Merhaba bende evliliğimin 1. yılı dolmadan ayrılmıştım 2 yıl çalıştığım bi yerden ... hakkım olan tazminatıda aldım çatır çatır ... benim patronumda çok iyi bi insandı ...evliliktazminat hakkım vvar dedim , araştırdı verdi ... valla utanacak bişey yok ... hakkın olanı istiyorsun ... ki istemesen bile allah razı olsun senden mi diyecekler :) yeni evlenmişsin çok işini görür o para :)
şahıs şirketinde küçük bir yerde tek başıma çalışıyorum ve işten ayrılmaya karar verdim.
ayrılma sebebim evim işyerime çok çok uzak (2,5 saat) mesafede.
evleneli 1 yıl olmadı daha. yaklaşık 2,5 yıldır çalışıyorum.
patronum çok iyi insandır. beni eski işim aracılığı ile tanıyor. zaten bu işi de kendisi teklif etmişti.
bende aylar sonra kabul etmiştim. şimdi başka bir iş daha yapıyor, ortağı var.
ben üniversite mezunuyum burası benim kariyerim için kesinlikle iyi değil. ayrılma sebebimin diğer nedeni de bu aslında.
ilk işe girdiğimde böyle değildi çok yoğundu ben umutla başlamıştım buraya planlarım vardı çünkü büyüyordu.
şuan farklı boyutlar aldı, patronum yeni yaptığı işe adapte ortağı ile beraber. off çok canım sıkkın aslında. inşallah iyi bir karar alıyorum.
maaşım çok da iyi değil, zaten bir sürü yol parası veriyorum.
şimdi sormak istediğim şey şu ben tazminat almaya hak kazanıyorum.
ama bu süreç nasıl ilerler? çok çekiniyorum bu konuları konuşmak için.
aslında istemeye utanıyorum. patronumun çok iyi olması buna engel mi diyorum kendi kendime saçmalıyorum bazen.
kızlar siz olsaydınız ne yapardınız alır mıydınız? veya konusunu eder miydiniz?
doğru ama işte yapım gereği açamıyorum para konularını..
süreç nasıl ilerledi peki ?
arkadaşım sende benim gibi bir duurmdasın ben dün işi bıraktım ve tebligat direkt yollattım tek fark sen patronun dan memnunsun iyi bir insan diyorsun benimkiler tam bir hak yiyicilerdi.sen şimdi tazminatını istemeyi bırak patronuna işten ayrılacağını bile söylemeye çekiniyorusndur.ama çekinme git anlat durumunu anlaşmalı olarak bitirin.eğer dedğiniz gibi bir ınsansa zaten sizin hakkınız yemez.siz tazminat dediğiniz anda patronunuzun iyimi kötümü olduğunu anlarsın.ondan sonra hukuki süreç başlatırsın.hiç kimse iyide olsa kötüde olsa hakkımızı yiyemez.
valla küçük bi aile şirketinde çalışıyordum ben ... tazminat hakkım var abi benim dedim araştırayım bilgim yok benim dedi ... sonra ben ayrıldım 3 yada 4 gün sonra aradı hesabına paranı yatırdım abim gel imzanı at dedi :) çok zor olmadı yani benim ki
aynen dediğiniz gibi günlerdir işten ayrılmak istediğimi söylemeye kıvranıyordum, ki dün söyledim.
tazminat konusu falan hiç geçmedi. sadece işleri aksayacak diye üzüldü.
bu tür konuları işi gereği çok iyi biliyor. inşallah ben demeden kendisi verir.
ah canımmmm kendimi gördüm aynı benim gibisin:)))).bak şimdi sen benim hatama sakın düşme.ben de aynı senin gibi 7 ay boyunca kıvrandım yok patronun oğlu askere gideck yok yarı yolda bırakmıyım yok o yok bu dedim hep kendimi kandırdım durdum.taki pazaretsi gunune kadar aynı şekilde bizimde geçmedi tazminat konusu bana bir sürü zırvaladı yok seni çok seviyorduk biz.ama bu adam ben 5 senedir burdayım birgün güleryüzünü görmedim hadi hakkımız yedin yedin birde iyi davransaydın dedim içimden daha sonra ben aklımı kullanmam grektiğini anladım ve muhsabeci abla tanıdıktı ona söyledim oda onlara tazminat hakkım olduğunu söylemiş onlarda bu zaten bizi yuz üstü bıraktı bizden istemez isteyeceğini düşünmüyorum demiş tabi ben bunu duyunca tamam dedim dün gitmedim direkt noterden tebligat yollattım.birdaha yuzlerini görememeyi temenni ediyordum ama evrak imzalamak için ve tazminatımı almak için gidecem mecbur ama aynı senin gibi yuzum tutmuyor((ama hakettiler.sende aceleci davranma topla cesaretini notere gere kalmadan ilet kendine biliyorum bu çok zor geliyor ama yap bak sonra sen noterden tebligat yollatırırsan yuz deyuz haklı olursun.
sizin durumunuzda olsam alırım valla ama dediğim gibi işte iyi insan olduğu için yüzüm tutmuyor tazminat konusunu açmaya.
kendisi benden daha iyi biliyor bu tür konuları bakalım nasıl ilerleyecek.
siz istifa dilekçenize ''evlilik nedeni ile'' mi ayrılıyorum yazdınız?
bir de benim bankaya asgari ücret gibi görünüyor maaşım yani elden ayrı alıyorum. tazminatta asgari ücretten hesaplanacak sanırım
sizin durumunuzda olsam alırım valla ama dediğim gibi işte iyi insan olduğu için yüzüm tutmuyor tazminat konusunu açmaya.
kendisi benden daha iyi biliyor bu tür konuları bakalım nasıl ilerleyecek.
siz istifa dilekçenize ''evlilik nedeni ile'' mi ayrılıyorum yazdınız?
bir de benim bankaya asgari ücret gibi görünüyor maaşım yani elden ayrı alıyorum. tazminatta asgari ücretten hesaplanacak sanırım
bak canım yapman gerekn ortam kızışmadan direk çık patronuna hakkının olduğunu ve artık idare edemediğini evliliğinde sıkıntı olduğunu ama borçlarının oldğunu söyle.bu hakkımı siz biliyorsunuzdur ama ben yinede ben söylemek istedim de.eğer sana yok ben veremem gibi birşey söylerse soluğu noterde al bak emin ol hiç kimse hakkını isteyen bir işçiyle iyi şekilde ayrılmaz.ayrıca sana bir tavsiyem daha var bak şimdi sen bu maaş bordrolarını imzaladınmı eğerki her ayın bordrosunu fotokopilerini elinde bulundurabilme imkanın varsa hemen harekete geç.ve ayrıca sana elden veridği para için veya herhangi hakların için asgari geçim indirimi yıllık izin ücreti fazla mesai bayram tatilleri gibi haklarını sana verdiğine dair bir kanıt varmı işverenin elinde.sen elden aldığın paranın makbuzunu imzalıyorsan o makbuzların fotokopilerini mutlaka kopyala.yarın bir gün sen tazminat konusunu açtığında sana asgari ücret üzürinden olduğu için maksimum 3 bin lira vermeye kalkar sen asıl maaşım üzerinden istediğini bildir.ama kendini güvene aldıktan sonra yap bunu dediğim gibi yap.yok veremem bilmem ne yada su yuzune cıkmaya kalkarsa kardeşim ozaman anlarsın aslında iyi olmadığını.hakkını ara ama sakın kötü olma benim gibi haksız duruma düşmemeye gayret göster.öncelikle iyilikle dene şansını kendini güvene al mutlaka.3 te alsan 5 te alsan yeni evlisin ne kdara çok işine yarar ayrıca biraz da evinde vakit geçirir dah sonra daha rahat bir iş bulur çalışırsn.
girdiğim ilk aylarda maaş bordrosu imzalıyordum. ama son 1,5 senedir imza falan atmıyorum.
ne yıllık izne ne de başka bir şeye.
gerçekten ihtiyacımda var..
evimde hiç vakit geçiremiyorum. haftanın 1 2 günü annemde kalıyorum, eşim yanlız kalıyor evde bu seferde
evli olduğumu cumartesi ve pazar günleri anlıyorum
oh iyi ozaman iş çirkefliğe vurulursa 1.5 senelik maaşlarınıda vermek zorunda kalır.ama sen iyi yoldan halltmeye bak yaa en son baktın söyleyemiyorsun yüzün tutmadı istemeye benimde öyle oldu çünkü muhasebeciye söyle o söylesin.sana herhangi bir kagıt imzalatmaya kalkarsa falan imzalama çık git notere yollat tebligatı evliliğinden dolayı ayrıldığın için ihbar süren de yok bilgin olsun sen istersen idare edersin istemezsen birdaha yuzunu görmek mecburiyetin yok noterden çıktıktan sonra.tebligatındada banka hesabıma yatırlmasını istiyorum dersin tazminatımın.evraklarıda eşin gider getirir yuzun tumazsa imzalarsın götürür bu kadar.
Evlilik tazminati nedir arkadaslar?
Tesekkurler. Peki Erkeklere yok mu?
şahıs şirketinde küçük bir yerde tek başıma çalışıyorum ve işten ayrılmaya karar verdim.
ayrılma sebebim evim işyerime çok çok uzak (2,5 saat) mesafede.
evleneli 1 yıl olmadı daha. yaklaşık 2,5 yıldır çalışıyorum.
patronum çok iyi insandır. beni eski işim aracılığı ile tanıyor. zaten bu işi de kendisi teklif etmişti.
bende aylar sonra kabul etmiştim. şimdi başka bir iş daha yapıyor, ortağı var.
ben üniversite mezunuyum burası benim kariyerim için kesinlikle iyi değil. ayrılma sebebimin diğer nedeni de bu aslında.
ilk işe girdiğimde böyle değildi çok yoğundu ben umutla başlamıştım buraya planlarım vardı çünkü büyüyordu.
şuan farklı boyutlar aldı, patronum yeni yaptığı işe adapte ortağı ile beraber. off çok canım sıkkın aslında. inşallah iyi bir karar alıyorum.
maaşım çok da iyi değil, zaten bir sürü yol parası veriyorum.
şimdi sormak istediğim şey şu ben tazminat almaya hak kazanıyorum.
ama bu süreç nasıl ilerler? çok çekiniyorum bu konuları konuşmak için.
aslında istemeye utanıyorum. patronumun çok iyi olması buna engel mi diyorum kendi kendime saçmalıyorum bazen.
kızlar siz olsaydınız ne yapardınız alır mıydınız? veya konusunu eder miydiniz?
Tazminat almaya hakkınız var. bir dilekçeyle birlikte evlilik cüzdan fotokopinizi de ekliyorsunuz ve patronunuza ya da müdür muhasebeci kim varsa teslik edebilirsin. Hiç takma kafana, patron bu senden daha iyisini bulsa kimse kimsenin gözünün yasına bakmaz.
Ayrılma nedeni olarakta yolun cok uzak oldugnu, eşinin bu durumdan da rahatsız oldugnu eklersin bişey demez :) al hakkını o senin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?