Tatminsizlik

hicbisi

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2012
856
24
26
İstanbul
Inanilmaz elestirel ve tatminsizim. Gorunurde hic bir sorun yok ama icten ice herseyden bikmis durumdayim.

Hayata bizi baglayan elde edemediklerimizdir denir ya, pek cok seyi elde ettigim ve edebilecegimi bildigim icin mi hayata karsi bu umursamazlik :14:

Cocukken hadi iyi bir universite sonra iyi bir is sonra iyi bir evlilik ev araba ya simdi amac ne?

Hep madde değil ki
Manen de doyuma ulaşmak ister insan

Ev araba ile bitseydi hayat , buna sahip herkes şu an memnuniyetsiz yaşardı
Ev araba birer araçtır, temel olan eş ve çocuklar ile ona doluluk neşe katmaktır bence

sahip olduklarını kaybetmemek bence belki daha güzel şeyler yaşayacaksın hayat süprizlerle dolu canını sıkma ;)

Aslında çok paradoksal bir konu olmuş :1::1: Tatminsizlik diyorsun ama tatmin olmuşsun yeterince iyi evlilik iyi iş .Çünkü başkası olsa daha da ötesini ister daha iyi bir hayat daha iyi iş patron olcm dünyaya açılcm vs vs gider gider.Ama sen dünyalık şeylerden tatmin olmuşsun ve şimdi amacı arıyorsun gibi :) Bu çok güzel bir şey umarım heveste kalmaz peşine düşer ve bulursun. :34:

okul evlilik ortak paydamız ama bu tarz bi boşluğa düşmem için bi evim bi arabam eksik :1:
onada daha çok var, ama ben arada bide çocuk yapmayı düşünüyorum, çocuk olunca boşluğa düşmek bence imkansız

bence artık manevi duygulara kalbini açma vaktin gelmiş.kimi diyor ki amaç bir işte çalışmak,kariyer yapmak.ee yaptın ne olacak o kariyerle vedalaşıp toprağın altına girmeyecek misin?işte m.ali birand hayatını kariyerine adadı zirveye çıktı.sonra ne oldu "tam oh diyeceğim zamana geldim"dediği an göç etti bu dünyadan.kimisi de diyor ki hayatın anlamı çocuk yapmak soyu devam ettirmek.bence bu hayatın güzel tarafı olabilir ama o çocuk da sen de fanisiniz e o zaman hayatın anlamı bu da olamaz.hele ev araba falan bunların anlamı bizi biraz daha rahat ettirmekten öteye gidemez.zengin çocuklarına bakalım en bunamlı abuk sabuk tipler onlardan çıkıyor.derin konular bunlar.:ssz:ama üzerinde durulması gereken konular aynı zamanda.

Evet yaraticinin varligina inaniyorum ama dinlere inanmiyorum. Belki de problem budur. Arada size de olmuyor mu? Yani su an olmekle yasamak arasinda cok buyuk bir fark olmamasi ama uzuntuden degil bezmislikten

Inanilmaz elestirel ve tatminsizim. Gorunurde hic bir sorun yok ama icten ice herseyden bikmis durumdayim.

Hayata bizi baglayan elde edemediklerimizdir denir ya, pek cok seyi elde ettigim ve edebilecegimi bildigim icin mi hayata karsi bu umursamazlik :14:

Cocukken hadi iyi bir universite sonra iyi bir is sonra iyi bir evlilik ev araba ya simdi amac ne?

Tam olarak bende boyleydim bu yüzden sizi anlıyorum. Hatta ben daha evlilik aşamasını yasamamısken "eee herseyi yaptım daha ne kaldı " olayindaydim. Nedenlerini cok araştırdım bunun. Pek cok kitap okudum ve insanların yasamaları icin huzurlu yasamaları icin illa ki bir nedenleri olması gerektiğini anladım. Amac olmadan hayat yürümüyor. Düşündüm ne amacım olabilir neye amac koyabilirim diye. Ve bu amacın maddi degil de manevi olmasının sürekli olmasını sağlayacağını anladım. Birde su var ki bunu da bugün yasıyorum insan cidden kaybedince deger anlıyor. Biraz dinlerle ilgilenmeyi deneyin biraz felsefe ye yönelin. Pek cok insanın sizin gibi oldugunda bu tarz şeylerle kendi icine yöneldiğini okudum. Bunlar yararlı olabilir. Emin olun zamanla ben kimin niye geldim bu kainata soruları sizi farklı bir maneviyata itecek. Kolay gelsin ;)

Evet yaraticinin varligina inaniyorum ama dinlere inanmiyorum. Belki de problem budur. Arada size de olmuyor mu? Yani su an olmekle yasamak arasinda cok buyuk bir fark olmamasi ama uzuntuden degil bezmislikten

bazen çok derinlere dalmamak lazım
beyninin %1ini kullanan varlıklarız
algımızın ötesinde o kadar büyük olaylar nedenler olusumlar var ki

düşündükçe ,daha cok derin düşündükçe çıkılmaz haller alıyor
inkarlar inanmamalar acabalar baslıyor

aslında bizi hayvanlardan ayıran düşünebilmemiz
madem bu özelliğe sahibiz elbette düşünmeliyiz
ama kararını aştık mı o ince çizginin ötesinde tehlikeli durumlar akıl saglıgını yitirmeler olabilir

ben doğumda kızımı kaybettim ve doğumdan sonra herkes cennette kavusacaksın dedikce
o buhranlarla ya cennet yoksa
ya öbür taraf yoksa dedim içimden
aslında varlıgına inancım sonsuz ahiretin ama kızıma kavusmak arzusu öyle büyük ki bu şüpheler mahvediyordu ilk etaplarda
sonra bu konular aklıma geldikçe inmedim derine

siz de fazlasını bırakın
yasayıp gidiyoruz işte
sağlık sıhhat yerindeyse huzurunuz da varsa
fazlasını istemek şükürsüzlük gibidir
çok şükür deyin geçin

Çocuklarınız yok mu?Genelde insanlar belli bir yaştan sonra mutluluklarını çocuklarına bağlarlar ya.onların okulları,mezun olması,evlenmesi,işleri olması,çocuklarının olması gibi.böyle beklentileri olur.tabi ben 23 yaşındayım da insanlarda genel durum bu şekilde diye düşünüyorum.tabi siz kaç yaşındasınız bilmiyorum da.

Amaçsız yaşanmıyor
Sadece bir şeye inanmak yetmez bazen, onun için çabalamak o maneviyata ermek gerekir.
Belki de yeterince tatmin olmuşsunuzdur da boşluğa düşmüşsünüzdür
Manevi yaşam çoğu zaman dünyevi hayattan daha çok hayat verir.

Dini inancınızı bilmediğim için yazıyorum yanlış anlamayın
Dünya da amacı kalmayan insanlar, genelde manevi hayatına yönelirler.
Huzuru bunda bulurlar.
Yaşamak varsa, ölümde var.

Hayatta amacsiz kalmissin gibi geliyor bana. Birkac ay once bana da oldu, butun amaclarima ulasinca durup "eee, simdi ne olcak?" diye dusunmustum. berbat bir his. Neyse ki yeni amaclar belirledim, simdi iyiyim. Hayatta amaci olmayan insan bosluga dusmustur, ben bunu brilir bunu soylerim. Maddi ya da manevi. Kendine hedefler belirlemeni tavsiye ederim.

“Mind of those, who look for everything in material things, is in their eyes; but the eye cannot see the moral.”
Bediüzzaman Said NURSİ

"Herşeyi maddiyatta arayanların akılları gözlerindedir; göz ise mâneviyatı göremez."

Bence senin problemin manevi tatminsizlik.
Maddiyatın getirdiği mutluk anlık günlük mutluluktur.Geçici mutluluktur.
Sadece o anı kurtarır ...
Peki ya sonrası?
Maneviyatı pekiştirmek gerek zannımca.
Eşinle evliliğinde problemler mi var?
Yada ailesel sorunlar?
Geneld bu tip sorunlar insanı manen çöküntüye sokar ondan soruyorum...

“Mind of those, who look for everything in material things, is in their eyes; but the eye cannot see the moral.”
Bediüzzaman Said NURSİ

"Herşeyi maddiyatta arayanların akılları gözlerindedir; göz ise mâneviyatı göremez."

Bence senin problemin manevi tatminsizlik.
Maddiyatın getirdiği mutluk anlık günlük mutluluktur.Geçici mutluluktur.
Sadece o anı kurtarır ...
Peki ya sonrası?
Maneviyatı pekiştirmek gerek zannımca.
Eşinle evliliğinde problemler mi var?
Yada ailesel sorunlar?
Geneld bu tip sorunlar insanı manen çöküntüye sokar ondan soruyorum...

Esimle bir sorunum yok, cevremle de isimle de. Ne bileyim boyle bir bosluktayim iste. Robot gibi yasiyorum hissediyorum, aslinda hic bir seyin onemi yokmus gibi. Belki gecicidir.

Çok özendim doğrusu, keşke benim de bütün istediklerim gerçekleşse ben de boşlukta olsam ne olacak :1:

dinlere inanmıyorum diyorsun,acaba araştırdın mı dinleri?bence kuran meali oku iyi gelecektir.

Benim kuran mealini okuduktan sonra dine karşı düşüncelerim değişti tereddüte düştüm. Okumadan önce ne güzel kalpten inanıyordum. Az çok ibadetimi yapıyordum. Şimdi boşluk hissediyorum içimde.
İnsanın manevi yönü olmalı bence. Maddiyat her şey değil. Maneviyat iç huzuru da sağlıyor.

Allah, dilediğini saptırır, dilediğini de doğru yola iletir. O, mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir. Ve mâ erselnâ min resûlin illâ bi lisâni kavmihî li yubeyyine lehum, fe yudillullâhu men yeşâu ve yehdî men yeşâ’(yeşâu), ve huvel azîzul hakîm(hakîmu).

İnanca ihtiyacın var

Yaratıcıya inanıyorum demişsin, inandığın yaratıcının bir kitabı var, kuralı ve kaidesi var,ibadetleri var. Ve en önemlisi imtihanları var ki ; varlık ve dünyada başarılı olmak en büyük imtihanlardan

Biraz daha yaklaşmalısın belki daha iyi kavramak için

Okudun mu bilmem ama Mevlana bu konuyu aydınlatmada ve inancı pekiştirmede çok rahatlatıcı şeyler yazmış, bir dene belki fikrin değişir.

Benim kuran mealini okuduktan sonra dine karşı düşüncelerim değişti tereddüte düştüm. Okumadan önce ne güzel kalpten inanıyordum. Az çok ibadetimi yapıyordum. Şimdi boşluk hissediyorum içimde.
İnsanın manevi yönü olmalı bence. Maddiyat her şey değil. Maneviyat iç huzuru da sağlıyor.

Kuran insanları kaygıya düşürecek bir kitap değildir ama tabi elimize alıp okurken anlamadığımız şeyler olabiliyor, kastettiği şeyleri bazen algılamamak mümkün. O durumlarda da İslam alimlerinin tefsirleri işe yarayabilir.

Back
X