- 24 Mayıs 2017
- 7.494
- 14.698
- 248
- 34
- Konu Sahibi ZemheriPoyraz
-
Tatil bence gerekli. Ama sartlar olustugunda. Kredi cekip altin bozdurup tatile giden oldugunu suan duyuyorum. Bi de insanda tatil kulturu hevesi olmasi da etkili. Bekarken babam asla bi tatil fikrine isinmamisti mesela. Onun icin tatil baska sehirdeki akrabaya gidip gezip gelmekti. Ama ben otel deniz kum severim smdi tatillerimiz o yonde. Ama o yil durumumuz uygun olmazsa gitmeyiz kredi cekmek de ne bileyimBen şu tatile çıkamama ağıdını neden anlayamıyorum ya, babam memurdu biz karı koca memuruz (bunu neden yazdım: türkiyede sabit geliri ve işsizlik kaygısı olmayan grup olarak değerlendirildiğimizden) hiç öyle illa ki "gidip bir otelde kalacağım" diye tutturacak bütçeyi açamadım yatırım kaygısından. Akraba ziyaret ettim, kuzenlerimi gördüm, çocuklarımı kuzenleriyle buluşturdum, misafir ağırladım,bahçede komşularımla kıkırdadım. Aile bağlarımı güçlendirdim ya da evimde yattım. Burada düşük maaşlı, gırtlağa kadar borç içinde, ekonomik krizde yarının hesabını yapamayacak durumdaki insanların tatile gidemiyorum diye ağlamasına anlam veremiyorum. Ne yapmak lazım yani kredi çekip ya da alyansı satıp tatile mi gitmek lazım, şart mı bu, ya da bu neden böyle, çok mu özeniyoruz acaba maddi olanaklarımızı zorlayan şeylere, neden var olanın keyfini sürmenin yollarını aramıyoruz. Şahsen benim cebimde hiçbir zaman tatile ayıracak param olmadı, olmayınca da bunu dert edinme gereği duymadım. Ben mi arızalıyım insanlar mı taht-ı revan peşinde?
Linç etmek isteyen de çıkabilir, haklı da olabilirler ama olamayanı oldurmamadığından ağlamak yerine var olanı güzelleştirmeye çalışmak çok mu zor.
Ekleme düzeltme adı her neyse
Hanımlar ben kimse evden çıkmasın falan demedim, iyi de yazarım aslındaama tatil kavramını illa ki bir hafta tam pansiyon bir otelde geçiremediği için dertlenen gruptu kastettiğim. Var olanı değerlendirebilmek varken neden lüksünü yapamıyorum diye isyan edenleri anlamadığımı dile getirdim.
Çok sığ bir düşünce bu.Ben şu tatile çıkamama ağıdını neden anlayamıyorum ya, babam memurdu biz karı koca memuruz (bunu neden yazdım: türkiyede sabit geliri ve işsizlik kaygısı olmayan grup olarak değerlendirildiğimizden) hiç öyle illa ki "gidip bir otelde kalacağım" diye tutturacak bütçeyi açamadım yatırım kaygısından. Akraba ziyaret ettim, kuzenlerimi gördüm, çocuklarımı kuzenleriyle buluşturdum, misafir ağırladım,bahçede komşularımla kıkırdadım. Aile bağlarımı güçlendirdim ya da evimde yattım. Burada düşük maaşlı, gırtlağa kadar borç içinde, ekonomik krizde yarının hesabını yapamayacak durumdaki insanların tatile gidemiyorum diye ağlamasına anlam veremiyorum. Ne yapmak lazım yani kredi çekip ya da alyansı satıp tatile mi gitmek lazım, şart mı bu, ya da bu neden böyle, çok mu özeniyoruz acaba maddi olanaklarımızı zorlayan şeylere, neden var olanın keyfini sürmenin yollarını aramıyoruz. Şahsen benim cebimde hiçbir zaman tatile ayıracak param olmadı, olmayınca da bunu dert edinme gereği duymadım. Ben mi arızalıyım insanlar mı taht-ı revan peşinde?
Linç etmek isteyen de çıkabilir, haklı da olabilirler ama olamayanı oldurmamadığından ağlamak yerine var olanı güzelleştirmeye çalışmak çok mu zor.
Ekleme düzeltme adı her neyse
Hanımlar ben kimse evden çıkmasın falan demedim, iyi de yazarım aslındaama tatil kavramını illa ki bir hafta tam pansiyon bir otelde geçiremediği için dertlenen gruptu kastettiğim. Var olanı değerlendirebilmek varken neden lüksünü yapamıyorum diye isyan edenleri anlamadığımı dile getirdim.
Ya ben tatil yapmayın demedim, para yetmiyorsa çözüm üretmek ağlamaktan iyidir dedim. Tatil tabi ki hak ama illa ki bir otele gitmek şart değil gidemedim diye acı çekmeye gerek yokÇok sığ bir düşünce bu.
İnsanlar bütün bir sene çalışıyor , 1 hafta tatil yapmak istemesi lüx mü? Tatil bir ihtiyaçtır, ihtiyaç .
Siz akraba ,eş, dost ziyaretiyle geçiriyorsunuz tatilinizi diye herkes böyle geçirmek zorunda mı ?
Gittiğin tatilde yemek yapacaksan , ortalık toparlayacaksan tatilin anlamı ne ??Ya ben tatil yapmayın demedim, para yetmiyorsa çözüm üretmek ağlamaktan iyidir dedim. Tatil tabi ki hak ama illa ki bir otele gitmek şart değil gidemedim diye acı çekmeye gerek yok
Benim dediğim de buna benzer şeyler işte, alternatif üretmek lazım, mutsuzluk sebebi yapmaya gerek yokyani soyle soyleyeyim, buyukdedemin yazligi vardi marmaraereglisinde... cocukken ben hep oraya gider 3 ay deniz tatili yapardik. babam da haftasonlari gelirdi. ergenligimde de hep anneannemin yanina koye gider arabayla da her gun denize inerdik. haftasonlari da koye donerdik, balik tutardik falan... pandemi olmasa en az 1 ay yine koyde olurduk mesela. ne zaman pandemi basladi ondan sonra bizim tatil muhabbeti bozuldu. ben yine gezdim, babannemlerin yanina yazliga gittim ama istanbula yakin diye mesela cunku her an isten cagirabilirlerdi. e buyuduk de artik... ama benim aliskin oldugum sey mesela yazin 2-3 ay tatil yapmak, deniz kenarinda ya da dag basinda temiz havada gunleri gecirmektir. su zamana dek ailem beni ve kardeslerimi alip otele tikmadi. ama uc ay eve de tikmadilar yazlari.
Paran yetmiyorsa gidemiyorsan bunun için isyan eder ağlar koca yaz surat asar mısın pekiGittiğin tatilde yemek yapacaksan , ortalık toparlayacaksan tatilin anlamı ne ??
Gittiğin tatilde yemek yapacaksan , ortalık toparlayacaksan tatilin anlamı ne ??
yani bana gore otelde kalmak bosuna eziyet hele cocuk varsa kiralarsin sezonluk bir ev anne cocuklariyla orada kalir sen de yillik iznin bitince haftasonlari atlar gelirsin (erkekler icin diyorum cunku genelde otel muhabbetini erkekler one atiyor biraz.. rahat edeyim ugrasmayayim vs ayagina.)Benim dediğim de buna benzer şeyler işte, alternatif üretmek lazım, mutsuzluk sebebi yapmaya gerek yok
Önce ben sordum :)Paran yetmiyorsa gidemiyorsan bunun için isyan eder ağlar koca yaz surat asar mısın peki
Aynen öyle .Tatilin tadını yine çocuklarla kocalar çıkardı
Bir çocuk için en güzel tatil yeri bence de köy. En iyisini yapıyorsunuz.Bizim bir arkadaş var bir sürü borçları var ama bu yıl da tatile gitmeyelim demez. O kredi çekilir yine de gidilir. sonra aylarca borç öderler
Şu anki mevcut durumda zaten tatil hayal oldu çoğu kişi için. Ben yine bize uygun çocuk dostu yerlere bakacağım. mesela köyÇünkü oğlum yeşillik delisi. En rahat ettiği yer orası. bana çıkacak masraf yemek ve yakıt
Herkes tam pansiyon yerlerde kalmıyor, apart ya da ev tutup tatil yapan insanlar da var onlar da bunu tatil olarak görüyor ve hiç de az değiller. Başka seçenek yoksa bu da bir seçenek oluyor pekala. Otelde bile toplayacak bir şeyler oluyor zaten, çocukların dağıttıkları, ihtiyaçları, sorumluluk hiç bitmiyor ki.Önce ben sordum :)
Ben de onu diyorum ya zaten , kadınlar normalde de ilgileniyor bunlarla eee sene de 1 kere 3 5 gün de olsa şöyle güzel bir tatil yapsalar iyi olmaz mı ?Herkes tam pansiyon yerlerde kalmıyor, apart ya da ev tutup tatil yapan insanlar da var onlar da bunu tatil olarak görüyor ve hiç de az değiller. Başka seçenek yoksa bu da bir seçenek oluyor pekala. Otelde bile toplayacak bir şeyler oluyor zaten, çocukların dağıttıkları, ihtiyaçları, sorumluluk hiç bitmiyor ki.
Bir de ben mesela tatildeyken yemek yapmak , ev toparlamak istemem . Eee ne anlayacağım öyle tatilden ?Herkes tam pansiyon yerlerde kalmıyor, apart ya da ev tutup tatil yapan insanlar da var onlar da bunu tatil olarak görüyor ve hiç de az değiller. Başka seçenek yoksa bu da bir seçenek oluyor pekala. Otelde bile toplayacak bir şeyler oluyor zaten, çocukların dağıttıkları, ihtiyaçları, sorumluluk hiç bitmiyor ki.
Geçen yıl eşim köye gidelim Karadeniz turu yapalım dedi. Bir önceki yıl da ordaydık. Dedim bana iş yaptıracaksan hayatta gitmem. Annesine söylemiş Calci'nin şartı bu diye neyse gittik Kv bana iş yaptırmadı hahaha. ama ben utandım tabi yine de yardım ettim.Aynen öyle .
Kadınlara zaten hiç birsey hak değil
Bizim memleket karadenizde. Olduğumuz yerde ırmak da var. Hava sıcak oldukça suya soktuk çocuğu bol bol. Yeşillik içinde doğayla iç içe güzel bir zaman geçirdi.Bir çocuk için en güzel tatil yeri bence de köy. En iyisini yapıyorsunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?