- 20 Ağustos 2014
- 3.433
- 9.448
- 358
- Konu Sahibi Nastasya flipovna
-
Emzirmeyin bir müddet acıkınca yiyecek. Bir arkadaşım kıstırıp ağlata ağlata yediriyordu. Ne kadar doğru bir yöntem bilmiyorum malesef.Bebeğim 6 ayı bitirmek üzere. Ek gıdaya başlamam gerekiyor ama maalesef başlayamıyorum. Ne zaman elimde kaşığı görse ağzını kilitliyor ve ters tarafa bakmaya başlıyor. Arada bir göz ucuyla kontrol ediyor kaşık hala elimde mi diye eğer elimdeyse kafasını kesinlikle çevirmiyor. Ağzına kaşığı götürsem mümkün değil kilitliyor. Dalgınlığına getirip birkaç kez verdim ama bu seferde tükürdü asla yutmadı.Hafif yatırıp zorla vermeye çalıştım en son bu seferde katılırcasına ağlamaya başladı.üç çocuğum var aslında tecrübeli olmam lazım ama diğer bebeklerimde hiç böyle bir şeyle karşılaşmadım.ne yapacağım konusunda bir fikrim yok. Gelişiminde problem olacak diye endişe etmeye başladım artık.zaten zayıf bir bebek.6.600gr kilosu var.ne yapmamı önerirsiniz?
Aynı şeyi bende denedim ama bu sefer kaşığı görür görmez ağlamaya başladı.birde korkuyorum ilerisi için sağlıksız bir şey yapıyorumdur diye.Emzirmeyin bir müddet acıkınca yiyecek. Bir arkadaşım kıstırıp ağlata ağlata yediriyordu. Ne kadar doğru bir yöntem bilmiyorum malesef.
Haklısınız süte güveniyor sanırım.sadece su içiyor başka hiçbir şey istemiyor.birde karpuz suyu içerse ama kaşık çıldırtıyorEmzirme bi sure ve ac kalsin zorlama sakin kasiktan korkmasin kendi yer o suan sutune guveniyo :)
parmak olayını denemedim.haklısınız birde onu deneyeyim sağolun.Dikkatini başka yöne çekmeye çalışın ,yeni parlak bir oyuncak mesela.Kaşık değiştirin yada parmağınızla biraz verin biraz tadını alırsa devamı zamanla gelir.zaten ek gıdaya ilk geçişte maksat başka tadlara alıştırmak oluyor.aç olduğu anlarda verin,başlangıçta bir kaşık yeter zamanla arttırırsınız.
aslında geç başlamışsın. 4 aydan sonra az da olsa bir çay kaşığı günlük vermen lazımdı. o zaman tek yapacağın şey var. aç bırakmak. sabah uyanınca hazırladığın ek gıdayı ver. aynı şekilde yaparsa tabağı bırak ortaya görebileceği yere bekle. acıkınca illaki tepki verecek. yine istemedi tekrar dene. sabırlı ol. yutağının gelişmesi lazım. sonradan daha çok zorlanırsın.Bebeğim 6 ayı bitirmek üzere. Ek gıdaya başlamam gerekiyor ama maalesef başlayamıyorum. Ne zaman elimde kaşığı görse ağzını kilitliyor ve ters tarafa bakmaya başlıyor. Arada bir göz ucuyla kontrol ediyor kaşık hala elimde mi diye eğer elimdeyse kafasını kesinlikle çevirmiyor. Ağzına kaşığı götürsem mümkün değil kilitliyor. Dalgınlığına getirip birkaç kez verdim ama bu seferde tükürdü asla yutmadı.Hafif yatırıp zorla vermeye çalıştım en son bu seferde katılırcasına ağlamaya başladı.üç çocuğum var aslında tecrübeli olmam lazım ama diğer bebeklerimde hiç böyle bir şeyle karşılaşmadım.ne yapacağım konusunda bir fikrim yok. Gelişiminde problem olacak diye endişe etmeye başladım artık.zaten zayıf bir bebek.6.600gr kilosu var.ne yapmamı önerirsiniz?
Aynı şeyi bende denedim ama bu sefer kaşığı görür görmez ağlamaya başladı.birde korkuyorum ilerisi için sağlıksız bir şey yapıyorumdur diye.
deneyeceğim teşekkür ederim.aç kalınca belki yer dediğiniz gibi.aslında geç başlamışsın. 4 aydan sonra az da olsa bir çay kaşığı günlük vermen lazımdı. o zaman tek yapacağın şey var. aç bırakmak. sabah uyanınca hazırladığın ek gıdayı ver. aynı şekilde yaparsa tabağı bırak ortaya görebileceği yere bekle. acıkınca illaki tepki verecek. yine istemedi tekrar dene. sabırlı ol. yutağının gelişmesi lazım. sonradan daha çok zorlanırsın.
bunları bende görmüştüm.yarın ilk iş bir tane alayım.teşekkür ederim.Can'ım şu resimde ki filelerden al hangi sebzeyi yedirmek istiyorsan buharda uzun süre yumuşat içine koy eline ver. Meyveleri de aynı şekilde. Bence faydası olur
Ben bununla ekler pasta yedirdiğimi bile biliyorum :)bunları bende görmüştüm.yarın ilk iş bir tane alayım.teşekkür ederim.
doğru söylüyorsunuz.gerçekten iyi fikir deneyeceğim.sağolun.evet bebek kaşıklarından kullanıyorum.onları mı beğenmiyor bilmiyorum.çünkü kendi kullandığımız kaşıkları yaklaştırırsam ağzına bazen bir lokma verebiliyorum.bebek kaşığına karşı bir sorunu var gibi.ama metal kaşıkta tehlikeli mecbur kendi kaşığından yemek zorunda.Kaşığa karşı korku geliştirmiş olabilir. Bir süre ortadan kaldırın görmesin. Sonra çıkarın, oyuncak gibi eline verin yanına koyun, oynasın. Ağzına bişeyler sokmaya başlamıştır zaten bırakın kaşığı soksun. Sonra yavaş yavaş kaşığın ucunu vereceğiniz mamaya batırın tadını alsın. Zaman alacak şeyler tabi ama başka türlü zor. Bu arada bebek kaşığı kullanıyorsunuz değil mi?
umarım benim bebeğimde sever.hiç değilse bir kaç lokma gider ağzına .Ben bununla ekler pasta yedirdiğimi bile biliyorum :)
doğru söylüyorsunuz.gerçekten iyi fikir deneyeceğim.sağolun.evet bebek kaşıklarından kullanıyorum.onları mı beğenmiyor bilmiyorum.çünkü kendi kullandığımız kaşıkları yaklaştırırsam ağzına bazen bir lokma verebiliyorum.bebek kaşığına karşı bir sorunu var gibi.ama metal kaşıkta tehlikeli mecbur kendi kaşığından yemek zorunda.
ilk defa duydum.araştırıyorum.teşekkür ederim.Blw yöntemini bi araştırın kaşık kullanmayacak zaten bu yontemde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?