sistem doğru ya da yanlış gibi bir çıkarım yapmadım " sistem bu "
çıkarımını yaptım ve konu sahibi yüksek lisans yaparken kendisini nelerin beklediğini anlamış olmalıydı. bu hiçbir üniversitede farklı değil, en azından benim bölümüm için.
yani kimse amerika'yı yeniden keşfetmiyor, bu kesinlikle memurluk gibi bir meslek değil. iş saatlerin belli değil ve iş yükünde belli değil. sevmiyorsan katlanamazsın. seviyorum ama şöyle şöyle olsun gibi bişeyde olamayacağına göre memurluk tavsiyesi veriyorum tabi ki iş yükün , iş tanımın ve iş saatlerin belli , hakların var vs vs.
akademisyenlik böyle bir şey değil, bu konuda her bölümün disiplini kendine göre değişir.
benim haftasonlarım bile işle geçiyor ve bu bana normal geliyor, çünkü işler başka türlü yürümüyor.
hocalarımın her türlü angarya işlerini yaptım ve yapıyorum ve bu ego tatmini değildir , bence işlerin yürümesi için gerekli olan hiyerarşi. haftanın sadece bir gününü mailsiz geçirmek bile hayal sadece bir günüm olsa ne güzel olurdu :))
aldığımız komik rakamlara değinmiyorum bile. özelde çalışsam bundan daha az yorulurum ve çok çok fazlasını kazanırım ama dediğim gibi tercih meselesi, bazıları acı sever

şartlar bu malesef...