tavsiyeleriniz önemli kızlarr

Arkadaslar niye kirici oluyorsunuz ki. Zaten hatasini anliyor ve duzeltmeye calisiyor. Bir de siz ustune giderseniz daha ters tepebilir. 21 yas okumak icin gec degil, sevgiliye gelince hali hazirda sevdigi biri var zaten birakamaz. Yeni nesil daha farkli. Biraz anlamaya calisin.

Ben haberleri var mı diye sorduğunuza ailemi karıştırmayın demedim.. Nasıl bir annedir ki nikaha izin verir gibisinden laflarınıza dedim.. çünkü bunu yargılamak size düşmüyor. Hadi eyv. şimdi

Ayrıca evet 21 yaşındayım ve 3 yıldır kazanamadım üniyi. çünkü bu 3 yıl çok değişik sorunlarım vardı.. 30-40 yaşımda olsam yine de denerim üniversite sınavlarımı..

Özür dilerim üstüme alındım arkadaşı anlıyorum elbet kırıcı bir şey söylemediğime de inanmaktayım ama işine gelmeyen sorulara üslup bozukluğu demesine bozuldum. Şimdi herşey toz pembe ve hayalimizdeki gibi değil hayat dikkatli olmasını istedim o kadar. Soruma cevap vermek istemiyorum demesi yeterli gelirdi.

Alıştık artık azar yemeye.

Duymak istenenleri değil,gerçekleri söylüyoruz çünkü.

Her koyun kendi bacağından asılır.

arkadaş kesin sevgilisinin askerden gelmesini ve nikah hazırlıklarının bitmesini beklemiştir

o yüzden bu yaşta üniversite okuyor

Atar yok,sakin olun.

Henüz çok küçüksün hayatın başındasın.

İlerde hayatına malolacak hatalar yapma.

Burda bütün üyeler bu konuda hemfikir.

Ama siz denemekten ne çıkar tavrındasınız.

Bir musibet bin nasihattan iyidir hocam.

Son cümle müthiş.

Lütfen üslubunuza dikkat edin ailesini karıştırmayın...

Bence de lütfen.

Iyi de yapiyorsun. Denemeye devam. Sadece kendini ve okulunu dusun tamam mi.

Teşekkür ederim tekrar sonuçta tanımadığınız biriyim ama çok yarımcı oldunuz.. Borçluyum yolumu düzgünce gösterdiğiniz için.. azim sonu başarıdır diye boşuna dememişler 3. yılımda oldu ama olsun değdi diye düşünüyorumm :) tekrardan saolun

Sormak var, sormak var. Soylemek var soylemek var. Bazi seyler zoruna gidebilir. Bu yasinda okuyamazsin 21 olmussun, hala okuyamadin mi ne demek . Buna biz mi karar mi veriyoruz bu bir. Bu yasta evlenme deriz , 30 u gectin mi evde kaldin deriz. Herkesin hayati farkli. Neler yasadigini bilemeyiz. Herkeste ailesi hakkinda hassastir, konu sahibi de oyle o yuzden karistirmayin diyor. Ben de dini nikaha karsiyim, ayni evde kalmasina karsiyim. Bunu da kendisine belirttim zaten. Genel yazdim sana denk geldi. Ustune alinma.

3, 5 onemli degil. Bazen bitiriyorlarda is bulamiyorlar oyle dusun. Onemli olan hayatin hakkinda dogru karari vermek gecte olsa. Is durumunu dusun. Okul bitince isin hazir mi onu dusun o daha onemli. Sonra evliligi dusunursun.

Onun bende bilincindeyim ki okuması ile ilgili zaten bir şey demedim kibarca sordum annesinin nasıl müsade ettiğini.

Son düzenleme:
ygs2 puanı hemşirelik..

bütüüün 11 sayfa boyunca hoşuma giden tek cümlen bu oldu
Hemşirelik gayet yorucu ama ataması kolay olan bi bölüm,benim yurttan 5e yakın hemşire arkadaşım vardı,biri yüksek lisans yapıyor,dördü hastanede işe başladı.

Bi mesajında bana iyi giydirmişsin ama yine de hiç üşenmedim sana geçen seneki hemşirelik taban-tavan puanlarını buldum.
fıratın 10 puan yukarısı ve 10 puan aşağısı bunlar,yani kendini sevgiline yakın yerlerle sınırlama,o eksik gördüğün puanın elazığa yetiyorsa bunlara da yeter...

Selçuk Üniversitesi 375,659 434,605
Çanakkale 18 Mart 375,645 400,919
Selçuk Üniversitesi 374,879 458,054
GATA Hemşirelik Yüksekokulu 374,537 464,463
Adnan Menderes Hemşirelik 373,729 423,881
Yeni Yüzyıl Üniversitesi Hemşirelik (Tam Burslu) 372,498 392,299
Karadeniz Teknik Üni. 372,453 444,063
Adıyaman Üniversitesi 371,727 438,382
Acıbadem Üniversitesi (Tam Burslu) 371,489 442,777
Süleyman Demirel Hemşirelik 371,080 440,879
Kırıkkale Üniversitesi 370,802 406,431
Celâl Bayar Hemşirelik 370,434 415,029
Başkent Üniversitesi Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri (Tam Burslu) 370,155 414,456
Niğde Üniversitesi 369,795 417,686
Harran Üniversitesi 369,238 464,380
Muğla Üniversitesi 367,805 401,592
Amasya Üniversitesi 366,190 445,349
Fırat Üniversitesi 364,852 427,595
Muğla Üniversitesi 364,706 410,291
Balıkesir Üniversitesi - 364,595 405,439
Afyon Kocatepe - - 364,182 438,907
İzmir Katip Çelebi - 363,446 413,590
Dumlupınar Üniversitesi -362,412 418,261
Düzce Üniversitesi - - 361,624 382,384
Ahi Evran Üniversitesi - - 361,265 430,207
Yüzüncü Yıl Üniversitesi - - 360,966 424,879
Namık Kemal Üni. Hemşirelik - 360,816 420,787
Nevşehir Üniversitesi - 360,652 407,369
Kilis 7 Aralık Hemşirelik - 359,743 407,145
Cumhuriyet Üniversitesi - 359,630 438,923
Aksaray Üniversitesi - -358,955 421,989
Mehmet Akif Ersoy - -357,916 426,312
Trakya Üniversitesi - 357,565 455,127
Zonguldak Karaelmas --- 356,800 437,084
Karamanoğlu Mehmetbey - 72 72 356,766 424,513
Uşak Üniversitesi Hemşirelik -356,600 395,876
Başkent Üniversitesi Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri (%50 Burslu) -356,090 367,820
Gaziosmanpaşa Üniversitesi - 355,452 431,680
Ordu Üniversitesi - 355,330 419,137
Hitit Üniversitesi - 354,541 436,290

Son düzenleme:
Onun bende bilincindeyim ki okuması ile ilgili zaten bir şey demedim kibarca sordum annesinin nasıl müsade ettiğini.

Sana birsey demedim zaten. Hassas olabilir annesi hakkinda. Isin asli bana da sorsan bende cevap vermezdim ailem hakkinda cunku ailesiyle alakasi yok konunun. Kafasina gore dini nikah yapmis ailesini karistirmamis. O yuzden cevap vermek istemiyor. Kafasina gore dogrulari var ama dogru ama yanlis, tavsiye de istiyor. Bu demektir ki dogru yolda. Yoksa kimseyi takmaz, buraya da yazmazdi. Ben ondan umutluyum. Bir de ben seyi sevmiyorum kiz dini nikah zaten yapmis kendince. Vay efendim nasil yaparsin, annen baban nasil izin verdi. Bunlar da dogru degil cunku yapilmis zaten. Bunlari sorsak ne olur. Suan yapacaklarini konussak, akil versek daha iyi. Bana gore yani.

ilerde pişman olabileceğini düşünüp hareket et bence yasın cok küçük cünkü.
ailen ilerde olumlu bakar o secmemiş neticede diyarbakırlı olmayı cok sacma .Allah yar ve yardımcın olsun ..inş ilerde pismanlık hissedeceğin seyler yapmazsın ..ALLAH'A EMANET OL.

Bak canım, benden 2 yaş küçüksün.
Konunu okuyup , direk yorum yapsam , kırıcı olabilirdim. Ama başka şeyler okuyarak dikkatimi dağıttım.
Ve sakince yorum yapmayı istedim.
Sakince , güzelce açıklamak istiyorum.

Şimdi;

En iyi ihtimali düşünelim mi ? Hadi gel, her şey iyi olsun.

Erkek arkadaşın çok iyi biri, sen de çok iyisin.
Elazığ ı kazandın. Aynı evde kalıyorsunuz.Tamam güzel , içinde hiçbir kötü niyet aramıyoruz şuan.
Aynı evde kalmanın içince , cinsellik de aramıyoruz. Erkek arkadaşın , cinsellik amaçlı teklif etmemiş bunu. Gerçekten iyiniyetinden ötürü teklif etmiş olsun. Her şey iyi.
Ama 1 ay , 2 ay, 3 ay derken. Sen tam 4 sene orada kalacaksın. Hiç sınıfta kalmadığını düşünürsek .......
4 seneyi çarp, 365 gün ile 1460 gün. 1460 günü çarp 24 saat ile, =35.040 saat demek.
Dakikalar ile çarpmıyorum bile.
Ve bu cinsel ilişki dediğin en fazla kaç dakika ? 3-5 dakika bir şey, o gaflet anına düşmen.
Sen bu kadar saat içinde o 3-5 dakikayı kaç kere bulursun hiç düşündün mü ?
Bunu bu şekilde düşündün mü ?
Herkes , her şey iyiniyetli bile olsa, böyle 3-5 dakikalık bir gaflete düşmek , herkesin hatası olabilir.Ateşle barut yanyana durmaz. Bir süreden sonra ten çeker birbirini, helede seviyorsan. Şeytan girer insanın aklına.
Ondan sonra da o gafletin devamı gelir. Bir bakmışsınız ki, karı koca hayatı içindesiniz.
Ve erkek arkadaşını da iyi niyetli yaptık her şey iyi olduğu için.
Gün geldi, yürümedi. Babanın gözüne battığı gibi bir gün senin gözüne de battı Diyarbakırlı oluşu.
Malum , daha işin içinde aileler yok çünkü.
Ayrılmak istedin, ayrılamazsın! Neden ? Çünkü o iş oldu dersin kendi kendine.Evlenirsin, fakat daha önce gözüne batmayanlar,gözünü oymaya başlar, kucağında çocukla ayrılırsın. Bak bu en iyi ihtimal. (En iyi ihtimalin bile sonucu kötü)

Kötü ihtimali değerlendirmek istemiyorum çünkü iyi ihtimalde bile zararlı çıkan sensin.

Son düzenleme:
Ayrıca yaşı küçük küçük diyip durmayın lütfen.
Ne küçüğü, annemin beni doğurduğu yaşta.
Yok öyle bir şey, gören de 9-10 yaşında sanacak.
Küçük diyorsunuz, dini nikah kıymasını biliyor, öğrenmiş.
Nasıl bir vicdan ise, aynı evde erkek arkadaşı ile yaşamayı düşünüyor.

Sana bir şey söyleyim mi ben ?
22 yaşındayım, annem ile babam ayrı olduğu için, babama "annemdeyim" , anneme "babamdayım" deyip, erkek arkadaşım yaşadığımız aynı şehirde evinde tek başına yaşarken, ben onun evine 1 gece olsun dahi gitmedim.
Teklif etti. NİYETİ BENİ İLGİLENDİRMEZ.KİMSENİN NİYETİNİ BİLEMİYORUZ BU ZAMANDA ÇÜNKÜ.
O teklif etti, ısrar da etti.
Ama gitmedim. Neden ? Çünkü bir yanımda ALLAHIN beni izlediğini biliyordum yukarıdan.
Bir yanımda ANNEMİN SESİ "KIZIM SANA GÜVENİYORUM" DEYİŞİ.
Bir yanımda BABAMIN YÜZÜNÜ gördüm.
Asla gizli saklı iş yapmam, yalan söyleyemem.
Neden? VİCDANIMI SUSTURAMIYORUM ÇÜNKÜ.
Hadi babanı sevmiyorsundur, hadi ananı sevmiyorsundur.
Ama ya ALLAH ?
Kİ ben şu sıra o kadar kızgınım ki babama, o kadar düştü ki gözümden, ama yine , gözümün önüne geldi yüzü.
Yapsam yapardım.
Küçük değil, kocaman kız.

Bu sakinlesmis halin mi:) Ben 25 yasina kadar bir erkekle cikmadim. Simdi butun kizlara 25 yasina kadar kimseyle cikmayin deme hakkim var mi sence. O zaten buralarda yazilanlardan birseyler ogrendi oyle gitti. En azindan kendi yararina ogrendigini umarim.

Son düzenleme:
daha cok gençsin canım ne imam nıkahı Allah aşkına.
sen bu adam için Elezıglara gıdersın
aynı evde yasarsınız bu cok sevdıgın adam senı yarı yolda da bırakabılır.oralarda psıkolojın bozuk bır sekılde ne yaparsın?
kimseye guvenme canım ayrıca ımam nıkahı da ne Allah askına okulunu bıtır bı kendıne gel sonra hukumet nıkahından sonra yaptırırsın ımam nıkahını.
aklınızca aynı evde kalmayı dusundugunuz ıcın ımam nıkahı yapıp gunahtan mı kacıyorsunuz yanlıssın canım,burda bır suru tecrubelı ablaların var kımse senın kotulugunu ıstemez aşk gozunu kör etmesın

Maalesef bu sakinleşmiş halim.
Ben tahammül edemiyorum, o benim hemcinsim sonuçta, başına kötü bir şey gelmesini istemiyorum !
Erkeklerden nefret eden biriyim , sevmiyorum artık onların iğrenç planlarını.
O yüzden de geriliyorum böylesine saf düşünen bir kızı görünce.
Bende birkaç ay öncesine kadar böyle saf düşünüyordum. Ama değmiyor bu erkekler.
O yüzden , eski halimi birinde görünce deliriyorum ben.
Bahsettiğin örnekle benimki bir değil ama canım. Seninki zararsız bir şey.
Ama şuan konumuz, sonucu çok kötü şeylere çıkabilecek bir olay.
O yüzden, ben ona gittiğim yolu göstermek zorundayım.
Onu vicdana getirmek zorundayım. İlk yorumumdakileri anlamasa bile belki ona vicdanı hatırlatırsam , fikiri 180 derece değişir.

Onu vicdana getiremezsin bu sekil. Bazen insan dusunemiyor. Askin ilk solugu, mantigin son solugudur. Sen mesela birkac ay once buraya gelsen yazsan ve sana deseydik ki erkekler boyle boyle, inanma , bize inanir miydin acaba. Kendinden ornek al ve o sekil konus. Zaten yasitsiniz anlayacaktir -ki burda yazilanlarla da birsey anlamayan insanlar var. Ben onda oyle birsey sezmedim. Cahillik yapmis. Bir daha yapacagini sanmam.

İnşallah diyorum sadece ....

İlk başta teşekkür ederim zaten bir ihtiml olarak düşündüğüm bi konudan tamamen vazgeçtim :) Erkek arkadaşımla gece konuştuk askerden geleli daha 1 hafta oldu onunda iş teklifi almış diyarbakırda eski çalıştığı yerde ama beni elazığda yalnız bırakmak istemediği için elazığda ufak tefek işler arıyormuş ben bu konuşmayı yapınca onunda içi rahatladı ben yine seni yalnız bırakmam her fırsatta gelmeye çalışırım dedi..Birde senin okulun bitene kadar gecemi gündüze katarım evimizin herbirşeysini hazır ederim dedi..bene çok mutlu oldum..Yalnız o kuzenimde kalamazsam yurtta kalmamı istiyor..Yada kendisininde güvenebileceği biriyle eve çıkmamı istedi ki bende kimseye güvvenmeden eve çıkmam zaten..

Sabahta kuzenimi aradım konuştum ev arkadaşlarından biri ayrılırsa ben gideceğim eğer ayrılmazsa kalamam çünkü çok kalabalıklarmış zaten ama yurtta kalan arkadaşlarıyla konuşup seni yalnız bıraktırmam dedi :)) ben biraz hemen arkadaş olamayan tiplerdenim ya da biri konuşmadan konuşamayanlardanım.. o yüzden yardımcı olacak inş.

Başta London2012 olmak üzere bana samimiyetle tavsiye veren herkese teşekkür ederim.. Böylece aranızada katılmış oldum :)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…