Doğuma Hazırlık tecrübeli anneler bakar mısınız?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

sfkzynp

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2012
437
5
46
İzmir
kızlar bebeğe kaç zıbın takımı, kaç tulum, kaç alt üst takım, kaç body almalıyız? bodyler zarf yaka mı yoksa yandan çıt çıtlı olursa mı kullanışlı olur? ufak ufak hazırlıklara başladık da :)) tavsiyelr için şimdiden teşekkürler

ilk aylarda bebeğin kakası sıvı olduğu için üstünü kirletme ihtimaline karşılık en az 6-7 tane body al derim. zarf yaka olursa giydirmesi daha kolay olur. çıt çıtla uğraşmazsın. bebek küçük olacağı için alt-üst takım üstünde çok iyi durmayacaktır. özel günler için alabilirsin ama evde tulum daha pratik oluyor. yine üstünü kirletme ihtimalini göze alarak en az 6-7 tane uygun olacaktır. Bir de giysileri %100 pamuklu olmalı

canım yorum için teşekkür ederim. peki bu ürünleri yeni doğan olarak mı alayım yoksa 0-3 ay olarak mı? malum kendileri çok küçük ama fiyatları çok yüksek :)) ben şöyle bir mağazaları gezdim de yeni doğan için göbek bağı düşene kadar mermer şahin iç zıbınla penye dış zıbın hoşuma gitti. bir de patikli altlar var. ilk iki hafta için bunlar yeterli olur mu sence? body tulum gibi şeyleri de 0-3 ay alayım diyorum ama??

Canim bence 0-3al cunku yenidoganlar cabucak küçülüyor.suyada girince küçülüyor.eğer zevk icin israf etmek istemiyorsan böyle yap derim..0-3 aylik zaten ilk ayda hafif bol gelir ama allahtan bir sıkıntı çıkmazsa,bebekler ilk ay cok guzel kilo aliyorlar-kizim 1.5 kilo almıştı- 1 aylik oldu mu bol gelmez kıyafetler..

evet canım ben de öyle düşündüm. bir iki hafta için o kadar para dökmek bence de israf. marka takıntım da yok önemli olan %100 pamuk ürünler olsun. sayılarını da bir zahmet söylesen?? :)

evet canım ben de öyle düşündüm. bir iki hafta için o kadar para dökmek bence de israf. marka takıntım da yok önemli olan %100 pamuk ürünler olsun. sayılarını da bir zahmet söylesen?? :)

Bence 0-3 ay alacaklarının sayısını 10 a tamamla sıkıntı çekmezsin.10 ar tanede 3-6 ay alırsın.Sonrasındada bebeişin gelişimine göre alırsın diğer ihtiyaçlarını.

Bebeğin hangi ayda doğacaksa alacaklarını onu düşünerek al mutlaka.Benim doğumum allah kısmet ederse 7 nisanda olacak bana ailemden 0-3 ay kışlık bebek giyim hediye alanlar oldu mecbur değiştirmek zorunda kaldım.

canım bir topik daha açtım benim bebeğimde nasip olursa mayıs 10 gibi doğacak. aldıklarımızı, alacaklarımızı, araştırdıklarımızı o topikten de paylaşıp birbirimize fikir verebiliriz :)

Bence 0-3 ay alacaklarının sayısını 10 a tamamla sıkıntı çekmezsin.10 ar tanede 3-6 ay alırsın.Sonrasındada bebeişin gelişimine göre alırsın diğer ihtiyaçlarını.

tulum, body, tek alt, alt üst takım hepsini mi 10 a tamalayım canım ?

tulum, body, tek alt, alt üst takım hepsini mi 10 a tamalayım canım ?

Ben öyle düşündüm.Ama senin bebeişin mayıs bebeişi olacak 0-3 ay aldıklarını hepsini uzun kol ve ayaklı pijama şeklinde almamalısın.
Sen ilk bir ay giyebileceği patikli alt ve uzun kollu üstler yenidoğan al bir kaç tane

ama haziranda uzun kolu ve patikli alt giyemez çok sıcak olur.o yüzden 0-3 ay aldıklarınıda yaza uygun al.

Bende ilk defa anne olacağım aslında tecrübeli değilim ama tahmini sayı istersen bence

4 tane patikli alt ve üst
4 çıtçıtlı atlet bunları yenidoğan al ilk ay giyer sadece.

Sonraki ay haziran ve çok sıcak olacak.
Bu aldıkların 0-3 ay olsun yeni doğandan daha büyük çıkıyor 0-3 ay eşyalar.
Onlarıda 6 şar tane al en az ama yaza uygun kısa kollu ve şort şeklinde al bence

evet canım haklısın :) teşekkürler

evet canım düşünmeden almamak lazım yazık günah yani. peki göbek bağı düşene kadar giydirmek için iç zıbın iyi olur mu acaba?

Yaz bebişi büyütmek kolay olur o yüzden giyim konusunda çok stres yapma.
Ben sıcaklarda evde bir çıtçıtlı atletle bile durur diye düşünüyorum
Geçen sene yazın görümcemin bebeği sıcaktan isilik dökmüştü haziranda evde sadece atletle duruyordu

evet canım düşünmeden almamak lazım yazık günah yani. peki göbek bağı düşene kadar giydirmek için iç zıbın iyi olur mu acaba?
İç zıbın dediğin nedir tam olarak bilmyorum ama ben şöyle çıtçıtlı atletlerden alıcam doğduğundan itibaren onlardan giydiricem.

canım ben de öyle abartılı şeyler almak istemiyorum. ilk defa anne olacağım ama sanki en çok penye, pazen battaniyelere ve çıtçıtlı bodylere ihtiyaç duyulacak gibi geliyor :) belki göbek bağı düşene kadar, açıp bakması, pansumanı kolay olması açısından mermer şahinden yapılmış iç zıbınlar ve üzerine ince penyeden dış zıbın gerekebilir?? onlar da ancak 3-4 tane yeter sanki. alıp alıp giyilmeden bir kşede kalsın istemiyorum israf çünkü.

İç zıbın dediğin nedir tam olarak bilmyorum ama ben şöyle çıtçıtlı atletlerden alıcam doğduğundan itibaren onlardan giydiricem.

Eki Görüntüle 536632

,ç zıbın dediğim tülbentin az kalını bir kumaştan yapılmış, (bazıları ince penye de olabiliyor), çapraz şekilde bebeği saran bir giysi. göbek pansumanı yaparken sanki çıtçıtlı bodylere göre daha kullanışlı gibi geldi. gerçi kullananlar yorum yapsalar da biz de faydalansak :)

tatlım bunlara ek mutlaka bir kaç tane yelek edin.. yaz bebegi büyütmek kolaydır. ama ilk dogumun bahara denk geliyor. benim kızım temmuz dogumlu oldugu halde ben uzun kollu ve patikli pijamalı yenidoğan takımlar giydiriyordum. birde pamuklu başlık edin yenidoğan bebelerin başı üşür. uyandıgında takarsın uyurken terletebilir. bol bol ıslak mendil ve bez stokla derim.

Canım bebeişinin cinsiyetini bilmiyorum ama sen hazirandan itibaren 2. ayına girdiğinde giymesi için o üstte eklediğim atletin üzerine böyle yazlık tulumlar alabilirsin.

Son düzenleme:

Evet bende öyle düşündüm ama tecrübeli annelerin fikirleri çok önemli.
Yenidoğanları bencede patikli ve uzun kollu almalı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…