"Tatile Gidemiyorum" Ağıdı ve Mal Mal Bakan Ben

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Mesela ben ne zamandır doğru düzgün dısarı çikmiyorum neden her çıktıgımda 200 tl gidiyor en az hiç birşey yapmadan bi kahve aha şu eksik al derken puff diye uçuyor

Bu konuda empati kurma yeteneğim yok demek ki

Carpe diem!

Mesela ben ne zamandır doğru düzgün dısarı çikmiyorum neden her çıktıgımda 200 tl gidiyor en az hiç birşey yapmadan bi kahve aha şu eksik al derken puff diye uçuyor
Çıkmayacaksın bibi, elinde olanla yetinecek, evinde oturacaksın. Öyle şikayet etmek falan yok, zemheri hanımı şoktan şoka sokmamak lazım durduk yere.

Hayır ben cidden anlamıyorum bu yatırım, sürekli tutumlu olma halini.
Bunun adı ‘yaşam’.
İliklerime kadar hissetmedikten sonra yarına da umudum kalmaz ki, kimsenin kalmamalı.
Sanki millete garanti verilmiş 40 senen var en az diye, e benim yok belki.
Ne insanlar gördük gömdük hepimiz, aynı bezle gittiler.
Kimine göre tatil oteldir, kimine göre kamp, kimine köyüdür vs orası ayrı mesele ama hayatında ‘keyfin’ için para harcayamadıktan sonra, sürekli bir kapitalist dayatmalarıyla istifleme haline yaşıyorum da denmez.
Hiç mi başını kaldırıp gökyüzüne bakmıyor bu insanlar, evreni merak da mı etmiyorlar, anlayamıyorum…

Burada konu açan herkesin sorunu aslında sadece kendisini ilgilendiriyor zaten ve bir şeyleri de sorguluyor. Benim bunu sormam neden bu kadar tuhaf oldu anlamlandıramadım. Sordum cevaplarımı da aldım. Gerektiği kadar kendimi de sorguladım, hala her yaz gidilmesi zorunlu bir şey olduğunu düşünmüyorum ama deneyimlenebilir mi? neden olmasın.

Son yazanların hepsine de buradan cevap vereyim.
öyle 3 5 evim olsun diye bir derdim de olmadı ancak bir ev bir arabanın kredisini bitirmeye çalışıyoruz. İkincisini alma ihtimalim de yok zaten bu koşullarda.

Çocuklarım yeter ki bir etkinlik istesin istedikleri olsun diye elimden geleni yaptım yapıyorum ama bütçemi aşamam aşarsam ucu yine onlara dokunuyor çünkü. Sınırın ne olduğunu nereye çıkabileceğimizi hepimiz bilmeliyiz ve bu hayatın içinde öğrenilir.

Vallahi hayata öyle bakanları ben de anlamıyorum öyle de bakmıyorum, benim konuyu açış amacım neden bazı şeylere gereğinden fazla anlam yükleyerek hayatı kendimize zindan ediyor olduğumuzdu ama iş her zaman olduğu gibi çok farklı yerlere geldi. Her neyse ben anneliğimi de hayattan zevk almanın belli kriterlere bağlı olmadığını bilecek kadar yetişkinim. Olmayana ağlamak yerine olabileni en iyi şekilde kullanmak taraftarıyım, istifçi de değilim çok şükür. Benim kar zarar hesabım bu şekilde, herkesinki başka benim gibi bakmayan çok insan varmış bunu da görmüş oldum

Çocuklarıma hiç doğumgünü yapmadım, yapmayı da düşünmüyorum.
Hep aile içinde minik bir kutlama ile geçiştirdim.
Sebebi ne biliyor musunuz, ben çocuklarıma mal mülk eğitim değil sadece güzel hatıralar ve mutluluk bırakabilirim.
Ahdım var, disneylanda götüreceğim unutmayacak yaşa geldiklerinde.
5 sene totomdaki donum yırtılsa, arabam elden gitse, borç batağına düşsem de götüreceğim ve onun hayatı boyunca unutmayacağı bir şeye ben de gençken, gücüm varken tanıklık edeceğim.
Keşke sizin de aileniz böyle yapsaydı, çocukluğunuzda bir şeyleriniz eksik ama tatiliniz tam olsaydı şuan bu durumu anlamlandırmaya çalışmazdınız çünkü önemli.

İşte asıl mesele bu. Sizin için en iyi şekilde kullanmak geleceğe yatırımken bazı insanlar için o inanılmaz garipsediğiniz tatiller. Bu çok zor bir denklem değil aslında.

Aslında iyi oldu bu konunuz ben de aydınlandım. Bu birikim bütçe konusunda aşırı titizlenen ve önceliğini bunlara veren insanların zihnini merak ediyordum. Sizin benim gibiler hakkında nasıl ya? Neden ki demeniz gibi..

Çocuklarımın aklı erdikten sonraki her doğum gününde istedikleri pastayı ellerimle onlar için yapar ve istedikleri arkadaşlarıyla kutlamalarını sağladım. Makul ölçülerde istediklerini hep gerçekleştirdim onlar da makul olmayanı istemedi zaten. Benimkilerin de Şimdiye kadar benden istedikleri kapadokya ve efesi görmek, inşallah 2 yıl sonra her yıl türkiyenin bir yerini beraber gezeceğiz, hangimizin çocukluğu mükemmel ki herkeste mutlaka var defolar. Benimki de otel tatili olur belki ya da bir gün o da olur. Bunu bu gün bilemem, elimdekileri görmem lazım.

Bu mesajınız beni umutlandırdı.
Konu girişindeki ‘tatil’ karşıtı insan değilsiniz, yanlış ifadeler oldu sanırım.
Tatili sadece 5 yıldızlı otele indirgemek saçma zaten lakin tatil, herkesin tüm dertlerinden arındığı, stresini ayrıldığı yerde bıraktığı, fütursuzca eğlenip o andan tat çıkarmaya baktığı, hiç bitmeyecek gibi yaşadığı kısa bir dönem, maalesef ki öyle.
Kimi yeni yerler görmek ister, kimi deniz kumu sever, kimi hepsini ister kısa kısa bir şekilde yetişmeye çalışır.
Ama saçma değil bilakis dünyaya gelmiş olmanın hakkını vermektir tatil, yaşlandığımızda tebessümle anacağımız günlerdir çünkü hayat gailesinden uzak ender anlar onlardır.

Feci tatilim geldi bu arada, yazarken gözüm yaşardı.

Benim o tatili gerçekleştirecek birikimim hiç olmadı, taksitlendirmeyi de hiç düşünmedim çünkü gerek duymadım. Günübirlik gezilerle sürekli deniz ve kumla muhataplar ve bunun bana yükü çok daha hafif.

Konumun fayda sağlaması hoşuma gitti, herkes farklı dünyaları görmüş oldu o zaman

Herkesin tatil anlayişi farkli. Gercekten hic tatile gitmedinizmi? Benim icin tatil köye gitmek yada ailemin yanina yurtdişina gitmek degil.
Tatil dinlenmektir ihtiyactir,
hicbirsey yapmadan anin tadini cikarmaktir, dinlenmektir.
Yazarken bile ne kadar ihtiyacim var ve yoruldugumu anladim

Benim takıldığım konu bu tam pansiyon takıntısı zaten, maddi açıdan kaygısı olmayan yapar tabi ki ama keseyi denkleyemezken ah ben neden ultra lüks tatil yapamıyorum bu yıl diye yaslara bürünmek. Aslında başından beri de buydu ama ya ben anlatamadım ya herkes işine geldiği gibi anladı. Olmuyorsa başka yol denenir hepsi bu kadar.

Ya tatil deyince illa ki tam pansiyon otel mi olmalı, ona gitmedim çok anlamlı da bulmuyorum. ama bu tatil yapmıyorum demek değil. Anlayışlarımız farklı kesinlikle pek çok insanla

Ayy tatil deyince illa tatil koyu otel anlayan kesim cok
Koye git desek kotu oluruz
Valla dort senedir turkiyeye gelemedik
Ama bir arkadas var borcla harcla turkiyeye tatile gidiyor gercekten anlayamiyorum ya en cok aglayanlar en cok gezenler oluyor

Evet, farklı anladım ben de ilk okuduğumda.
Otellere isyan şundan, en basit şekli ile anlatacağım
Daha önce 10 çeyrek altın bedeline 1 hafta iki kişi tatil yapabildiğiniz yerlerde şuan tek kişi 3 gün bile yapamıyorsunuz aynı 10 altın bedeline. Uygundu yani, bir lüks falan değildi ki.
Bir kaç sene önce gittiğim tatilin total fiyatı, şuan 1 gecelik kişi başı ücreti.
Ya da bir asgari ücretli, iki aylık maaşıyla paşalar gibi tatil yapacağı yerler bulabilirken şuan 5 maaşına bile zor yani.
Bu düzene alışmış olan insanın da hayatından çıktığında kaybıdır bu, isyan onadır.
Araştırıldığında mümkün mertebe düşük bütçeli de illa ki bulunuyor, kamp apart 3 5 aile ev vs ile ama bir serüven var, otel isyanı buna.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…