- 15 Şubat 2013
- 25.642
- En iyi cevaplar
- 1
- 98.459
- 798
- Konu Sahibi ZemheriPoyraz
-
Elde yika ama şükretŞimdi evlenmekte lüks oldu diyeceğim, o da bir ihtiyaç diye beni topu tutacaklargeçen yıl 4500 e aldığım buzdolabi 11000 olmuş.2500 tl lik bulaşık makinasi 6500 olmus.çamaşır makinem bozulmasın diye dua ediyorum..evet maalesef herşey lüks artık.fiatlar acayip uçuk
Hem elde hem bahçede yıkasın. Suyu da ateş yakip ısıtsın. Açık hava komşular falan keyifli olur.Elde yika ama şükret
Yahu bir şükür tutturmuşsunuz gidiyor.sükürle ne ilgisi var..insanların kazandıkları belli,asgari ücret belli, giderler belli,fiyatlar belli..insanlar geçinemiyoruz diye kredi kartına borç yapıyor,kredi çekiyor.. yada borçsuz yaşamak için kısıyor. Sükürle ne ilgisi var? Kimse mutlu değil ki..mutlu degilElde yika ama şükret
Sagol canim makinam var.Hem elde hem bahçede yıkasın. Suyu da ateş yakip ısıtsın. Açık hava komşular falan keyifli olur.
Üstelik bununla övünenler var.Hak verilmez alınır. Ama azla yetinip alışmak, hakkın için mücadele etmemek, önüne her konulana eyvallah demek, bizim milletin kaninda var sanırım.
Şimdi "tabii, buyurun öpün" dersem "Lgbt var" diye feryatlar çıkabilir.Haddimi aşmak istemem ama hay ağzınızı öpeyim. İçim rahatladı.
Okurken, Olacak O Kadar izliyormuşum gibi oldum.
Oya Başar, her iki kulağındaki çiçeklerle, halkın sesi olup gerekli merciilere lafını dokunduruyor gibi hissettim. Teşekkür ederim.
Tepkisi olana mal mal bakiyorumu ben mi dedimYahu bir şükür tutturmuşsunuz gidiyor.sükürle ne ilgisi var..insanların kazandıkları belli,asgari ücret belli, giderler belli,fiyatlar belli..insanlar geçinemiyoruz diye kredi kartına borç yapıyor,kredi çekiyor.. yada borçsuz yaşamak için kısıyor. Sükürle ne ilgisi var? Kimse mutlu değil ki..mutlu degil
AyYahu bir şükür tutturmuşsunuz gidiyor.sükürle ne ilgisi var..insanların kazandıkları belli,asgari ücret belli, giderler belli,fiyatlar belli..insanlar geçinemiyoruz diye kredi kartına borç yapıyor,kredi çekiyor.. yada borçsuz yaşamak için kısıyor. Sükürle ne ilgisi var? Kimse mutlu değil ki..mutlu degil
Evet ne yazık ki öyle ve için daha da acısı konu sahibi gibi bunu çok çabuk kabullenip bu koşulları kabullenmeyeni hor gören çok büyük bir kitle varLükslerimiz gittikçe artıyor. On sene önce pirzola lükstü köfte yerdik. Şimdi köfte lüks oldu tavuk lüks oldu. Eskiden alkollü içecek lükstü şimdi ayran süt lüks. Hatta artık çay da lüks. Eskiden konser tiyatro lükstü şimdi piknik lüks oldu. Yakında içtiğimiz suya da lüks derler
Tatile yarışan çevreniz varsa çevrenizi değiştirin benceBence mesele çoğunlukla ‘onlar gitti bizim de gitmemiz lazım’ meselesi..
Bunların hepsi lüks.Şimdi evlenmekte lüks oldu diyeceğim, o da bir ihtiyaç diye beni topu tutacaklargeçen yıl 4500 e aldığım buzdolabi 11000 olmuş.2500 tl lik bulaşık makinasi 6500 olmus.çamaşır makinem bozulmasın diye dua ediyorum..evet maalesef herşey lüks artık.fiatlar acayip uçuk
Ben şu tatile çıkamama ağıdını neden anlayamıyorum ya, babam memurdu biz karı koca memuruz (bunu neden yazdım: türkiyede sabit geliri ve işsizlik kaygısı olmayan grup olarak değerlendirildiğimizden) hiç öyle illa ki "gidip bir otelde kalacağım" diye tutturacak bütçeyi açamadım yatırım kaygısından. Akraba ziyaret ettim, kuzenlerimi gördüm, çocuklarımı kuzenleriyle buluşturdum, misafir ağırladım,bahçede komşularımla kıkırdadım. Aile bağlarımı güçlendirdim ya da evimde yattım. Burada düşük maaşlı, gırtlağa kadar borç içinde, ekonomik krizde yarının hesabını yapamayacak durumdaki insanların tatile gidemiyorum diye ağlamasına anlam veremiyorum. Ne yapmak lazım yani kredi çekip ya da alyansı satıp tatile mi gitmek lazım, şart mı bu, ya da bu neden böyle, çok mu özeniyoruz acaba maddi olanaklarımızı zorlayan şeylere, neden var olanın keyfini sürmenin yollarını aramıyoruz. Şahsen benim cebimde hiçbir zaman tatile ayıracak param olmadı, olmayınca da bunu dert edinme gereği duymadım. Ben mi arızalıyım insanlar mı taht-ı revan peşinde?
Linç etmek isteyen de çıkabilir, haklı da olabilirler ama olamayanı oldurmamadığından ağlamak yerine var olanı güzelleştirmeye çalışmak çok mu zor.
Ekleme düzeltme adı her neyse
Hanımlar ben kimse evden çıkmasın falan demedim, iyi de yazarım aslındaama tatil kavramını illa ki bir hafta tam pansiyon bir otelde geçiremediği için dertlenen gruptu kastettiğim. Var olanı değerlendirebilmek varken neden lüksünü yapamıyorum diye isyan edenleri anlamadığımı dile getirdim.
Bence tatil bir lüks değil bir ihtiyaçtır. Lüks olarak görülmesi üzücüBen şu tatile çıkamama ağıdını neden anlayamıyorum ya, babam memurdu biz karı koca memuruz (bunu neden yazdım: türkiyede sabit geliri ve işsizlik kaygısı olmayan grup olarak değerlendirildiğimizden) hiç öyle illa ki "gidip bir otelde kalacağım" diye tutturacak bütçeyi açamadım yatırım kaygısından. Akraba ziyaret ettim, kuzenlerimi gördüm, çocuklarımı kuzenleriyle buluşturdum, misafir ağırladım,bahçede komşularımla kıkırdadım. Aile bağlarımı güçlendirdim ya da evimde yattım. Burada düşük maaşlı, gırtlağa kadar borç içinde, ekonomik krizde yarının hesabını yapamayacak durumdaki insanların tatile gidemiyorum diye ağlamasına anlam veremiyorum. Ne yapmak lazım yani kredi çekip ya da alyansı satıp tatile mi gitmek lazım, şart mı bu, ya da bu neden böyle, çok mu özeniyoruz acaba maddi olanaklarımızı zorlayan şeylere, neden var olanın keyfini sürmenin yollarını aramıyoruz. Şahsen benim cebimde hiçbir zaman tatile ayıracak param olmadı, olmayınca da bunu dert edinme gereği duymadım. Ben mi arızalıyım insanlar mı taht-ı revan peşinde?
Linç etmek isteyen de çıkabilir, haklı da olabilirler ama olamayanı oldurmamadığından ağlamak yerine var olanı güzelleştirmeye çalışmak çok mu zor.
Ekleme düzeltme adı her neyse
Hanımlar ben kimse evden çıkmasın falan demedim, iyi de yazarım aslındaama tatil kavramını illa ki bir hafta tam pansiyon bir otelde geçiremediği için dertlenen gruptu kastettiğim. Var olanı değerlendirebilmek varken neden lüksünü yapamıyorum diye isyan edenleri anlamadığımı dile getirdim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?