Tecrübeli Anneler

bilgeannem

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2024
953
830
18
36
Sevgili Anneler Merhaba,
Biliyorum ki her çocuk biricik ve kendine özel. Bir yaşında bir bebeğim var her gün hızla geçiyor o büyüyor. Etrafımda rol model bir aile, kendi ailelerimiz ya da küçük çocuğu olan kimse yok, o yüzden sizlere başvurmak istedim.
Bebeğinizi büyütürken iyi ki yaptım ya da keşke yapmasaydim dediğiniz şeyler ne oldu, paylaşmak isterseniz mutlu olurum. Sevgiler

Bol bol dışarda gezdirmeni isterim ben yapamamdim sosyallestiremedim çocuğumu keşke yapabilseydim ikinci çocuğum oldu evden çıkamıyorum bizi taklit ediyor biz gibi davranıyor çocuğum ya arkdslari yok olsaydı keşke tek cocuksa çıkın dolaşın eğlensin bolca

İlk 2-3 sene ekran açmamak, ekranla yemek yedirmemek iyi ki dediğim şeylerin başında gelir. Alışmadığı için lokantaya gittiğimizde başka şeylerle oyalanır yemek yer ama asla ekran aramaz.
İkincisi de uyku saatini ayarlamam. Yani 8 yaşında hala en geç 21de uyur. Hem bana vakit kalıyor akşam hem de dinlendiği için uykusunu aldığı için daha iyi oluyor çocuk da.

Çok teşekkürler. Sağlıkla büyüsün yavrulariniz.
Babamız pek dışarı gezmesi sevmese de biz güneşli her günde disardayiz. Tabi çalışıyorum haftaici ancak işten gelince mümkün oluyor. Ya da apartmanda bahçeye iniyoruz, çocuklar oyun oynuyor onları izliyoruz

Çok teşekkürler.
Ekran bizim de kırmızı çizgimiz, şimdilik koruyoruz umarım devam ettirir.
Yemek yerken eline kutu, şişe, oyuncak, çırpma teli, süzgeç, yağ sürme fırçası... Mutfak gereçleri vs veriyorum, oyalaniyor atıyor.. bazen sıkılıyor yine de ekran yok
Uyku düzenimiz iyiydi ta ki diş süreci girdi araya biraz dağıldı

Kardeşi, arkadaşı olmadığı için biz de hep onunla oyun oynuyoruz. Bakalım ileride ne olacak. Teşekkürler yorumunuz için

Çok tecrübeli değilim benimkide 1.5 yaşında,bende çalışıyorum ama bizde ananne babanne halalar çok ilgili , ancak ben yinedw tek çocuk oldugu için kendi yaş grubu ile haftasonları 1 saat etkinlik atölyesine götürüyorum bu faydalı oldu.Ekran bizdede yok.Yemek konusunda hiç zorlamadım istemiyorsa asla zorlamadım,şimdi kendisi acıktığında mama sandalyesine gidip söylüyor mama diye :)) rutinleri var,yemek zamanları mesela hep akşam yemeğinde düzenli ve bizle,saati geldiğinde yemek masasına kendi mama sandalyesini yanaştırmaya çalışır:)) gece uykuya geçiş zamanını bilir,pijama giyilmesi alt değiştirmesi herkese iyigeceler diyip el sallama örneğin evdeki tablolara bile küçüklüğünden beri bu ritüel hiç değişmedi,sonra odaya geçince son oyunlar ve hu hu pişş pişş :)) ki çok zor uykuya geçen bi çocuk, ben bunları paylaşabilirim,daha deneyimli annelerin önerileri çok kıymetli benim içinde

Çok teşekkürler. Kalabalıkla büyüyen bebekler çok şanslı geliyor bana, siz de o kişilerdensiniz...
Bizde de yemek için zorlama yok, damak tadı geliştiği için seviyorsa yiyor, sevmiyorsa hayır diyor. O konuda bakıcı ablamiz da biz de rahatız, gelişimi yerinde.
Uyku konusu rutinlerimiz var ama diş süreci yoruyor bizi, gece uyanmalar, ağlamalar... Yoksa duzenliydi uykusu.
Memede uyuyan bir bebek, ben yoksam da ayakta sallamayla uyuyor.

Ben memede uyumayı bıraktırdım şükür,ama bizde sallayarak uyutuyoruz malesef henüz desteksiz uykuya geçemedik bende tecrübeli annlerden bu konuda yardım istiyorum

Ben memede uyumayı bıraktırdım şükür,ama bizde sallayarak uyutuyoruz malesef henüz desteksiz uykuya geçemedik bende tecrübeli annlerden bu konuda yardım istiyorum
Desteksiz uyku için bizde hazır değiliz şu an, memede uyuması benim de kolayima geliyor bebeğin de.
Biraz yaş alsın bakalım o kendisi yön verecektir bana, hep öyle oldu bebeğim ne istediğine yön verdi,biz de uyumlu olduk süreç sorunsuz ilerledi.

Yorumlarmisiniz kizlar negatif mi
Eki Görüntüle 3583162
Birincisi bu paylaşım için uygun yer burası değil!
İkincisi görsel ekleyip yorumlayın dediğiniz kişiler uzman değil !
Üçüncüsü diyelim ki pozitif dediler,ne değişecek sizin için?
Gayet negatif o test bunu siz de görüyor olmalısınız ki bizden pozitif kelimesini mi duymayı yeğliyorsunuz bilemedim.
Uzman hekime gidip tahlil verebilirsiniz.

Ne tuhaf birisin sen yaaa insan gibi soru sordum kaldiki grubta bitek sen yoksun ne aile uyenim nede bacin üslubuna dikkat ett ilk defa denedim test hakkinda bilgim yok bende burdakilere soruyorum kirici olmayin sizin gibilerde kendine insan diyor aciz

Hava ne kadar soğuk olursa olsun; yağmurda, çamurda, hemen hemen her gün dışarı çıkardım ilk günlerden beri, iyi ki de yapmışım.

Hava ne kadar soğuk olursa olsun; yağmurda, çamurda, hemen hemen her gün dışarı çıkardım ilk günlerden beri, iyi ki de yapmışım.
Bir de yemeği ilk ek gıdaya başladığından beri kendisi hep elledi, hep ona da izin verdim. Şu anda çatal ve kaşığıyla pekala yemeğini yiyor.
Uyku konusunda da destekli uyutuyorum belki o konuda desteksiz uykuya alistirabilirdim ama çok ciddi bir sorun da yaratmıyor bu

Başkasının açtığı konuya dalıp kafanıza göre soru soramazsınız özür dileyeceğinize bir fe hakaret esiyorsunuz . Üye olduğunuz forumun kurallarını öğrenin önce. Kendi konunuzu açın yada profilinizde paylaşın, kadının konusunu sabote etmeyin

Yeni uyeyim ve tecrubeli anneler basligini gorunce danismak istedim kaldiki kimsenin cocugu gokten inmedi hepiniz bu yollardan gecmis gebelik gecirmis insanlarsinjz dusuncesiyle bilgi almak istedim üslubuna bakin bir kadinin ne kadar hassas olabilecegini neden dusunmuyorsunuz kaldiki orda kadina cevab vermisken siz niye konuya dahil oldunuz cvb vermeyin dahada .

Çok teşekkürler yorumunuz için. Yağmur hariç ben de hep dışarı çıkartmaya çalışıyorum. Tabi çalışan anne olunca işim biraz zor oluyor. 6 da eve gelip paldır küldür dışarı gitmek...ev işleri, yemek..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…