Tazyikli süt

ozgesare

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2023
93
43
8
30
Bebegim 2 aylık olacak.Sutum tazyikli acaba ondan mı gazı oluyor.Emzirmeye korkar oldum artik makas hareketi yapıyorum, başını dik tutarak emzirmeye çalışıyorum .Yok yine boğazını aliyo Geğiremiyo bebeğim.Uyurken bir anda gegirmesi geliyo agliyo .Artık cidden çok yoruldum .Ne yapmalıyım sizce hanımlar?

Bebegim 2 aylık olacak.Sutum tazyikli acaba ondan mı gazı oluyor.Emzirmeye korkar oldum artik makas hareketi yapıyorum, başını dik tutarak emzirmeye çalışıyorum .Yok yine boğazını aliyo Geğiremiyo bebeğim.Uyurken bir anda gegirmesi geliyo agliyo .Artık cidden çok yoruldum .Ne yapmalıyım sizce hanımlar?

Evet tazyikli olması normal ama 2-3 aydan sonra normale dönmeye başlar süt. 3. Aydan sonra gaz şikayetleri de azalır. Hiçbir şey yapmayın. Siz bildiğiniz gibi emzirmeye devam edin. Sadece sabır. Geçecek 🥰

Ne yaparsaniz yapin ilk 4 ay gaz olacak. Sabredin geciyo1😊

Ay o fiskiran sut bizimde kabusumuz hem ustumus islaniyor hemde kizim kiziyor daha sakin gelsin istiyor hemen bogazina duruyor. Gazli olmasi tamamen yapisal aylar ilerledikce azaliyor. Gaz damlasini gunde 2 defa kullanirken teke dusurduk mesela 😁

Koltukta yatar gibi.hafif egimli emzirirsneiz sutun gelisi biraz daha sakin oluyo makas hareketi emzirme danismani önermedi gogsuu sikar sut bezlerine zarar verir demisti c harfi gibi elini yap demisti..gaz icinde biogaia kullaniyoruz biz doktor önerisiyle benim oglumda 2 ayi gecti gaz hafiften duzene giriyo 4.aydan sonra tamamen duzene.girer diyolar bekliyoruz bakalim😀

Bu tür emzirme yöntemlerini deneyin. Ayrıca arada soğuk kompres yaparsanız süt akışınız yavaşlar. Hiperlaktasyon belli dönemlerde olabiliyor.
brtefvdc.webp

Süt cok oldugu icin tazyikli ise bebeginizi önsütle besliyor olabilirsiniz. Surekli önsütle beslenmek gecici laktoz hassasiyetine sebep olur. Cozumu sutun ilk gelen seffaf kismini sağıp atmak, renk bulanik geldiginde emzirmeye baslamak. Boylece bebek sutun doyurucu ve daha az laktoz iceren kismiyle beslenmis olur. Sorununuz buysa, önsütü attiktan sonra emzirdiginizde bebeginiz bir kac gunde rahatlar.

Süt cok oldugu icin tazyikli ise bebeginizi önsütle besliyor olabilirsiniz. Surekli önsütle beslenmek gecici laktoz hassasiyetine sebep olur. Cozumu sutun ilk gelen seffaf kismini sağıp atmak, renk bulanik geldiginde emzirmeye baslamak. Boylece bebek sutun doyurucu ve daha az laktoz iceren kismiyle beslenmis olur. Sorununuz buysa, önsütü attiktan sonra emzirdiginizde bebeginiz bir kac gunde rahatlar.
O zaman ön sütü sagip atiyimmi.peki sahdigimda icirsem yine gaz yapar mi

O zaman ön sütü sagip atiyimmi.peki sahdigimda icirsem yine gaz yapar mi
Evet yine yapar. Eger sutunuz coksa bebek yagli kismi ememeden doyup birakiyor. Emdigi tum kisim da önsüt oluyor. Önsüt laktoz acisindan cok zengindir. Bebekte bu yuzden laktoz hassasiyeti gelisiyor. Ben ilk cocugumda yasadim bu sorunu. Sutun fazlasini sagip doktum, kalani emzirdim. 4 gunde tamamen duzelmisti yavrum

YouTube a "hiperlaktasyon masajı "yazin emzirmeden önce yapın ben çok faydasını gördüm. Kısaca emzirmeden önce emzireceginiz göğsünüzü iki elinizle, bir elinizi üstte bir eliniz altta olacak şekilde saat yönünü tersine dairesel çevirerek masaj yapıyorsunuz. Süt fışkırmiyor

Evet yine yapar. Eger sutunuz coksa bebek yagli kismi ememeden doyup birakiyor. Emdigi tum kisim da önsüt oluyor. Önsüt laktoz acisindan cok zengindir. Bebekte bu yuzden laktoz hassasiyeti gelisiyor. Ben ilk cocugumda yasadim bu sorunu. Sutun fazlasini sagip doktum, kalani emzirdim. 4 gunde tamamen duzelmisti yavrum
Dediğinizi yapacagim çok sağolun

YouTube a "hiperlaktasyon masajı "yazin emzirmeden önce yapın ben çok faydasını gördüm. Kısaca emzirmeden önce emzireceginiz göğsünüzü iki elinizle, bir elinizi üstte bir eliniz altta olacak şekilde saat yönünü tersine dairesel çevirerek masaj yapıyorsunuz. Süt fışkırmiyor
Tamam bakacağım çok teşekkür ederim

Back
X