Tecrübeli annelerden yeni anne olacaklara tavsiye ve öneriler..

Canım benim oğlum 1,5 yaşına geldi sanırım 3 aylıkken sütüm tamamen gitti . Üzüntüm bir yandan engelledi , bir de herşey üst üste geldi , Mardin de Allah ın sıcağında yardımcı olacak kimsemizde yoktu tek başıma ev taşıdım yerleştirdim eşimde yoğun çalışıyordu bebek küçük .. artık bayılacak durumlara geliyordum . Kendime de bakamadım hep bir bezginlik.. Sonunda mutsuzluğa yakalandım daha yeni yeni kendime gelmiş durumdayım .. Benim geçirdiğim kadar kötü bir dönemden geçmiyorsan eğer tekrar çabalarsan sütün belki de gelir .. Tabii bebeğin göğsünü tekrar kabul ederse . İncir - kayısı kompostosu- rezene çayı - yoğurt çorbası - sütlü tatlılar sütü artırıyor - su . Birde süt artıran bir çay vardı eczanede satılıyor ismini unuttum onunda faydası çok oluyormuş. Sanırsam süt verme olayı bünyeden de kaynaklanıyor. Kimisi yemez içmez tahta gibi vücudu göğsünden süt fışkırıyor , kimisi de yer yer sütü artmaz .. İnşallah arkadaşım sütün tekrar gelir .. :Saruboceq:

canım öncelikle allah bebeğine sağlık sıhhat versin, benimde ilk kızımda hastalandığımdan dolayı meme verememiştim o ara sütümde azalmıştı 2-3 hafta sonrada bebeğim kendi istemedi. Eğer senin bebeğin emme niyetinde ise bence öncelikle elektrikli süt sağma aletleri varya onunla sağsan hem sütün gelmesine yardrımcı olur hemde içinde kalan eski sütleri atmana yardımcı olur gibi geliyor. Bekleyen süt bebeğe dokunabilir onun için önce onları bir akıt . ama bu benim fikrim sende bir araştır

ya sakın gülmeyinde aklıma bişey geldi
hani bebk emmediğinden de süt gelmiyo diyorsunuz ya
şayet emmesse memişlerimizi kocişler emze süt gelene kadar olmasmı acepkaydirigubbakcemile3

karazeytin ccanım benim skaın öyle bişeye kalkışma öyle bi durum da
olur mu....
ben kesin ve net uyarılar aldım o konudaaaa
allah korusun eşin sütün den bi yudum dahi alsa bileeee
sütttt çocuğun yerine geçiyomuş dolayısıyla sana haram oluyomuşşş
ne kadar doğru yada kulağa saçma gelebilir ama
ben kesinlikleee bu uyarıyı dikkate almayı düşünüyorum....

soguk üfleyen al canım chicco marka var benim çok memnunum tavsiye ederim

Yok arkadaşım süt çocugun olunmuyor . .onun belli bi yaşı var 2 veya 4 yaş sınır diye biliyorum . .netten araştırın bulursunuz . .

başından sonuna kadar okudum önemli yerleri not aldım
ay herkese teşekkürler çok faydalı oldu ya

arkadaşlar bende ilk emzirmemde çok zorlandım
inanıma ağrılar sızılar vardı göğsümde
kızım emdikçe iğneler batırıyolardı sanli
ama bikaç gün içinde geçti
ve 21 ay emzirdim kızımı
anne sütü doğanın bi mucizesi arkadaşlar
hiç bir mama anne sütü kadar vitamin veremez
kesinlikle anne sütü vermeye çalışın
en az 6 ay,eğer verebiliyosanız 2 yaşına kadar

Bebeğe neden anne sütü verilmeli?Bebeğinizin uygun beslenmeye, şefkate, psikolojik uyarılara ve enfeksiyonlara karşı korunmaya ihtiyacı vardır. Anne sütü, bebeğinize ilk 6 ay içinde tek başına yeterli olan, onun normal gelişmesi için yeterli besin öğelerini içeren, yeni doğan bebekler ve süt çocukları için en uygun ve doğal tek besindir.

ılk 6 ay anne sütüAnne sütü, bebeğin fizyolojik ve psikososyal gereksinimlerini ilk 6 ay içinde tek başına karşılar. Bebeğinizin gelişimi normal olduğu sürece 6. aydan sonra ek gıdalara başlamak şartıyla onu emzirmeye 2 yıl devam edebilirsiniz. Bebeğinizin kilo artışının ideal olması 6. ayda doğum ağrılığının iki katına, 1 yaşında 3 katına ulaşmasıyla ölçülür. Bu yeterli bir büyüme göstergesidir. Ayrıca bebeğiniz doğumdan sonra bir miktar kilo kaybedeceği için, 15. günde doğum ağırlığına ulaşması anne sütünün yeterli olduğunu gösterir.

Anne sütünün bebeğe yararları
Her zaman steril ve ısı ayarlıdır,
Enfeksiyonu önler (kulak iltihabı, ishal, solunum sistemi, menenjit, idrar yolu, apandisit),
Ani bebek ölümü riski azalır,
Sindirimi kolaydır, yemek borusu ve mide duvarında yara oluşma riski düşüktür.
Solunum yolu hastalıkları, alerji ve obezite (şişmanlık) daha az görülür,
Çene ve diş gelişimini destekler.
Küçük yaşlarda yeterli anne sütü almış erişkinlerde lenfoma, lösemi, diabet, kronik karaciğer hastalığı, crohn hastalığı, çölyak ve kalp hastalığı riski azalır,
Bebeğin rutin aşılara antikor yanıtı daha iyi olur,
Görmedeki netlik gelişmesi artar,
Bebeğin ruhsal, bedensel ve zihinsel gelişimine yardımcı olur.

zatın şimdiden delü oluyo
her yerimi yağlıyom ona bişey kalmıyo
bebeşim 1 yaşına kdr emsin de daha bişey istememhihoyyyt

yok nan şaka yapom ben
ama şunu biliyom üzüntü çok etkiliyormuş sütün kesilmesine
ben kötü şeyler olsa bile kafama takmamaya çalışcam
bağane 1 yıl dünya umrumda olmeycek iştelülülülülülü

bir sorum olacak kızlar...süt pompası almak zorundayım bebeğimi yaklaşık 20 gün emzirdikten sonra haftanın 2-3 günü okula gitmem gerekecek..onu mama ile beslemek istemiyorum zor bir durum ama mecburum.bana acil süt pompası tavsiye eder misiniz?

medela elektrikli yi tavsiye ederim, ama turkiye de cok pahali,
ebay gibi yurtdisi sitelerden getirtebilirsin

Canım süt sağacaksan paraya kıy ve iyi bir makina al.
İyice araştır.

ben chicconun manuel olanından almıştım.beni çok zorladı.Keşke zamanında iyi bi tane alsaydım diye çok hayıflandım.

Bir daha hamile kalırsam bebeğime daha iyi bi makina alcam inşallah

Çatlaklar için hamilelik sürecinde heryerime bebe yağı sürdüm.
Bir ara kalçama sürmedim sivilce yapıyor diye.
Tek çatlayan yer kalçam oldu.

Diğer yerlerde bebe yağı çok etkili oldu tavsiye ederim

Lansolin mi lanolin mi o krem gögüs çatlaklarına bir numara.Kullanna arkadaşlar çok memnundu

eczanede satilan tum kremleri cope atin.

aktardan kakao yagi birebir...

tecrube konusuyor, cok etkili

saol canım gorumceme soyleyeyım apsın

benım annelere önerim.
ılk gun bebegımı cok sık emzırdım.dogurmadan 2 ay once baslamıstım gogus kremı surmeye ama
ılk gun cok emzırdıgım ıcın meme uclarım morardı.. Ve tam 40 gun boyunca tepınerek emzırdım annem dızlerımı tutuyodu ben emzırırken ellerımı ısırıyodum cook zordu.
Sız sız olun ılk gun cok emzırmeyın hemsıreler benı uayrmıstı ama ben cok keyıf aldıgım ıcın dınlememıstım hemsırelerı :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…