Tatlı bir heyecan :)

• Konu Sahibi Konu Sahibi LuKu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

LuKu

Allah'a emanetsiniz ailem
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2012
174
1
46
İzmir
Merhaba arkadaşlar. Öncelikle çok mutluyum.:12: Allahıma şükürler olsun ki 2 yıldır uğraştığım memurluk için hedefime ulaştım ve kadrolu olarak işe başlıycam 2 ay sonra.:17:
haftaya falan sevgilimin annesiyle tanışıcam 4 yıldır bu anı bekliyodum.çok heycanlıyımmmmmm. Nasıl davranmalıyım..? İşe başladıktan sonraki haftada eş durumundan tayin için nikah yapıcaz 2,5 ay sonra diyim yaniiii:18:.. Çok şükür herşey istediğim gibi gidiyor.. Ailesine karşı nasıl davranmalıyım çok mütevazi yapıya sahipler..
ve aşırı heycanlıyımm nasıl yenebilirim.. evlilik nasıl birşey hadi beni bilgilendrin biraz:55:
(20 yaşındayım-21 yaşında)

İşi daha başındayken sıkı tutacaksın sonra ilerde sorun çıkmasın.

Kaynanayı ilk fırsatta korkut "yaşlandığında sana bakmam, oğlunu senden uzaklaştıracağım, dırdır istemem ...vs" böyle şeyler söyle senden çekinsin. Kafan ağrımasın ondan diyorum. Yeni evlenenlerin hali ortada hepsi eşinin ailesinden şikayetçi ama niye? çünkü ilk başlarda gerçeği söylemedikleri için. Sen bu hataya düşme bence.

Bir iki gün önce tayin durumundan nikah yapan bir üyenin pişmanlığını okumuştuk ve boşanacaktı sanırsam tam durumu hatırlamıyorum, şimdi senin durumunu okuyunca dedim Allah korusun birşey çıkmasın :26: Yani nikah yapacağız dediğiniz bildiğiniz aynı evde yaşamaktan bahsediyorsunuz dimi yoksa sadece nikah yapıp kendi evlerinizdemisiniz? Öbür arkadaştan sonra baya kafam karıştı kusura bakma :27: Bu arada mutluluklar dilerim :16:

Ayrıca evet şu evlilik olayını biri bana da anlatsın bende LuKu gibi bekliyorum :27:

Kaynanayı ilk fırsatta korkut "yaşlandığında sana bakmam, oğlunu senden uzaklaştıracağım, dırdır istemem ...vs" böyle şeyler söyle senden çekinsin. Kafan ağrımasın ondan diyorum. Yeni evlenenlerin hali ortada hepsi eşinin ailesinden şikayetçi ama niye? çünkü ilk başlarda gerçeği söylemedikleri için. Sen bu hataya düşme bence.

Öyle şey söylenir mi ya gerçekten çok ayıp :26:

Benim gerçeklerim bunlar değil. Bu yüzden bunları söylememe gerek yok.

Bir iki gün önce tayin durumundan nikah yapan bir üyenin pişmanlığını okumuştuk ve boşanacaktı sanırsam tam durumu hatırlamıyorum, şimdi senin durumunu okuyunca dedim Allah korusun birşey çıkmasın :26: Yani nikah yapacağız dediğiniz bildiğiniz aynı evde yaşamaktan bahsediyorsunuz dimi yoksa sadece nikah yapıp kendi evlerinizdemisiniz? Öbür arkadaştan sonra baya kafam karıştı kusura bakma :27: Bu arada mutluluklar dilerim :16:

Ayrıca evet şu evlilik olayını biri bana da anlatsın bende LuKu gibi bekliyorum :27:

Aramızda 3 saatlik mesafe olucak. Eş durumunu tam olarak araştıramadım ama yaklaşık en az 6 ay en fazla 1sene sonra gidicem yanına çünkü ikimizde kadroluyuz sorun çıkmıyomuş adalet bakanlığında. Allah korusunnn ::26:

evet hadi evli bayanlar anlatın bize:27:

Benim gerçeklerim bunlar değil. Bu yüzden bunları söylememe gerek yok.

Kimsenin gerçekleri bunlar değil ama bunlar oluyor böylede bir gerçek var.

Anladığım kadarıyla katip olarak atandınız hayırlısı olsun. Memuriyetlerde 1 yıl boyunca atandığınız yerde çalıştıktan sonra eş durumundan tayin isteyebilirsiniz o zamana kadar taşlar yerine oturur zaten.

Öncelikle şimdiden tebrik ediyorum hepsi için :42::46:

Ailesi ile tanışmak zaten en heyecanlı olayların başında geliyor. Allah bozmasın heyecanını.
Çünkü bu tür duyguları yaşayabilmek güzeldir. Hem çok güzel olan birşey daha var, ailesi
mütevazı demişssin. Daha ne olsun. Gittiğinde kendin ol, hiçbir şekilde şunu yapmalıyım,
bunu yapmalıyım diye kendini zorlama yeter. Yaptığın tüm zorlama hareketler, onların
ileride senden beklentisi haline dönüşür.

Gönlünce bir gün olur umarım. Allah yardımcın olsun :3::3::3:

Aday memursunuz nasıl tayin olacak çalıştığınız kurum umarım muafakatınızı verir

Öncelikle nickinin altındaki cümleye bayıldım;
"herşey çok güzel olacak":nazar::nazar:
olsun güzel kardeşim olsun inşallah da yaşlarınız biraz küçük değil mi nikah,düğün gibi organizasyonlar için?:26:

Kimsenin gerçekleri bunlar değil ama bunlar oluyor böylede bir gerçek var.

Anladığım kadarıyla katip olarak atandınız hayırlısı olsun. Memuriyetlerde 1 yıl boyunca atandığınız yerde çalıştıktan sonra eş durumundan tayin isteyebilirsiniz o zamana kadar taşlar yerine oturur zaten.

Evet katip olarak atandım teşekkür ederim. 1yıl evet dediğiniz gibi taşlar yerine oturur inş herşey yolunda gider.

Öncelikle şimdiden tebrik ediyorum hepsi için :42::46:

Ailesi ile tanışmak zaten en heyecanlı olayların başında geliyor. Allah bozmasın heyecanını.
Çünkü bu tür duyguları yaşayabilmek güzeldir. Hem çok güzel olan birşey daha var, ailesi
mütevazı demişssin. Daha ne olsun. Gittiğinde kendin ol, hiçbir şekilde şunu yapmalıyım,
bunu yapmalıyım diye kendini zorlama yeter. Yaptığın tüm zorlama hareketler, onların
ileride senden beklentisi haline dönüşür.

Gönlünce bir gün olur umarım. Allah yardımcın olsun :3::3::3:

çok çok teşekkürler çok güzel duygular gerçekten o kadar mutluyum kiiiiii:16:
Daha henüz hiç karşılaşmadık bile sanırım birazda buyüzden korkuyorum nasıl kişilerle karşılaşıcam acaba diye..

espri olsun diye yazdığını düşünüyorum yoksa bu kadar basitlik olamaz

Öncelikle nickinin altındaki cümleye bayıldım;
"herşey çok güzel olacak":nazar::nazar:
olsun güzel kardeşim olsun inşallah da yaşlarınız biraz küçük değil mi nikah,düğün gibi organizasyonlar için?:26:

inşallaahh..
Kişilik olarak küçük olmadığımı düşünüyorum..Zaten atanmayı beklerken düğün v.s uğraşırken 2 sene geçicek sadece nikah olucak daha

espri olsun diye yazdığını düşünüyorum yoksa bu kadar basitlik olamaz

bende öyle düşünmüştüm ama sonraki yorumuna bakınca sanıyorum ciddi arkadaş :26:

neyse, konu sahibi arkadaşım öncelikle işin için hayırlı olsun demek isterim :nazar:
evli değilim, nişanlıyım ve bende nişanlımın ailesiyle tanışırken çok çekinmiştim..
heyecandan bi süre kapıda kaldım hatta içeri girememiştim :27:
ama sen tamamen doğal davran, nasılsan öyle ol..
zaten onlarında sana olan güzel tavırlarıyla heyecanın geçecektir :34:
kesinlikle erkek arkadaşının annesini "kaynana" statüsünde görmemeni tavsiye ederim:34:,
bi gerçek var ki sen ona nasıl davranırsan karşılığını alıyosun,
onlarda canavar değil sonuçta bizim gibi insan :1:
inşallah güzel başlayan herşey böyle güzel devam eder..
şimdiden mutlululuklar :nazar:

Aramızda 3 saatlik mesafe olucak. Eş durumunu tam olarak araştıramadım ama yaklaşık en az 6 ay en fazla 1sene sonra gidicem yanına çünkü ikimizde kadroluyuz sorun çıkmıyomuş adalet bakanlığında. Allah korusunnn ::26:

evet hadi evli bayanlar anlatın bize:27:

tebrık ederim :)

benim eşimde adalet bakanlıgında memur mevzuatalrı gayet ıyı bılıyorum yanı :)

şimdiz siz yenı memursunzu asaletınız tasdiklenene kadar (ki bu 1 yılı bulabilir) eş durumundan hıcbıyere gıdemezsınız

hadi diyelım kı bu halloldu bi şekılde

amırınızın sizi yollaması yani gitmenize izin vermesi gerekır

hadi diyelim ki izin verdi

bu seferde gideceğiniz adliyede boş yer olması oradanda bırının basvurusu ile değiş tokuş yapılmanız gerekrı malum işgücü kaybı ıstemezler

siz gidince iş aksayabılrı yerınıze biri gelene kadar onun ıcın hemen yollamazlar

hangi mahkemeye dustunzu bilmiyorum ama daha ciddi ve sorumluluk isteyen kalemlerde bu işlemler dahada zorlaşıyor

Allah yardımcınız olsun....

Ayrıca hayrılı olsun ınsallaahh istedıgınız gibi bi evlılıgınız olur .aafrey e bi yönden katılıyorum möyle dmeeyın tabı ama

kendi gerceklerınızı sakın gızlemeyın yoksa sonra çok sorun cıkar.. yanı dur şimdi gülim altatn alaımda sonra ben bilirim

yapcamı tadında bi görüşünüz varsa şimdiden silin kafanızdan sırf müstakbel eşinizin ailesi için değil eşinizie olan davranışlarıonız

içinde aynısı gecerli kavga edılecekse şimdi edılmeli ertemlemek sadece olayları büyütür.

3,5 yıllık evlıyım ne kayınvalıdemle ne de eşimin ailesinden herhangı bırıyle tartısmak küsmek zorunda kalmadım

çünkü net bi insanımdır lafın iyisi şakayla söylenbır derler ya o hesap bı yandna güldürürm bi yandan ayar verırım :51:

bende öyle düşünmüştüm ama sonraki yorumuna bakınca sanıyorum ciddi arkadaş :26:

neyse, konu sahibi arkadaşım öncelikle işin için hayırlı olsun demek isterim :nazar:
evli değilim, nişanlıyım ve bende nişanlımın ailesiyle tanışırken çok çekinmiştim..
heyecandan bi süre kapıda kaldım hatta içeri girememiştim :27:
ama sen tamamen doğal davran, nasılsan öyle ol..
zaten onlarında sana olan güzel tavırlarıyla heyecanın geçecektir :34:
kesinlikle erkek arkadaşının annesini "kaynana" statüsünde görmemeni tavsiye ederim:34:,
bi gerçek var ki sen ona nasıl davranırsan karşılığını alıyosun,
onlarda canavar değil sonuçta bizim gibi insan :1:
inşallah güzel başlayan herşey böyle güzel devam eder..
şimdiden mutlululuklar :nazar:

Çok teşekkür ederimm iyi dilekleriniz ve tavsiyeleriniz için :)
Birsürü heycan bir arada geldii inş dediğiniz gibi böyle güzel devam etsin..
Bi ilk tanışma anını atlatsam gerisi gelirde :)
Siz atlatmışsınız ne güzel :)

tebrık ederim :)

benim eşimde adalet bakanlıgında memur mevzuatalrı gayet ıyı bılıyorum yanı :)

şimdiz siz yenı memursunzu asaletınız tasdiklenene kadar (ki bu 1 yılı bulabilir) eş durumundan hıcbıyere gıdemezsınız

hadi diyelım kı bu halloldu bi şekılde

amırınızın sizi yollaması yani gitmenize izin vermesi gerekır

hadi diyelim ki izin verdi

bu seferde gideceğiniz adliyede boş yer olması oradanda bırının basvurusu ile değiş tokuş yapılmanız gerekrı malum işgücü kaybı ıstemezler

siz gidince iş aksayabılrı yerınıze biri gelene kadar onun ıcın hemen yollamazlar

hangi mahkemeye dustunzu bilmiyorum ama daha ciddi ve sorumluluk isteyen kalemlerde bu işlemler dahada zorlaşıyor

Allah yardımcınız olsun....

Ayrıca hayrılı olsun ınsallaahh istedıgınız gibi bi evlılıgınız olur .aafrey e bi yönden katılıyorum möyle dmeeyın tabı ama

kendi gerceklerınızı sakın gızlemeyın yoksa sonra çok sorun cıkar.. yanı dur şimdi gülim altatn alaımda sonra ben bilirim

yapcamı tadında bi görüşünüz varsa şimdiden silin kafanızdan sırf müstakbel eşinizin ailesi için değil eşinizie olan davranışlarıonız

içinde aynısı gecerli kavga edılecekse şimdi edılmeli ertemlemek sadece olayları büyütür.

3,5 yıllık evlıyım ne kayınvalıdemle ne de eşimin ailesinden herhangı bırıyle tartısmak küsmek zorunda kalmadım

çünkü net bi insanımdır lafın iyisi şakayla söylenbır derler ya o hesap bı yandna güldürürm bi yandan ayar verırım :51:

becayiş ayrı eş durumu ayrı değilmiydi ya?
Yani 1 yılıda geçicek diyosunuz..
Allahtan çok uzak bi mesafe yok aramızda..
En güzelini yapıyosunuz şakayla karışık lafı söylemekle:51:

açıkça saygısız ol diyorsun yani ??
ne kadar ayıpppp??

konu sahibi cnm yaşın çok küçük iyi düşün derim..
evlilik çok farklı bi durum herşey çok güselken nikahtan sonra berabet olabilio...
bayan için evlilik yaşı en az 28 bence cnm...

bu arada nasıl memur oldun onuda sen anlat bize olur mu :)

açıkça saygısız ol diyorsun yani ??
ne kadar ayıpppp??

konu sahibi cnm yaşın çok küçük iyi düşün derim..
evlilik çok farklı bi durum herşey çok güselken nikahtan sonra berabet olabilio...
bayan için evlilik yaşı en az 28 bence cnm...

bu arada nasıl memur oldun onuda sen anlat bize olur mu :)

28de çok geç ya bence canıım :)
22 yaşımdayken düğün olucak işte tavsiyelerin için teşekkür ederim :)

çok çalıştım gece gündüz dersane kurs derken ve oldum :)

Back
X