Tecrübeli annelerden 2012 mayıs annelerine tavsiyeler.

Kızlaar harika bilgiler vermişiniz.Gerçekten alışverişe başlamadığım için çok yardımcı olacak bunlar bana.

-Göğüs kremi ,göğüs pedi ve göğüs pompası hakkında ne söyleyebilirsiniz ?

ilk zamanlar emzirirken göğüsler acıdığı için göğüs kremi mutlaka ve mutlaka alın. ben çok kullandım. iyi de oldu. lansinoh marka çok iyi. 15-20 gün sonra göğüsler alışıyor zaten. göğüs pedi de onceden almıştım. açıkcası lazım olmaz zannediyordum ama cook lazimmis. ilk zamanlar süt çok geliyor ve çamaşırların islanabiliyor. ben hep göğüs pedi taktım. göğüs pompası hakkında herkesin başka yorumu olabilir. ben onu da almıştım ve nerdeyse hiç kullanmadım. çok gereksizmis benim için.

bunları okuyunca hamileliğimi özledim. son zamanlardaki hazırlık heyecanı inanılmaz keyifli... bol bol uyuyun bence ilerde arayacaksınız bu günleri...
birde ben göğüs pompasını çok kullandım ilk zamanlar emmeyi başaramamıştı oğlum ben sağıp vermiştim. böylece sütümde artmıştı. ama bu kişiden kişiye değişir.

Son düzenleme:
göğüs kremi kesinlikle lansinoh
ama benim fikrim doğuma 1 ay kala kullanmaya başlayın bu kremi
hatta zeytinyağı da sürebilirsiniz ara ara
yavaş yavaş yumuşasın ben öyle yaptım ve göğsüm çatlamadı hiç
tabi sızlamalar oluyodu ama her emzirmeden sonra krem sürüp 5dk açık tutuyodum
açık tutmak önemli zaten kimseden utanmıosun o zaman :))

göğüs pedi: çok pahalılarına gerek yok (zaten günlük hatta yarım günde değiştiriyosun)
ama çokda uyduruk bişe almayın hepsi aynı işi görüyo zaten alın 1 kutu dursun sonra gerekirse alırsınız,

göğüs pompası : ben kızımı emziriyorum 8. aya girdi sadece anne sütü aldı 6. ayda ek gıdaya başladık
ama gene de gerekiyo bence mesela bazen sütümü sağıp ek gıdalarının içine ktıyorum sonradan aldım

göğüs pompası konusunda eğer çalışacaksanız yani bebek evde siz işte o zaman medela mini elektirikli alın hem pilli hem elektirikli
yok çalışmayacak evde olacaksanız manuel olanlar da yeterli
ama bu biraz da bebeğinizin durumuna bağlı
emmeyen bi bebek olursa mecburen iyi bi marka elektirikli almak zorunda olursunuz
bnce göğüs pompası konusunda acele etmeyin bebeğinizin durumuna göre alırsınız kaçmıyo hepsi çarşıda var.

YANİ KISACACSI KIZLAR ALIŞVERİŞ İÇİN ÇOK ACELE ETMEYİN BAZI ŞEYLERİ DOĞUMDAN SONRAYA BIRAKIN BENCE

merhaba bende 2011 mayis annesiyim.kizlar gögüs ucu kremi herkes bahsetmis cok önemli gercekten baya aciyor ihmal etmeyin.lansinoh en iyisi.simdi bir heves oluyor insanda etek pantolon elbise vs.aliyoruz ama giyemiyorlar ilk 3 ay sadece pijamalarla bebekler.paraniza yazik.bol bol badi alin cok gerekli alt temizlerken ben 3 ay sonuna kadar ilik su ve pamuk kullandim.bübchen pisik kremi cok iyi hic pisik olmadik .göbegi düsmeden yikanmaz dedi herkez alman hemsire yikadi 2 kez kizimi yok ole sey diyerek hakikaten sorun yasamadim.gaz sancilari kabus gibi fön makinesi sesiyle uyuttum hemen hemen hergün ama makineyi uzakta tutarak.kimyon iyi geliyormus sonradan ögrendim.gece yarisi aglamaktan mosmor oluyordu biz panik halde acilde aliyorduk solugu ama bisey cok gazdan normal diyorlardi.arabada gezdirmek iyi geliyordu dr tavsiyesiydi.bebek arabasi stokke kullaniyorum cok memnunum benimle ayni hizada kizim yuksek bir araba tek elle kullanimi süper.4 yasina kadar kullabiliyorsunuz.tek sikayetim baya bi agir.ayrica oldukca tuzlu.bi arabayi aliyorsunuz devami geliyor yok su su yok bu su.oldukca kabarik fatura.yaz bebekleri olacagi icin mutlaka suyu unutmayin.badi badi badi diyorum asiri kullanisli bi bez bi badi tamam.birde indirim dönemi suan heryerde seneye kisliklarini alabilirsiniz.karli oluyor.bol bol ama bol bol uyuyun noluuuuurrr.esinizle vakit gecirin gezin yemekler yiyin sonra cok ariyorsunuz.nerdeyse ayri dunyalarda yasiyorsunuz bir sure biz daha yeni yeni düzene giriyoruz.oturup tv izleyebiliyoruz.hepinize sevgiler...tadini cikarin.

burası süper olmuş, Turuncum öncelikle sana çok çok teşekkürler bu sayfayı açtığın için çok iyi bir düşünce. Yazan tecrübeli annelere de ayrıca teşekkürler sık sık girip okuycam burayı kesinlikle düşünemediğimiz şeyler tecrübeli annelerden geliyo :)))

Rica ederim canım ne demek.
Ben de şubat tatilinde bu bilgiler doğrultusunda alışerişimi yapacağım.
Çok teşekkür ediyoruz tecrübeli annelere.

**Göğüs kremi ve göğüs pedi olarak LANSİNOH aldım...Hatta ilerleyen zamanlarda bebeklerinin poposu cook fena pişik olan bir arkadasın, lansinoh kullanarak bebegini iyi ettigini de gördük..Aklınızda bulunsun

merhaba, bende 2011 mayıs anneleri topiğinden...
2011 nisan annesiyim ama:18:
hepinize sağlıklı doğumlar diliyorum...

benim göğüslerim doğumdan sonra okadar çok yara oldu o kadar kötü mantar oldu ki,görenler bana acıyorlardı.. sezeryanın acısı bunun yanında hiçbirşeydi, bebeğimi 2 ay emzirdim sürekli tepinerek hemde.. 2.ayın sonunda doktora gitmek zorunda kaldım bi tedavi uyguladı ama yinede geçmedi ve 2.aydan 6.aya kadar sürekli sağarak süt verdim... o yüzden benim işime en çok yarayan şey göğüs pompasıydı.. medelanın mini elektrikli olanından almıştım ve çok çok memnun kaldım 4 ay boyunca 2 saatte bir süt sağarak sürekli böyle geçti..
lansinohtan balmumuna zeytinyağına kadar denemediğim hiçbirşey kalmadı...
siz siz olun bebeğinizi ilk emzirirken göğsünüzü olabildiğince bebğin ağzına sokun..
ben en çok bundan çekmiş biri olarak en faydalı önerim bu olacaktır..
umarım hiçbirinizinki benimkiler gibi olmaz...
zaten en sonunda doktorda karar verdi benimkilerin yapısından
geçmek bilmeyen acılar vs ler...

2011 mayıs sonunda doğdu bebeğim işallah sizlerin bebekleride sağlıklı bir şekilde dünyaya gelir
ben bebek bakım ürünü olarak primanın bezini ve ıslak mendilini kullanıyorum şampuan ve çamaşır yıkama deterjanı dalin marka
bebek arabası olarak graco almıştım 9 sene önce ilk bebeğimde sürekli kullandım ve şimdide 2.bebeğime kullanıyorum çok sağlam
bende yatak şimdilik almayın ben çok pişman oldum park yataklar en uygunu kıyafet fazla almayın bence çünkü 2 aydan sonra badiler yetiyor kısa kollu badiler daha rahat askılılarda kolları üşüyor uzun kolluda terliyor hastane çıkışı 2 takım almıştım onlarada dikkat edin eger bebeğiniz birazcık iri ise büyüklerini alın ben o hatayı yaptım ve takımın birini hiç giydiremedim hepinize sağlıklı ve kolay doğumlar

Allah razı olsun kızlar yazdıklarınızın hepsini birbir not aldım, bu topiği en faydalı topik ilan ediyorum turuncucum sende çok sağol böyle birşeyi akıl etmen çok iyi oldu...kızlar Allah bebeklerinizle birlikte sizlere sağlıklı uzun ömürler versin...bizlerede inşallah....

MErhaba...Bende aklıma gelenleri yine yazmak istedim sizlere...

**Hamile kıyafetlerı cook pahalı oldugundan acıkcası ben alamadım..Sadece LCW den 2 tane hamile pantolonu aldım kot olanından cook ta rahat ettim..İzmir de oldugum için ve hamilelikte fazla ates bastıgı ıcın genelde uzun kollu penye bodyler giydim..En buyuk olanalrından alıyordum hep...Tek zorlandıgım nokta mont olayını olmustu....Hamileyken bi ara İstanbul a gittim subat ayında, o yuzden koccaman kalın bi kaban aldım..Gerci simdide giyiyorum arada biraz büyük ama sıcacık dolanıyorum işte napıyım..Öbür türlü hamileligimde üşücektim yoksa....

**Ben emzirme Sütyeni ve emzirme atleti aldım ama inanırmısınız hiç kullanamadım...Hamile kulotu cook rahat kesinlikel alınd erim..ama dersenizki bi dona o kadar para vermem hani şu annanelerin giydigi büyük kulotlardan alın derim..Ben bikaç tanede öyle aldım..Dogumdan sonra tam kesik üstüne camasırın lazstıgı gelirse cook acıtabilir..Ama bu büyük kulotlar cook kullanıslı oluyor....

**Ben 13.Mayıs ta dogum yaptım İzmir e coktan yaz gelmişti tabii...Bir de dogumdan sonraki ilk 1 hafta inanılmaz terledim..öyle böyle diil...Kısa kollu pijama almıstım 2 takım ama bu kadar terlemeye onlar bile yetmedi....Aldıgım pijamalardan biri 3 lü takım...Digeri 2 li takım...3 lü takımın içinde alt ust pijama ve sabahlık var..ancak sabahlıgı sadece hastaneden cıkarken kullandım..Sonrada dolapta duruyo...Bosuna almısım yanii...Bu 3 lü takım mavi renkte..Diger takım ise kemik rengi...Hani mevlutta falan giyerim diye...Ama mevlutte giymedim...Ne o öyle hasta gibi istemem ben dedim..Annem köpürdü tabi..Giydim pantalon gömlek ohh cok ta iyi yapmısım

**Brde cook önemli bi hatırlatmada bulunmak isterim...Benim oglumda d vitamini eksikligi varmıs...Gecen hafta dr söyledi..Bana hamileliginde hiç gunese cıkmadın mıd edi..Dedim kısın ortasında o kadar gunesi nerden bulayımAma dvitamini alımı anne karnında baslar dedi...bence bi dr a danısın kızlar...Malum kısın hamilesiniz gunesli gunler cook az...Su an benim oglumun bıngıldagı hala fazla acık..Ve desteksiz oturamıyor...Halbuki dogumdan sonra hep gunese cıkardık onu cırılcıplak soyarak plaja götürdük ama yinede yetmemiş...Belki ilacı falan vardır ne bileyim ondan sorun diyorum doktorunuza...KEske bende sıkıntılar yasamamıs olsaydımda bebegime daha benim karnımdayken iyi bakabilseydim

merhabalar çok faydalı bir topik olmuş teşekkürler..benim 2. doğumum olucak fakat 6,5 yıl geçti üstünden unutmuşum..birde oğlum aralık ayında dünyaya gelmişti.şimdi bebişim 5.ayın içinde mayıs sonu gibi allah nasip ederse kucağıma alıcam...beni endişelendiren tek konu vardı kış bebeklerini üst üste giydirebilirsiniz fakat yaz bebekleri nasıl olmalı konusuydu...çok şükür bu konuda rahatladım..ilk bebeğime aldığım eşya çorap ve mader care ın çıtçıtlı badisi oldu bu yarım kollulardan..başkada bişi almadım ama yavaş yavaş da başlamalıyım diyorum..zaten abimizden bebek telsizleri,süt pompası aksilik olursa aventin manuel olanından,mama masası kraftın,arabası kullanmalımıyım bilmiyorum karasızım çünki puset alınıcak ,uyku seti yanlız ilk başta nevresim kullanılırdaha sonra uyku seti,birçok penye battaniye oğlumda okadar çok abartmışım kii bazı sarı yeşil kırmızı beyaz renkte olan kıyafetlerini kullanabilicem..cinsiyeti kız gibi şuanda hafta başında dr gidicez gösterirse tam belli olucak. alıcağım kıyafetlerde cinsiyet farklılığından pembe olur..ilk doğumumda lansinoh krem kullanmıştım kesinlikle kullanılmalı ben son anda kullanmıştım bu seferkinde 1 ay önceden başlıycam alışması açısından.....benimde aklıma gelenler bunlar yazılarınızı bekliyorummm....hıı bide yaz bebeği yelek giymelimidir..bazı arkadaşlarımın kayınvalideleri habire örüyorlar bunu merak ettim..

ayy handee sanki kendimi okudum..resmen benim çektiklerimi anlatmışsın.şimdi emiyormu bebeğin merak ettim.ben mama veriyorum artık.benimde doktorum senin teninin hassaslığından dedi ve yaralarım 5 buçuk ayda iyileşti.allah kimseye vermesin çok kötü..insan anneliğin tadını çıkartamıyo..

canım bende mayıs annesiyim..şimdiden sağlıklı doğumlar diliyorum.bebeğim 8. ayına girmek üzere.doğumundan beri prima kullandım ama premium care.diğeri felaet pişik yaptı kesinlikle tavsiye etmem.ıslak mendil hala hiç kullanmadım doğumundan beri her alt değiştirmede poposunu yıkıyorum.yaz bebeği olduğu için alıştı üşütme falan olmuyo çok şükür.sadece sebamed ürünleri kullandım.özellikle sabununu tavsiye ederim.en sağlıklı ürün sebamed çıkmış yapılan araştırmalarda.biraz pahalı ama uzun süre gidiyo.hacışakirin sabun tozu olarak makine deterjanı var bide elde yıkaması.ben onu kullandım alerji yada yan etki yapmadı,ilk başlarda elde yıkadım sonra makineye geçtim.ana kucağıda kullanmadım bebişim dışarı çıkacak hale geldiğinde zaten kucakçı olmuştu:)içinde durmuyodu zaten kıpır kıpır...çıtçıtlı badilerin mümkünse ilk kırk gün uzun kollu ve geniş olsun.bebeklerimiz byürken hem rahat ediyolar bol kıyafetle hemde terleyip isilik olmuyolar.sonrada en çok sıfırkol kullanırsın.sıcaktan kol altları pişiği çok oluyo kapalı durursa.mayıs deyip geçme,bize göre sıcak ama bebişlere göre soğuk oluyo o ay.hastane çıkışıda 3 tane götür yanında canım.ben üçünüde kullanmıştım.kakası taşmıştı birine:):):)müsait oldukça soruların olursa yazarım.iyi bak bebişine

yok şekerim yelek falan sakın:):)patlar bebişin sıcaktan.benimde kayınvalidem giydirdi anında isilik oldu yavrumemzirirken bile terliyolar.malum yeni doğunca cam kapı açamıyosun ilk bir ay.sende bunalıyosun.yelek yerine uyanınca yada emzirmek için alırken ince penye yelek giydirebilirsin.benim oğlum daha şimdi başladı yeleğe.o da yalnızca uykudan kalkınca.ben hep içine askılı badi onun üstüne uzun kollu takım giydirdim ilk kırk gün.eger terlerse takımlarının yeleği oluyodu incecik.onu kullanıyodum.ne hasta oldu ne bişey.sonrada soydum zaten.tek atletle gezdi hep eylüle kadar.altta bez üstte sıfır kol badi.özellikle temmuzda uyurken üzerine yalnızca pamuklu tülbent örttüm.bazen hiç örtmezdim bile arabada falan..hmm bide lcw dan spor çorap almıştım hep onları kullandım.ayaklar önemli yaz bile olsa ayaklardan üşütmemeli bebekler.uyurken çıkartıyodum ayakları hava alsın diye ama uyanıkken giydiriyodum.hem ince hem pamuklu hemde çok şıktı çorapları.halada lcw dan alıyorum çoraplarını acaip hoşuma gidiyo.

teşekkürler endem bilgilerin için...örmek isteyenlere bende büyük örmelerini söylerim neticede kışa girdiğinde 6 aylık olucak kullanırız...ben daha alışveriş yapmaya başlamadım sadece bir iki bişi var cinsiyetini yeni öğrendikk.....bakalım artık yavaş yavaş heyecan sardı....

Kızlar çok teşekkür ediyorum.Gerçekten harika bilgiler veriyorsunuz.
Bu pijama işine ben de çok takıldım aslında.Hastanede kirlenip kan olacak bir pijamaya çok fazla para vermek istemiyorum açıkcası.
20-30 liralık temiz bi pijama alsam hastane için,cicili bicili lohusa pijamamıda eve çıkınca temiz temiz giysem diye düşündüm.

Bide bebeğinize ilk zamanlar biberon verdiyseniz sizi emmede bir sıkıntı yaşadınız mı?
Ben chicco silikon uclu cam biberon almayı düşünüyorum ama siz ne önerirsiniz ?
Son olarak ben emziğe alıştırmak istiyorum,sizler emzik kullanıyorsanız hangisini tavsiye edersiniz ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…