Tayin sorunsalı, ev yapma işleri...

Evi hemen yapmiycaz zaten.
Açıkcası biz arsa için 200 bine kadar tamamız. Yani ilk etapta arsa alinir isek evi eşimin babası da halledebilir 1 sene içinde. O yüzden dedim 240 ile gidicez diye. Yani 450 500 bine kzdsr çıkabiliyoruz. Biz yine de çok şartlarimizi zorlayıp kendimiz halletmek istiyoruz.
Mimar işi kolay
İç dış mimar çok akrabamız var. Bir şekilde halledilir.
Eşimin hendek isteme sebebi de ucuz oluşu arsaların. 2 3 kisi ile görüştük baya uygun bulduk arsa amq hendek de ben istemiyorum.

eşimin anne tarafı Sakaryalı, serdivanda 5 sene önce site içindeki evleri 450-500 bin civarına almıştı birkaç akrabası. arsa o fiyata zor gibi.

Serdivanda hayvancilik yapamazsiniz ztn merkezinde arsa da zor biraz disinda koylerinde fln olabilir
Geyve, Pamukova dusunmezmisiniz?

Hmm serdivan o zaman olmaz...
Hayvancılık planlıyor eşim ileriki zamanlar için.
Merkezde olamayacak zaten.
Köy kasaba civarı...

eşimin anne tarafı Sakaryalı, serdivanda 5 sene önce site içindeki evleri 450-500 bin civarına almıştı birkaç akrabası. arsa o fiyata zor gibi.

Köy kasaba civarı olacak zaten...
Emlakcilar ile görüştük. Bizim istediğimiz mevkilerde 200 bine buluyoruz aslında.

600 metrekare olacak ya.
Kafa pırıl pırıl benim.
Aralıklı oruç olayı yıprattı

Köy kasaba civarı olacak zaten...
Emlakcilar ile görüştük. Bizim istediğimiz mevkilerde 200 bine buluyoruz aslında.
Akyazı, hendek falan olur o zaman. işiniz nedir acaba. ileride hayvancılık yapacaksınız tamamda şimdi sıkar mı sizi küçük yer, bunalmaz mısınız? okulu, hastanesini falanda araştırın derim.

Akyazı, hendek falan olur o zaman. işiniz nedir acaba. ileride hayvancılık yapacaksınız tamamda şimdi sıkar mı sizi küçük yer, bunalmaz mısınız? okulu, hastanesini falanda araştırın derim.

Öğretmeniz.
Özellikle küçük yer istiyoruz.
Daha minimal bir hayat için vs.
Yeşillikli az insanlı falan. Hatta arsayı da yine ilçenin merkezinden almayı düşünmüyoruz. Biraz daha dışarıdan olsun istiyoruz.
İse arabayla git gel yapıcaz.
Eğitim vs az çok biliyoruz o tarafları hastane için bu tür illerde hep sıkıntı zaten.

bir inşaat mühendisi olarak statik projesi deprem yönetmeliğine uygun kaliteli malzeme kullanıldığında betonarme bina kadar güzeli yok. prefabrik yapılar henüz yeni yeni çıkıyor piyasaya bilinmeyen yönleri çok fazla. üstte de yazıldığı gibi çok iyi bir yalıtım gerekiyor.

Merakımdan soruyorum benim de ileride böyle bir hayalim var. Acaba hazır müstakil ev alıp tadilattansa, prefabrik/betorname +arsa+tapu-mimar+peyzaj daha mı ucuza denk geliyor ?

İstediğim yorum bu sanırım.
Su qn prefabrik olayı bitti bende

Merakımdan soruyorum benim de ileride böyle bir hayalim var. Acaba hazır müstakil ev alıp tadilattansa, prefabrik/betorname +arsa+tapu-mimar+peyzaj daha mı ucuza denk geliyor ?

Hayir daha pahalı ama deprem bölgesi oluşu yapılmış bir eve güvenimizi düşürüyor. Malzemeyi seçelim istiyoruz ve evin tamamen bizim istediğimiz şekilde olmasını istiyoruz. Odaları metrekareleri kileri sığınağı vs....
Biraz da işin eğlence kısmı var.
Çift olarak heyecanlanma...

Teşekkür ederim

Betonarme uygun bence.
Hayırlı olsun

Serdivan Sakaryanın en pahalı ve lüx evlerin bulunduğu ilçesidir. İstanbulun nişantaşısı gibi düşünün. İlçe dediğime bakmayın Sakaryanın merkezidir yani. Her şehir merkezinde olduğu gibi Serdivan da hayvancılık yapamazsınız yasak çünkü. 200 bin TL ye 600m2 arsa bulmanız da imkansız. Serdivan da normal düz daireler 350 bin TL den başlıyor. Biz 1 ay önce Serdivan dan düz daire aldık sosyal tesisi havuzu olan bir site fiyatı 750 bin TL. Hayalinizi bütçeniz ile ancak hendekte gerçekleştirebilirsiniz. Ya da Karasu da. Karasu olursa deniz kenarı bir ilçedir yazın çocuklarınız ile deniz tatili de yapmış olursunuz.

Kayınvalideye ev yapılırken biz çok araştırdık o zaman istediğimiz prefabrik ev 60 tl ise 30 da diğer masraflar tutuyordu,aşağı yukarı betonarme ile aynı fiyata geliyordu hatta. Betonarme yapıldı en son.

İlçe fikrim yok

Abim 600m2 içinde prefabrik evi olan bı arsa aldı izmit tarafnda. Ev yazın çok sıcak kışın çok soğuk oluyor. Bnce uzun süreli oturacaksnz madem betonarme yapın derim. Hayvanciliktan kastınız nedir. Büyük bı ise girisecekseniz daha büyük arsa bakın

Sapanca Kırkpınar ben çok beğeniyorum.Her sene gidiyoruz.Maja restorantta rezervasyon yapıp kahvaltı etmeyi unutmayın

Bi ara biz de çok araştırdık arsaya ev yapma işini. Bizim seçeneklerim çelik ve prefabrikti. Çelik prefabriğin çok daha üstünde bir kalitede. Zaten bunu fiyatlardan anlayabilirsiniz. Özellikle prefabriklerin ciddi bir yalıtım sorunu var. Kışın soğuk yazın sıcak oluyorlar. Yapılırken ilave mantolama yaptırabilirsiniz ama ikisinde de fazlasıyla metal kısım olduğu için betonarme gibi olmuyor. Bir de birden fazla kat oluyorsa iki tipte de üst katlarda yaylanma oluyor. Bunu da göz ardı etmeyin derim. Prefabrikler rüzgardan etkilenebiliyor. Sallanma ve ses olabiliyor. Bu tip sebepler benim ikisinden de vazgeçmeme sebep oldu ama ille de ikisinden biri diyecek olursak çelik derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…