tavsiyeleriniz önemli kızlarr

Birinicisiresmi nikah olmadan imam nikahı kıyılmıyor bildiğime göre . İkincisi ne nikahı bu ailenin kimsenin haberi yok biraz açıp okuyun öğrenin nikahın anlamı ne amaç sonuçta ilan etmek herkese duyurmak ve anne babanın gönlünün razı olması lazım tabi. Üçüncüsü neden durup dururken böyle bir şeye giriştiniz anlam veremedim daha üniversiteye girmemişsin ,okulun bitmemiş işin gücün yok yaşın da küçük belli evlenmek böyle imam nikahı filan gizli saklı işlere girişmenin ne anlamı var canım?

İmam nikahı kıyıp aynı evde yaşama fikri bana çok kötü geldi.Hele bu fikir sevgilinden çıktıysa bence daha da kötü.İmam nikahıyla evlensen iki gün sonra bişey olsa hak hukuk yanında olmaz kendine yazık edersin.Çocuğun Diyarbakırlı olması sorun değil önemli olan kişilikli dürüst olmasıdır.Ailenin bakış açısına kızdım.Ama sizde yanlış düşünüyorsunuz bu yaşta imam nikahı kıymak ne demek.Hem şimdiden aynı evde yaşamaya başladıktan sonra evliliğin sizin için ne farkı olcak.Her şeyi çok çabuk tüketmeyin.Bu sene sınava girdiğine göre tahminimce yaşın da küçük daha.İlerde pişman olursun.Puanın daha iyi bir yer tutuyorsa başka bir şehir yaz erkek arkadaşın çalışsın çabalasın senin yanına gelsin.Daha çok gençsin öğrencilik hayatının tadı ayrı bir şey tüm bunları yaşamadan evlilik hayatına adım atma derim.Hayata bir kere geliyorsun pişmanlık duymadan yaşa.

öncelikle sen ayaklarının üzerinde durmalısın. yani ilk yapacağın şey kendine bir gelecek hazırlamak olmalıdır. Üniversiteyi kazanmaya bakmalı ve bunu yaparken de erkek arkadaşına yakın olmaktan ziyade iyi bir üniversitede, iyi bir bölümü bitirmeyi hedeflemelisin. Şayet sevginiz güçlüyse başka şehirlerde de yürütebilirsiniz. Hem de ayaklarınız daha çok yere basarak. Nikah işiniz de ileride, oloması gerektiği zamanda, olması gerektiği şekilde olmalıdır.

imam nikahı kıymak mı...peki imam nikahının şartlarını biliyor musun..nasıl boşanıldığını boşanamazsan başkasıyla evlenemeyeceğini imam nikahlı eşlerin dinimize göre birbirinde her türlü hakkı olduğunu ama karşındaki kötü niyetliyse ne kadar kötü durumlara düşebileceğini hiç araştırdın mı???

Bir sürü seven insan var burda birbirini bekleyen.Ne bu acele ?

Dini nikahmış...Kimin haberi var peki nikahtan ?

Nikah,iki kişinin beraberliğini ilan etmektir,gizli saklı nikah olur mu ?

Ve aynı evde yaşamak istemesi....

Burnuma hiç iyi kokular gelmiyor,yine de siz bilirsiniz...

Ne gerek var ki ? Boş ol boş ol boş ol kardeşşş...

yahuu akıllı uslu düşünen adam bir kere helali gördüğü kızı yanına çağırmaz bilakis kendi gelir..dini nikah falan da bahaneee...

öğrenin artık şunları lütfen yaa..resmi nikah olmadan dini nikah kıyılmaz..ah şu olaya da bir sınırlama getirilse ne güzel olur..

ayıpların ,günahların arkasına sığınılmasın bu şekilde ..

1.Siz dinen nikahlı değilsiniz. Çünkü nikahın şartlarından biri 'İlan'dır.
2.Annen baban bilmediğine göre ı-ıh kesin evli değilsiniz siz.
3.Sevgiline kavuşmaktan çok üniversite düşün, elazığ'da bir üniversite mi daha mantıklı sence, yoksa daha iyi bir üniversite mi?
4.Umarım mutlu olursun Bu yaşta bu cahillik

Mükemmelsin arkadaşım...

Aynı evde kalırsanız cinselliği tadacaksınız, başka çıkar yolunuz yok Yapma etme diyeceksin, nikahlımsın, helalimsin diyecek, elbet senin için sorun yoksa zaten sorun yok

kaldı ki, daha küçücüksün, üni ortamlarında ne kişilerle karşılaşacaksın, şu an belki çok seviyorsun ama üniversite deneyiminle pek çok şeyi aşacaksın ve lise mezunu birinin anlayamayacağı pek çok düşüncen olacak, anlaşamazsınız, anlaşamasam da her şeye katlanırım diyorsan elbet yine sorun yok.

Son düzenleme:
eger puanın daha iyi yerlere yetiyorsa elzığa faln gidilmez.. ailenin tavrıysa kusura bakma ama iğrenç.. temizdüzgün diyarbakırlı olacagına it kopuk istanbullu ankaralı izmirli vs.ye versinler seni..yanlıs anlasılma olmasın doğu begenmiyorlar diye diyorum mesela yni. n dmek birlikte yasayacakın. ailenden gizli saklı olmaz bu işler. hem sen yaptugınıza imam nikahı mı diyorsun? neresinde bunun din? inanç neresinde? sen ailenden gizli saklı böyle birsey yapıyorsun. bu bir nevi ailen ihanet. dini huzuza mı eristiniz? neden yaptınız bunu bilmiyorum. cok yanlıs bir sey. gercekten eden imam nikahı kıydınız? er y da gec ailene alıstırırdın. baktın olmuyor yasın geldiginde evlnir giderdin kimse zorla tutmazdı. cok yanlıs buldum.

yanlış yoldasın kardeş..
nereli olduğunu boşver ama senden istediği korkunç ve bencilce birşey.. sakın böyle yapma.
erkekse ailenden istesin tüm zorluklara göğüs gersin evlensin senle ondan sonra birlikte yaşayın.
tabi üni yi bitirmeden evlenme sakın. onun içinde elazığı falan yazma.. insanın okuduğu üni çok önemli. geleceğini ona göre şekillendirme.
yani ben böyle bi imam nikahıyla kızla yaşamaya başlamayı isteyen birine hiç iyi gözle bakmam::::

onla ayrılırsan ne olacak onu düşün ve ona göre kararlarını ver, kendin için en iyi olanı seçmeye çalış. üniversite olarakta, şehir olarakta, yaşam olarakta.
dini nikah tan babanın haberi yoksa nikah sayılmıyor onuda söyleyeyim. yani şuanda sizin nikahınız yok sadece kendinizi kandırıyorsunuz. diyanetinde fetvası var resmi olmazsa sadece dini nikah geçerli değil diye haberin olsun.

bak canım

nikah ilandır
yani zaten ilan edilmeyen nikah nikahtan sayılmıyor diye biliyorum

artı

resmi nikahtan önce nasıl dini nikah kıyıyor bi hoca anlamış değilim

yani ben tavsiye etmem aynı evde yaşamanı
pişman olabilirsin

ailenle otur ve ciddi bi şekilde konuş

diğer arkadaşlarında dediği gibi memlekete takılma olayını bende hiç onaylamıyorum

o kişiyle ciddi düşünüyorsan ailen gitsin araştırsın kimdir nedir necidir
ama kafan göre hareker atma
yaşın daha çokk küçük
ama yol uzun hayat zor

Ailelerin haberi olmadan yapılan dini nikahın hükmü yoktur...
Siz nikahlı değilsiniz yani..

Babanın ırkçılığı hakkında söyleyecek sözüm yok zaten o yüzden yorum yapmayacağım, ileride ikna olur belki, ama asıl olarak benden sana tavsiye şu, sevgiliyle aynı eve çıkmanın ya da ne biliyim birlikte olmanın sorumluluğunu kaldırabilecek bir insansan çıkabilirsin, ama biz imam nikahı kıydırdık, karı-koca sayılırız zaten bir gün evlenicez diye birşeyler yaşama kimseyle. Birebir aynı adımları atmış olsalar dahi, ne istediğini bilen ve aldığı kararların hayatını nasıl etkileyebileceğin her ihtimaliyle düşünen insan, başkalarının vaatlerine güvenip yaşayandan daha farklı bir hayat yaşar.

Son düzenleme:
Benim merak ettiğim bir konu var, ailelerin izni haberi olmadan nasıl dini nikah yapılıyor, imam yapmıyor anladığım kadarıyla, çünkü fetvası da var hangi imam dine karşı gelebilir ki, imamın kıymadığı ailelerin olmadığı şahitsiz bir nikah nasıl olabilir yani küçükken oynadığımız evcilik oyunları gibi...

böyle kıyan imam var mı arkadaşlar...

Bir de imam nikahı kıymaya gelinliğinle damatlıkla gidilmiyor mu? Ben mi yanlış biliyorum. Elinde evlilik cüzdanınla giriyorsun. Şahitler oluyor, aileler arkada bekliyor.

Tanıdık imamlar kıyıyormuş daha önceki konularda da geçmişti, zaten Diyanetin verdiği fetva dinin kuralları yüzde yüz budur anlamına gelmiyor, ülkeden ülkeye, kişiden kişiy yorumlanan bir olgu din, biraz da kendi vicdanlarına bakıyor.

Nereli olduğu önemli değil,her yerde iyi insan kötü insan var.Ancak dini nikahla aynı evde yaşamak sana çok zarar verir.Herkes gibi sakın diyorum.. Sevgili olmakla aynı evde yaşamak çok farklı..Bir kere ateşle barut yan yana durmaz diye atalarımız demiş. İyi düşün daha çok gençsin önemli olan kaç yıldır birlikte olduğunuz değil,kaç yaşında olduğunuz...

Bence çok seviyorsa o gelsin.Elazığ'da okunur mu??!! Batıda doğup büyümüş biri için doğu çok zor bak.Terör var,imkanlar kısıtlı..Annenin babanın yüreği sızlar,başına bir şey gelecek diye akşama kadar haberleri takip ederler,zor.
Düzgün bir üniversitede oku,sevgilinde çok istiyorsa senin gittiğin üniversiteyi kazansın yanına gelsin. Hem bir aradayken zarar görmeden birbirinizi daha iyi tanırsınız..

Naçizane tavsiyem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…