- 30 Mart 2016
- 1.373
- 1.456
- 48
Folic asidin birebir hamileliğe faydası var mı bilmiyorum ancak hamilelik öncesi 3 ay ve hamilelik sürecindeki ilk 3 ay kullanımını öneriyorlar.ben hamilelik düşünmeye başladığımda eczaneye giderek bunun teyidini alıp başlamıştım folic aside, markası fln önemli değil.İlk ay denedik olmadı ama ben telefondaki takvime göre denediğim için zaten ovulasyon tarihim yanlışmış,, ikinci ayda hem ovulasyon testi kullanıp tarihi kesinleştirdim hem de bi 5 gün kadar incir havuç kürü yapmıştım, sonra beceremedim bıraktım,etkisi oldu mu bilmiyorum ama hamileyim.Buarada ben folic asit ilacını aldım canım ama senin dediğin markadan yoktu folbiol verdi eczane deki kız. Dün akşam bi tane içtim sence olur mu faydasi
Anladım canım bakalım bende durumlar ne olacak 10 gün falan var adetimeFolic asidin birebir hamileliğe faydası var mı bilmiyorum ancak hamilelik öncesi 3 ay ve hamilelik sürecindeki ilk 3 ay kullanımını öneriyorlar.ben hamilelik düşünmeye başladığımda eczaneye giderek bunun teyidini alıp başlamıştım folic aside, markası fln önemli değil.İlk ay denedik olmadı ama ben telefondaki takvime göre denediğim için zaten ovulasyon tarihim yanlışmış,, ikinci ayda hem ovulasyon testi kullanıp tarihi kesinleştirdim hem de bi 5 gün kadar incir havuç kürü yapmıştım, sonra beceremedim bıraktım,etkisi oldu mu bilmiyorum ama hamileyim.
inşallah hayırlı olan olur. Olursa hep birlikte burda seviniriz, ama olmazsa Allah aşkına üzülme.Stres baş düşmanı, klasik ama gerçekten kafaya takmadığın ay hamile kalıyorsun.Anladım canım bakalım bende durumlar ne olacak 10 gün falan var adetime
Aynı kaderi paylaşıyoruz. Bende telefona göre yaptığım için günü tutturamayanlardanm :) meğersem 4 gün erken yumurtluyormuşm ama inofolic etkisi de olabilir tam bilmiyorumFolic asidin birebir hamileliğe faydası var mı bilmiyorum ancak hamilelik öncesi 3 ay ve hamilelik sürecindeki ilk 3 ay kullanımını öneriyorlar.ben hamilelik düşünmeye başladığımda eczaneye giderek bunun teyidini alıp başlamıştım folic aside, markası fln önemli değil.İlk ay denedik olmadı ama ben telefondaki takvime göre denediğim için zaten ovulasyon tarihim yanlışmış,, ikinci ayda hem ovulasyon testi kullanıp tarihi kesinleştirdim hem de bi 5 gün kadar incir havuç kürü yapmıştım, sonra beceremedim bıraktım,etkisi oldu mu bilmiyorum ama hamileyim.
Canım ben hamilelikte gittiğim doktoruma sormuştum folbiole devam edeym mi diye. Folbiol çok az gelir dedi onu bırak femamed diye bi folikasite başla dedi. İçinde çinko, b12, iyot ve 400 mg folikasit varmş. Senin kullandığın folbiol 50 mg. Bence folik-1 bulmaya çalış derim ben.Anladım canım bakalım bende durumlar ne olacak 10 gün falan var adetime
Ovulasyon testini çıkaranlardan Allah razı olsun, yoksa daha çok denerdim :) incir-havuç kürünü uygulayın ama,zaten sağlığa faydalı bir kür.incir kaynatınca yumurta gibi görüyorsun yüzlerce incir çekirdeği dibe çöküyor. eşe hiç çalışmamıştım ben, adetimi bekliyordum ona keçiboynuzu içirecektim :) gerçi doktora gitmemişim yumurtlamada sorun var mı, eşin sperm az mı hareketsizmi vs.Kafama göre bişiler yaptım, bolda dua ettim.Hamileliği Rabbim nasip etti, haa daha kese fln görmedik, sağlıklı ilerler mi bilmiyorum ama en azından hamile kalabildiğimi anlamam açısından çok güzel bir deneyim oldu.Rabbim isteyen herkese yaşatsın bu duyguyu.Aynı kaderi paylaşıyoruz. Bende telefona göre yaptığım için günü tutturamayanlardanm :) meğersem 4 gün erken yumurtluyormuşm ama inofolic etkisi de olabilir tam bilmiyorum
Bende bu ay kendm hergün bir iki incir, bi avuç kabakçekirdeği, üç tane de karanfil çiğnedm hergün. Ben daha çok eşime çalştımhergün bal tarçın çörekptu karışımı bi kaşık aç karnına yedi. Üç tne incir ceviz, bi avuç kabak çekirdeği ve bitter çikolata yedi
İnşallah bu ay bi sonuç elde ederiz :)
Bende bilmiyorum eşimde problem olup olmadığını ama ben zaten hamile kalmıştım eşimde bi problem olduğunu zannetmiyorum. Sadece spermlerin çoğalmasını istediğim içn bunları yaprım şansımız artsn diye :)Ovulasyon testini çıkaranlardan Allah razı olsun, yoksa daha çok denerdim :) incir-havuç kürünü uygulayın ama,zaten sağlığa faydalı bir kür.incir kaynatınca yumurta gibi görüyorsun yüzlerce incir çekirdeği dibe çöküyor. eşe hiç çalışmamıştım ben, adetimi bekliyordum ona keçiboynuzu içirecektim :) gerçi doktora gitmemişim yumurtlamada sorun var mı, eşin sperm az mı hareketsizmi vs.Kafama göre bişiler yaptım, bolda dua ettim.Hamileliği Rabbim nasip etti, haa daha kese fln görmedik, sağlıklı ilerler mi bilmiyorum ama en azından hamile kalabildiğimi anlamam açısından çok güzel bir deneyim oldu.Rabbim isteyen herkese yaşatsın bu duyguyu.
Canım hayırlısı olsun, Allâh kucağına almayı nasip etsin inşallah.İnofolic şase kullan tadi olmayan bi toz suyla karistirip iciyorsun biraz pahali ama cok faydasi var ozellikle hamilelik planlamasinda kullaniliyor diger folik asitler gibi degil ben de hamile kalmadan once kullandim.
Ve en onemli husus da gunlerini iyi takip et playstoreda pepapp diye bir adet takvimi uygulamasi vare onu cok kullandim ne kadar takip etsen de sistemli bi sekilde olmuyor illaki bi yardim al bu gun konusunda.
Onun disinda oyle koca kari ilaclarina falan inanmiyorum herseyi secip her yemegi yemeyen bi insanim yeterince dikkatli besleniyorsan sorun yok allah verecekse verir zaten.
En buyuk etken de stres.
Kendini kaptirip dusuncelere dalip durmadan cocuk cocuk diye hem kendini hem de esini huzursuz etme ben yaptim bi faydasi olmadi ustune ustluk cinsel hayatin da mahvoluyor bu yuzden.
Dedigim gibi bi kadin dogumcuya gidersen o da inofolic onerecektir eger baska bir problemin yoksa.
Gerisi allaha kalmis sabirli ol allah hayirli evlatlar versin cumlemize..
Canım hayırlısı olsun, Allâh kucağına almayı nasip etsin inşallah.
Sen sadece inofolic kullanarak ve yediklerine dikkat edip te mi hamile kaldın hayatm?
Bende bu ay inofolic kullandım. Çoğu kullanan da kullandığı ay hamile kalmş. Hatta Bizzat bi ablamm geçen ay onu kullanarak hamile kaldı. Yumurtlamada çok büyük bi katlı sağlıyormuş.
İnşallah bu ay bendede işe yarar, ama onun sayesinde (bence) telefondaki prgramdan 4 gün erken yumurtladım. Bence etkisi büyük..
Şöyle soyliyim ben 2 yildir evliyim ilk zamanlar istemedik her genc cift gibi biraz evliligin tadini cikaralim dedik
Sonra 6-7 ay gibi bi sure denememiz oldu o ara doktora gittim ama devlete gitmistim bi sorun var mi yok mu diye haliyle devlette insana bakmiyorlar ilgilenmiyorlar.
7.ayda ozel bi hastaneye gittik doktor zaten hamilelik istedigimi duyunca direk inofolic verdi ama soyle bi durum var ki iki hafta sonra ogrendik ben zaten hamileymisim gittigimde doktora
biz denerken gercekten cok stres olduk acaba cocugumuz olmiycak mi anne baba olamiycaz mi vesaire herkes gibi cok dert edindik bu da cinsel hayatimiza yansiyordu.
Adeta bi gorev gibiydi yani bizim icin iliski o kadar soyliyim.
Sonra bahsettigim uygulamayi indirdim ve sadece orda belirtilen gunlerde ve onu da kasmadan gayet akisina birakarak deneme yaptik artik olursa olur olmazsa da napalim kafasina gittik ki zaten tutturmusuzyani onun disinda acayip kurler meyveler falan yemedim hic sadece cok asiri su icen bi insanim belki bunun etkisi vardir varsa.
Ben tamamen strese bagliyorum ama.
Ayy ne güzel canm yaa.. Ne güzel anlatmışsın çok teşekürler
Bizde 1 sene mecbur yapamadık :) eşim şehirdışna gitti çalşmak için. Geldi alışalm derken sonra çocuk istedik. İlk ay olmadı iknci ay tuttu oda geç döllenme olmş. 10 haftalıkken ocak aynda düştü. Şubattan beride deniyoruz ama sanrım günleri tutturamıyorduk :) bu ay ovulasyon ce inofolic denedim bakalım hayırlısı.. Dualarını esirgeme lütfen
Sonuç ne oldu canım. İnşallah olumludur. Aslında ben daha çok yeni evliyim ama sanki böyle hiç çocuğum olmicak miş gibi hissediyorum
Yumurta kalitesini arttırmak için ne yapmam gerekiyor bunun için doğal bir yöntem var mı
Canım ben düşük yaşayınca daha çok bi heves bi.istek oldu hemen olsun istedim. Ayrıca herkes düşükten sonra kolay tutuyor dedi iyice heveslendirdiler. Ama hiçte öyle değilmş yani. Tbikide en önemlisi bizim sağlığımız ona dikkat ediyoruz. Şuan oluruna bıraktım ymurtlama da geçti bekleyişteyiz rabbim hayırlısı neyse nasip eder inşallahHayirlisiyla insallah allah gonlune gore bi evlat verir ama acele etmemeni sabirli olmani oneririm.
Sonucta hem dusuk yapmissin hem de dedigim gibi ben 7 aylik bi surecten soz ettim.
Hangi kadin dogumcuya gidersen git sebepsiz yere 1 yildir cocuk sahibi olamiyorsan eger ancak ozaman tedaviye basliyorlar.
Yani daha zamanin vardir belki allah sana ve esine saglik versin gerisi hallolur allahin izniyle :)
Elimden geldiğince öyle yapmaya çalışıyorum canımhiç öyle düşünme pozitif ve umutlu ol herzaman .
Ben burdayım canıım :)Kızlar ordamisiniz bi sorum olacaktı
Hoşgeldin canım :) kuzum yaa birseyi çok merak ettim ovulasyan testinı yakaladım ama bende hiç öyle anlatıldığı gibi uzayan akıntı gelmedi normal beyaz akinti oluyor bide kasiklarim hâlâ ağrıyorBen burdayım canıım :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?