"Tatile Gidemiyorum" Ağıdı ve Mal Mal Bakan Ben

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Haddimi aşmak istemem ama hay ağzınızı öpeyim. İçim rahatladı.

Okurken, Olacak O Kadar izliyormuşum gibi oldum.

Oya Başar, her iki kulağındaki çiçeklerle, halkın sesi olup gerekli merciilere lafını dokunduruyor gibi hissettim. Teşekkür ederim.

Öyle galiba

Ben de seninle aynı durumdayım, çocuklaeımı da kemdimi de eğlendirmeyi bir otele endeksli görmüyorum. Eğlenmesini bilene evin bahçesi bile tatil. 10 gün işleri ötelesen bana tatil oluyor
10 günün sonunda işler yığılmış halde sizi bekliyor. Otelin tek farkı bu sanırım

Ben de zaten kimseye neden böyle yazdınız demedim, kendince bir merakım vardı onu giderdim ama gidenleri kıskandığım bile söylendi ki ben kırıcı da olmadığımı düşünüyorum. Tabi kırılan olsuysa bilemem. Çok güzel açıklamalar yaptınız gerçekten deneyim meselesi konusunda haklısınız, bu da denenmeli tabi ki ama bu yıl gidemiyorum ben şimdi ne yapacağım diyenleri anlamak benim için gerçekten zor. Belki çok kanaatkar bir insanım belki ruhum fakir bilemem artık ama gerçekten o paranın yarısına da keyifle gezilip tozulacağına inanıyorum. Batmana gittin ama otelde kalmamışsındır kesin gibi komik cümleler var, ben batmana otede kalmaya gitmedim zaten hasankeyfi görmeye gittim ki bunun için arabada bile yatılır bence. "İş neredeyse zavallıı otelde kalamamıııış" a geldi ki aslında böyle de değil ve kastettiğim o da değil. Her neyse, sonuç olarak otelde tatil yapmamanın ısrarla gidene şaşırmanın da çoook büyük eziklik olduğunun düşünüldüğünü öğrenmiş oldum. Bunda bana ders oldu
Ay bu kış o kadar çok "ben neden otelde tatil yapamıyorum kahretsin" konusu gördüm ki ben de merak ettim neden bu kadar önemli diye. Allahtan konuyu bdvye falan açmamışım bir de bu dert mi yorumlarıyla uğraşacaktım bu da benim merakımdı hepsi bu, hepimizin zaman zaman eleştirileri olur neden olmasın ki, ben kimseye bu da dert mi demem kolay kolay haklısınız ama bana da elalemin derdi seni mi gerdi demek çok akıl karı değil. Her koşulda bütçemi zorlayan şeye dalmayan biriyim o yüzden belki böyle kendini parçalarcasına otel diye tutturanları anlayamadım. anlamam da mümkün değilmiş öğrenmiş oldum.

Evet köken çok belli, ben bütçemi yoran şeyleri sevmiyorum, bunun için de terapi almak gerekmez. Ekonomik krizide ben durduramayacağıma göre bitti gitti

Evet köken çok belli, ben bütçemi yoran şeyleri sevmiyorum, bunun için de terapi almak gerekmez. Ekonomik krizide ben durduramayacağıma göre bitti gitti
Şu ölümüne teslimiyet zihniyeti sayesinde birileri ağzımıza sı.... Zaten... Şimdi size tüm topik hep bi ağızdan mesele tatil değil mesele ekonomik kriz de degil mesele ulkeyi ekonomiyi ve bizleri kim bu hale getirdi meselesi desek de siz anlamayacaginiz için hic kendimi yormiycamm.. tek temennim bu zihniyetteki sayının gittikçe azalması olacaktır. Umuyorum ki bir sonraki seçimde oy kullanmak için belli bi kaç testten geçme şartı konur. Çok ütopik görünse de başka temenni kalmıyor işte.

Olmayacak yerlere kayacak şimdi konu ama 18 yaşımdan beri 1 tek oyum hükümete gitmedi, son cumhurbaşkanlığı seçininde sabaha kadar ekrana çıkıp açıklama yapacak bir adam bekledim umutsuzlukla. Benim tek oyum ya da ailemin oyu yetmiyorsa toplumlar hakettikleri gibi yönetiliyorsa bana çok bir şey düşmüyor. Şu an en büyük amacım evlatlarımın emeklerinin karşılığını hakkıyla alacağı bir yerde yaşaması. Şu an burada yaşayan herkes seçim sandığına gitmenin dışında başına geleni çekmek durumunda. Bunu ada ah vah ederek geçirmek ömrü boşa harcamaktır.

Çok guzel bir sehirde yasayip maddi imkansızlıkla hiçbir şey görmeden büyüdüm.

Maddiyat sorunu olmasaydı, eğitimim için harcanan paralar yüzünden yine böyle mahrum büyümüş olsaydim, şu anki durumumdan daha çok üzülürdüm.

Daha bile kötü.. varken tercih yapılmış oluyor ikinci senaryoda. Yokken yok.

Eğitimle tatil kıyaslanabiliyorsa ve otel tatili için üzülünüyorsa buna diyecek lafım yok. Herkesin kendi tercihi, çocuklarım kazandığı parayla istedikleri yerde tatil yapsın. Ben otele harcadığım paradan dolayı eğitim masrafında zorlanıp bunu telafi etmek için en kılısılabilir olan giyimlerimizden ya da dışarıda yiyecekleri bir yemekten kısmayı düşünebileceksem lazım değil o otel. Bu da benim tercihim.

Öğretimi eğitime her zaman tercih etmişimdir şahsen. Olay otel değil.
Çocuklarınız bir daha çocuk olmayacak.

Evet çok doğru. 30 dakika uzaklıktaki turistik ilçeyi bile hiç görmedim. 3 ay tatilde 1-2 kez denize gidebilirdik. Boyle bir çocukluk yaşayip her sene başında arkadaşlarımın tatil anılarını, deniz maceralarini dinlerken; "ben de bahçede oynadim, kurslara gittim" diye teselli olamazdım.

Öğretimi eğitime her zaman tercih etmişimdir şahsen. Olay otel değil.
Çocuklarınız bir daha çocuk olmayacak.
Yani ülkenin yarısı böyle bir tatil yapamadı diye çocukluğunu yaşamamış mı oluyor. Oğlum 3 saat sonra istanbulu görmeye gidiyor hem de ilgi alanı olan görmekten mutluluk duyacağı yerleri görecek, çocukluk her yıl otel görmekten ibaret değil, ha hiç gitmeyecek değillerdir belki ama çocukluk buna indirgenemez

Otel değil olay demiştim ama siz normalde gerçekten kolay empati kuran bir insansınız. Neden şiddetle devam ediyorsunuz anlamıyorum. İyi annelik okul eğitimi ve birikimlere indirgenemez demem gibi sizin bu dediğiniz. Anlamsız yani.

konu sahibi benim ailem sizin gibi dusunuyordu .o yaslarda pek anlayamadim ama bu olaya cok uzulurum hala
simdi 35 yasindaki halimle yazin tatile gitmeyeyim diyebilirim ekonomik durumuma gore ama cocukluk geri gelmiyor .
komik ama acik bufede filmlerde bir suru pasta falan olurdu buna ozenirdim ama otelde olucak tabi .
cocukluklarin imkan dahilinde tatile otele goturmek gerekli diye dusunuyorum .biizmkiler de universite icin birikim yapiyoruz diye piknikle gecirirdi yazi valla cok kiziyorum yuzlerine de soyluyorum .
benimkiler emekli oldu hala tatilin gerekli bisi oldugunu anlatamadim onlara .

Bence konu sahibi tam bir düşük gelir grubundan çıkıp memur olmuş insan profiline sahip. Benim yakın bir akrabam da aynı:) oğlu bir sebeple psikiyatre gitmiş,doktor da bir kursa git,kendini oyala demiş, çocuk kendine bir şey bulmuş. Dans kursu mu , ukulele kursu mu yalan olmasın. O akrabam da demiş ki; "çocuğum senin matematiğin kötü. Boş boş şeylere zaman / para harcayacagina Matematik kursuna gitsene"
Konu sahibinin zihniyeti de aynı.
Mesela evlenir evlnemez ev ve araba almaktan zorunluluk gibi bahsetmis, balayına bile gitmemiş .
Bu ona normal geliyor. Çünkü önce kendini garantiye almalı.
Önce ev, önce araba. Sabit bir maaş, garanti bir iş, iyi okullara gitsin diye bol bol okutulan,özel ders aldirilan çocuk .
Ama ben konu sahibinin çocuklarının bunla yetineceğini düşünmüyorum
Çünkü kendisi ile çocukları farklı ailelerde yaşıyor. Mashlovun ihtiyaçlar hiyerarsisinde de deidgi gibi,insan bir üst basamağa çıktıkca daha üste çıkmak istiyor..yani misal, daha güvenle başını sokacak yeri olmayan bir insan ya tutup da neden yeteneğimi geliştirecek bir iş yapmıyorum diye hayiflanmaz . Önce başını sokacak yeri düşünür.
Bu piramide göre konu sahibi zaten zar zor geçinen bir ailede dogmus..onun üst piramidi düzgün bir iş bulup saygin bir hayat sürmek. Ve şu an bunu başardığı için mutlu.
Oysa kendi cocuklari ne yokluk görmüş, ne açlık bilmiş,ne ailesi "bak halimize,oku da bizim gibi olma" demiş. Gayet saygın ikisi de memur bir aile, ev,araba vs vs bir eksikleri yok
Onların piramidi işte tatil istiyor:) kendini gerçekleştirmek istiyor, gece onikilerde yazlık sahilinde ergen arkadas grubuyla kikirdeye kikirdeye yürümek, hoslandigi çocuklarla dondurma yerken bakismak istiyor:)
Ben sadece bebeğin var sanıyordum ama kocaman çocukların varmış. Biri ergenliğe girdi girecek..yani aslinda o kadar kıymetli zamanlar ki, bugün yarın onlarla tatile gittin gittin,zaten bir süre sonra onlar sizinle hiçbir şey yapmak istemeyecekler. Ergenlik ile birlikte ailecek etkinliklerden keyif almaları azalacak, ofleyip göz devirecekler sizin de canınız sıkılacak :) sonra üniye gidecek,başka şehirde kendi hayatını kuracak falan ... Bu zamanlarda beraber ne yapsanız kâr. Sonra tren kaçar,sizin çocuklarınız da arkanızdan forumlara "annem babam çok iyiydi,bizim için fedakarlıklar yapardı ama bir çocukluk anısı olmadan büyüdük. Durumumuz olduğu halde bir kere ailecek doya doya tatil yapmadık' diye yazacaklar

O kadar güzel özetlemişsin ki

Ne oldu sizin insanları anlamaya çalışan, bu yorumların konu sahibine ne katkısı var tavrıniza?

Burada konu açıp tatile gidemiyorum diye dert yanan insanlarin yatıp kalkıp aynı konu üzerinden mutsuz olduklarını sanmıyorum. Bir insanın en doğal hakkı olan tatil isteğini dile getirmesinde ne tür bir sakınca var?
Haftada bir dışarı çıkarken bile zorlanıyor olması insanların suçu değil. Ona ayak uydur, buna ayak uydur. Mesele sadece otel tatili de değil, başka bir şehre gidemiyor insanlar, açılan konuları da baz alıyorum. Gayet normal şikayette bulunulması. O konulara mal mal bakmanız sizin sorununuz. İnsanları niye bunu dert ediniyor diye sorgulayamazsınız.

Bazılarımız, yarın ya da 1 saat sonra ölebilme ihtimalimiz varken 20 sene sonrasına göre değil, kısa vadeli olarak planlar yapıp gelecek için ‘yaşıyorum’ şevki kazanmaya odaklı olabilir mi?

Napayım öldükten sonra senelerce tatile gidemediğim ama kirasını yediğim evleri, malı mülkü. Hayat bir gün o da bugün.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…