyon zaten en iyisi çocukla her gün yemek yeri aramakla kim uğraşcak
Konu sahibesi bir kez tatile gitmemiş bir de üstüne tam pansiyon otele sallamış şahane
Tatilin lüks olduğu algısı sonradan yaratıldı sanırım, çocukluğum ve gençliğim boyunca her yıl tatile gittik, herkes her sene tatile gidiyordu, kimseden de tatile mi gittiniz tatile gitmek lükstür lafı duymuyorduk çünkü o zamanlar tatil sıradan bir şeydi, okullar kapanır aileler varsa yazlıklarına, askeri kamplara, otellere vb giderdi.
Evlendim tatil yine ihtiyacımızdı, birkaç senedir pandemi yüzünden bir yere gidemedik eşim bile bunaldı şöyle biraz uzaklaşıp kafa dağıtmaya ihtiyacım var diyor adam, çünkü gerçekten ihtiyaç.
Milletin derdinden sizene?Ben şu tatile çıkamama ağıdını neden anlayamıyorum ya, babam memurdu biz karı koca memuruz (bunu neden yazdım: türkiyede sabit geliri ve işsizlik kaygısı olmayan grup olarak değerlendirildiğimizden) hiç öyle illa ki "gidip bir otelde kalacağım" diye tutturacak bütçeyi açamadım yatırım kaygısından. Akraba ziyaret ettim, kuzenlerimi gördüm, çocuklarımı kuzenleriyle buluşturdum, misafir ağırladım,bahçede komşularımla kıkırdadım. Aile bağlarımı güçlendirdim ya da evimde yattım. Burada düşük maaşlı, gırtlağa kadar borç içinde, ekonomik krizde yarının hesabını yapamayacak durumdaki insanların tatile gidemiyorum diye ağlamasına anlam veremiyorum. Ne yapmak lazım yani kredi çekip ya da alyansı satıp tatile mi gitmek lazım, şart mı bu, ya da bu neden böyle, çok mu özeniyoruz acaba maddi olanaklarımızı zorlayan şeylere, neden var olanın keyfini sürmenin yollarını aramıyoruz. Şahsen benim cebimde hiçbir zaman tatile ayıracak param olmadı, olmayınca da bunu dert edinme gereği duymadım. Ben mi arızalıyım insanlar mı taht-ı revan peşinde?
Öğrenciliğim çok uzak bir geçmişte degil. Biz de vodafone indirim koduyla kişi başı 6 liraya sinemaya gider, çıkışta 12 liraya burger kingde yemek yerdik. Haftasonu 5-10 liraya bilet alıp komşu şehri gezerdik. Grup içerisinde kısıtlı maddi geliri olanlar bile geri kalmazdı. Hepimiz eşit gibiydik.Üniversitede okurken haftasonlarında arkadaşlarımızla bir şeyler yer içerdik. Birayı 5-10 lira bandında içebilirdik. Şimdi okuyan gençler için bu da lüks. Memur bir aile başka şehirde çocuk okuyabilirdi şimdi o bile öyle zor ki. Çocuk okutmak bile lüks oldu.
Şimdi evlenmekte lüks oldu diyeceğim, o da bir ihtiyaç diye beni topu tutacaklarLüks maddi olarak artık erişememe anlamında olunca kabul ama tatilin kendisi lüks değil.
Yanlış anlaşılmasın maddi imkanları veya evlilikle ilgili uyum vb şeyleri yazmaktan imtina ediyorum çünkü farklı anlaşılabiliyor da ama benim yaşıtlarım hatırlar bizim çocukluğumuzda gençliğimizde tatile gitmeyi geçtim bir eğlence mekanına gitmek, haftasonu bir Uludağ kaçamağı yapmak, yakın şehirlere günübirlik kaçmak lüks değildi, şimdi sinema, tiyatro, konsere dahi lüks deniliyor, oysa biz ortaokul lise dönemindeyken haftalık okul harçlıklarımızdan arta kalanla bile sinemaya gidebiliyorduk, öğrenciyken bir cafede oturup bir şeyler yiyip içmek sıradandı, şimdi tvde gördüm askıda simit var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?