,ç zıbın dediğim tülbentin az kalını bir kumaştan yapılmış, (bazıları ince penye de olabiliyor), çapraz şekilde bebeği saran bir giysi. göbek pansumanı yaparken sanki çıtçıtlı bodylere göre daha kullanışlı gibi geldi. gerçi kullananlar yorum yapsalar da biz de faydalansak :)
evet hemde cok kullanışlı özellikle göbek bagı düşene kadar mutlaka bunlardan kullan banyodan sonra sarar sarmalarsın bebişi unutma o ilk günlerinde hala kendini senin karnında sanıyor olacak. eskilerin kundak olayında da var bir hikmet sarmalanmak bebege güven hissi verir. birde süt mendillerini hazırlamayı unutma. bunun dışında bebeğinin cinsiyeti nedir onu atlamışım sanırım..aklıma geldikçe yazıcam bende.
Canım bebeişinin cinsiyetini bilmiyorum ama sen hazirandan itibaren 2. ayına girdiğinde giymesi için o üstte eklediğim atletin üzerine böyle yazlık tulumlar alabilirsin.
Eki Görüntüle 536634 Eki Görüntüle 536635 Eki Görüntüle 536636 Eki Görüntüle 536637
Eki Görüntüle 536640
Anladım böyle birşey ben hiç düşünmemiştim bunu ama dediğin gibi ilk ay bu kullanışlı olabilir kullananlar mutlka yorum yapacaktır
işte bu badi bebekte iz yapıyo karnında yandan çıtçıtlı bu pek kullanışlı değil yani
ilk zamanlar yani 6. aya kadar çok kıyafete ihtiyacın olur mesela 10 tane badi al atlet yani ama kesin alttan çıtçıtlı olsun yandan ipli veya çıtçıtlı alma çünkü bebeği kusmasın diye yan yatırıyoruz oda acıtıyo belini benim kızlarıma öyle almıştım bir iki hep bellerine iz yapıyordu giydirip çıkarmak hiçde zor olmuyo alttan olunca öyle al bence....birde bi okadarda takım al çünkü hem kusuyorlar hem çişleri çıkabiliyor ilk 6 ay ..kolay gelsin...
evet canım bodyleri ben de 10 a tamamlayım diyorum. patikli altlar kullanışlı oluyor mu? yoksa patiksiz düz mü alayım?
ben atlet badiden bahsettim zıbın yerine yani..
ama o tür tulumlarıda 10 tanede 1 veya 2 tanesini patikli al ozaman uzun süre kullanırsın benim 2 taneydi 2aylık oldu bebeğim kullanamadı bacakları büzüldü bende naptım patiğini kesitim üzerine çorap geçirdim
atlet body derken sıfır kol alttan çıt çıtlı bodyleri mi diyorsun? anneler her sıkıntıya çare üretiyor değil mi? :))) peki canım penye ya da pazen battaniyeleri kaç tane alayım?
,ç zıbın dediğim tülbentin az kalını bir kumaştan yapılmış, (bazıları ince penye de olabiliyor), çapraz şekilde bebeği saran bir giysi. göbek pansumanı yaparken sanki çıtçıtlı bodylere göre daha kullanışlı gibi geldi. gerçi kullananlar yorum yapsalar da biz de faydalansak :)
Eki Görüntüle 536640
Anladım böyle birşey ben hiç düşünmemiştim bunu ama dediğin gibi ilk ay bu kullanışlı olabilir kullananlar mutlka yorum yapacaktır
Canım o resimdekiler çok kullanışsız oluyor. ben hiç kullanmadım sadece çıtçıtlı badi kullanıyorum. Göbek pansumanını zaten günde bir defa yapıyorsun ama daha sık da yapacaksan zaten altını aldığında yaptığın için problem olmuyor çıtçıtlı badi olması.
Çıtçıtlı badi gibisi yok canım.
Bu arada, ilk haftalarda göbek bağından dolayı bezleri pek güzel bağlanamıyor. Dolayısıyla çişleri tüm kıyafetlere ve battaniyeye bile geçiyor. Kompla soyuyoruz sonra karnı doyduktan sonra hoooooooooop gaz çıkartırken kusuyor yeniden soyuyoruz tepeden tırnağa ve bu neredeyse her saat tekrarlanıyor. Her bezini değiştirdiğimizde komple üst baş değiştiriyorduk.
Ama ben sadece hastane çıkışı almıştım, ablam sağolsun oğlunun 0-12 ay kıyafetlerini bana ayırmıştı, bol bol elbisemiz vardı yani kızlar.
Bebeğin yediği helal giydiği haram derler, 1-2 sefer giyeceği şeyler için bir sürü para dökmek yerine o ayırdığımız paraları bebeğimizin başka ihtiyaçları için ayırdık.
Ama özellikle ilk hafta, göbeği düşene ve gaz çıkartmaya alışıncaya kadar bayağı bi takım gerekli oluyor kızlar.
canım sanki bana ilk günler için kullanışlı gibi geldi. bazı anneler çok iyi diyor, bazıları değil diyor :) ben de ne yapayım bilemedim şimdi :)
canım çıt çıtlı bodylerden zaten alıcam. bu arada şunu sorayım. bebeğe aldığımız 0-3 aylık kıyafetler ortalama ne kadar süre kullanılıyor? tecrübeli arkadaşlardan gerçekten çok faydalanıyorum çok teşekkürler canım
ben 0.3 aylık diye aldığım kıyafetleri tam 6. aya kadar giydirdim ve kızımda öyle zayıf falan değildi 4 kilo doğdu
evet canım ben de öyle düşündüm. bir iki hafta için o kadar para dökmek bence de israf. marka takıntım da yok önemli olan %100 pamuk ürünler olsun. sayılarını da bir zahmet söylesen?? :)
bu arada şunu sorayım. bebeğe aldığımız 0-3 aylık kıyafetler ortalama ne kadar süre kullanılıyor? tecrübeli arkadaşlardan gerçekten çok faydalanıyorum çok teşekkürler canım
bende ilk bebeğime hamileyim tecrübem yok ama çocuktan çocuğa değişiyor bence ihtiyaçlar..
bir arkadaşımın mesela bebeği sürekli kusuyor o çok fazla ağız mendili ve kıyafet al derken
başka bir arkadaşım ıslak mendile hiç gerek yok ben kıyafette çok alma diyormu... bende
çok aşırı kaçmamak koşuluyla herşeyini aldım bakalım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?