• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tayin... Gitmek İstemiyorum

nasıl yani çalışmayacaksın dedi ve çalışmadınız mı?
e o zaman eşiniz muhtemelen şöyle düşündü, daha önce kabul etmişti şimdi de eder.

neden kendinize bu kötülüğü yaptınız?
bence babanız buna daha çok üzülmüştür, o kadar okuttuğu kızı bi adamın çalışmayacaksın demesiyle diplomalı ev hanımlığını kabul ediyor.

Başlarda çalıştım. ücretli ogretmenlık yaptım. atama olmadı. Nasıl kı esya taksıtımız bıttı dönem bitti. yenı donemde ıstemedı calısmamı. sonra bebek oldu zaten. küçük falan daha derken kaldı.. dedıklerınızde teorık olarak haklısınız ama pratıkte oyle olmuyor ne yazık kı bende evlenmeden once sızın gıbı soyluyrdum. işin içine gırınce boyle oldu..

Babanın durumu olmasa Balıkesir memur ve çocuk yetiştiren birisi için ideal bir yer. Bir çok arkadaşım oraya tayin için uğrasıyor ama mümkün degil açık yok olan da çok sapa yerlerde. Bandırma filan olursa İstanbula gidiş geliş kolay. Sakin ekseri memur çalışan insanların olduğu temiz bir il. Dediğim gibi babanın durumu olmasaydı tavsiye edebilirim.

Arkadaşım boşanma ya..Tabi ki ailene değer ver ama boşalacak kadarda abartma.Kendi çekirdek ailene de değer ver eşin neredeyse sende orda ol sizde bir ailesinin. Ve eşinizi memleketin en güzel şehirlerden birine tayin istemiş.Millet oralara tayini çıksın diye yıllarca bekliyor..Üstelik İstanbul'da yakın arkadaşım Ayvalıktan ev aldı ve fırsat buldukça oraya gider gelir güzel doğasından kopamaz.
Babam kanser olmasa kızımı şifamsın dıye sevmese daha kolay olacaktı benım ıcın her sey emın olun. Babam cok duskun bana. Tek kızım, ilk evladım. İlk torunu ben verdım. Ve tek... Kolay olmuyor hanımefendı kanserlı asırı duygusal olan 60 yasına dayanmıs bır babadan oyle kocan daha rahat luks yasayacak dıye ayrılması.....

okudum şimdi
ve eşiniz uzlaşmacı davranmamış siz de davranmayın diyorum artık
adam meğer iyi niyetli değilmiş
ben geçim sıkıntısı çektiğini ve istNbuldan yorulduğunu
çocuğunu daha güvenli daha sakin bir yerde büyütmek istediğini düşünmüştüm
ama pek öyle değil sanırım

sorsanız çocugu ıcınmıs. Daha ıyı yetıstırecekmıs cocugunu. Ama ılk soyledıgı gerekcelerı ben sıkamam ben rahata alıskınım rahat yasayacagım her ıstedıgımı yapacagım cebe kalan 2400 lıra yetmıyor olmuyor. Her sey de vardır evımızde . Her ıstedıgımızı de yapabılırız. 2biner lıralık telefonlarımız var. Sıkışıyorsa da her ıstedıgını yapıp sıkısıyor. delirmek uzereyım ya. ne olacak bu işin sonu... :(

diğer yorumları okumadım ama
baban herhalukarda etkılenecek bence
yuvanı dagıtınca uzulmeyecegını mı sanıyorsun
eger baska sorunlarınız varsa ayrılın ama bence torun dede ılıskısı ıcın bosanmak bana cok sacma geldı

diğer yorumları okumadım ama
baban herhalukarda etkılenecek bence
yuvanı dagıtınca uzulmeyecegını mı sanıyorsun
eger baska sorunlarınız varsa ayrılın ama bence torun dede ılıskısı ıcın bosanmak bana cok sacma geldı
üzülecek evet ama normal bır dede torun ılıskısı olsa bende sızın dedıgınız gıbı kolayca karar verebılırdım. Ama hasta olunca işler degısıyor. benım ıcın alacagım marka kıyafetler bınecegım luks araba kanser hastası olan ve ne kadar daha hayatta kalacagı bellı olmayan babama bu hasretı yasatmaktan daha onemlı degıl , olamaz.

üzülecek evet ama normal bır dede torun ılıskısı olsa bende sızın dedıgınız gıbı kolayca karar verebılırdım. Ama hasta olunca işler degısıyor. benım ıcın alacagım marka kıyafetler bınecegım luks araba kanser hastası olan ve ne kadar daha hayatta kalacagı bellı olmayan babama bu hasretı yasatmaktan daha onemlı degıl , olamaz.
pekı aılenın fıkrını aldınmı özellıkle annenle bı konussan cok buyuk ıkılende oldugunu belkı hem bı yol gosterır hemde gıdecek olsan bıle senı rahatlatacak bıseyler soyleyebılır ona gore rahat karar verırsın

pekı aılenın fıkrını aldınmı özellıkle annenle bı konussan cok buyuk ıkılende oldugunu belkı hem bı yol gosterır hemde gıdecek olsan bıle senı rahatlatacak bıseyler soyleyebılır ona gore rahat karar verırsın
konuştum. beklemede kal sessız kal. Tayın cıkarsa bakarız de dıyor. Zavallılar uzuluyor ya. Byefendının aılesı cok taraflı oldukları ıcın ogullarını kardeslerını savunacaklar onu ıyı bıldıgımden onun tarafından kımseye acamadım bu konuyu. uzulen hep ben ve benım aılem oldu maalesef

Babanız kanser hastası olsa, kızınızı bana şifa oldun öyle bir zamanda geldin ki dese, anneniz ıltıhaplı eklem romatizması yuzunden ellerını kımıldatamıyor olsa, tek kız ılk evlat olsanız tek torun veren olsanız sız boyle yapabılır mıydınız kolayca?
Herhalde ben de gitmezdim.
Hem eşinize evlilik zor gelmiş, araba alacak rahat yaşayacak. Bırakın gitsin.
Bence döner de o. Bana öyle geliyor

hala aynı yatakta yatıyoruz. yatagın en ucunda olsa da yatagı ayırmadı. Daha persembe guunu ıkıncı cocuk planı yapıyordu. Ben sevmedıgını dusunmuyorum...
Sizi üzmek için soylemedm inanın diğer yorumlari ve verdiğiniz cevaplarida okumadım ama insn rahat yaşamak yok araba bilmem ne almak için nasıl yuvasını yıkmayı göze alırki

Sizi üzmek için soylemedm inanın diğer yorumlari ve verdiğiniz cevaplarida okumadım ama insn rahat yaşamak yok araba bilmem ne almak için nasıl yuvasını yıkmayı göze alırki
bılmıorym ınanın bılmıyorum kızım da olmasa kafayı tırlatırdım herhalde. o var da dızgınlıyor benı...

Sen eşinden yana mutlumusun. Tüm sorunun kökü bu.

Mutluysan balıkesir uzak değil. Kadıköy- balıkesri feribotu hergün var. İstanbulda trafikte geçirdiğin saat kadar sürüyor bir bakıma.

Ama mutlu değilsen, boşanmak dünyanın sonu değil.

Sen çalışıyormusun? Gelirin eşininkinin ne kadarı. Bu kadar rahatlığı isteyen adam karısından gelen paradan vazgeçemez. Yok çalışmıyor veya kira benzeri gelirin yoksa ben nereye sende oraya der

Blof yapiyor esiniz. Inanmayin. Eger ayrilmak istiyorsan ayrilalim diyin. Nasil olsa yola gelecektir

Allah babanıza tez vakitte Ya Şafi isminin tecellisiyle hayırlı, kalıcı, tam bir biçimde şifa versin inşaAllah. Rabb'im ailesine, size de Ya Sabur ismiyle sabır versin bu zorlu imtihan yolunda..(AMİN)

Arkadaşım bana düşmez ama tayin yüzünden hiç boşanılır mı? Bir yuva kolay kurulmuyor ve öyle Allah korusun çok kötü şeylerinizde yoksa evliliğinizde insan yuvasını bozmamak için çaba göstermeli. N'olursun acele karar verme. Eşinle işi inada bindirme.

Hepiniz için hayırlısı ne ise o yolları açması için yüce Allah'a sığınıp O'ndan hayatınız, aileniz için doğru, iyi, hayırlı olanı iste. O zaman hiç kuşkusuz Rabb'im hayırlı olanı size yaşatacaktır.

Allah yardımcınız olsun..

Ailenizle aynı şehirde yaşamak onuruna dokunmuş anlaşılan(!) Var böyleleri, kız tarafının olduğu şehirde yaşamayı erkekliğine hakaret sayan. Hasta babanız da umrunda değilmiş madem, o da sizin umrunuzda olmasın. Bırakın gitsin. Düşmez kalkmaz bir Allah. Ömür boyu sağlık garantisi var kendisinin galiba. Boşanmayı da teklif etmiş zaten. Gözden çıkarılmışsınız. Bırakın defolup gitsin.

Şimdi diyelim ki balıkesir e gittiniz.
Haftada bir ya da 10günde bir kızınızı alıp ailenize gelip 2-3gün kalmak isteseniz eşiniz ne der buna?
Hayır gitmeyeceksin der mi?
Eğer anlayış gösterecekse gidin derim eşinizle ama yok laf edecekse cehennemin dibine kadar yolu var derim.

Allah korusun kötü düşünmek istemiyorum ama yarin öbür gün babanizi kaybederseniz onun yaninda olmadiğiniz her an için kendinizi deli gibi suçlu hisseder, vicdan azabi çekersiniz.
Iki adimlik yer de değil ki her istediğinizde babanizi görebilesiniz. Torununu ondan mahrum etmeyin derim.
Kaldi ki daha rahat yaşamak adina hemen sizden boşanmayi düşünen, sizi gözden çikaran bi eş var karşinizda. Size çok da bağli biri gibi görünmüyor. Tercih sizin..

Back
X