• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tavsiye verir misiniz?

Ne kadar inandırıcı olmuş 'tepki vermem,kafaya takmam' demesi. Bir de düşünsene öğretmensin,yıllarca okumussun, çalışıp atanmissin,doğu görevi yapmışsın , her gün işe gidip geliyorsun, eve kocan kadar para getirip bir de çekip çeviriyorsun. Aynı evi paylaştığın kedine aldığın 300 liralık mamaya laf etme hakkı buluyorlar. ölür müsün öldürür müsün
İşte gelde sinir olma

Ayni ortamda olmasi normal ama hergun mu 11 de geliyor? Siz bosanmayi dusunmez misiniz bu adam size hic deger vermiyor gibi geldi bana. Belki ikna ederseniz aile terapisti yardim edebilir cunku cok kopuk bir iliski sizden once hep ailesi geliyor.
Hergün degil ama haftada 1. Eşime göre daha erken gelmesi için sabah 6 da gitmesi gerekiyor. Geçen hafta ailesine gitti.İş yeri aracıyla gitti, yani eve gelmeden direk oraya gitti.Neyse 5 6 saat oturmuşlar. Saat 2 de gitmişti. Akşam 8 gibi kaynım demişki, abi beni de kız arkadaşıma bırak.Trafik olur diye eşim akşam 9 9 buçuğu beklemiş.Sonrasında kaynımı bırakmış.Kız kahve iç diye eşime de ısrar etmiş.11.20 geçe falan eve geldi eşim.Ve evli bir erkeğin o saatte gelmesi bana normal gelmiyor.İllaki 8 10 saat oturacak ailesinde.Sabah 6 da falan gidecekki daha erken gelsin.

Burada haklı değilsin. Aileye gelecek kiz ile tanışmasının, sohbet kurmasının nesi yanlış ki? Sizin aileye giriş aşamasında kayninizla aynı ortamda bulunmanız ne kadar yanlışsa bu da o kadar yanlış.
11 için bir şey diyemiyorum, 11 bana göre eve gelmek için geç bir saat değil ama sizin ev duzeninizde 10.30 yatma saatiymis. Siz geç gelseniz eşiniz ne kadar tepki verecekse o kadar tepki verin
Yok kızla tamam aynı ortamda olsun. Ama bu kızın bekar kuzeni, kaynım falan aynı ortamda ben olmadan 4lü beni yok sayarak buluşmaları dogru mu? Kaynım araba muhabbetinden bana tavırlı. Ve eşimde kızla artık tanıştı ya. Eşimi daha çok çağıracaktır.Benim dedigim eşimin ben olmadan 4 lü ortama girmesi normal mi? Sanki eşi ben degilim, kızın kuzeni gibi.
Ben anneme gittiginde 6 7 da maksimum evde oluyorum.Zaten sürekli dışarıda oluyoruz.Normalde biz 10 gibi yatan insanlarız.Bu yüzden bana geç geliyor

Olayı kayinvadeye bağlamışsın yine. Sorun seninle eşinde. Çok mutlusunuz ya hani doğru düzgün iletişim kuramıyorsunuz. Ben oturup normal bir şekilde sohbet edebildiğiniz bile sanmıyorum. Onun sorumlusu da kesin kayınvalidedir :deli:
Bu muabbet çıkana kadar sorun yoktu.Ben kvyi ima ettim.Çünkü eşim söylenmemiş tek lafı takıyor. Ama kv bana defalarca laf söylerken, iyi niyetli diyebiliyor. Biraz empati yap dedim sadece. Ama 20 30 yıl geçsede annesi hep melek.

Size iki sorum var, eski konulardanberi takip edip hak veriyorum size. Biri geçen sefer eşiniz araba vergisini ödeyelim demişti o iş ne oldu nasıl çözdünüz? İkincisi eşinizle cinsel hayatiniz nasıl gidiyor? Bu alanda da sorununuz var mı?

Bu muabbet çıkana kadar sorun yoktu.Ben kvyi ima ettim.Çünkü eşim söylenmemiş tek lafı takıyor. Ama kv bana defalarca laf söylerken, iyi niyetli diyebiliyor. Biraz empati yap dedim sadece. Ama 20 30 yıl geçsede annesi hep melek.
Sana göre de annesi şeytan. İkinizde ortası yok. Sen ailesi ile sürekli söylendin, söylenme yeter ki gelmesen de olur dedi eşin.
Ona rağmen aklın fikrin yine kayinvalide. Sanki eşin bilmiyor bunları.
Ayrıca sende erkek kardeşin ve esine bayılmıyorsun, esinde farkındadır bu durumun. Sen nasıl söylüyorsan sürekli ailesi ile ilgili bir şeyler o da fırsatını bulunca söyler. Ne bekliyordun bilmiyorum.

Sizin sorunsuz haliniz de iletişim kurmamaktir. Başkası mümkün değil.

Kardeşim kışın hiç gelmedi. Eşim diyorki, şimdi odaya laf söyleyecek ben sinir olacagım diyor. Kardeşime aşırı bayılmıyormuş.Kardeşimin söylediği sözü bana şikayet edebiliyor.Ben niye annesini şikayet edemiyorum?
Edin, annesini her konuda şikayet edin. Şikayet edince size çok iyi geliyor belli ki, hiç susmayın, kv şikayeti ile yatıp kv şikayeti ile kalkın, evliliğinize de, kendinize de çok iyi gelir sizin üste çıkmış olmanız, kardeşinizin kv kadar kötü olmaması, haklı olmanız size o kadar iyi gelir ki bir sene sonra bir bakarsınız tüm sorunlarınız çözülür (!) Açtığınız konuya ilişkin en duymanız gereken, en size iyi gelecek yorumu yapmış yanıtladığınız kişi, siz gelmiş neye odaklanmışsınız. Kv'den tüm odağınızı çekip dediklerine sokakta yürüyen insanla aynı önemi verirseniz bu kadar umrunuzda olmaz. Eşinizle de böyle iletişim kuruyorsanız hiçbir şeyi çözemezsiniz.

Son düzenleme:
Yok kızla tamam aynı ortamda olsun. Ama bu kızın bekar kuzeni, kaynım falan aynı ortamda ben olmadan 4lü beni yok sayarak buluşmaları dogru mu? Kaynım araba muhabbetinden bana tavırlı. Ve eşimde kızla artık tanıştı ya. Eşimi daha çok çağıracaktır.Benim dedigim eşimin ben olmadan 4 lü ortama girmesi normal mi? Sanki eşi ben degilim, kızın kuzeni gibi.
Ben anneme gittiginde 6 7 da maksimum evde oluyorum.Zaten sürekli dışarıda oluyoruz.Normalde biz 10 gibi yatan insanlarız.Bu yüzden bana geç geliyor
Ama şu var, o bir genç kız. Belki ailesi kayninizi taniyordur ,evlilik niyetlerini biliyordur ama tek gönderme konusunda cekincesi vardir. Böyle zamanlarda kizlarin peşine kuzeni takılması zorunluluk gibi bir şey o tarz ailelerde. yani ben kendimi düşünüyorum,benim sevgilim - kardeşi,onun sevgilisi ve kuzeni bulussa (ben istemediğim için gitmeyeceksem) çok sorun olmaz. Ama şu var ne sıklıkta. Yani benim sorun etmeyecegim şey arada sırada cagirilirken gitmesi, kız eve geldiğinde,kızın ailesi geldiğinde, arasıra okeye dorduncuye gitmesi, evlenme teklifi organizasyonunda falan bulunması normal şeyler. Kardeşidir.
Ama bu her hafta oluyorsa, Ben bekar gibi evde kendi başıma yemek yerken adam on günde bir ya da daha fazla bu kankaciligi yapıyorsa, haftasonunu benle gezmek,benle tembellik yapmak,benle ev temizlemek yerine anne evinde oğlan çocuğu gibi geçiriyorsa hiç normal değil. Ailesinden bu kadar kopamiyorsa neden evlenmis

Size iki sorum var, eski konulardanberi takip edip hak veriyorum size. Biri geçen sefer eşiniz araba vergisini ödeyelim demişti o iş ne oldu nasıl çözdünüz? İkincisi eşinizle cinsel hayatiniz nasıl gidiyor? Bu alanda da sorununuz var mı?
Araba vergisini ödemedik. Kv diş yaptıracakmış.Bilindik bir banka faizsiz kredi veriyormuş. Oradan kredi çektiler.Bende eşime kredi ödeyecek durumları varsa, vergiyi hertürlü öderler, yoksa arayacağım dedim. Şuan ödemedik. Ama onlarda ödemedi.Öyle konu kapandı.
Cinsel hayat konusunda sıkıntı yok. Aslında aile, araba muabbeti olmasa başka bir konuda gerçekten kavgamız yok.

Olaylar beyninizde bölük pörçük. Kafanızı toplamaya ihtiyacınız var. Canım benim kaçırıyorsun asıl noktayı senin kardeşin senin evine gelirken eşine ne oluyor ? Bizim küçük oda yıkılıyordu çatı muhabbetinden ben misafir aldım evet istemedim belki ama bunun için tartışmadık tartışssakta kvnin konuyla alakası nedr ?
Kardeşiniz moral bozarsa biz yaşıyoruz ya dert etme der gülersin. Eşin de yorum yaptığında bu konu hakkında konuşmayalım de kapat.
Sürekli kaynanandan dert yanıyorsun peki birşey yapıyormusun ? Yahu kaç yaşında insanlar bilmiyorlar bilmiyorlar sen öğreticeksin. Yengeme çok benziyorsunuz annem eline sağlık demedi diye abime şikayet eder takardı. Annemin iyiliğinden sorduğu sorulara bile ne soruyor diye kavga ederdi. Yapmayın yazık size.

Ama şu var, o bir genç kız. Belki ailesi kayninizi taniyordur ,evlilik niyetlerini biliyordur ama tek gönderme konusunda cekincesi vardir. Böyle zamanlarda kizlarin peşine kuzeni takılması zorunluluk gibi bir şey o tarz ailelerde. yani ben kendimi düşünüyorum,benim sevgilim - kardeşi,onun sevgilisi ve kuzeni bulussa (ben istemediğim için gitmeyeceksem) çok sorun olmaz. Ama şu var ne sıklıkta. Yani benim sorun etmeyecegim şey arada sırada cagirilirken gitmesi, kız eve geldiğinde,kızın ailesi geldiğinde, arasıra okeye dorduncuye gitmesi, evlenme teklifi organizasyonunda falan bulunması normal şeyler. Kardeşidir.
Ama bu her hafta oluyorsa, Ben bekar gibi evde kendi başıma yemek yerken adam on günde bir ya da daha fazla bu kankaciligi yapıyorsa, haftasonunu benle gezmek,benle tembellik yapmak,benle ev temizlemek yerine anne evinde oğlan çocuğu gibi geçiriyorsa hiç normal değil. Ailesinden bu kadar kopamiyorsa neden evlenmis
Şunu sormak istiyorum. Ailesi kaynımı evet tanıyor.Ama bu kız zaten başka şehre kaynımla zaten defalarca kez tatile gitti. Zaten haftanın belli günü kaynım onda yatılı kalıyor. Kız tek yaşıyor. Kaynım kızın evine gidiyor. Birlikte mekanlara falan gidiyorlar. Yani kızın böyle bir sıkıntısı yok.Hatta ailesi öyle rahati, kaynım kızın evine gelince, ben gideyim rahat rahat oturun diyormuş. Kızın ailesi kaynım yatılı kaldığını falan biliyor, sorun yapmıyor.
Demek istedigim kaynım normalde bu kızlarla falan mekana gider. Şimdi eşimi de tanıştırdı ya. Beni sinir etmek için eşimi de çagırabilir.

Olaylar beyninizde bölük pörçük. Kafanızı toplamaya ihtiyacınız var. Canım benim kaçırıyorsun asıl noktayı senin kardeşin senin evine gelirken eşine ne oluyor ? Bizim küçük oda yıkılıyordu çatı muhabbetinden ben misafir aldım evet istemedim belki ama bunun için tartışmadık tartışssakta kvnin konuyla alakası nedr ?
Kardeşiniz moral bozarsa biz yaşıyoruz ya dert etme der gülersin. Eşin de yorum yaptığında bu konu hakkında konuşmayalım de kapat.
Sürekli kaynanandan dert yanıyorsun peki birşey yapıyormusun ? Yahu kaç yaşında insanlar bilmiyorlar bilmiyorlar sen öğreticeksin. Yengeme çok benziyorsunuz annem eline sağlık demedi diye abime şikayet eder takardı. Annemin iyiliğinden sorduğu sorulara bile ne soruyor diye kavga ederdi. Yapmayın yazık size.
Kayinvalidesini aylardır görmediği hali bu. Yapacağı bir sey yok çünkü hayatlarında değiller. Şikayetci de değiller,konu sahibine meraklı da değiller. Evdekini ailesine, ailesinde olanları, konuşulanları da kendisine, oradan oraya laf taşıyan eşi. İnsanların bir şey yaptığı yok zaten.

Var. Erkek kardeşi daha özgüvenli.Ama o da anacı gibi. Çünkü geçen kvnin dogum günüymüş.Kız arkadaşına annemin dogum günü diye söylemiş. Kız annesini aramış. Daha yüzyüze görüşmediler.
Geçen migrenim tuttu. 2 gün işe gitmedim. Kv beni sorunca, migreni tuttu, işe gitmedi diye anlatıyor. Her yaptıgımı anlattıktan sonra benim annesi ile mesafe koymamın ne anlamı var?
Hastahaneden randevu aldım.Eşime söylemedim. Sadece randevu aldım ama sana söylemiyorum tarihini, hastaneyi. Sen hemen yetiştiriyoruz dedim.
Birde eşimle kv konuşurken, kv sürekli eşime soru soruyor. Eşimde dogal olarak cevaplıyor.
Migreni tuttu işe gitmedi diyince ne oldu ben anlamadım? Tövbe tövbe. Yahu benim izin günüm değişki kaynanam sordu geçen evet anne dedim geçtim. Hatta bazen ben anlatırım ailece şunu yaptık diye. Arabanın sigortası var onu yaptırıcaz herkes bilir çünkü deriz bizi masrafa sokmayın. Haftasonu işe geldim mesai bilirler çünkü bana yemek hazırlamışlar işteyim diye. Siz kayınvalidenize taktığınız için oluyor salın kendinizi bi rahatlayın.

Canım işte neymiş kardeşim oda ufak dermiş. Eşimde kafasına takarmış.Olay bu
Canım kv konusu açılmıyor normalde. Ama empati yap. Bak kardeşimin tek lafından şikayet ediyor. Annesi benim psikolojimi bozdu. Annesi halaa melek. Napalım huyu bu diyor. Ee benim kardeşiminde huyu bu napayım ben şimdi. Sadece empati yapmasını istedim ben. Yoksa kv konusunu açmıyorum. Kv konusu dügün olmuş. Çözülmez bizde.

Tartışmayı gereksiz yere kayınvalidenizi gündeme getirerek başlatan siz olmuşsunuz. Kayınvalidenizi elbette sevmek, iyi geçinmek zorunda değilsiniz ama bunu bulduğunuz her fırsatta eşinizin gözüne sokmanıza gerek yok. Kimse ailesine laf edilsin istemez. Siz de tek bir laftan bozulmuş hemen karşı cevap olarak kayınvalidenizi öne sürmüşsünüz mesela. Siz laf söyleyince normal eşiniz laf söyleyince neden anormal? Karşılıklı olarak birbirinizin ailesini sevmiyorsunuz işte. Yorumları da okudum bazı şeylere çok gereksiz takılmışsınız. Bu kafa yapısıyla ya evliliğinizden ya sağlığınızdan olacaksınız

Zaten mesafenin kralını koydum. 6 7 aydır birkez aramadım. Ya en son psikolojik tedavi görecektim. Kadın beni hasta etti ya. Herşeyimi takip ediyor. Ayın kaçında maaş alıyorsun, özel dersi kaça veriyorsun, haftalık kaç saat derse giriyorsun. İnsan normal sohbet edemez mi? Bugün kandil ve aramıyorum.Sevmiyorum.Evet itiraf ediyorum sevmiyorum.Ben mesafeli şekilde mutluyum. Kendi aileme de eşimi götürmüyorum. Neymiş annem eşime laf edermiş. Eşim diyor bunları. Ben anneme açık açık. Gelip gitme muabbeti yok artık dedim. Annem bişey demiyor zaten.Uzakken mutluyum huzurluyum. Ben onun anasını çekmek zorunda mıyım? Kadıj sadece soru sorarak konuşuyor.Normal sohbeti yok.Bayramdan bayrama giderim dedim.7 aydır sorun yoktu.Bugün artık çıktı eşimin karın agrısı. Meger bu durumdan mutlu degilmiş.
Ama sen onun annesini evine istemezken o senin kardeşini neden evde agirlasin

Migreni tuttu işe gitmedi diyince ne oldu ben anlamadım? Tövbe tövbe. Yahu benim izin günüm değişki kaynanam sordu geçen evet anne dedim geçtim. Hatta bazen ben anlatırım ailece şunu yaptık diye. Arabanın sigortası var onu yaptırıcaz herkes bilir çünkü deriz bizi masrafa sokmayın. Haftasonu işe geldim mesai bilirler çünkü bana yemek hazırlamışlar işteyim diye. Siz kayınvalidenize taktığınız için oluyor salın kendinizi bi rahatlayın.
Canım migren basit örnek. Sadece migren degil. Ben bazı eve alınan şeyleri söylemek istemiyorum. Şimdi biz eve iki tane kamera aldık. Tatile giderken kedileri izlemek için.Başka şeylerde aldık. Ben kvnin para beklentisi var diye söylemek istemiyorum. Şimdi araba muabbeti de var. Vergisi falan ödenecek. Biz zevk için kamera aldık. Şimdi derler, vergiyi ödemiyorlar ama kedi için kamera almışlar. Bu arada aldıgımız kamerayı da söylemiş eşim.Yani bak ben kvnin maaşı falan bilmem. O benimkileri biliyor. Niye biliyor. Zam olacak mı falan hemen sorar ögrenir.Bunlar normal gelmiyor. Ya da faturalar falan. Herşeyi takip etmesi normal mi? Kendimi izleniyor gibi hissediyorum.

Back
X