"Tatile Gidemiyorum" Ağıdı ve Mal Mal Bakan Ben

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Peki neden biz alım gücümüzün düşmesine sinirlenmeyelim? Neden bunu dile getiremeyelim. Zeytinyağına 300 TL veriyorum diyorum sen de zeytinyağ alma diyorlar. Neden eskiden kolay aldığım şeylere zor ulaşmaya sessiz kalacağım. Eskiden daha kolay tatile gidiyorsam ve şimdi ücreti yüzünden gidemiyorsam elbette söylenirim. Fakirleştim çünkü. Hangi ülkede memurun tatil yapamaması olağan? Senelerce okuyorsun çalışıyorsun en çok vergiyi sen veriyorsun ama tatile hakkın yok. Neden? Sormak hakkım

Şimdi bu konu benim ilgi alanıma giriyor.. Uzun yazacağım lütfen okuyunuz :)
Zemheri,öncelikle şunu bilmeni isterim ki sen de demişsin herkes memur değil. Memurlar tatil günleri,izin günleri bellidir. Özel sektörde çalışan insanların böyle bir lüksü yok. Türkiye'de kahir eksen özel sektörde çalıştığına göre bunun üzerinden değerlendirme yapacağım.
Özel sektörde,yeri gelir bayramda,yeri gelir pazar gününde çalışırsın. Sene boyunca dolusundur. Bayramlarda,insanların çoğunluğu aile ziyareti yapar. Geriye yıllık iznin kalır. İnsanların tüm sene boyunca yorulması neticesinde dinlemeye ihtiyaç duymaları,bir yerlere gitme gereksinimleri kadar doğal bir şey yok. Kaldı ki yıllık izinler iple çekilir. Hatta nereye gitsem diye plan yapılır( iş yerinde biz konuşuyoruz. Kaldı ki ben şimdiden nereye gitsem acaba diye düşünüyorum).
Bunu anormal görmeni anlayamadım. Tamam herkes evinde oturmasin diyorsun da insanlar ne yapsın. Tabii ki farklı bir havaya ihtiyaç var. Ülkemizde çalışma koşulları ağır. Çalışılan süreler uzun. Yani insanların tatile gitme hakkı olmasın mı?
Elin gavuru geliyor Akdeniz'de aylarca tatil yapıyor. Yiyip için defolup gidiyor. Ülkemizin en güzel beldelerini görüyor.. Ama benim öz ve öz vatan evladım kendi memleketini bilmiyor. Neresinde ne var göremiyor. Niye maddi güç yok. Niye çalışmaktan sıra gelmiyor ki..
Benim eşim de gezmeyi çok seven. Hatta bununla yatıp kalkan biriydi. Hatta ve hatta gezmeme engel olur düşüncesi ile çocuk yapmayı bile erteleyen biri idi( tabi bu abartı bana göre de)
Neden insanımız farklı kültür,insanlar görmesin. Neden ülkesinin toprağına ayak basmasın. Çoğusu yaşadığı şehrin dışına çıkamıyor. Başka şehir göremeden ölüp gidiyor. Bu mudur yaşamak.. Herkes aile sahibi değil. Bu ülkede bekarlar da var. Siz çocuğunuzu düşünerekten hareket edebilirsiniz. Ama herkesin tatil anlayışı farklı. Kimisi köyü sever. Kimisi oteli sever. Kimisi doğayı sever. Bunu kıstasa alamayız ki. Ben tatili kendime dert ediyorum. Cidden ediyorum. Çünkü diyorum ki köpek gibi çalışıyorum. Dinlenmeye benim de hakkım var. Bu dünyaya sadece çalışmaya gelmedik değil mi? Herkesin imkanı farklı. Beklentisi farklı hayattan. Ben kazanıp kendi kazancı ile bir yerlere gitmek isteyenlere saygı duyuyorum. Haa sosyal medyada şöyle bir algı oluştu. Geziyoruz... Çocuğum oldu geziyorum yine de... Bunlar maadiyatla alakalı bir şey olsa da takılmamak lazım. Türkiye'nin çalışan ekseni belli. Tatil anlayışına göre de değişir. Parasız pulsuz otostop ile dünyayı gezen var. Yeter ki gezmek iste.. Bilmem anlatabildim mi..
Benim için bu konu tartışmaya kapalı bir konu.

Vay be şikayet etmeye bile hakkımız yok demek. Büyük resmi görmüssün sen, buradan devam et.

Bizde 1 saatlik çesmeye gidemiyoruz gitgel otobusle oda sadece yol parasi 250 lira yedin içtin bide ustune yorgunluğu araba kiralasan 1 gün kaç paraya gelir acaba hala ağıt diyorlar biz evlenmeden her sene en az 10 gün tatile giderdik çünkü esimin rahatlama nefes alma anlayışı o şimdi 10 günmü servet lazım o zamanda bir tek o çalisiyordu şimdide ama gidebiliyorduk

Muhalefet olan sizsiniz. Oteller fiyatı bölgeye göre mi belirliyor ne alaka benzinle Karadeniz’le. Her sene memur ailesi olarak tatile giderdik. Keza babam ve annem emekli ikramiyesiyle yazlık aldılar. Hadi şimdi alın bakalım alabilir misiniz? Senelerce çalışıp emeklik için prim ödüyorsun. O tazminat da senin maaşından kesilen primler o bile düştü. Her ay verdiğim paraları emeklilikte geri alamıyorum ben

Abartmayın isterseniz Efes e belki 5-6 kere gittim. Yaşım 37. Şuanki fiyatı bile 150 TL ayrıca 60 TL lik müze kartınız varsa bedava.
Şimdi öyle işte. O zaman turistler giriyordu. Neyse o zaman hepimiz totem yapıp üzülelim. Belki yarın uyandığımızda bir bakmışız cüzdanlarımız dolu

Kesinlikle aynı fikirdeyim...

Oteller fiyatı bölgeye göre mi belirliyor ne alaka benzinle Karadeniz’le.
Şaka mısınız acaba. KaradeniZe geldiniz mi? Beş yıldızlı otel olmadığından fiyatlar düşük. Biz burda yaşdığımız için de az benzinle gidebiliyoruz, az yol masrafı yani. Anlamamak için tersten okuyorsunuz maaşallah

Şimdi öyle işte. O zaman turistler giriyordu. Neyse o zaman hepimiz totem yapıp üzülelim. Belki yarın uyandığımızda bir bakmışız cüzdanlarımız dolu
Yok uzulmeyelim, koyun gibi kaldığımız yerden devam, her türlü yokluğa eyvallaha devam.

Kendini ifade edemeyenler de demagojileri yemeyince böyle yazıyorlar burada. Efes’ten Karadeniz’e benzine zıplayan sizsiniz. Egeliyim ben pansiyon ücretleri hakkında da bilgim var. Hç bir zaman dediğiniz kadar pahalı olmadı. Her şey dahil otel sistemi o zaman yaygın değildi fiyatı daha yüksekti ama pansiyonlar gayet memurun ulaşabileceği gibiydi. Efes’e de iki kere memur teyzemlerle gittik kimse maaşını bırakmadı. Sene de 95-98ti.

Hafta sonu tatili için geldiğimiz Sapancadaki otelin çardağında oturdum atışmalarınızı okuyorum.
Bir çekirdeğim eksik, eşim ‘ayıp olur lüküs otel burası’ dedi.

İki gün hazır yediğim, dinlendiğim, yeşillik gördüğüm yanıma kâr diyorum ve kısa süreli de olsa tatili savunuyorum.
Bana göre ‘Tatil-dinlenme-gezip yeni yerler görme’ lüks değil insani bir ihtiyaçtır.
Bunu ihtiyaç kategorisinden çıkarmaya çalışmak ise gereksiz kanâat ve itaat kültürünün yansımasıdır.

Alakası yok, o zamanlar dediğiniz zaman da da Efes e gittim hiçte o kadar pahalı değildi son birkaç yılda fiyatlar herşey de olduğu gibi müze vs yerler de de arttı. Asıl şu an pahalı ki bence Türklere daha uygun olmalı bu tarz yerler ki milletimiz tarihini görerek dokunarak öğrensin.
Turistler bu tarz yerlere daha çok giriyor çünkü amaç kültür turizmi yapmak bizim türklerin çoğu sevmez öyle müze gezeyim, ören yeri gezeyim taş mı göreceğim diyen bir kitle var ama herkes böyle değil tabiki. Bu da kişinin kültürel seviyesi ile alakalı bence.
Yeni İtalyadan döndük ailecek Türk parası ile 500 küsür lirayı Kolezyuma ödedik ama iyiki de girdik gördük ona keza Tr de çoğu ören yerini, müzeyi gezmişimdir vaktim oldukça gezeceğim de bu işler her zaman para ile değil, herşeyin kolay yolu yada ucuzu da var hatta bedava girebileceğiniz günler bile var, yeterki istensin.

Konuda da öyle yazmıyor mu
Siz neyin polemiğini yapmaya çalışıyorsunuz ?
Konu sahibi fikrini yazmış ben de fikrimi yazdım evet konu sahibinin yazdıkları benim için tatilin t si bile değil.

Gayette konu sahibi elinizdekilerle yetinin diyor ben de buna karşı çıktım .

Neyse uzun lafi kısası, tatile gidemeyenler niye bikbiklaniyolar demek, et alamayanlar ot yedirsin çocuğuna, soylenmenin ne alemi var demekle aynı. Her gün biseylerden daha mahrum kalip napalim bu da böyle diyenler farklı bı kafa. Tepki verenler farklı. Tepki verene mal mal bakmaya devam o zaman.

90larda Efes’e gitmesek yedirecek bizi memur maaşıymış

Aslinda o gayet gereksiz bir eylen tatile gidin evlenmeyin deli misiniz asıl lüks o

Aynen yahu hiç birseye sesimizi çıkarmayalım, sorgulamayalım , elimizdekilerde yetinip oturalım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…