burası süper olmuş, Turuncum öncelikle sana çok çok teşekkürler bu sayfayı açtığın için çok iyi bir düşünce. Yazan tecrübeli annelere de ayrıca teşekkürler sık sık girip okuycam burayı kesinlikle düşünemediğimiz şeyler tecrübeli annelerden geliyo :)))
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ediyoruz kızlar...
Ben kafamdaki bikaç soruyu sorayım hemen.
-Bebek bakım ürünleri olarak hangisini tercih ediyorsunuz ?(bebek bezi,ıslak mendili,şampuanı,çamaşır yıkama deterjanı)
-Tavsiye ettiğiniz bir bebek arabası modeli ve markası varmıdır acaba ?
-İlk aylar bebek bizim yanımızda yatacağı için büyüyen bir karyola alıp odama koyayım diye düşünüyorum.İlerde oda yapacağım zaman odasına kurarım aynı yatağı.Fakat çok kişidende park yatağın çok kullanışlı olduğunu duydum.Sizin tercihiniz hangisiydi?
-Ana kucağı olarak hangisini tavsiye edersiniz
-Malum bebeklerimiz ilk baharda doğacak.Çıtçıtlı badi olarak uzun kollumu tercih edelim yoksa kısa kollu ve sıfır kolluları mı ?
-Kaç tane hastane çıkışı almamızı tavsiye edersiniz?
Şimdilik bu kadar sorayım.Sonra aklıma geldikce yazarım yine.
merhaba, bende 2011 mayıs anneleri topiğinden...
2011 nisan annesiyim ama:18:
hepinize sağlıklı doğumlar diliyorum...
benim göğüslerim doğumdan sonra okadar çok yara oldu o kadar kötü mantar oldu ki,görenler bana acıyorlardı.. sezeryanın acısı bunun yanında hiçbirşeydi, bebeğimi 2 ay emzirdim sürekli tepinerek hemde.. 2.ayın sonunda doktora gitmek zorunda kaldım bi tedavi uyguladı ama yinede geçmedi ve 2.aydan 6.aya kadar sürekli sağarak süt verdim... o yüzden benim işime en çok yarayan şey göğüs pompasıydı.. medelanın mini elektrikli olanından almıştım ve çok çok memnun kaldım 4 ay boyunca 2 saatte bir süt sağarak sürekli böyle geçti..
lansinohtan balmumuna zeytinyağına kadar denemediğim hiçbirşey kalmadı...
siz siz olun bebeğinizi ilk emzirirken göğsünüzü olabildiğince bebğin ağzına sokun..
ben en çok bundan çekmiş biri olarak en faydalı önerim bu olacaktır..
umarım hiçbirinizinki benimkiler gibi olmaz...
zaten en sonunda doktorda karar verdi benimkilerin yapısından
geçmek bilmeyen acılar vs ler...
-Bebek bakım ürünleri olarak hangisini tercih ediyorsunuz ?(bebek bezi,ıslak mendili,şampuanı,çamaşır yıkama deterjanı)
-İlk aylar bebek bizim yanımızda yatacağı için büyüyen bir karyola alıp odama koyayım diye düşünüyorum.İlerde oda yapacağım zaman odasına kurarım aynı yatağı.Fakat çok kişidende park yatağın çok kullanışlı olduğunu duydum.Sizin tercihiniz hangisiydi?
-Malum bebeklerimiz ilk baharda doğacak.Çıtçıtlı badi olarak uzun kollumu tercih edelim yoksa kısa kollu ve sıfır kolluları mı ?
Şimdilik bu kadar sorayım.Sonra aklıma geldikce yazarım yine.
merhabalar çok faydalı bir topik olmuş teşekkürler..benim 2. doğumum olucak fakat 6,5 yıl geçti üstünden unutmuşum..birde oğlum aralık ayında dünyaya gelmişti.şimdi bebişim 5.ayın içinde mayıs sonu gibi allah nasip ederse kucağıma alıcam...beni endişelendiren tek konu vardı kış bebeklerini üst üste giydirebilirsiniz fakat yaz bebekleri nasıl olmalı konusuydu...çok şükür bu konuda rahatladım..ilk bebeğime aldığım eşya çorap ve mader care ın çıtçıtlı badisi oldu bu yarım kollulardan..başkada bişi almadım ama yavaş yavaş da başlamalıyım diyorum..zaten abimizden bebek telsizleri,süt pompası aksilik olursa aventin manuel olanından,mama masası kraftın,arabası kullanmalımıyım bilmiyorum karasızım çünki puset alınıcak ,uyku seti yanlız ilk başta nevresim kullanılırdaha sonra uyku seti,birçok penye battaniye oğlumda okadar çok abartmışım kii bazı sarı yeşil kırmızı beyaz renkte olan kıyafetlerini kullanabilicem..cinsiyeti kız gibi şuanda hafta başında dr gidicez gösterirse tam belli olucak. alıcağım kıyafetlerde cinsiyet farklılığından pembe olur..ilk doğumumda lansinoh krem kullanmıştım kesinlikle kullanılmalı ben son anda kullanmıştım bu seferkinde 1 ay önceden başlıycam alışması açısından.....benimde aklıma gelenler bunlar yazılarınızı bekliyorummm....hıı bide yaz bebeği yelek giymelimidir..bazı arkadaşlarımın kayınvalideleri habire örüyorlar bunu merak ettim..
mayıs 2011 annesiyim bu başlığı görünce çok duygulandım çünkü geçen yıl bu zamanlar geldi aklıma o kadar çok araştırıyordum ki ne almalıyım ne almamalıyım.
bebek bakımında bübchen şiddetle tavsiye ediyorum bütün ürünleri özellikle şampuan ve pişik kremi vazgeçemediğim ürünler...ıslak mendil ilk aylar için unibaby sonrasında huggies
bez yeni doğan huggies çok mükemmeldi.ama numara büyüdükçe kalite düştü sonra prima yeni çıkanlar çok iyi.bütün numaraları kaliteli.
bebek arabasını kullanım durumuna göre seçmelisin bence.tek başına çok kullanacaksan mutlaka hafif bişey olmalı.
ben mayıs haziran uzun kollu badyleri giydirdim ama sonra hep sıfır kol badilerle geçti yaz aldığım elbiseler hiç giydiremeden elimde patladı.ama birde şunu anladım kesinlikle kış kıyafetlerini yaz sezonunda almak lazım fiyatlar çok uygun oluyo.hele şu zıbınlar varya hani kapak gibi açılanlar onlar hiç kullanılmadı.zaten çok kullanışsız bişey
hastane çıkısı 3 tane aldım ama bi tanesi yetti.
park beşik almadığım için çok menmunum çünkü zaten bi yerden biyere sürekli gitmiyorum.ahşap beşik kullanmama rağmen şu an onu bile devirecek duruma geldi bence park beşikler ilk aylar kullanılabilir.tabi yinede tercih meselesi
neyse bence en önemli şey kesinlikle süt olayı ne olursa olsun bence herkes süt sağma makinesi almalı hem de en kalitelisinden ben 200liralık bişey aldım şimdiki aklım olsa çift pompalı daha pahalı bişey alırdım çünkü ilk doğduğunda bebeğim sütümü çekemiyodu aç kalmıştı çok güçsüz oluyolar o yüzden ben sağarak verdim zaten bebek emdikten sonra bi sürü süt kalıyo göğüste onu da çekmek lazım e işe de başlaınca kesin şart.
bu arada doğumda giymek için 2 tane pijama gecelik takımı aldım ve çok pahalıya ama hiç birini giyemedim pazardan aldığım basit bir gecelikle geçirdim doğumu.zaten çok kanama olduğu için onları ziyan etmek istemedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?