- 12 Temmuz 2006
- 57.338
- 219.310
- 1.223
- 53
- Konu Sahibi ZemheriPoyraz
-
Siz evlenmek mobilya beyaz eşya diyorsunuz, çok daha basit ve ihtiyaç olan bir örnek vereyim :)))Şimdi evlenmekte lüks oldu diyeceğim, o da bir ihtiyaç diye beni topu tutacaklargeçen yıl 4500 e aldığım buzdolabi 11000 olmuş.2500 tl lik bulaşık makinasi 6500 olmus.çamaşır makinem bozulmasın diye dua ediyorum..evet maalesef herşey lüks artık.fiatlar acayip uçuk
Benim lafim sana değildi ki. Niye okuduğunu anlamadın bilmiyorum.Sagol canim makinam var.
O çocuk benim. Bir tane bile anım yok anne babamla. Çünkü babam da konu sahibi gibi dünyayı sadece izlemeye gelmiş bir bitkiydi.Çocuklukları bir daha gelmeyecek. Ailece bir tatile gidemeyen çocuklar için de haksızlık. 50-60 yaşında mal sahibi olacaklar belki ama aileleriyle bir tatil anıları bile olmayacak. Büyük haksızlık
Afrika’da temiz su da yok. Var ki yıkıyorsunuz nankörlerElde yika ama şükret
Bu ekonomi de birde şartlar böyleyken sen kimsin de 11.000 tl lik makina kullanıyorsun. Makina ihtiyaç değil lükstür. Al sabunu leğeni yıka işteŞimdi evlenmekte lüks oldu diyeceğim, o da bir ihtiyaç diye beni topu tutacaklargeçen yıl 4500 e aldığım buzdolabi 11000 olmuş.2500 tl lik bulaşık makinasi 6500 olmus.çamaşır makinem bozulmasın diye dua ediyorum..evet maalesef herşey lüks artık.fiatlar acayip uçuk
Bu da sizin fikriniz mesela. Arkadaşım ve ailesi yıllarca gençlik sporun çadır kampına gittiler, her sene aynı yere çadıra. Memnun olmasalardı Karadeniz’den Mersin’e her yaz gitmezlerdi herhalde.Gittiğin tatilde yemek yapacaksan , ortalık toparlayacaksan tatilin anlamı ne ??
Mükellef sofraları ve tatil ihtiyacını esit düzeyde popüler kültürün bir dayatması olarak görmek de başka bişeyin dayatması ama banlanmak istemiyorum dostum....2000 den önceyi de sonrayı da gayet net hatırlıyorum ayrıca, yaşım hepsine fazla fazla yetiyor , yani ben maalesef eleniyorum bu tesellide...size iyi şükürlerTatil bir ihtiyaç ama otele gitmek, denize girmek ertelenebilir ihtiyaçlardandır. Tatile gidemediğim çoooook seneler oldu. Gitmek güzel ama gidemedim diye ağlamadım. Ha bunu siyasi anlamda düşünüp sinirlenenler de var. Ben de mevcut durumu savunacak değilim zaten. Ama 2002’den önce de memurlar için kolay değildi oldlar bilirŞimdi biz burda isyan edince sihirli değnek değmiyor ülkemize. Yine hepimiz ayağımızı yorganımıza göre uzatmaya devam edeceğiz mecburen. Bir de bu tatil popülizmi mutlaka ki bir sektör. Dolayısıyla reklamı olacak elbette. Nasıl ki hepimize sıfır beden olmayı ya da tam tersine mükellef sofraları dayatan bir sektör var turizmden de insanlar ekmek yediği için yıllardır ekranlarda kızgın kumlardan serin sulara atlamak tatilin olmazsa olmazı gibi sunuluyor. İzleyen insanlar da ah çekiyor koltukta
Yaw ne alaka ablacım ne alakaaaaaaaaTatil bir ihtiyaç ama otele gitmek, denize girmek ertelenebilir ihtiyaçlardandır. Tatile gidemediğim çoooook seneler oldu. Gitmek güzel ama gidemedim diye ağlamadım. Ha bunu siyasi anlamda düşünüp sinirlenenler de var. Ben de mevcut durumu savunacak değilim zaten. Ama 2002’den önce de memurlar için kolay değildi oldlar bilirŞimdi biz burda isyan edince sihirli değnek değmiyor ülkemize. Yine hepimiz ayağımızı yorganımıza göre uzatmaya devam edeceğiz mecburen. Bir de bu tatil popülizmi mutlaka ki bir sektör. Dolayısıyla reklamı olacak elbette. Nasıl ki hepimize sıfır beden olmayı ya da tam tersine mükellef sofraları dayatan bir sektör var turizmden de insanlar ekmek yediği için yıllardır ekranlarda kızgın kumlardan serin sulara atlamak tatilin olmazsa olmazı gibi sunuluyor. İzleyen insanlar da ah çekiyor koltukta
Niye? Memur maaşınla her gün mükellef sofralara mı oturuyorsun? Ya da öyle yapmayınca beslenmiş sayılmıyor musun?Mükellef sofraları ve tatil ihtiyacını esit düzeyde popüler kültürün bir dayatması olarak görmek de başka bişeyin dayatması ama banlanmak istemiyorum dostum
Mutlu olmak motive olmak SADECE tüketime bağlı değil yalnız. İnsan psikolojisi bunu savunmuyor ki.Yaw ne alaka ablacım ne alakaaaaaaaa
Sen ağlama ben ağlıyommmm
Yemin ederim yaşlı dayılar gibisiniz yok amariganın oyunu yok kapitalizmin oyunu. Yaw oraya girersen yediğin ekmeğin bile sektörü reklamı var. İnsan psikolojisinden gram haberiniz yok. İnsanlar rahatlıyor mutlu oluyor motive oluyor
Alıntıladıgınız da benim düşüncem.Bu da sizin fikriniz mesela. Arkadaşım ve ailesi yıllarca gençlik sporun çadır kampına gittiler, her sene aynı yere çadıra. Memnun olmasalardı Karadeniz’den Mersin’e her yaz gitmezlerdi herhalde.
Babam memur annem de normal bir çalışandı. Biz tatile giderdik her sene. 2002 ye gitmenize gerek yok biz karı koca memuruz her sene giderdik. 2015te beş gece 3 bine gittiğim otel şu an 12 bin diyor. Memur maaşına 4 kat zam gelmediyse memurun alım gücü düşmüş. Yine aynı şekilde evlendiğim sene çeyrek 150lerdeydi. Benim maaşımda 2500dü. Şu an memur maaşıyla ben o kadar çeyrek de alamıyorum. Tatil eskiden bu kadar ulaşılmaz değildi.Niye? Memur maaşınla her gün mükellef sofralara mı oturuyorsun? Ya da öyle yapmayınca beslenmiş sayılmıyor musun?
Her gün oturmasam da etimi de sütümü de yiyorum, tatilimi de yapıyorum ,aç değilim açıkta değilim yani olay mentalite ile alakalı memur olmakla değil. NOT: 12 yıllık MeMuRuM..!Niye? Memur maaşınla her gün mükellef sofralara mı oturuyorsun? Ya da öyle yapmayınca beslenmiş sayılmıyor musun?
. efes’e girmek bir memur maaşıydı ben lisedeyken. 1990-2000 arası meselaBabam memur annem de normal bir çalışandı. Biz tatile giderdik her sene. 2002 ye gitmenize gerek yok biz karı koca memuruz her sene giderdik. 2015te beş gece 3 bine gittiğim otel şu an 12 bin diyor. Memur maaşına 4 kat zam gelmediyse memurun alım gücü düşmüş. Yine aynı şekilde evlendiğim sene çeyrek 150lerdeydi. Benim maaşımda 2500dü. Şu an memur maaşıyla ben o kadar çeyrek de alamıyorum. Tatil eskiden bu kadar ulaşılmaz değildi.
Oturamiyorum işte. Ne mükellef sofralara oturabiliyorum, ne tatile gidebiliyorum... Popüler kültürun bana bişey dayatmasına gerek yok. Sadece insan gibi beslenmek ve dinlenmek istiyorum ama yapamıyorum diyorum.Niye? Memur maaşınla her gün mükellef sofralara mı oturuyorsun? Ya da öyle yapmayınca beslenmiş sayılmıyor musun?
Abartmayın isterseniz ya, her sene giderdik. O zaman evet lüks otel azdı ama memurlar pansiyona bungolovlara giderdi. Hiç öyle bir maaş da harcamazdık. efes’e girmek bir memur maaşıydı ben lisedeyken. 1990-2000 arası mesela
Sonuç olarak yapamamaya en azından çook iyi ihtimalle seçimlere kadar devam edeceksiniz. Dolayısıyla can sıkarak günler geçirmek hepimize zarar. Sanırım açıklayabildim meramımı. Kim istemez otelde on gün tatil…Oturamiyorum işte. Ne mükellef sofralara oturabiliyorum, ne tatile gidebiliyorum... Popüler kültürun bana bişey dayatmasına gerek yok. Sadece insan gibi beslenmek ve dinlenmek istiyorum ama yapamıyorum diyorum.
Muhalefet olmak için yazmayın rica ediyorum. Eskiden dedim farkındaysanız. İzmir’de bir depo benzinle gitmişsinizdir. Ben Karadenizden yazıyorum. Aşağı inmek masraflı. Sezon kısa burda. Anca amasra sinop yani…Abartmayın isterseniz ya, her sene giderdik. O zaman evet lüks otel azdı ama memurlar pansiyona bungolovlara giderdi. Hiç öyle bir maaş da harcamazdık
Bakın 2015te çeşmede 3 bine beş gece her şey dahil kaldım ben diyorum. Doksanlara gitmeyin şu an çeşmede beş gece fiyatı sorun bakalım ne diyecekler? Paramız değer kaybetti.
A aa dediler bileLükslerimiz gittikçe artıyor. On sene önce pirzola lükstü köfte yerdik. Şimdi köfte lüks oldu tavuk lüks oldu. Eskiden alkollü içecek lükstü şimdi ayran süt lüks. Hatta artık çay da lüks. Eskiden konser tiyatro lükstü şimdi piknik lüks oldu. Yakında içtiğimiz suya da lüks derler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?