"Tatile Gidemiyorum" Ağıdı ve Mal Mal Bakan Ben

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Elde yika ama şükret

Siz tatile gitmiyorsunuz yada gidemiyorsunuz diye bundan gocunmuyorsanız herkes sizin gibimi olmalı
Bu yaşıma geldim ilk kez corona zamanı 2 sene üst üste tatile gidemedim. Denize sıfır yazlığımız var ama yazlıkta geçirdiğim süre tatil değil, bahçe, orman, piknik, akraba bilmem ne bilmem ne bunlar hiç biri tatil değil. Bunlar hepsi sıradan (haftasonu) aktivitesi.
Tatil benim için gezmek, görmek, eğlenmek demek.
Her sene kışın 1-2 yurtdışı 1 kere lüks otelde herşey dahil 7-10 gün kalmazsam tatil yapmış saymam.
Memur olmak dar zihniyet olmak değildir, çok memur arkadaşım var hiç biri tatile gitmemekle övünmez. Bahçede eğlendim daha tatile ne gerek var demezler. Sizin zihniyetiniz babaannemin zihniyeti, para harcamaya ne gerek var kafası. Babaanem ve dedem rahmetli oldu, bisürü miras bıraktılar, onların harcamadıklarını şimdi herkes çatır çatır harcıyor. Söyleceklerim bukadar.

Elde yika ama şükret
Yahu bir şükür tutturmuşsunuz gidiyor.sükürle ne ilgisi var..insanların kazandıkları belli,asgari ücret belli, giderler belli,fiyatlar belli..insanlar geçinemiyoruz diye kredi kartına borç yapıyor,kredi çekiyor.. yada borçsuz yaşamak için kısıyor. Sükürle ne ilgisi var? Kimse mutlu değil ki..mutlu degil

Hak verilmez alınır. Ama azla yetinip alışmak, hakkın için mücadele etmemek, önüne her konulana eyvallah demek, bizim milletin kaninda var sanırım.
Üstelik bununla övünenler var.
Durumu olmasına rağmen Doğalgazlı evini sobalı ev gibi kullanıp tek odasını ısıtan, her ay nekadar az doğalgaz faturası ödediyle yarışan insanlar tanıyorum. Durumu olmayana zaten birşey demem ama durumu olmasına rağmen cimriliği ve pintiliğinle övünene ben akıllı demem

Şimdi "tabii, buyurun öpün" dersem "Lgbt var" diye feryatlar çıkabilir.
Bir cümleye, bir cümle ile bu kadar güleceğimi düşünmezdim, teşekkür ederim.

Oya Başarı'ı çıkaramadım, çiçek bir çağrışım yapmadı. (Çıkardı, yaptı. Yaşı az çok gün yüzüne çıkmasın diye yalan söyledi.)

Tepkisi olana mal mal bakiyorumu ben mi dedim

Ay accessdenied ironi yaptı bacım yoksa eziğim ama şükürüm diyecek en son insandır kendi

Evet ne yazık ki öyle ve için daha da acısı konu sahibi gibi bunu çok çabuk kabullenip bu koşulları kabullenmeyeni hor gören çok büyük bir kitle var

Benim annem memur babam da işçiydi ama tatilsiz geçen bi tek yaz ve kış hatırlamam
Bakın sadece yaz değil kışın da giderdik
Ve çocukluğuma dair hatırladığım güzel şeylerdendir o zamanlara ait 3-5 foto görünce hala içim kıpır kıpır olur

Ve şu anda da üzülüyorum hepimizin haline bırakın tatil yapmayı dışarı çıkıp yemek yemek bile lüks artık
Sadece çalış çalış çalış sonra niye psikolojik rahatsızlıklar arttı, sebebi çok da uzakta aramamak gerek

Bunların hepsi lüks.
Çamaşırı topla, dere kenarına.
Peynir zeytinle piknik de yapılır bu sırada, bir taşla iki kuş.

Buzdolabı zaten ihtiyaç değil, günlük tüketim yapılır, saklanması şart bir şey varsa derin bir çukur açıp yiyecekler görmülebilir eski usül.

Nefes almak dışında hiçbir şey ihtiyaç değil.
Hatta çukur yeterince büyük olursa biz de girebiliriz, hop nefes almaktan da kurtulduk.

sizi çok iyi anladım valla etrafımda görüyorum benim neyim eksik diye başlayarak gırtlağa kadar borçla tekrar borca girenleri.. bana saçma geliyor.. insan bulunduğu yeri güzelleştirmeli geniş dünyasını daraltmamalı.. önce daha çok gözüme batıyordu ama şimdi çokta tın yani.. ne yaparlarsa yapsınlar bana da ağlamasınlar..

Tatil ne demek bilmediğiniz, görmediğiniz için ağlamıyorsunuz bence. Ha biz her yıl otele vs gitmedik ama egeliyim yazlığımız var dolayısıyla çocukluğum, gençliğim bütün yaz deniz kenarında geçti. Denize girmediğim yaz, yaz gibi geçmez bana. 3 yıl önce hamileliğim yaz ortasına denk geldi, riskli gebelik olduğu için değil türkiye'ye gelmem şehir dışına çıkmam bile yasaktı. Bahçe için kocaman havuz aldım, kurdum bütün yaz sabahtan akşama bahçede tatil yaptım, bu yıl yine hamileyim eylülde anca gelebilicez o yüzden yine kurcam havuzu yine bahçe tatili gelene kadar en azından. Oturup ağlamıyorum ama denize havuza giremiceksem, ayaklarımı uzatıp güneşlenemeyeceksem ciddi dert ediniyorum çünkü bu alışkanlıkla, yaşayıp bilmekle alakalı.

Herkes istedigini dert eder size neki bundan. Ben otel tatilini pek sevmeyenlerdenim ama tutup seveni gidemedik diye uzuleni de yadirgamam. Elestirdiginiz grup da size o halde iki memur bir tatile gidemiuorlar bi ne cimrilik yatirim diye diye para harcamaya korkuyirlar diyebilir. Ama onlara ne demi sonucta. Kendi dogru uz oldugu gibi herkesin de kendi dogrusu vardir. Bu sizinkini ya da onlarinkini hakli ya a haksiz gostermez

Konu sahibi geliriniz 24 bin ise nasıl yapamıyorsunuz tatil cidden anlamadım belki araba ev borcu vardır ama tatil beldesi bakarken herkesin bildiği meşhur olan yerlere gitmezseniz bence bulursunuz Akdeniz de çok güzel yerler var keşfedilmemiş mesela oralara bakabilirsiniz . Birde illlaha sezonda gitmenize gerek yok özellikle ailem Akdeniz tarafında yaşadığı için biliyorum dokuzuncu ayın sonunda çok güzel olur deniz bomboş mesela

Bence tatil bir lüks değil bir ihtiyaçtır. Lüks olarak görülmesi üzücü

Yılın her günü çalışıp çabalayan insanlar için 1-2 haftalık tatil ihtiyaç olabiliyor. Herkesin ihtiyacı derdi hayata bakış açısı farklı. Kafa dağıtmak enerji depolamak için tatile ihtiyaç duyuyoruz. Ülke şartları yüzünden tatile gidemeyen herkes elbetteki üzülür. Sanırım birilerinin tatile gidemediği için dertlenmesi de kimseyi ilgilendirmez.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…