Taze İnek Sütü Yardım Edin Lütfen

Canım bak,ben bu yöreye has yoğurt kovasında mayalıyorum bu kova yaklaşık 6 kilo ben 5 kilo haftalık yapıyorum cuma günleri sütçümüz sütümüzü getirir
Buna yaklaşık 1 yemek kaşığıda da az kadar koyuyorum,benim yoğurdumda böyle tutar

Son düzenleme:
Eminim olur bende ilk başlarda biraz ziyan etmişligim olmuştur canım eger olmasa sakin üzülme ilk zamanlar sıçaklığını tuturmak zoroluyor inatla yapmaya devam et
ay umarım benim ki ziyan olmaz
pes etmek yok bende olana kadar devam
Hadi gözünaydınYoğurt istediğin gibi olur inşaallah
En güzel ve sağlıklı yoğurt evde yapılan

ay teşekkür ederim umarım olmuştur merakla bekliyoruzz
bu arada kesinlikle sağlıklı yaşam için ve tasarruf açısından en faydalısı bu..

Ben fırını 30 derecede ısıtıp borcamla fırında mayalıyorum 4 saat fırında bir gece açılmadan buzdolabında bekletiyorum
bir çimdikte nişasta ve çok çok az bir fiske tuz yine bir fıske şeker koyuyorum
sütçü düzensiz geliyo işte yoksa evde mayalamak en güzeli

Ev yoğurduna alışınca hazır yoğurt yiyemiyorsun emin ol
önemli olan her yapışta onu tutturabilmek tutturdukmu kaçışı yok zaten

aa değişik yöntem denenebilir

Canım merak ettim nasıl oldu mu yoğurt:)
valla ben 2 tencere yapmıştım ..biri tuttu diğeri tutmadı..tutmayanı yeniden kaynatıp bezpoşete koyup süzdürdüm çökelek yaptım bekliyor dinlenme sürecinde...olmuş gibi olan dolapta akşam 10 gibi bakıcam

valla ben 2 tencere yapmıştım ..biri tuttu diğeri tutmadı..tutmayanı yeniden kaynatıp bezpoşete koyup süzdürdüm çökelek yaptım bekliyor dinlenme sürecinde...olmuş gibi olan dolapta akşam 10 gibi bakıcam [/QUOTE]

AFİYET OLSUN CANIM

İlk denemeye göre başarılı bence resimde isteriz ama

Son düzenleme:
Ellerinize sağlık
Tencerenin biri diğerinden büyük ve aynı zamanda mayayı eklediyseniz.Tutmayan yoğurdun sıcaklığı olması gerekenden soğuktur.Ozaman tutma süresi 4 saat değil 5-6 saat oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…