selam bende 2011 Mayıs annesiyim. inşallah hepiniz sağlıkla miniklerinini kucağınıza alırsınız.
ilk aklıma gelen çok fazla kıyafet almayın bilirsiniz zaten çok çabuk büyüyorlar ve yazık oluyor o kadar kıyafete. benim oğlum mayıs sonu doğdu ve 1,5 aylıktan itibaren evde sadece çıtçıtlı bodylerle duruyordu çok sıcaktı. uzun kollu tulumlar 1,5 -2 aylık olana kadar giyiliyo sonra eylül ekim gibi hava tekrar soğuduğunda çoktan büyümüş oluyor kuzular.
ben bebeğime oda almıştım ama ilk 5 ay bizim odamızda küçük sepet beşikte yattı ilk zamanlar emzirmek için çok kalktığımızdan onun odasına gidip gelmek zor oluyor ve zaten odasında yalnız bırakmak gelmeyecek içinizden:)
bebeğinizle konuşun ona klasik müzik dinletin şimdiden ben oğluma dinletirdim ve şuan inanılmaz sakin bir bebek...
vee sakın sakın internetten doğum videosu izlemeyin her doğum farklıdır kendine özgüdür. boşuna gözünüzü korkutmayın...
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ediyoruz kızlar...
Ben kafamdaki bikaç soruyu sorayım hemen.
-Bebek bakım ürünleri olarak hangisini tercih ediyorsunuz ?(bebek bezi,ıslak mendili,şampuanı,çamaşır yıkama deterjanı)
Ben Jhonson kullanıyorum cok ta memnunum..En iyisi MUSTELA ancak o da cok pahalı..Bebek bezi olarak HUGGİES ORGANİK aldım bugune kadar hiç pişik olmadı rahat ettik..Bir ara hediye olarak MOLFİX getirdiler allahım o cook kötüydü...Poposu berbat oldu ve her kaka yapısta sırtına kadar tastı...Oglum dogdudugu gunden beri HUGGİES ISLAK MENDIL kullandım...Kimisi suyla ıslatılmıs pamuk ile sil dedi ama hiç öyle yapmadım..Yaz bebegi olmasına ragmen cok sukur pişik olmadı..Ama ben BULGARİSTAN dan gelen bi krem kullanıyorum pişikler için...Küçük mavi bir kutu içinde...burada BULgar Göçmeni cok fazla bir tanıdıgımıza getirtmiştik...Deterjan olarak bir kez DALiN alıp kullandım cook guzel ama bebek kıyafetlerı cok yıkandıgı ıcın cabucak bitti bizimki...Bende artık DALAN ROXY toz sabun kullanıyorum..Bitkisel yazıyor ustunde..Üstelik fiyatı da cook uygun..2 aylık tan bu yana kullanıyorum hiç alerji olmadı bebegim..Üstelik 30 derecede bile eriyor hiç kalıntı kalmıyor...
-Tavsiye ettiğiniz bir bebek arabası modeli ve markası varmıdır acaba ?
Bende adı hiç duyulmamıs cift yönlü fiyatı 200 TL olan bir araba aldım...Biraz hantal ama cok rahat ediyorum...ÖZellikle bebekler 6 ay olana kadar yatarak gidiyor arabasında...Benimkinin markası PUNKY...ama KRAFT ın oto koltuguda içinde olan arabası cok guzel...Fiyatı pahalı ama bi arkadasta vardı gercekten cok guzel..Üstelik oto koltugu da takılabiliyor ustune...Ayrıca cift yonlu olması cok guzel..Ruzgarın durumuna göre hemen degiştiriyorum..
-İlk aylar bebek bizim yanımızda yatacağı için büyüyen bir karyola alıp odama koyayım diye düşünüyorum.İlerde oda yapacağım zaman odasına kurarım aynı yatağı.Fakat çok kişidende park yatağın çok kullanışlı olduğunu duydum.Sizin tercihiniz hangisiydi?
Canım bende park yatak aldım..7 ay bitene kadar üst katı kullandık ancak alt kata indirince yatagı sanki bi kuyu oldu..altına bi sürü yotgan battaniye koydum ki biraz yukselsin cunku egilip cocugu alırken belim cok zorlanıyor...Ama söyleki katlanması ve istedigimiz her yere götürülmesi cok büyük avantaj..MEsela yazlıkta cok rahat ettik..Ben ayrı oda yaptım ama öyle takım falan almadım..Dolap ve şifonyer yaptırdım..Tek kişilik bazalı yatak aldım...cunku park yatagı kaldırınca oglum orada yatsın diye...Bir de oglan olunca cok cicili bicili alamıyosunuz...Oldukca sade bir odası olsu bizimkinin...Bir de annem sallanmaya alıstırdıgı için mecburan KRAFT DONDY BEŞİK aldık..onu koydum yanıma yanı yatak odasına..otomatik sallanıyo..simdide onu mama sandalyesi olarak kullanıyorum..acayip rahat bişey..Yukselip alcabiliyo..Uzaktan kumandalı...Biraz pahalı ama hasır sepet almaktansa bunu almak daha mantıklı...Cunku kullanım ömrü cook uzun..
-Ana kucağı olarak hangisini tavsiye edersiniz
Ben almadım hediye geldi..Hani su elle sallananlar..O da guzel bişey...Yeriniz varsa evde iyi oluyo..Yazlıkta onu her yere götürdük..Dönemedigi için ilk aylar, rahatca yatıyordu içinde...
-Malum bebeklerimiz ilk baharda doğacak.Çıtçıtlı badi olarak uzun kollumu tercih edelim yoksa kısa kollu ve sıfır kolluları mı ?
Kısa kollu ve sıfır olanlardan aldım..Ama ben İzmir deyim burası cok sıcak oluyor Mayıs ta bile :) ancak Kocaeli ye anneme gidince uzun kollu ihtiyacım oldu..Mecbur gidip aldım ozaman uzun kollu..Zaten cok giydirmedim ben oglumu...Cıtcıtlı body coook aldım...yazdın baska bişey giymedi zaten..Bir de corap aldım bolca..cunku sıcak bile olsa corapsız olmuyor...
-Kaç tane hastane çıkışı almamızı tavsiye edersiniz?
Ben bir paket aldım şu 20 li olanlardan..Diger alt ust takımlardan cook aldım..Hangi takım oldugunu şöyle anlatayım : Patikli alt, üst, eldiven, sapka..Bus ekilde satılan takımlardan aldım..Ama eldivenleri 1 hafta bile kullanmadım cunku cook terledi elleri...Sapkayı ise dogumdan sonra 3 gun kullandım..Baktım bası terlıyo konak olacak hemen cıkarttım....
Şimdilik bu kadar sorayım.Sonra aklıma geldikce yazarım yine.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?