Arkadaslar niye kirici oluyorsunuz ki. Zaten hatasini anliyor ve duzeltmeye calisiyor. Bir de siz ustune giderseniz daha ters tepebilir. 21 yas okumak icin gec degil, sevgiliye gelince hali hazirda sevdigi biri var zaten birakamaz. Yeni nesil daha farkli. Biraz anlamaya calisin.
konu açıyorsunuz,tam ortasından başlayıp birşeyler anlatıyorsunuz ki yazdığınız şeyler tabii tepki toplayacak şeyler..sonra insanlar sert çıkınca başka şeylerde anlatmaya başlıyorsunuz yok öyle değildi de böyle aslında vb..biz müneccim miyiz neyin ne olduğunu siz anlatmazsanız nereden bileceğiz? beğenmediğniz yorumlarda da tepkiniz ayrı bi hoş zaten.
Bunu en başında belirtsen yani nasıl görünür diye söyleseydin daha iyi olurdu. Tüm aile babayı kandırıyorsunuz bi akraban nikahı kıyıyor annen biliyor bir şey demiyor ? Terör olayları diyorsun da ne alaka ayrıca bu yazmış oldukların inandırıcı gelmedi bana ha beni de inandırma mecburiyetin yok elbet ben kendimce cevap verdim yolu kendin seçer ve ilerlersin elbet. Elazığ gakkoş şehridir pek tasvip etmezler öyle modern vs. beraber yaşamaları bilgin olsun.
arkadaş kesin sevgilisinin askerden gelmesini ve nikah hazırlıklarının bitmesini beklemiştir
o yüzden bu yaşta üniversite okuyor
Aynı evde yaşama sadece bizim fikrimizdi belirttim annemin haberi bile yok diye siz ne diyorsunuz hala ? Babam sırf diyarbakırlı bi çocukla seviliyim diye beni okuldan almaya kalkışırken annem karşısında durdu okuluma karıştırmadığı için annemi silin bi adam o. konu çok başka yerlee gidiyor.. neyse herkese teşekkür ederim ayrı ayrı..
Henüz çok küçüksün hayatın başındasın.
İlerde hayatına malolacak hatalar yapma.
Burda bütün üyeler bu konuda hemfikir.
Ama siz denemekten ne çıkar tavrındasınız.
tamam anladım ben seni ha şunu de işte
annemin haberi yok biz kendi aramızda nikah kıydık
sizde şu soruları sormayı bırakın diye annemin haberi var dedim de bitti bu kadar
bi saattir uğraştırıyorsun bizi
yoksa bütün aile babanı karşısına almaya cesaret edemez herkes sizin kadar gözü kara değil
en iyisi ne biliyor musun oku çok büyüdüm 21 yaşındayım diyorsun ama okul hala yok ortada hep sevgili üzerine düşünceler ( her yaşta okuma taraftarıyım ama senin habire 21 yaşındayım dediğin için yazdım)
Lütfen üslubunuza dikkat edin ailesini karıştırmayın...
Ayrıca evet 21 yaşındayım ve 3 yıldır kazanamadım üniyi. çünkü bu 3 yıl çok değişik sorunlarım vardı.. 30-40 yaşımda olsam yine de denerim üniversite sınavlarımı..
Iyi de yapiyorsun. Denemeye devam. Sadece kendini ve okulunu dusun tamam mi.
Özür dilerim üstüme alındım arkadaşı anlıyorum elbet kırıcı bir şey söylemediğime de inanmaktayım ama işine gelmeyen sorulara üslup bozukluğu demesine bozuldum. Şimdi herşey toz pembe ve hayalimizdeki gibi değil hayat dikkatli olmasını istedim o kadar. Soruma cevap vermek istemiyorum demesi yeterli gelirdi.
Teşekkür ederim tekrar sonuçta tanımadığınız biriyim ama çok yarımcı oldunuz.. Borçluyum yolumu düzgünce gösterdiğiniz için.. azim sonu başarıdır diye boşuna dememişler 3. yılımda oldu ama olsun değdi diye düşünüyorumm :) tekrardan saolun
Sormak var, sormak var. Soylemek var soylemek var. Bazi seyler zoruna gidebilir. Bu yasinda okuyamazsin 21 olmussun, hala okuyamadin mi ne demek . Buna biz mi karar mi veriyoruz bu bir. Bu yasta evlenme deriz , 30 u gectin mi evde kaldin deriz. Herkesin hayati farkli. Neler yasadigini bilemeyiz. Herkeste ailesi hakkinda hassastir, konu sahibi de oyle o yuzden karistirmayin diyor. Ben de dini nikaha karsiyim, ayni evde kalmasina karsiyim. Bunu da kendisine belirttim zaten. Genel yazdim sana denk geldi. Ustune alinma.
3, 5 onemli degil. Bazen bitiriyorlarda is bulamiyorlar oyle dusun. Onemli olan hayatin hakkinda dogru karari vermek gecte olsa. Is durumunu dusun. Okul bitince isin hazir mi onu dusun o daha onemli. Sonra evliligi dusunursun.
ygs2 puanı hemşirelik..
Onun bende bilincindeyim ki okuması ile ilgili zaten bir şey demedim kibarca sordum annesinin nasıl müsade ettiğini.
Ayrıca yaşı küçük küçük diyip durmayın lütfen.
Ne küçüğü, annemin beni doğurduğu yaşta.
Yok öyle bir şey, gören de 9-10 yaşında sanacak.
Küçük diyorsunuz, dini nikah kıymasını biliyor, öğrenmiş.
Nasıl bir vicdan ise, aynı evde erkek arkadaşı ile yaşamayı düşünüyor.
Sana bir şey söyleyim mi ben ?
22 yaşındayım, annem ile babam ayrı olduğu için, babama "annemdeyim" , anneme "babamdayım" deyip, erkek arkadaşım yaşadığımız aynı şehirde evinde tek başına yaşarken, ben onun evine 1 gece olsun dahi gitmedim.
Teklif etti. NİYETİ BENİ İLGİLENDİRMEZ.KİMSENİN NİYETİNİ BİLEMİYORUZ BU ZAMANDA ÇÜNKÜ.
O teklif etti, ısrar da etti.
Ama gitmedim. Neden ? Çünkü bir yanımda ALLAHIN beni izlediğini biliyordum yukarıdan.
Bir yanımda ANNEMİN SESİ "KIZIM SANA GÜVENİYORUM" DEYİŞİ.
Bir yanımda BABAMIN YÜZÜNÜ gördüm.
Asla gizli saklı iş yapmam, yalan söyleyemem.
Neden? VİCDANIMI SUSTURAMIYORUM ÇÜNKÜ.
Hadi babanı sevmiyorsundur, hadi ananı sevmiyorsundur.
Ama ya ALLAH ?
Kİ ben şu sıra o kadar kızgınım ki babama, o kadar düştü ki gözümden, ama yine , gözümün önüne geldi yüzü.
Yapsam yapardım.
Küçük değil, kocaman kız.
Bu sakinlesmis halin mi:) Ben 25 yasina kadar bir erkekle cikmadim. Simdi butun kizlara 25 yasina kadar kimseyle cikmayin deme hakkim var mi sence. O zaten buralarda yazilanlardan birseyler ogrendi oyle gitti. En azindan kendi yararina ogrendigini umarim.
Maalesef bu sakinleşmiş halim.
Ben tahammül edemiyorum, o benim hemcinsim sonuçta, başına kötü bir şey gelmesini istemiyorum !
Erkeklerden nefret eden biriyim , sevmiyorum artık onların iğrenç planlarını.
O yüzden de geriliyorum böylesine saf düşünen bir kızı görünce.
Bende birkaç ay öncesine kadar böyle saf düşünüyordum. Ama değmiyor bu erkekler.
O yüzden , eski halimi birinde görünce deliriyorum ben.
Bahsettiğin örnekle benimki bir değil ama canım. Seninki zararsız bir şey.
Ama şuan konumuz, sonucu çok kötü şeylere çıkabilecek bir olay.
O yüzden, ben ona gittiğim yolu göstermek zorundayım.
Onu vicdana getirmek zorundayım. İlk yorumumdakileri anlamasa bile belki ona vicdanı hatırlatırsam , fikiri 180 derece değişir.
Onu vicdana getiremezsin bu sekil. Bazen insan dusunemiyor. Askin ilk solugu, mantigin son solugudur. Sen mesela birkac ay once buraya gelsen yazsan ve sana deseydik ki erkekler boyle boyle, inanma , bize inanir miydin acaba. Kendinden ornek al ve o sekil konus. Zaten yasitsiniz anlayacaktir -ki burda yazilanlarla da birsey anlamayan insanlar var. Ben onda oyle birsey sezmedim. Cahillik yapmis. Bir daha yapacagini sanmam.
Onu vicdana getiremezsin bu sekil. Bazen insan dusunemiyor. Askin ilk solugu, mantigin son solugudur. Sen mesela birkac ay once buraya gelsen yazsan ve sana deseydik ki erkekler boyle boyle, inanma , bize inanir miydin acaba. Kendinden ornek al ve o sekil konus. Zaten yasitsiniz anlayacaktir -ki burda yazilanlarla da birsey anlamayan insanlar var. Ben onda oyle birsey sezmedim. Cahillik yapmis. Bir daha yapacagini sanmam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?