Tecrübeli annelerden yeni anne olacaklara tavsiye ve öneriler..

sıksık derken nekadar zamanda bı emzırdınkı boyle oldu :sm_confused:

medelanın elektrikli pompasını aldım kızlarr...

bi sorum daha olacak,mecburen biberonda emecek sütü,eve geldiğimde göğsümden emer mi? bazı bebekler biberondan sonra göğüs istemiyor,aranızda hem biberon hemde göğüsle emziren oldu mu?

Ben hem bıberon hem gogusle emzırdım ama keske daha sık gogusle emzırseydım.1,5 ay kadar once emmeyı reddettı

ne kdr sıklıkta emzirmeliyiz peki
benim bildiğim her ağladığında verin deyorlardı ne etcez böleeee

evet cnm bende bebişimi sık sık emzirdim ve sütümün çoğaldığını farkettim şu anda 7 aylık ve hala bu güzel duyguyu yaşıyorum bol bol su içmek çok artırıyooo :ecrin_bebek:bebişinizi öpün koklayın ve onunla iletişime geçin buda çok artırıyo inanın psikolojikmenopuyorumnanaktan

Sütü olmayanlara MÜJDE MÜJDE MÜJDE.

Daha önce yazmıştım ama yine hep aynı süt muhabbeti arkadaşlar çözümü var işte.

aKADAŞLAR PROF DR GÜLBİN GÖKÇAY DİYE BİR DOKTOR VAR.Ben bebek beslenmesiyle ilgili kitabını almıştım. OPrada diyorki her kadın süt yapar. Ama stresten vs. sütü oluşmamış yani süt bezleri çalışmayan kanalları açılmamış bayanlara hormon iğnesi yapıyoruz.Tamamen zararsız hiç bir yan etkisi olmayan bir iğne bu.Böylece süt bezleri yeniden tetikleniyor. Bence bu konuyu bir araştırın.Ben bunu bir mevlütte sütüm yok diye birine söylemiştim.Vakıf gurebaya gitmiş iğne olmuş annemlede bana teşekkür yollamış.Ama hangi doktora gitmiş onu bilmiyorum zaten kendisinide tanımıyordum.Fakat daha bilinçli ağızdan bilgi almak isteyenler googlda aratın gülbin gökçay diye.Telefon açın kendisine kıyın azıcık gerekirse paranıza olun iğnenizi emzirin bebişlerinizi.Ben emziremedim bu kitap sonradan geçti elime..İnanın sonra çok üzülüyorsunuz. hep keşkelre gark oluyorsunuz.Keşke onu dinlemeseydim.Keşke şuna üzülmeseydim.Keşke ev işine bu kadar önem vermeseydim.Keşke de keşke.
Arkadaşlar doğadaki her canlı kendi bebeğini besleyebilme kabiliyetine sahiptir.Biz kadınlar kendi kendimize yapıyoruz hep.İş beyinde bitiyor aslında ama oplmadımı iğnesi varmış işte.
DAha sağlıklı bir toplum için en az 6 ay ve kesinlikle su vermeden emzirin arkadaşalr.Keşke banada biri bunları söyleseydi Anneliğinizi doya doya tadın.Kimseye kulak asmayın.Ay ev kalabalık utanıyorum emziremiyorum falanca herşeyime karışıyor falan bırakın bunları.Gerekiyorsa herkesi atın dışarı olmadımı deliliğe vurun işi lohusalığa verirler nasıl olsa.Oda mı olmadı kendinizi kapatın odaya. Yada alın bebişinizi çıkın dışarıya.Hangisi sizin ruh halinize iyi gelecekse onu yapın. Ne malum bir daha bebişiniz olacakmı.Ya bebişinizin benimki gibi bir sağlık sorunu çıkarsa emzirilmemiş olmak onun için ne büyük bir tez avantaj bilemezsiniz.
Ben korkudan yazılar yazmak istemiyorum.
Demek istediğim meme sizde süt sizde.Süt bezlerinizi harekete geçirmeniz gereken tek şey.Bunuda ılık banyoylamı yaparsınız sıcak havluyu göğsünüze koyarsınız VİTAMALT mı içersiniz yoksa iğne mi oluresunuz bilmem ama her bebeğin annesinden beslenmeye hakkı var.Bu bizlerin insiyatifinde olan bir şey değil. Bu onların insan olma hakkı.Evlat olarak annelerinden olan hakkı.canlı hakkı. ne derseniz deyin işte.
Sonra benim gibi ah keşke zamanı geri almak mümkün olsaydıda beişimi emzirseydim dememeniz temennisyle herkese bol sütlü günler.

bilgileriniz için hepinize çok teşekkürler arkadaşlar 36. haftamızdayız ve bu bilgiler arayıpta bulamadığım bilgilerdi

Herkese çok teşekkürler. Bende 39+4 haftalık hamileyim. Doğumu beklerken sayenizde çok şey öğrendim.

tecrübeli anneler merhaba sizlere bişey sormak istiyorum....bende 35 haftalık hamileyyim 3 gün önceki kontrolumde bebeğin daha doğum yoluna girmediğini öğrendik...gireceği de yok galiba hep göğüs altında oğluşum...öyle sertleştiriyor ki bazen otururken nefes alamıyorum zannediyorum...normal doğumda istiyorum..sizlerin böyle olmuş muydu ? ne zaman doğum yoluna girmişti...doğum yoluna girdiğini anlıyan olmuş muydu ? nasıl ? ayyy çok soru sordum umarım bir cevap alabilirim :)))

benim 6.aya girdiğimden beri doğum kanalındaydı ve normal doğum oldu.
Kızkardeşimde Aralıkda doğum yaptı o da normal istiyordu.40.haftayı doldurdu hala girmemişti. 41.haftada normal doğum yaptı. Son 2-3 gün kala girmişti 41.haftada.
Ama bu sefer başka riskler ortaya çıkabiliyor. Bebeğin anne karnında zehirlenmesi gibi. O yüzden doktorunun yönlendirmesi ona güvenmen çok önemli.
Kolay doğumların olsun arkadaşım.

melekcim çok teşekkürler :)doktoruma çok güveniyorum ama merak ediyordum doğum yoluna girer mi diye...biraz içim rahatladı saol :)

Benim bebeğim 6. aydan itibaren tepetaklak duruyordu ama aylarca poposu kaburgalarıma dayalı olarak durdu. Hatta doğuma girdiğimde bile aynı pozisyondaydı, sırtüstü yatmam çok zor oldu. 40+2'de normal doğum yaptım

Allah kuzularınızı size ;size de onlara bağışlasın :) burko inan içimi çok rahatlattın teşekkürler...bende sizler gibi nrmal doğum istiyorum...TEŞEKKÜRLERRR

melek ve burko bişey sorucam;bebekleriniz aşağıda yani kasıktamıydı?ben 32.haftadayım doktor bebek aşağıda ve doğum pozisyonunda duruyo,dikkat et 36.haftaya kadar en azından dedei..ve ben iki gündür çok üzülüorum erken doğar diye..zaten karnım hep aşağıda büyümüştü..
cevaplarsanız sevinirim,diğer topiclere de yazdım cevap gelmedi doğru düzgün

Yok canım benimki aşağıda değildi. Öyle olduğunda doktorunun dediği gibi dikkat etmek gerekiyor. Bazılarına kesin yatak istirahati veriyor doktorlar. Sana vermediğine göre o kadar da ciddi bir durum olmasa gerek. Bebeğini çok aşağıda taşıyıp da sapasağlam kucağına alan tanıdıklarım var. Dikkat edersen birşey olmaz Allah'ın izniyle

çok sağol canım..doktor dinlen ayakta durma dikkatli ol dedi,yatak istirahati söylemedi allahtan..umarım 36.haftaya kadar gelmez bebişim..

ben ilk gün nerdeyse uyanık oldugu hervakıt emzırdım . Oda zaten emdıkce emdı sutumde az gelıodu.hemsıreler bana 15 dakıka bı meme 15 dakıka bı meme dedıler.
Ama ben dınlemedım bı mememde yarım saat felan tuttum oyuzden morardı ve 40 gun tepınerek emzırdım.
Sız sız olun bı memede 15 dıger memedede 15 dakıkada tutup dıger memeyı rahatlatın benım gıbı bı memede yarım saat tutmayın :))))

selam surem. oncelıkle kolay ve saglıklı bır dogumun olur ınsallah.
Benım 6.aya gırdıgımden ıtıbaren bebek asagıda degıldı dogum kanalındaydı.Hatta ben senın haftalarındayken bebegın yuzunu ultrasonda goremıyorduk dogum kanalında oldugu ıcın. Ben 2 ay sureklı kalkmadan yattım. Oncelıkle sen tehlıkelı donemı atlatmıssın.. ama tabııkı karnında kaldıgı her gun cok onemlı.

Bu arada erkek bebek bekleyenler bebeklerınızı dogar dogmaz sunnet ettırın derım. Ben bugun yaptırdım. Dogar dogmaz yaptıracaktım ama hem o aralar bıraz sıkısıktım hemde bebegım bıraz erken dogunca sonraya erteledım.
4-5 aylıkken yaptıracaktım 6.hastalık gecırdı oglum sımdıye kaldı. emeklerken falan cok zor.
Hem yenıdogan sunnetınde dıkıse bıle gerek kalmıyormus. daha kolay oluyor bılgınıze.
Oglum bır agladı bugun bır agladı sunnet sonrası dayanmak cok zor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…