Tazminatta kazanılan para

aykumsal

Annesi minik sıpasını bekliyor ;)
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2014
1.722
1.761
133
Arkadaşlar 2005 da annemi trafik kazasında kaybettim . Davayı biz 18 yaşından küçük olduğumuz için babam takip etti davayı . Biz üç kardeşiz . Ben evliyim . Babam hepimizin parası ile bir ayda alıp içine ev yapayım diyor. Çünkü babamın evi bile yok. Babama ben sadece 20 bin istiyorum o da tüp bebek masraflarının var dedim o da tamam dedi. diğer kız kardeşim hakkı olan parayı istemiş. Eşim bana kızıyo neden hakkını almıyorsun diye. Ben öğretmenim yine babam sayesinde okudum onunla kötü olamak istemiyorum. Eşim desen baskı yapıyo böyle birseyde eşim haklımı ne yapayım ben babamla aramımı bozayım .

miktar ne kadar?
zor gelmeyecek mi bu parayı harcamak?
illa bölünecekse eşit alın madem

normalde ne kadar düşüyor kardeşlere..
toplu mu verildi para yoksa babanıza belli bir miktar sizlere belli bir miktar olarak mı verildi

Eşin böyle bir konuda mümkünse kapatsın o çenesini.
Kadınlara söylüyoruz hep eşlerinizin aile ile ilgili para meselelerine müdahail olmayın diye,
aynı şey eşin için de geçerli.
Hiç yakışıyor mu ya...
Bu konuda senin kanaatine saygı duyacak.

180 bin lira ben evimi altın kredi ile ödüyoruz. Kardeşlerim okumadı onların ve babamın daha çok ihtiyacı olduğu için fazla istemedim ben
eşine laf düşmez aslında da öyle olmuyor işte.
para hırsı böyle yapıyor insanları.
aslında en güzelini düşünmüşsün muhtaç durumdalarsa onlarda kalmalı para.en azından ev alabilmeliler.
eşine resti çekeceksin yapacak bişey yok.
ne hakla karışır ki zaten

Bence ihtiyacınız kadarını alıp geriye kalanı babanıza bırakmanız çok hoş.. Sonuçta babanız size çok yardımcı olmuş. Ama ihtiyacınız daha fazlaysa meblayı biraz daha arttırabilirsiniz.
Hani miras kavgaları çıkar ya öle olmak istemedim . Ben Allaha şükür kazanıyorum ihtiyacım olmasa hiç istemiycektim ama eşim çok bunaltıyo beni .

Eşinin karışması hiç hoş değil. Miras filan değil bu sonuçta, ne sebeple geldiğini bilip hassas olması lazım
Annemin öldüğü için alınan para ihtiyacım olmasa hiç almiycam ama eşim beni anlamıyo.

Mahkeme kime ne kadar vermiş

Muhtemelen aynı değildir

Eş ve çocuklara ayrı verilir genelde hatta çocuk yaşına göre de değişebilir vs

Ama eşit aldık ve bölüştük deseniz 45 düşecek esasen babanızın dediği daha makul o para kimsenin bir ihtiyacını gidermeyecek ama arsa ve ev ileride yine sizlere kalacak

Eşinin para konusunda ısrarcı olması çok saçma.
Senin ve kardeşlerin arasındaki meseleye eşinin burnunu sokmasına nasıl izin veriyorsun anlamadım.
Kararını sen kendin ver. Sonuçta alınacak ev yine size kalacak.

Ben senin kocanım neyim ben bu evde diyo. Sanki kazanıp koydukta onu vermişim gibi davranıuo.

eşine laf düşmez. miras filan olsa anlarım da bu yoldan gelecek parada sizin gözünüz mü var sanki. ihtiyacınız olanı isteyin kalanına karışmayın, eşiniz de karışmasın.

Ben okuduğum için 35 bin bana 30 kız kardeşime 25 bin abime düşüyo geri bakanı ölüm gideri vs. Babama düşüyor.

O para sizin paranız. Aileye ait bir para değil. Size ve kardeşlerinize kaybınızı tazmin etmek için verilen bir para ve siz istediğiniz gibi tasarruf edebilirsiniz. Aile bütçenize dahil bir para değil. Eşinize susmak düşer. Sizin içiniz nasıl rahat edecekse öyle davranın.

sevgili A aykumsal

evveliyatla anneciginize rahmet dilerim.

anne ve babalar bir omur evlatlarina yarin insa etme umuduyla bir seyleri var ederler. Emri hak vuku buldugunda da bu seyler icin "olum hak, miras helal" denir.

sizin durumunuz bambaska.

sayet bu meblaga anneciginizden size kalan bir miras olsaydi, dogmus olan cocuklariniz icin esinizin gorus bildirme hakki bir nebze olurdu. ancak ne ortak bir cocugunuz var esinizle ne de bu para bir miras...

esinizin yaptigi sey cok buyuk bir terbiyesizlik.

ancak incinmeyin. guzel gonlunuzun uygun gordugu istikamette ilerleyin. lakin nacizane bir onerim, bu adamla cocuk yapmak icin etraflica dusunun.

Öle diyorum ama 40 yıl sonra gelen parayı ne yapayım ben diyo.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…