Tayin sorunsalı, ev yapma işleri...

maydanozsuyu

My little sunshine🌞
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2019
3.482
6.194
78
32
Merhaba hanımlar...

Son 2 aydır tayin işleri vs kafam fena karışık.
Bu sene bulunduğumuz ili beğenmediğimiz için tayin isteme kararı aldık. Evi falan sattık geçen ay.
Sakarya düşünüyoruz.
Arsa üzerine 2 katlı dubleks ev planlıyoruz ama eşimle ikilemdeyiz. Prefabrik mi, çelik mi, betonarme mi?
Ben prefabrik istiyorum eşim betonarme.. Çelik bilemiyoruz henüz olayı nedir ne değildir araştırma halindeyiz.
Ev olayına karar versek sakarya da hangi ilçe güzeldir kafalar karışık. Sapanca dışında akraba var çünku. Merkez de biz istemiyoruz.

Fikri olan bilenler bi el atın kurban olam gece kalkıp acaba şöyle mi yapsak diye konuşur olduk.

Ben olsam betonarme yaptırırdım. Prefabrik falan yazın çok sıcak kışın çok soğuk oluyor. Demir olduğu için hemen ısınıp hemen soğuyor, oturulmuyo bile. Tecrübe ile sabit.

Sakaryada hendek olabilir en büyük ilçesi orası diye biliyorum, çalışanlar memnun. Prefabrik evler taşınabiliyor mu? Betonarme en güvenlisidir herhalde. Klasikten şaşmayın

Ben olsam betonarme yaptırırdım. Prefabrik falan yazın çok sıcak kışın çok soğuk oluyor. Demir olduğu için hemen ısınıp hemen soğuyor, oturulmuyo bile. Tecrübe ile sabit.

Sürekli araştırıyorum oturanlar özellikle ısı meselesinde çok memnunlar. Yalıtımla tabi şu an hayal kırıklığı yaşıyorum...

Deprem bölgesi ya bide sanki daha mantıklı geldi bana.

Sürekli araştırıyorum oturanlar özellikle ısı meselesinde çok memnunlar. Yalıtımla tabi şu an hayal kırıklığı yaşıyorum...

Deprem bölgesi ya bide sanki daha mantıklı geldi bana.
Valla yalıtımını falan bilmiyorım ama bizim ki çok sıcak oluyo yazın. Kışında dolardı dışardan farkı kalmıyor.

Bide çok masraflı oluyo sanırım bu prefabrikler. Yine beton dökülecek çeliği falan. O yazan ücretler sadece eve ait. Ama onun tabanı yerleştirileceği yer falan ayrıyetn çok para tutuyo sanırsam

Hmm.
Olabilir.
Biz tabi sadece netten fiyat baktık vs. Ek masraflarına bakmadık. Evet temel bize aitmiş.
Ek Başka masrafı olacaksq tabi betonarme daha iyi olabilir.

Hmm.
Olabilir.
Biz tabi sadece netten fiyat baktık vs. Ek masraflarına bakmadık. Evet temel bize aitmiş.
Ek Başka masrafı olacaksq tabi betonarme daha iyi olabilir.
Aynen. Biz mesela pişman olduk. Şimdi annem ila normal betondan ev yapalım diyo ama bakalım

600 dönüm mü sanırım yanlış yazdınız ama bütçeniz çok düşük ruhsat mimari proje vs zaten bu paranın dörtte birini götürür. Çelik konstrüksiyon düşünebilirsiniz onlar yalıtım olarak taş yünü kullanıyor çok başarılı.
tabi prefabrikten daha pahalı bir araştırın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…