Tazminatta kazanılan para

Ben okuduğum için 35 bin bana 30 kız kardeşime 25 bin abime düşüyo geri bakanı ölüm gideri vs. Babama düşüyor.

babanıza yeterince para kalıyor bence hakkınız olanı alıp bebeğiniz için kenarda tutabilirsiniz.

Ya bu erkekler kendi mirasinin pesine dusemez eslerinin alacagi para vazgecilmez olur. Bu sizin ve babanizin arasindaki bir mesele, kimseyi ilgilendirmez.

diğer kardeşler alacak mı pay.
o zaman ev alamaz ki baban.
kardeşinin biri bekar mı.
babanla kimler yaşıyor.
eşinin yaptığı çok çirkin ya.
dediğin gibi kazanıp ta koymuş gibi zıplamasına gerek yok.
çalışssın kendi biriktirsin.
annenizin ölümünden kalan tazminata da el uzatmasın.
yapacak bişey yok dediğim gibi.
konuştuğuyla kalacak.
taviz vermeyeceksin.
bi hoplar iki hoplar alışır

Ben okuduğum için 35 bin bana 30 kız kardeşime 25 bin abime düşüyo geri bakanı ölüm gideri vs. Babama düşüyor.

O zaman mahkeme nasıl verdi ise alın eşiniz de sussun babanıza bir şekilde yine destek olursunuz çoğu babaya kalacak zaten o zaman

sevgili A aykumsal

evveliyatla anneciginize rahmet dilerim.

anne ve babalar bir omur evlatlarina yarin insa etme umuduyla bir seyleri var ederler. Emri hak vuku buldugunda da bu seyler icin "olum hak, miras helal" denir.

sizin durumunuz bambaska.

sayet bu meblaga anneciginizden size kalan bir miras olsaydi, dogmus olan cocuklariniz icin esinizin gorus bildirme hakki bir nebze olurdu. ancak ne ortak bir cocugunuz var esinizle ne de bu para bir miras...

esinizin yaptigi sey cok buyuk bir terbiyesizlik.

ancak incinmeyin. guzel gonlunuzun uygun gordugu istikamette ilerleyin. lakin nacizane bir onerim, bu adamla cocuk yapmak icin etraflica dusunun.
Allah Razı olsun şu kandil günü beni ağlattı böyle . Eşim asgari ücretle çalışan bir insan ben öğretmenim gözüm yükseklerde olsa onunla evlenmezdim. Ben hiç kendini yükseklerde görmedim. Benim bu kadar anlayışlı olmama karşın o hiç beni incitmekten çekinmiyo.

bu zamanda babama bile güvenmem.ev alırım der yer bir de yeni hatun alır ohh sen üzüldüğünle kalırsın.ev alınacaksa ya da yapılacaksa ben hakkımı alırım ihtiyac duyuldukca aşama aşama ilerledikçe veririm parayı.diğer kardesleriniz de oyle yapsın eger ev konusunda karar kılınırsa.baba sizin en iyi siz tanırsınız gerçi

Baba duası zırh gibidir..
Sırtınız yere gelmez onun hayır duasıyla..
Eşinizi ilgilendiren bir para değil bu..
Eşinizin çenesini kapatmak için babanızı üzmeyin bence..

Eşin ayıp ediyor ama haklı yönleri de var.
Atıyorum bugün eşimin bu tarz bir durumu olsa ben de alması taraftarı olurdum ama bunun tantanası hoş değil.
Ki tüp bebek durumunuz varmış, bunun yarını da var. Bayağı masraf çıkacakken ev arsa meselesi pek akla yatmıyor. Ki 20bin yetiyor mu bu işe?
Bence hakkınızı alın. Zira siz 20bin alınca kardeşleriniz de almalı, e para kuş oldu.

Allah Razı olsun şu kandil günü beni ağlattı böyle . Eşim asgari ücretle çalışan bir insan ben öğretmenim gözüm yükseklerde olsa onunla evlenmezdim. Ben hiç kendini yükseklerde görmedim. Benim bu kadar anlayışlı olmama karşın o hiç beni incitmekten çekinmiyo.

bu ve bundan sonra gelen gunler sizin safaginiza yukselmenize vesile olsun, aglamaktan incinmeyin. o yaslar yikasin butun kirginliklarinizi ancak dedigim gibi lutfen cocuk konusunda acele etmeyin. siz bir ogretmen olarak esinize mursit olmussunuzdur muhakkak ancak onun murit olmaya gonlu yoksa bu evlilik yolunda, bir dusunun derim.

boyle bir hassas konuda yorumda bulunmaktan cekinmeyen bir esin hayat arkadasi-yoldas olamaz keza.

babanıza yeterince para kalıyor bence hakkınız olanı alıp bebeğiniz için kenarda tutabilirsiniz.
Benim babam 55 yaşında tekrar evlendi bir abi bile yok. Amin desen bbiraz saf biri. Onun hiç olmazsa bi abi olsun istiyorum güvencesi olsun istiyorum. Ben kendini kurtardım mesleki açıdan ben kazanır yine ilerde olacak çocukların için yatırım yapabilirim diye düşündüm.

Eşin ayıp ediyor ama haklı yönleri de var.
Atıyorum bugün eşimin bu tarz bir durumu olsa ben de alması taraftarı olurdum ama bunun tantanası hoş değil.
Ki tüp bebek durumunuz varmış, bunun yarını da var. Bayağı masraf çıkacakken ev arsa meselesi pek akla yatmıyor. Ki 20bin yetiyor mu bu işe?
Bence hakkınızı alın. Zira siz 20bin alınca kardeşleriniz de almalı, e para kuş oldu.
Kuş olaması için ortak bişi alırız diye düşündüm babamların durumu hiç iyi değil çünkü. Başlarını sokacak bir evleri olsun istedim

Başın sağ olsun canım öncelikle ..
Seni incitmekten çekinmeyen birinin sözlerine itibar etmemelisin, samimi değildir çünkü sana karşı ..Eşin sadece kendi menfaatini düşünüyor .. Ama şu durumda asıl önemli olan senin hislerin .
Senin için ne şekilde rahat edecek, önce bunu sor kendine ..
İçin nasıl rahat edecekse öyle karar ver ..
Eşin senin naif karekterini öğrenmiş ve bişeyleri dayatma ile sana yaptırma peşinde ..
Bu konuda sen net durur kesin duruş sergilersen bir iki konuşup susar ..
Böyleleri anca konuşur, eser gürler ve sinerler ..
Böyle hassas bir konuda sana bu tavrı gerçekten affedilir gibi değil ..

öncelikle anneniz nurlar içinde yatsın, mekanı cennet olsun..

keşke babanızın durumu iyi olsaydı da bu parayı annenin ruhu için hayır kurumlarına verebilseydiniz.. ama onun da durumu yoksa elbette hayat şartlarını iyileştirmek lazım. o zaman bir miktarıyla babanıza ev bakın, kalanı da kardeşler arasında bölüştürün ama çok da bişey kalmaz sanırım. bilemedim :(

Kuş olaması için ortak bişi alırız diye düşündüm babamların durumu hiç iyi değil çünkü. Başlarını sokacak bir evleri olsun istedim
eşin ne derse desin karıştırma. onun ailesi mal davası yaşasa sanki sana mı soracak?
benim rahmetli dedemden ve babamdan miras meselesi var, birkaç senedir mahkemesi sürüyor. eşim "payını alsan iyi olur, ev kredi borcumuz azalır" diyor ki haklı. ama emrivaki yapsa beni ağlatsa zırnık koklatmam, "daha çok çalış öde" derim.

öncelikle anneniz nurlar içinde yatsın, mekanı cennet olsun..

keşke babanızın durumu iyi olsaydı da bu parayı annenin ruhu için hayır kurumlarına verebilseydiniz.. ama onun da durumu yoksa elbette hayat şartlarını iyileştirmek lazım. o zaman bir miktarıyla babanıza ev bakın, kalanı da kardeşler arasında bölüştürün ama çok da bişey kalmaz sanırım. bilemedim :KK43:
Babam 20 bin verecek zaten bana o yüzden üçün beşin hesabını uapmadım. Evli olmadan hiç almazdım ben kazanır alırım herşeyimi diye

Bu ne anneniz kazada olmus tazminat parasi kim ne kadar alsin konusu bir cok aci.
Esinizn davranisi normal degil ama sizlerde sanki miras kalmis gibi ben kadar isterim digeri su kadar alsin garip geldi

Back
X