• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tayin... Gitmek İstemiyorum

Babanız kanser hastası olsa, kızınızı bana şifa oldun öyle bir zamanda geldin ki dese, anneniz ıltıhaplı eklem romatizması yuzunden ellerını kımıldatamıyor olsa, tek kız ılk evlat olsanız tek torun veren olsanız sız boyle yapabılır mıydınız kolayca?
Pardon da o zaman niye evledin?

Merhaba kızlar.

İstanbul'da yaşıyorum.
Eşim tayin istedi, benim ailem burda ve gıtmek ıstemıyorum. Ya bosanacagız anlaşmalı olarak ya da gelırsın, zorla gelmenı de ıstemıyorum ama kararımdan da dönmeyeceğim. bu durumda bosanalım dedi.

10 aylık bir kızım da var. Babam kanser hastası. Umrunda degılmıs dedesi torununu sevecek dıye sıkamazmıs kendını. Rahat yasamak ıstıyormus.

Ben cok arada kaldım. Cok uzgunum cok mutsuzum. Ne yapacağımı bılmıyorum.

Bana nasıl dusunmem ve hareket etmem gerektigi konusunda yardımcı olun lutfen.

Bır de eşim balıkesıre tayın ıstemıs. Nasıl bır yerdır? en nezih kirası uygun cocuk yetıstırılebılecek, Istanbuldan gıdıp Dr yadırganmayacak ilçesi hangısıdır? Eger boşanmayı tercih etmezsem bunları da bilmek istiyorum.
Burada yasayan arkadaşlar bılgı verebilirler mı?
Size gerçekçi yorum yapayım..
Benim babam da akciğer kanserinden vefat etti. Sadece büyük abla evliydi. Ablam biraz bizden uzakti her zaman gelmezdi öyle, kimsede ah vah etmedi. Anne babamdan 1 kez sitem duymadı ablam. Evlenmenin tek taraflı olmadığını unutmayın eşiniz çok haklı belli ki gecinemiyor rahat İstanbul da. Zaten maaşın bir kısmı kirada, neden daha rahat şehirde yaşamak varken orda devam etsin?
Babaniz ne kanseri bilmiyorum ama unutmayın ki artık sizin de ayrı bir yasantiniz var. Herşeyi anne babanıza gore ayarlayacaksaniz evlenmeyip evde oturmaniz gerekiyordu. Eşinize yazık değil mi?

Kira verdikten sonra geriye kalan 2400 lira yetmiyormuş. Daha rahat yasamak ıstıyormus. Araba almak ıstıyormus. Sıkamazmıs. Babamın hastalığı umrunda degılmıs. Onceki konuma bakabilirsinız. Babam kızımı severken bana sıfa oldun sen dıye sevıyor. Ben ona bunu nasıl yaşatırım. Dedesi torununu sevecek dıye ben burda kalamam dıyor.
Esiniz maddi acidan dogru dusunuyor.istanbul pahali bir sehir.dedesi konusunda yanlis dusunuyor.
Balikesir istanbula uzak degil sik sik gidebilirsiniz.
Bence bosanmayin bunu ailenizde istemez

Merhaba kızlar.

İstanbul'da yaşıyorum.
Eşim tayin istedi, benim ailem burda ve gıtmek ıstemıyorum. Ya bosanacagız anlaşmalı olarak ya da gelırsın, zorla gelmenı de ıstemıyorum ama kararımdan da dönmeyeceğim. bu durumda bosanalım dedi.

10 aylık bir kızım da var. Babam kanser hastası. Umrunda degılmıs dedesi torununu sevecek dıye sıkamazmıs kendını. Rahat yasamak ıstıyormus.

Ben cok arada kaldım. Cok uzgunum cok mutsuzum. Ne yapacağımı bılmıyorum.

Bana nasıl dusunmem ve hareket etmem gerektigi konusunda yardımcı olun lutfen.

Bır de eşim balıkesıre tayın ıstemıs. Nasıl bır yerdır? en nezih kirası uygun cocuk yetıstırılebılecek, Istanbuldan gıdıp Dr yadırganmayacak ilçesi hangısıdır? Eger boşanmayı tercih etmezsem bunları da bilmek istiyorum.
Burada yasayan arkadaşlar bılgı verebilirler mı?
Cnm benim baban için geçmiş olsun. Ama istanbul çok pahalı bir şehir ben bile çift maaşla orda yaşamak istemiyorum açıkçası

Böyle bir tehdit çok çirkin. Eşinizin sözleri nasıl bir insan olduğunu gösteriyor. Çok üzüldüm sizin adınıza. Allah vicdanlı insanlarla karşılaştırsın.

Eşinize hak veriyorum İstanbulda çocuk büyütülmez..Yaşanacak yer olmaktan çıktı artık kirlilik güven sorunu her gün başımıza ne gelecek kaygısı trafik!
Balıkesir çok güzel biyerdir sizin de seveceğinize eminim ilçeleri de keza öyledir..İstanbula da çok uzak değil ayrıca rahat rahat gidip gelebilirsiniz

Insanlar nedense "bir tayin yuzunden mi bosanacaksin, o zaman neden evlendin"e saplanip kalmis durumda.
Iki tarafi da dinlemeden kesin karar verilemez fakat biri kalkip da "babanin hastaligi beni ilgilendirmiyor" dese o insanin hayatimda yeri olmaz. Ki o kisi bir de ESIM olacak. Kimse burada tayinden konusmamali apacik bir vicdansizlik ve saygisizlik varsa.

Umarim ki konu sahibinin anlatmadigi seyler vardir ve esi sadece bir sinirle sarf etmistir o cumleyi, yoksa cok ayıp ve cok yazik.

İlk bikaç cümle o kadar vicdansızca geldi ki... Eşinizde merhamet duygusu ya yok yada körelmiş.
Amaç üzüm yemek değil bağcıyı dövmek diye bir tabir vardır.
Direk bunu yüzünüze böylece söyleyebildiyse, aslında uzun zamandır sizden zaten vazgeçmiş diye bir algı oluştu bende.
Aklım almıyor, sizi gerçekten sevdiğine eminmisiniz?

O kadar umrunda degıl işte. Verecegı nafaka zaten oraya gıdınce gecmeyı dusundugu kara denk gelecek. Saf.
iyi de bildiğim kadarıyla balıkesir de ucuz bir şehir değil ki..arkadaşımın tayini oraya çıktı..kiralar pahalı düzgün ev bulamıyoruz diye şikayet eder hep..yani kiradan yana pek bir karı olmayacak..Allah yardımcınız olsun gerçekten zor bir durum..en baştan size söz vermemiş olsa anlayabilirdim şehir değiştirme isteğini ama bu tek başına verilebilecek bir karar değil ki..sizinde hayatınız..neyse ki Allahtan memleketine istememiş tayin.beterin beteri de olabilirdi.

Tabiki de boşanma. Eğer seninle birlikte karar almadan plan yapıp uygulayacak biriyle evlendiysen bunu zaten baştan kabul etmişsin demektir. Bu tür ihtimaleri evlenmeden önce tartıp düşünmek gerekir. Böyle bir şey için boşanılmaz.

Kimse de sana şöyle düşünmelisin diyemez. Düşünme mantığı çok uzun bir süreç ile kazanılır canım "doğru düşünce şudur" diyenlerin peşine takılırsan yanlış yaparsın.

Sadece kendim adına şu kadarını söyleyebilirim, nacizane kişisel görüşümdür, kocanı ve çocuğunu seviyorsan onunla b irlikte git derim. O çocuk babasız napacak anasız napacak. Eğer dövme sövme itip kakma varsa o ayrı. Öyle ortamda çocuk büyütülmez. Ailene gelecek olursak kocanla uçak bileti konusunda konuş derim. Sık sık uçak bileti parasını vermeyi kabul ederse arkana bile bakma kocanla git. Ama en önemlisi NASIL DÜŞÜNME. GEREKTİĞİ SANA KALMIŞ VE EN DOĞRUSUNU KENDİN BİLİRSİN.

Allah babana da acil şifalar versin. Durumun gerçekten çok zor ama kendine güvenmeli vene yapacağına en doğru şekilde karar vermelisin canım benim.

İlk bikaç cümle o kadar vicdansızca geldi ki... Eşinizde merhamet duygusu ya yok yada körelmiş.
Direk bunu yüzünüze böylece söyleyebildiyse, aslında uzun zamandır sizden zaten vazgeçmiş diye bir algı oluştu bende.
Aklım almıyor, sizi gerçekten sevdiğine eminmisinizcanım
Aklım almıyor, sizi gerçekten sevdiğine eminmisiniz?

Canım ben de koca ile ilgili aynı şeyleri düşündüm ama üzmemek için söylemedim açıkçası. Ama haklısın ne diyim.

Babanız kanser hastası olsa, kızınızı bana şifa oldun öyle bir zamanda geldin ki dese, anneniz ıltıhaplı eklem romatizması yuzunden ellerını kımıldatamıyor olsa, tek kız ılk evlat olsanız tek torun veren olsanız sız boyle yapabılır mıydınız kolayca?
Esiniz ne kadar kotu bi insanmis ya Allah yardimciniz olsun baban o durumdayken boyle diyebilmek....

Sirf bu sebep icin bosanilmaz. Babaniz kendi yüzünden bosandiginizi öğrenince daha cok üzülür.

Soylersiniz tayinimiz cikti ama 2 haftada bir geliriz yine, olmadi siz gelirsiniz sizede degisiklik olur deseniz tatli dille, hic sorun olmaz bence.

Torununu az göreceği icin uzulmekle kizinin bosanmasina sebep olupta uzulmek kiyaslanamaz bence.

Siz ailenize tatlilikla soylerseniz uzulmezler.

Ama sanirim siz evliliginizide devam ettirmek istemiyorsunuz. Öyleyse bosanirsiniz diycem ama cocukta cok küçükmüş.

Sirf bu sebep icin bosanilmaz. Babaniz kendi yüzünden bosandiginizi öğrenince daha cok üzülür.

Soylersiniz tayinimiz cikti ama 2 haftada bir geliriz yine, olmadi siz gelirsiniz sizede degisiklik olur deseniz tatli dille, hic sorun olmaz bence.

Torununu az göreceği icin uzulmekle kizinin bosanmasina sebep olupta uzulmek kiyaslanamaz bence.

Siz ailenize tatlilikla soylerseniz uzulmezler.

Ama sanirim siz evliliginizide devam ettirmek istemiyorsunuz. Öyleyse bosanirsiniz diycem ama cocukta cok küçükmüş.

Doğrusu çok güzel bir cevap olmuş ben de buna benzer bir cevap atmıştım ama sizinki daha net olmuş doğrusu. Kesinlikle katılıyorum.

Boşanmak bir kere dile geldiyse, sonu boşanmak olur diye düşünüyorum. Eşiniz boşanmak istiyor

O gitmekte kararlıymıs, bende gıtmek ıstememekte. Bunun ortası yokmus. Bosanıp herkes ıstedıgı hayatı ıstedıgı ınsanlara gecırebılırmıs. Zorla Degılmıs.
Ama siz boyle inatlasarak bi cozume ulasamazsiniz.

Sirf babaniz icin kendi cocugunuzu bir omur babasindan uzak birakacaksiniz, bunun farkindamisiniz?

Hatırlıyorum konunuzu.böyle bi insan için asla terketmeyin ailenizini.düşünceli biri olsa babanızın hatrına kalırdı.

Back
X